Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΜΕΡΚΕΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [02] YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΜΕΡΚΕΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια, όταν καταστρέφονται εκκλησίες και θρησκευτικά οικοδομήματα σε κάποιες χώρες, όπως στο βόρειο, κατεχόμενο, τμήμα της Κύπρου, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

    Η δήλωση της κ. Μέρκελ, έγινε μετά από την παρέμβαση που είχε κάνει νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος Β.

    Ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε μέρος στην τρίτη συνάντηση ηγετών των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (Χριστιανικής, Ισλαμικής, Εβραϊκής», που συγκάλεσε στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των άλλων δύο κορυφαίων θεσμικών οργάνων, δηλαδή ο Χανς-Γκέρτ Πέτερνγκ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Ανγκελα Μέρκελ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θέμα της συνάντησης ήταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι στην Κύπρο ουδέποτε υπήρξαν θρησκευτικές διαφορές. Δυστυχώς, όμως, συνέχισε ο Μακαριότατος, με την τουρκική εισβολή και την ενθάρρυνση του τουρκικού στρατού, λεηλατήθηκαν και κατεστράφησαν περίπου 500 ναοί, ενώ εκλάπησαν από τους Τούρκους εικόνες και ψηφιδωτά, που πωλούνται στις αγορές της Ευρώπης και Αμερικής.

    Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των Προέδρων και των τριών θεσμικών οργάνων, οι οποίοι υπογράμμισαν στη σύνοψη των εργασιών της συνάντησης ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και πως η Τουρκία πρέπει σταματήσει, αλλά και να αλλάξει συμπεριφορά.

    [02] YΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Στη διαπίστωση ότι η ανέγερση χερσαίου τερματικού στην Κύπρο δεν προβλέπεται προ του 2014 2015 προέβη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης.

    Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι η θέση της κυβέρνησης διαφέρει από αυτή της ΑΗΚ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει, μέσω της έκδοσης προσφορών εμπορικής φύσεως, να δώσει την ευκαιρία σε όποιον αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει στην Κύπρο και να εξασφαλίσει την κυπριακή αγορά με φυσικό αέριο νωρίτερα, να κάνει την προσφορά του, να δώσει τις αυστηρότατες εγγυήσεις που οι όροι μιας τέτοιας προσφοράς θα εξυπακούουν, και τότε να αξιολογηθεί τελεσίδικα το τι είναι προς το συμφέρον του τόπου και των καταναλωτών.

    Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ``ενόψει αυτών των δεδομένων πρέπει να κηρυχθεί η αγορά από το Υπουργικό Συμβούλιο ως αναδυόμενη και το χερσαίο τερματικό να ανήκει στην ιδιοκτησία της ΑΗΚ``, προσθέτοντας ότι ``αυτή βέβαια είναι μια θέση που εκφράζει, και είναι λογικό κατά τρόπο απόλυτο, το τι οι συντεχνίες και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ θεωρούν ως εξυπηρετικό των συμφερόντων της ΑΗΚ``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 May 2007 - 13:29:19 UTC