Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΑ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΑ

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Dai Bingguo διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα να γίνονται απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος από την Κίνα.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας συνάντησης που είχε μαζί του, ο κ. Χριστόφιας είπε πως «σε αυτή την συνάντηση δόθηκε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα να γίνονται απευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος από την Κίνα».

    «Είπε κατηγορηματικά: `να μας εμπιστεύεστε, να μας θεωρείτε ένα μεγάλο φίλο της Κύπρου. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας βοηθούμε να λυθεί το Κυπριακό στην βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στην βάση του διεθνούς δικαίου. Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και σίγουρα δεν πρόκειται να μετακινηθούμε από αυτή την θέση. Να μας εμπιστευτείτε γιατί είμαστε πραγματικοί φίλοι`», είπε ο κ. Χριστόφιας αναφερόμενος στα λεχθέντα του Κινέζου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

    Κι αυτό, σημείωσε, προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση και πρέπει να το ξέρει ο Κυπριακός λαός.

    «Είστε ένας καλός φίλος του Κινεζικού λαού», είπε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Dai Bingguo καλωσορίζοντας τον στο γραφείο του.

    Ο Κινέζος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είπε πως οι επαφές του κ. Χριστόφια στην Κίνα γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών απουσιάζουν από την χώρα σε επίσκεψη τους στην Αφρική.

    Η συνάντηση κύλησε σε μια πολύ θερμή φιλική ατμόσφαιρα με τους δύο να μιλούν για λίγο στην Ρωσική γλώσσα.

    Το Κυπριακό, το θέμα της Ταϊβάν, οι στενές φιλικές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ Κίνας-Κύπρου ήταν στο επίκεντρο και αυτής της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια στην κινεζική πρωτεύουσα.

    Ο κ. Dai Binffuo επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της Κίνας στο Κυπριακό πρόβλημα, εκφράζοντας την ευχή για σύντομη επανένωση του νησιού στην βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων.

    «Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων όσον αφορά το Κυπριακό και βεβαίως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κίνα με την Ταϊβάν», είπε ο κ. Χριστόφιας.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων.

    Ενωρίτερα ο κ. Χριστόφιας και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στην επίσημη επίσκεψη του στην Κίνα επισκέφθηκαν το Μουσείο του Πεκίνου όπου δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας με την πλούσια κινεζική πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία και παράδοση.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Πολύ ικανοποιητική συνεχίζει να είναι η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο το βράδυ στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με οξεία βρογχίτιδα.

    Σε δηλώσεις, ο προσωπικός γιατρός του κ. Κληρίδη Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας του Προέδρου συνεχίζει να είναι πολύ ικανοποιητική, δεν είχε κανένα στηθαγχικό επεισόδιο το τελευταίο 24ωρο. Είναι ευδιάθετος και ευχόμαστε ότι θα συνεχίσει αυτή τη σταθερή βελτιωτική πορεία», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 February 2007 - 18:29:12 UTC