Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
  • [02] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

  • [01] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας ενέκρινε με 22 ψήφους υπέρ και 4 εναντίον το προσχέδιο για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου αναμένεται ότι αρχές του 2008 θα αρχίσουν οι εργασίες με στόχο η ανάπλαση της Πλατείας να ολοκληρωθεί το αργότερο κατά τα μέσα του 2009. «Είναι ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα που στέλνει στον ιδιωτικό τομέα το μήνυμα για επενδύσεις στη Λευκωσία και ιδιαίτερα στην εντός των τειχών πόλη», είπε η κ. Μαύρου, που σημείωσε ότι «ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εκλάβει ως ενθάρρυνση την ετοιμότητα του Δήμου να προχωρήσει με ένα τόσο σημαντικό έργο και να προχωρήσει σε δικές του επενδύσεις».

    Η κ. Μαύρου ανέφερε πως το σχέδιο, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει εισηγήσεις για αλλαγές που επιλύουν κάποια προβλήματα, δεν αλλάζουν όμως τη λογική του έργου. Απαντώντας σε ερώτηση, η Δήμαρχος ανέφερε ότι κάποιες από τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν από ομάδες πολιτών αποτελούσαν και ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιμετωπίζονται μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις. Εξήγησε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και αφορούν την επιφάνεια, τη σχέση του έργου με το μνημείο και την τοπιοτέχνηση του χώρου.

    Διευκρίνισε ακόμα πως υπάρχουν ζητήματα ανοικτά για διαβούλευση του Αρχιτέκτονα με το Δήμο Λευκωσίας, προσθέτοντας πως τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τον αρχιτέκτονα. Η Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση Διαχειριστικής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου και λειτουργοί των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών (Πολεοδομία και Τμήμα Αρχαιοτήτων), η οποία θα επιλύει προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στην πορεία, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

    [02] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ

    Ο αρχηγός της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκράχαμ Γουάτσον υποστηρίζει την εξέταση του ενδεχομένου παραχώρησης καθεστώτος παρατηρητή σε Τουρκοκύπριους λεγόμενους βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο εάν, όπως είπε, μια τέτοια ενέργεια θα βοηθούσε να φέρει πιο κοντά στην ΕΕ την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, χαρακτήρισε τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο πολύ καλή, εποικοδομητική και καρποφόρα και πρόσθεσε ότι αυτή περιστράφηκε γύρω από Κυπριακό και τις εξελίξεις στην ΕΕ γενικότερα. Ο κ. Γουάτσον δήλωσε ικανοποιημένος επειδή, όπως ανέφερε, άκουσε τις απόψεις του Προέδρου Παπαδόπουλου για το ``πώς θα εμπλέξουμε την Τουρκία πιο αποτελεσματικά ώστε να βοηθήσει να βρούμε μια λύση στα προβλήματα του νησιού``.

    Σε ερώτηση για το αίτημα των Τ/Κ όπως τους δοθεί καθεστώς παρατηρητή στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Γουάτσον ανέφερε ότι ``πρέπει να βρούμε τρόπους να φέρουμε τους Τ/Κ πιο κοντά στους θεσμούς της ΕΕ, έτσι που να καταλάβουν πώς λειτουργούν αυτοί οι θεσμοί και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις``.``Εάν αυτός είναι ένας από τους τρόπους για να προχωρήσουμε μπροστά, τότε ίσως πρέπει να το εξετάσουμε``, πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς αν η αναβάθμιση του καθεστώτος των Τ/Κ θα βοηθούσε τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ο κ. Γουάτσον απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. ``Νομίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε όλους τους τρόπους ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη κατανόηση από το νησί για το πώς λειτουργεί η ΕΕ έτσι που η Ενωση να μπορέσει να προσφέρει ένα πλαίσιο για να βοηθήσει τους Ε/Κ και τους Τ/Κ να βρουν μια λύση στις δυσκολίες τους``, σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 May 2007 - 19:29:14 UTC