Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, καταβάλλοντας προσπάθειες για την ανάληψη μιας νέας, καλά προετοιμασμένης προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, επανέλαβε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ, για την επέτειο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνει ότι από την 1η Μαΐου του 2004 και μέχρι σήμερα, η Κύπρος ασκεί την πολιτική της και προωθεί τους στόχους της μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναγνωρίζεται από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως ένας πολύτιμος εταίρος, που συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

    «Την 1η Μαΐου η Κύπρος συμπληρώνει τρία χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε αυτήν την επέτειο, καθώς σηματοδοτεί την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την επίτευξη ενός μεγάλου πολιτικού στόχου, τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ελλάδος» τονίζει η Ελληνίδα ΥΠΕΞ.

    Αναφέρει ότι «η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε μια ιστορική επιτυχία, πάνω απ όλα, του Κυπριακού λαού, ο οποίος πίστεψε με θέρμη στον στόχο αυτό και εργάστηκε για την ευόδωσή του, μαζί με την Κυπριακή Κυβέρνηση. Αποτελεί ταυτόχρονα και επιτυχία όλων των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Ελλάδας, που συνεργάστηκαν στενά για την προώθηση και την πραγματοποίηση της ένταξης».

    «Από την 1η Μαΐου του 2004 και μέχρι σήμερα, η Κύπρος ασκεί την πολιτική της και προωθεί τους στόχους της μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετέχει ισότιμα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό λήψης αποφάσεων και σύντομα θα συμμετέχει και στην ευρωζώνη. Αναγνωρίζεται από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως ένας πολύτιμος εταίρος, που συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Ως ένας εταίρος που στηρίζει το ευρωπαϊκό όραμα και προωθεί ενεργά το ενοποιητικό εγχείρημα» τονίζει η κ. Μπακογιάννη.

    Υπογραμμίζει ότι «η ένταξη όμως της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδοτεί και μια εξέλιξη - σταθμό στην πορεία για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος και την επανένωση του νησιού, που παραμένει κύρια επιδίωξη για την Κυπριακή Δημοκρατία και για την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «η ένταξη έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια μια νέα πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια επίλυσης».

    «Η Ελλάδα, βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, καταβάλλοντας προσπάθειες για την ανάληψη μιας νέας, καλά προετοιμασμένης προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» διαβεβαιώνει η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών και επαναλαμβάνει πως «κύριος στόχος μας παραμένει η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που θα οδηγήσει στην επανένωση της Μεγαλονήσου, ώστε όλοι οι κάτοικοί της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να είναι σε θέση να επωφεληθούν από τα αγαθά την ένταξης στην ευρωπαϊκή οικογένεια.»

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Τις Πράξεις Διορισμού στο νέο Αρχηγό και στο νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Ιάκωβο Παπακώστα και Μιχαλάκη Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Μιλώντας μετά την επίδοση των Πράξεων Διορισμού ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η απόφασή του να επιλέξει τους συγκεκριμένους αξιωματικούς για τις δυο ανώτατες θέσεις στην ιεραρχία της Αστυνομικής Δύναμης στηρίχθηκε αποκλειστικά στις αναγνωρισμένες ικανότητες, στην προσήλωσή τους στην αξιοκρατία, στο αδιαμφισβήτητο ήθος, στα επαρκή προσόντα και στη συσσωρευμένη πείρα τους.

    ``Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία και αυτές οι αρετές, συνδυαζόμενες με το γεγονός ότι τόσο ο νέος Αρχηγός, όσο και ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας προέρχονται από τις τάξεις του Αστυνομικού Σώματος, είναι βασικές προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα για την αποτελεσματική επιτέλεση της μεγάλης αποστολής που από σήμερα αναλαμβάνουν``, πρόσθεσε


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 April 2007 - 17:29:16 UTC