Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [03] ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΠΡΟΣ 13 ΧΡΥΣΑ
  • [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

    Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής επιβεβαίωσε ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, τη γενοκτονία των Αρμενίων, όπως αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός είναι και η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και η κατοχή του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Eρωτηθείς σε σχέση με την υπερψήφιση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής κειμένου, με το οποίο αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, ο κ. Πάλμας είπε ότι «από εκεί και πέρα αυτά είναι θέματα τα οποία αφορούν την αμερικανική Κυβέρνηση και θέματα τα οποία αφορούν την Τουρκία και στις ΗΠΑ και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο».

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η εξέλιξη αυτή μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Πάλμας είπε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και προσγειωμένοι και να μην ανεβάζουμε κάποιες αποφάσεις μιας Επιτροπής ενός Σώματος όπως είναι η Βουλή».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Στις 17 Φεβρουαρίου 2008 θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών και ο δεύτερο γύρος, εάν χρειαστεί, θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χρίστος Πατσαλίδης.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, με την οποία ουσιαστικά δόθηκε το «εναρκτήριο λάκτισμα» για να αρχίσουν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Πατσαλίδης είπε πως 27.000 νέοι ψηφοφόροι ηλικίας από 18-30 δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο.

    Σημείωσε ότι στις 4 Ιανουαρίου 2008 θα υπάρξει το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για προκήρυξη των εκλογών και θα γίνει ο διορισμός του Γενικού Εφόρου Εκλογής και όλων των λοιπών εφόρων.

    Ο κ. Πατσαλίδης είπε, επίσης, ότι στις 11 Ιανουαρίου 2008 θα γίνει γνωστοποίηση Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό του χρόνου και του τόπου υποβολής των υποψηφιοτήτων και στις 18 Ιανουαρίου 2008 προγραμματίζεται να γίνει η υποβολή των υποψηφιοτήτων.

    [03] ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΠΡΟΣ 13 ΧΡΥΣΑ

    Εξι χρυσά μετάλλια εξασφάλισε την Τετάρτη η Κύπρος στους Ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες που διεξάγονται στη Σαγκάη της Κίνας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της σε 13 χρυσά.

    Η συνολική συγκομιδή μεταλλίων των Κυπρίων αθλητών στους Ειδικούς Ολυμπιακούς αγώνες της Σαγκάης περιλαμβάνει 13 χρυσά, τέσσερα αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

    Ο Κύπριος αθλητής Γιώργος Κουρουφέξης κατέκτησε τέσσερα συνολικά χρυσά μετάλλια σε μια μέρα. Συγκεκριμένα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δίζυγο, στους κρίκους, στο μονόζυγο και στο έδαφος.

    [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει στην Γεωργία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για επίσκεψη στη Γεωργία ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ανάληψης των καθηκόντων του Πατριάρχη Γεωργίας και θα παραστούν στους εορτασμούς των 1400 χρόνων από την ίδρυση της αρχαίας μονής του Τιμίου Σταυρού.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γεωργία, ο Αρχιεπίσκοπος που συνοδεύεται από το Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο θα έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 11 October 2007 - 17:29:24 UTC