Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [02] DAVIS CUP - ΚΥΠΡΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές κάλεσαν τη Συντεχνία των Πιλότων της εταιρείας (ΠΑΣΥΠΙ) να αντιληφθεί την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμα ο εθνικός μεταφορέας και την ανάγκη διαφύλαξης της εργατικής ειρήνης. Εκφράζοντας λύπη για την «αχρείαστη», όπως την χαρακτήρισαν, πεντάωρη απεργία των μελών της ΠΑΣΥΠΙ το Σάββατο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι «τυχόν κλιμάκωση των μέτρων θα προκαλέσει νέο ολέθριο πλήγμα, που θα δημιουργήσει ακόμα πιο αρνητικά δεδομένα με απρόβλεπτες εξελίξεις για την επιβίωση της εταιρείας».

    Ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που εκδόθηκε ύστερα από τη λήξη της απεργίας στις 1500, αναφέρει ότι «όλες οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά, άλλες πριν και άλλες μετά το ωράριο της απεργίας, λόγω των μέτρων που έγκαιρα έλαβε η Διεύθυνση, μετακινώντας τις αρχικές ώρες των πτήσεων». Οι Κυπριακές Αερογραμμές θεωρούν ότι η απεργία πλήττει την αξιοπιστία και το κύρος της εταιρείας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, πλήρη στήριξη στους μέχρι τώρα χειρισμούς του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) αποφάσισαν να παρέχουν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ύστερα από την πολύωρη Γενική Συνέλευση των πιλότων το Σάββατο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΠΙ Γιώργος Χαραλάμπους ανέφερε ότι η Συνέλευση «εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους οποιουσδήποτε μελλοντικούς χειρισμούς του Συμβουλίου». Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Βασιλείου έχει ήδη κάνει την παρέμβασή του και είπε ότι θα διευθετήσει συνάντηση τη Δευτέρα.

    [02] DAVIS CUP - ΚΥΠΡΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Η Κύπρος εξασφάλισε την παραμονή της στη δεύτερη κατηγορία της Europe/Africa Zone του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αντισφαίρισης, Davis Cup. Ο Μάρκος Παγδατής και ο Φώτος Καλλίας νίκησαν το Σάββατο στο Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης, στη Λευκωσία, με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-3) στο διπλό τους Βούλγαρους αντιπάλους τους, Ilia Kushev και Todor Εnev.

    Και έτσι οι δύο σημερινοί και τελευταίοι αγώνες αποκτούν διαδικαστική σημασία αφού η Εθνική ομάδα της Κύπρου έχει ήδη εξασφαλίσει, με το 3-0 έναντι της Βουλγαρίας, την παραμονή της στη δεύτερη κατηγορία της Europe/Africa Zone του Davis Cup. Στις 1630 ο Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει τον Ivaylo Traykov και στη συνέχεια ο Φώτος Καλλίας θα αντιμετωπίσει τον Yordan Kanev.

    Η Εθνική Κύπρου στην αντισφαίριση αποτελείται από τους Μάρκο Παγδατή, Φώτο Καλλία, Πέτρο Παγδατή και Κρίστοφερ Κουτρουζά. Η Εθνική Βουλγαρίας στην αντισφαίριση αποτελείται από τους Ivaylo Traykov, ο οποίος είναι ο αρχηγός αποστολής, Ilia Kushev, Todor Εnev και Yordan Kanev.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 22 July 2007 - 9:29:13 UTC