Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΡΕΝ
  • [02] ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΑΝΙΑ
  • [03] ΠΟΦΕΝ - ΠΣΕΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΡΕΝ

    Δεν μπορεί να λέγεται τώρα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει σχέση και λόγο στο θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Ολι Ρεν ότι η επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους της δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον δεν συνδέεται με το απευθείας εμπόριο.

    Παράλληλα ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως όσον αφορά την πρωτοβουλία της φινλανδικής προεδρίας δεν υπάρχει προοπτική επιτυχίας αυτής της προσπάθειας, εάν αυτή η προσπάθεια δεν διαλαμβάνει και μια καθαρή χρονική προοπτική επιστροφής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους.

    Ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως η συμφωνία των 25 εταίρων, που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου του 2006, διασυνδέει το θέμα του απευθείας εμπορίου με την επιστροφή των Βαρωσίων. «Αυτή η διασύνδεση γίνεται και στη γνωστή πρόταση της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας. Η ίδια αυτή διασύνδεση έγινε αποδεκτή και από την Αυστριακή Προεδρία και τέλος αυτή η διασύνδεση διαλαμβάνεται και στη γνωστή πρωτοβουλία της Φινλανδικής Προεδρίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», είπε ο κ. Πασιαρδής.

    [02] ΥΠΕΞ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΑΝΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας μεταβαίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 2006 στη Δανία, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στην Κοπεγχάγη, ο κ. Λιλλήκας θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του Per Stig Mοller. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    [03] ΠΟΦΕΝ - ΠΣΕΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

    Δεκάδες φοιτητές και μαθητές βρέθηκαν και φέτος στους δρόμους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής του Πολυτεχνείου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές - ήρωες του Πολυτεχνείου του 1973 και να καταδικάσουν την πολιτική των ΗΠΑ.

    Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) κάλεσαν τις ΗΠΑ «να τερματίσουν την πολιτική ποδηγέτησης και εκμαυλισμού της θέλησης των λαών του κόσμου, καθώς επίσης να πάψουν να παίζουν το ρόλο του αδιόριστου παγκόσμιου χωροφύλακα, μέσα στις συνθήκες της αιματοβαμμένης νέας τάξης πραγμάτων».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 17 November 2006 - 20:29:20 UTC