Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΥΡΩ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
  • [03] ΜΑΡΦΙΝ - ΕΞΑΓΟΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την εκτίμηση ότι μετά από τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου ``είναι τώρα φανερό ότι η μη έναρξη των συνομιλιών οφείλεται στην άρνηση της άλλης πλευράς να απαντήσει στις προτάσεις που έχουμε κάνει``, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο του 44ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του σε μια συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τονίζοντας ότι μια συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων πριν την έναρξη των εργασιών των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας θα ουδετεροποιήσει την όλη διαδικασία.

    Σε ερώτηση αν έχει κάποιες ενδείξεις για την απάντηση της τ/κ πλευράς στις προτάσεις της ε/κ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει καμία ένδειξη.

    ``Ομως νομίζω ότι είναι τώρα φανερό ότι η μη έναρξη των συνομιλιών οφείλεται στην άρνηση της άλλης πλευράς να απαντήσει στις προτάσεις που έχουμε κάνει``, επεσήμανε.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι προτάσεις της ε/κ πλευράς, ``είναι απολύτως σύμφωνες με τη συμφωνία που έγινε στις 8 Ιουλίου του 2006 και τις ιδέες, συστάσεις, αν θέλετε, που περιέχονται στην επιστολή του κ. Γκαμπάρι``.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι ``μια βασική προϋπόθεση είναι ότι δικαιούται η κάθε πλευρά να εγείρει όποιο θέμα θέλει, τόσο στις τεχνικές επιτροπές όσο και στις ομάδες εργασίας και ότι μετά που θα αρχίσουν την εργασία οι επιτροπές, τότε θα πρέπει να συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να εκτιμήσουν το έργο που έγινε και για να δώσουν περαιτέρω οδηγίες για την πρόοδο του διαλόγου``.

    ``Εάν παρεκκλίνουμε από αυτήν τη βασική αρχή, νομίζω ανοίγουμε το δρόμο για ενστάσεις από τη μια ή από την άλλη πλευρά και τελικά σε ουδετεροποίηση όλης της συμφωνίας``, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και τόνισε: ``Ετσι, χάριν σε μια, αν θέλετε, επικοινωνιακή ενέργεια της συνάντησης των δύο ηγετών, θα θυσιάσουμε την πιθανότητα ενός παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου``.

    Ερωτηθείς αν αναμένονται τα Ηνωμένα Εθνη θα πάρουν θέση για το ποιος φέρει την ευθύνη για την μη υλοποίηση της συμφωνίας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν θα ήταν λογικό ``γι` αυτόν που μεσολαβεί να επιδίδεται ταυτόχρονα και στο έργο της κατανομής ευθυνών``, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδυνάμωναν τα ΗΕ.

    ``Βεβαίως αναμένουμε να αναδειχθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα``, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

    [02] ΕΥΡΩ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

    Με τη φιλοδοξία να κτιστούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλων των αραβικών χωρών, το πρόσφατα ιδρυθέν Ευρωπαϊκό Αραβικό Διαλογικό Φόρουμ πραγματοποιεί το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου το πρώτο του σεμινάριο με θέμα ``Προχωρώντας προς μια Ισχυρή Ευρω-Αραβική Συνεργασία``.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος και ιδρυτής του Φόρουμ και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος είπε ότι στόχος του ιδρύματος με τη διοργάνωση τέτοιου είδους σεμιναρίων είναι ``να κτιστούν φιλίες συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ της ΕΕ και των αραβικών χωρών, ούτως ώστε να ενισχυθεί ο διάλογος`` μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ο κ. Ζακχαίος είπε ότι το ίδρυμα δεν περιορίζει το διάλογο μόνο με τις μεσογειακές αραβικές χώρες, όπως γίνεται στα πλαίσια της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, αλλά επεκτείνει το διάλογο για να περιλάβει όλες τις αραβικές χώρες, προσθέτοντας ότι ``φιλοδοξία του ιδρύματος είναι να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και όλων των αραβικών χωρών``.

    [03] ΜΑΡΦΙΝ - ΕΞΑΓΟΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ

    Η Marfin Popular Bank Public Co Ltd (ΜΡΒ) ανακοίνωσε την εξαγορά της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Marine Transport Bank Ουκρανίας έναντι 137,4 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και την αγορά τριών συνδεδεμένων εταιρειών της ΜΤΒ, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing), έναντι 0,7 εκατ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΡΒ, η ΜΤΒ, η οποία είναι τραπεζική ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα με το νομικό καθεστώς της Ουκρανίας, ιδρύθηκε το 1993 ως ιδιωτική τράπεζα, με την επωνυμία Marine Trade Bank και από το 1996 έχει την επωνυμία Marine Transport Bank.

    Προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες (universal bank) καθώς διαθέτει άδειες για τη διεξαγωγή όλων των τραπεζικών δραστηριοτήτων, ενώ η βάση των δραστηριοτήτων της βρίσκεται στην Οδησσό και έχει 86 καταστήματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 March 2007 - 12:29:36 UTC