Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΠΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες να συνεργαστεί η Τουρκία στο θέμα της διερεύνησης της τύχης τόσο του μικρού Χριστάκη Γεωργίου όσο και των άλλων αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την περίπτωση του μικρού Χριστάκη Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε πως η υπόθεση αυτή «είναι γνωστή από το 1975 και περιοδικά έχει εγερθεί στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους όπως και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που εξετάζει την εφαρμογή της 4ης Διακρατικής Προσφυγής της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας».

    Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί στην προσπάθεια διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, δίνοντας πληροφορίες για την τύχη τους.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

    Την ελπίδα η ισότητα να εμπεδωθεί και στην Κύπρο πιο έντονα, εξέφρασε σήμερα με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε χρόνια πολλά στις γυναίκες δημοσιογράφους.

    ``Ελπίζω η ισότητα να εμπεδωθεί και στην Κύπρο πιο έντονα», είπε.

    Είπε ακόμα ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ΠΟΓΟ σημείωσε τη ρήση «σύν Αθηνά και χείρα κίνει``.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΠΕ

    Η Επίτροπος Νομοθεσίας και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΘΝΟΠΑΔ) Λήδα Κουρσουμπά τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος δικαίου, δεν στερείται νομοθεσιών στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι αυτό που χρειάζεται για το σεβασμό τους είναι η διαμόρφωση της κατάλληλης νοοτροπίας και κουλτούρας.

    Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, η κ. Κουρσουμπά διαμηνύει ότι ο κάθε ανήλικος παραβάτης εκπέμπει κραυγή για βοήθεια, εκτιμά ότι στην Κύπρο επικρατεί μεγάλη ξενοφοβία και ρατσισμός και πιστεύει ότι η ποσόστωση αποτελεί αναγκαίο κακό για την προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

    Η Πρόεδρος του ΕΘΝΟΠΑΔ δηλώνει ότι η τεχνολογία και οι εξελίξεις στον κόσμο κατέδειξαν νέες εκφάνσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καθιστούν το έργο της παρακολούθησης τους πολύ πιο δύσκολο.

    Ξεκαθαρίζει ότι στην Κύπρο λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας προσώπων, αλλά η έκταση του φαινομένου παραμένει ανησυχητική ενώ δηλώνει ικανοποιημένη από τα μέτρα που λαμβάνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αστυνομία και ταυτόχρονα χαιρετίζει την ενέργεια του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη να προχωρήσει στην απελευθέρωση αλλοδαπών που εκρατούντο στις φυλακές χωρίς προοπτική απελευθέρωσης.

    Δηλώνει ακόμα ότι σε περίπτωση που επανέλθουν νομοθεσίες που περιλήφθηκαν στο σχέδιο Ανάν, αυτές θα πρέπει να εξετασθούν από την αρχή καθώς κατέληξαν προϊόντα της επιδιαιτησίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 March 2007 - 12:29:15 UTC