Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΑΛΑΤ ΛΗΔΡΑΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [02] ΕΕ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ 50ΧΡΟΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΛΙΛΛΗΚΑΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΑΛΑΤ ΛΗΔΡΑΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Η τουρκική πλευρά, με την όλη στάση και συμπεριφορά της, απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν επιθυμεί τη διάνοιξη της οδού Λήδρας ή του οδοφράγματος στην περιοχή του Λιμνίτη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Σε παρατήρηση ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι ``η τ/κ πλευρά δεν θα απομακρύνει από τη Λευκωσία τον κατοχικό στρατό, αλλά θα τον απομακρύνει προς τα πίσω σε σχέση με τη δίοδο της οδού Λήδρας``, και ότι ``δεν τίθεται θέμα ανοίγματος άλλου σημείου διέλευσης εκτός της Λήδρας``, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``ο κ. Ταλάτ με τη δήλωσή του αυτή απλώς ομολόγησε μία αλήθεια την οποία εμείς από καιρό επαναλαμβάνουμε, ότι για το άνοιγμα τόσο της οδού Λήδρας όσο και οποιωνδήποτε άλλων οδοφραγμάτων, υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο τουρκικός κατοχικός στρατός``.

    Οσον αφορά το θέμα της διάνοιξης της οδού Λήδρας, ο κ. Πασιαρδής είπε πως ``φαίνεται ότι είναι μακρύς ο δρόμος για να ανοίξει ο μακρύδρομος``.

    ``Η τουρκική πλευρά επαναπαύεται στην απατηλή εντύπωση που προκάλεσε η απομάκρυνση της παράνομης γέφυρας. Η δική μας πλευρά δεν έμεινε στο γεγονός της κατεδάφισης του τοίχου. Προχώρησε και επιμένει να καλεί την τουρκική πλευρά να προσέλθει, μέσω της θεσμοθετημένης διαδικασίας, σε συζήτηση των προτάσεών μας, που η υλοποίησή τους αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην ασφάλεια των πολιτών``, ανέφερε ο κ. Πασιαρδής.

    [02] ΕΕ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ 50ΧΡΟΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΛΙΛΛΗΚΑΣ

    Η ευρωπαϊκή εμπειρία, οι αρχές και αξίες της ΕΕ μας προσφέρουν τη δυνατότητα να κοιτάξουμε στο μέλλον με αισιοδοξία και μέσα από το πρίσμα μίας επανενωμένης Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας σε ομιλία του στο «Σπίτι της ΕΕ» όπου πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 50χρονα της υπογραφής της «Συνθήκης της Ρώμης», στις 25 Μαρτίου 1957.

    «Οικοδομώντας πάνω στο Ευρωπαϊκό επίτευγμα και μέσα από την διαδικασία του διαλόγου, ελπίζουμε και εμείς να επωφεληθούμε στην προσπάθειά μας να επανενώσουμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

    Στην Κύπρο, η εναρκτήρια εκδήλωση των εορτασμών θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 22 Μαρτίου που θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Μάιο με κεντρική εκδήλωση των εορτασμών στο Προεδρικό Μέγαρο με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 March 2007 - 20:29:12 UTC