Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΥΜΠΙΑ - ΧΥΤΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - CPA

  • [01] ΛΥΜΠΙΑ - ΧΥΤΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    Συνολικά πέντε αυτοκίνητα έχουν ρίξει οι κάτοικοι των Λυμπιών από τις δύο αερογέφυρες που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας, τα οποία έχουν πυρπολήσει.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο αυτοκίνητα έχουν ριχθεί από την πρώτη αερογέφυρα των Λυμπιών στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου και έχουν ήδη καεί.

    Δύο άλλα αυτοκίνητα έχουν ριχθεί στη δεύτερη αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λάρνακας ενώ ένα άλλο αυτοκίνητο που βρίσκεται πάνω στην αερογέφυρα έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

    Οι κάτοικοι των Λυμπιών, γυναίκες και παιδιά, γύρω στα 500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν παραταχθεί από το πρωί στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λάρνακας και το έχουν γεμίσει με πέτρες.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - CPA

    Για 33 χρόνια η Κύπρος βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής και την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της ενώ την ίδια ώρα λυπεί την Κυπριακή Κυβέρνηση η απόφαση της τουρκικής πλευράς να αθετήσει τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας χαιρετίζοντας την εναρκτήρια τελετή της Συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Συνδέσμου (CPA) που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

    Ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε στην ομιλία του ότι «για 33 χρόνια τώρα η Κύπρος βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής και την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της, τόσο Ε/Κ όσο και Τ/Κ» και τόνισε ότι η ε/κ πλευρά παραμένει προσηλωμένη σε μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, μια λύση η οποία θα βασίζεται στο διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    «Μας λυπεί η απόφαση της τουρκικής πλευράς να αθετήσει τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, που έχει επιτευχθεί υπό την αιγίδα των ΗΕ και προέβλεπε τη σύσταση τεχνικών επιτροπών και ομάδων εργασίας με την εντολή να προετοιμάσουν το έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την επίτευξη συμφωνημένης συνολικής λύσης», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 April 2007 - 13:29:14 UTC