Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ - ΣΟΛΑΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΕ-ΝΑΤΟ
  • [03] ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Το θέμα του Κανονισμού της ΕΕ για το εμπόριο με τα κατεχόμενα, η εξέλιξη της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και οι πρόσφατες συνομιλίες στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίας που κράτησε δύο περίπου ώρες, στο Εθνικό Συμβούλιο ``διαπιστώθηκε σύμπνοια και συναντίληψη``.

    Στη συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο, έλαβαν μέρος από πλευράς ΑΚΕΛ οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΚΟ οι Γιώργος Κολοκασίδης και Νίκος Πιττοκοπίτης, από το ΚΣ ΕΔΕΚ οι Βάσος Λυσσαρίδης και Γιαννάκης Ομήρου, από το Ευρωπαϊκό Κόμμα οι Νίκος Κουτσού και Ρίκκος Ερωτοκρίτου και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι Σάββας Φιλίππου και Ντίνος Πασπαλίδης.

    Παρόντες ήσαν επίσης ο κ. Πασιαρδής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσος Τζιωνής.

    ``Το θέμα του Κανονισμού για το εμπόριο, η εξέλιξη της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και οι πρόσφατες συνομιλίες στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση``, δήλωσε ο κ. Πασιαρδής, ``ήταν το αντικείμενο ενημέρωσης των μελών του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο στη συνεδρία του σώματος``.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας``, συνέχισε ο κ. Πασιαρδής, ``εξέφρασε τις σχετικές εκτιμήσεις του και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου διατύπωσαν τις απόψεις τους``.

    Οπως είπε ο κ. Πασιαρδής, στη διάρκεια της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ``συζητήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες και χειρισμοί και διαπιστώθηκε σύμπνοια και συναντίληψη``.

    Απαντώντας σ` ερώτηση εάν το Εθνικό Συμβούλιο έλαβε κάποιες αποφάσεις με ``συναντίληψη``, ο κ. Πασιαρδής δήλωσε ότι υπήρξε ``συναντίληψη στις ενέργειες και στους χειρισμούς, που δεν μπορούν να ανακοινωθούν``.

    [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ - ΣΟΛΑΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΕ-ΝΑΤΟ

    Η τακτική της συστηματικής παρεμπόδισης από την πλευρά της Τουρκίας της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κοινές συνεδρίες μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που αφορούν θέματα συνεργασίας των δύο οργανισμών, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας και ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα.

    Οπως ανέφεραν κοινοτικές πηγές, ο κ. Σολάνα αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα και πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα επιτρέψει μια ικανοποιητική συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτές τις συναντήσεις.

    [03] ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Το Υπουργείο Αμυνας ανακοινώνει ότι ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΕΔ) της Φινλανδίας, Ναύαρχος Τζοάνι Κασκεάλα, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μπισμπίκα.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ναύαρχος Κασκεάλα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αμυνας και τον Πρεσβευτή της Φινλανδίας στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 5 March 2007 - 18:29:12 UTC