Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • [03] ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
  • [04] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Στην απογευματινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα κάνει μια ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου, θα ακούσει τις απόψεις τους και θα προσέλθει στη μεθαυριανή συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με καλή θέληση και καλή βούληση, με την ελπίδα πως θα δημιουργηθούν δεδομένα και προϋποθέσεις επίτευξης κάποιας προόδου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι θα πρέπει να ξανασυζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο το θέμα της δέσμευσης σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι το σχέδιο Ανάν δεν προνοούσε τέτοια λύση και αυτοί που το υποστήριξαν είχαν κάνει λάθος εκτίμηση.

    Ο κ. Πάλμας είπε ότι ``κάθε φορά που προκύπτουν κάποιες τοποθετήσεις, είτε μεμονωμένα είτε από κάποιους εκπροσώπους που προέρχονται από πολιτικά κόμματα, για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη λύση του Κυπριακού, δεν πρόκειται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λογοδοτεί και να δίνει εξηγήσεις γύρω από αυτά τα θέματα``.

    ``Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σαφείς και ξεκάθαρες, είναι κατατεθειμένες, και θεωρούμε πως οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται γύρω από αυτά τα θέματα είναι απόψεις προσωπικές που εκφράζουν κάποιοι και δεν πρόκειται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μπει σε αυτή τη λογική και να αισθάνεται πως θα πρέπει να λογοδοτήσει ή να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι αφορά ζητήματα τα οποία είναι σαφώς ξεκαθαρισμένα και δεν χρήζουν καμίας ερμηνείας ή παρερμηνείας``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς εάν πρέπει να ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Πάλμας απάντησε αρνητικά.

    ``Οχι, δεν χρειάζεται``, είπε και υπενθύμισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο είναι ένα συμβουλευτικό σώμα και ότι, εάν εκφραστούν σε αυτό κάποιες απόψεις, δεν σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύεται.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση όσον αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την ευθύνη ελέγχου έρευνας και διάσωσης του εναέριου χώρου του νησιού και δεν εκφράζει καμία ανησυχία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    ``Είναι γεγονός πως υπάρχει κάποιο θέμα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για τις προσφορές των πτητικών μέσων. Είναι σε εξέλιξη αυτή η νέα διαδικασία σε ό,τι αφορά τα πτητικά μέσα και υπάρχει και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τις εταιρείες, με τις οποίες βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2007``, είπε.

    Με αφορμή το γεγονός ότι ``έχει δει το φως της δημοσιότητας με κριτικό τρόπο και η πρόσληψη πιλότων σε ό,τι αφορά το να μπορούν να πετάξουν τα πτητικά μέσα``, ο Εκπρόσωπος διερωτήθηκε ``τί θα έπρεπε να γίνει, να μην υπάρχουν πιλότοι επειδή έχουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή με τα πτητικά μέσα και, όταν και εφόσον έχουμε πτητικά μέσα, να περιμένουμε να γίνει η διαδικασία για να έχουμε πιλότους;``

    [03] ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

    Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Ζαχάρω Ηλείας πενταμελές κλιμάκιο από Κυπρίους τεχνικούς, στο πλαίσιο της απόφασης της κυπριακής Κυβέρνησης να αναλάβει την ανοικοδόμηση-ανασυγκρότηση του χωρίου Αρτέμιδα.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «αυτό είχε αποφασισθεί κατόπιν συνεννοήσεως του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βύρωνα Πολύδωρα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Σοφοκλή Σοφοκλέους».

    Η κυπριακή αντιπροσωπεία συνοδεύεται από αντίστοιχη ελληνική, που απαρτίζεται από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    [04] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

    Αρχίζει σήμερα στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας το αγωνιστικό μέρος των Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής 2007, στο οποίο συμμετέχουν 682 αθλητές από 83 χώρες.

    Στη σημερινή ημέρα περιλαμβάνεται και ο τελικός του διπλού τραπ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17:00. Χθες πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 September 2007 - 13:29:15 UTC