Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 5ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • [02] ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ
  • [03] ΙΤΑΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΣΚΟΚ - ISSF - ΑΓΩΝΕΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 5ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχει αποδεχθεί να συζητήσει κατά τη συνάντηση που θα έχει στις 5 Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, τρόπους προώθησης της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, διευκρινίζοντας ότι μέσα στην επιστολή του κ. Ταλάτ, ``υπάρχει πρόταση που αφορά στη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, καθώς και άλλα ζητήματα``.

    Ο κ. Πάλμας επεσήμανε ότι θέση της ε/κ πλευράς ήταν η συνάντηση να έχει συγκεκριμένη ατζέντα ``και αυτή η ατζέντα είναι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου``, πρόσθεσε.

    Είπε ακόμη ότι μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου, δεν θα γίνει άλλη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των ηγετών των δύο κοινοτήτων και επανέλαβε ότι στόχος της ε/κ πλευράς είναι η εφαρμογή της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου και από την πλευρά του κ. Ταλάτ φαίνεται πως έχει συμφωνηθεί να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την διαδικασία της 8ης Ιουλίου.

    Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αν οι δύο ηγέτες επιθυμούν να θέσουν και άλλα ζητήματα, θα μπορούν να το κάνουν.

    Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης για αυτοσυγκράτηση μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου παρά τις προκλήσεις που ακούγονται από την άλλη πλευρά.

    [02] ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

    Υπουργική Επιτροπή αποτελούμενη από πέντε Υπουργούς θα επιληφθεί όλων των πρακτικών θεμάτων που προκύπτουν γύρω από την απόφαση της Κυβέρνησης να αναλάβει τα έξοδα της ανοικοδόμησης του χωριού Αρτέμιδα στην Πελοπόνησσο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

    Η Επιτροπή, η οποία ορίστηκε στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, θα αποτελείται από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Συγκοινωνιών και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

    Ερωτηθείς σχετικώς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, είπε ότι η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει με πολύ γρήγορες διαδικασίες να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί και την υποχρέωση της ανοικοδόμησης αυτού του χωριού ``και εντός των προσεχών ημερών θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τον πρακτικό τρόπο υλοποίησης αυτής της προσπάθειας, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση``.

    [03] ΙΤΑΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Είναι και προσδοκία όλων των Ευρωπαίων να υπάρξει μια ενωμένη Κύπρος, όπου η ελληνοκυπριακή, αλλά και η τουρκοκυπριακή κοινότητα να μπορούν να εργάζονται και να ζουν μαζί, δήλωσε από την Πάφο ο Ιταλός βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων Arnold Cassola, ο οποίος επισκέπτεται για έβδομη φορά την Κύπρο.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε το Κίνημα Οικολόγων, ο Ιταλός βουλευτής χαρακτήρισε ως σημαντικό γεγονός την αναμενόμενη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες γιατί είναι ειρωνικό για μια Ευρωπαϊκή Ενωση που προσπαθεί να ομιλεί με μία φωνή, να «έχουμε την Κύπρο να ομιλεί με δύο φωνές».

    [04] ΣΚΟΚ - ISSF - ΑΓΩΝΕΣ

    Την ικανοποίησή του για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχής χωρών στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής 2007, που θα πραγματοποιηθούν από τις 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, στα Λατσιά και στους οποίους θα δώσουν το παρών τους και οι πρώτοι αθλητές στην παγκόσμια κατάταξη, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF Χορστ Σράηπερ.

    Παράλληλα, ο κ. Σράηπερ ανέφερε πως διαπίστωσε, κατά την παραμονή του στο νησί, ότι η Κύπρος θα διοργανώσει εξαιρετικούς αγώνες.

    Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για τους Αγώνες, την οποία πραγματοποίησε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ), στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, ο κ. Σράηπερ, αφού χαρακτήρισε την Κύπρο ``όμορφο νησί``, την οποία όπως είπε, έχει επισκεφθεί δέκα φορές στον παρελθόν, είπε ότι η Κύπρος, αν και είναι μια μικρή χώρα, διαθέτει καλούς σκοπευτές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 30 August 2007 - 15:29:18 UTC