Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΤΖΗΤΟΦΗ - "ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"
  • [02] ΣΙΟΥΦΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΧΑΤΖΗΤΟΦΗ - "ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

    Ως υποψήφια της Κύπρου για το βραβείο «Γυναίκα της Ευρώπης 2007» ανακηρύχθηκε η Τασούλα Γεωργίου Χατζητοφή. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λευκωσία, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Κύπρου για την Προώθηση της Γυναίκας της Ευρώπης Σούλα Ζαβού, είπε ότι το Βραβείο Γυναίκες της Ευρώπης είναι θεσμός που καθιερώθηκε από το 1987 για να τιμήσει τις γυναίκες που μέσα από το έργο τους προβάλουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης και στη θεμελίωση μιας ενωμένης, ανθρώπινης, δημοκρατικής Ευρώπης.

    Μέσα από το βιογραφικό της Τασούλας Γεωργίου Χατζητοφή τεκμηριώνεται η επιλογή της ως υποψήφια της Κύπρου για το Βραβείο Γυναίκας της Ευρώπης, ανέφερε η κ. Ζαβού. Το έργο της, είπε, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2008 στις Βρυξέλες ενώπιον μιας μεγάλης επιτροπής που αποτελείται από ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους και άλλες προσωπικότητες. Το 1988 έθεσε ως σκοπό της τον εντοπισμό κλεμμένων αντικειμένων που την έφερε σε αναζήτηση στην Ιαπωνία, στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ.

    Συνεργάστηκε εκτεταμένα με την Ιντερπόλ και Europol και ενεργοποίησε αρκετές νομικές διαδικασίες για την επανάκτηση των αντικειμένων. Ετσι εντοπίστηκαν και επαναπατρίστηκαν 60 αντικείμενα, μωσαϊκά του 6ου αιώνος, εικόνες του 15ου αιώνα και νωπογραφίες του 12ου αιώνα. Σήμερα βρίσκονται όλα στο Βυζαντινό Μουσείο. Η αφοσίωση της κ. Χατζητοφή στην προσπάθεια διασφάλισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο συνέβαλε και στον εντοπισμό 5000 αρχαιολογικών θησαυρών στο Μόναχο, ως αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας με τη στήριξη του τέως Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α και τη συμμετοχή των αρχών της Γερμανίας και της Κύπρου.

    [02] ΣΙΟΥΦΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτριος Σιούφας, φθάνει την Τρίτη στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Χριστόφια.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής θα υποδεχθεί στις 1430 στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Χριστόφιας.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο κ. Σιούφας θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β` και την Υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και τα Φυλακισμένα Μνήματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 November 2007 - 14:29:13 UTC