Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΑΔ
  • [02] ΠΑΛΜΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΝ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΕ - ΑΝΕΡΓΙΑ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΑΔ

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Μύρας Ξενίδη Αρέστη εμπεριέχει θετικά και ικανοποιητικά στοιχεία, αφού επαναβεβαιώνει το δικαίωμα της περιουσίας της αιτήτριας.

    Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΕΔΑΔ σύμφωνα με την οποία η Τουρκία καλείται μέχρι τις 22 Αυγούστου να καταβάλει στην Ε/Κ πρόσφυγα το ποσό των 885,000 ευρώ για αποζημίωση για απώλεια χρήσης της περιουσίας της στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου καθώς και για ηθική βλάβη και άλλα έξοδα.

    «Η απόφαση επαναβεβαιώνει το δικαίωμα της περιουσίας και θα έλεγα ότι έχει θετικά χαρακτηριστικά. Το σημαντικότερο είναι ότι επιβεβαιώνεται η παραβίαση του δικαιώματος κατοικίας και περιουσίας της συγκεκριμένης αιτήτριας. Από εκεί και πέρα επιδικάζονται σημαντικές αποζημιώσεις για απώλεια χρήσης και ηθική βλάβη, που είναι σημαντικά στοιχεία», είπε ο κ. Πάλμας.

    Ωστόσο πρόσθεσε ότι το σημείο που ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι το θέμα της εξέτασης κατά πόσον αναγνωρίζεται η ούτω καλούμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα ή όχι.

    «Αυτό το θέμα έχει παραπεμφθεί να εξεταστεί σε ένα μεταγενέστερο στάδιο. Το σημείο αυτό είναι το μόνο που χρήζει κάποιας προσοχής, αλλά σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της απόφασης είναι ικανοποιητικά», είπε.

    [02] ΠΑΛΜΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΝ

    Λανθασμένες χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση τις δηλώσεις στις οποίες φέρεται να έχει προβεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν (σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή) και που αφορούν παραχώρηση υποτροφιών σε Τ/Κ φοιτητές και ακαδημαϊκούς του ψευδοκράτους λόγω του ότι δεν κατέστη δυνατή η συμπερίληψη των λεγόμενων πανεπιστημίων του ψευδοκράτους στη Διαδικασία της Μπολόνια.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας αφού επισήμανε ότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούν δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολή», είπε ότι «εάν όντως ο κ. Ρεν έχει κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, θεωρώ ότι οι δηλώσεις του είναι τουλάχιστον λανθασμένες».

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΕ - ΑΝΕΡΓΙΑ

    Στο 4,4% του ενεργού πληθυσμού κυμάνθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Κοινότητας.

    Η μέση ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,1% στην ευρωζώνη. Η Κύπρος είχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Κοινότητα.

    Αναφορικά με την εξέλιξη της ανεργίας στην Κύπρο ανάλογα με το φύλο και την ηλικία, στους άνδρες ήταν τον Απρίλιο 3,7% και στις γυναίκες 5,3%.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

    Τον Τσέχο Γιαν Χάγεκ, νούμερο 100 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής. Ο αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 1 June 2007 - 15:29:18 UTC