Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ
  • [02] ΠΟΦΕΝ - ΠΣΕΜ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Η συνέχιση της παράνομης κατοχής των εδαφών μας και των αποσχιστικών ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, κατά παράβαση των επιταγών της διεθνούς κοινότητας, καθώς και οι συνεχώς εντεινόμενες προσπάθειες αναβάθμισης της αποσχιστικής οντότητας, παραμένουν σοβαρό εμπόδιο στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου και αποδεικνύουν ότι η διχοτόμηση του νησιού και όχι η εξεύρεση δίκαιης και λειτουργικής λύσης αποτελούν τον απώτερο στόχο της Τουρκίας.

    Αυτό τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή την 23η επέτειο από την παράνομη και μονομερή ανακήρυξη της αποσχιστικής οντότητα στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου,.

    "Είκοσι τρία χρόνια μετά την παράνομη μονομερή ανακήρυξη της αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κατοχική δύναμη εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται και να παραβιάζει κατάφωρα τα ψηφίσματα 541(1983) και 550(1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τα οποία η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους ως νομικά άκυρη και ζήτησε την ανάκλησή της," υπογραμμίζει το κυπριακό ΥΠΕΞ.

    Σε δήλωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής καταδίκασε για ακόμη μια φορά την αποσχιστική ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί νομικά άκυρη και πολιτικά απαράδεκτη, καθώς και τη παράνομη παρουσία στην Κύπρο του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Την ώρα, τόνισε ο κ. Πασιαρδής, που η τουρκική πλευρά "επικεντρώνει τις προσπάθειές της, όχι στη λύση του Κυπριακού, αλλά στην πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, η δική μας πλευρά θα συνεχίσει να επιδιώκει την πραγματική επανένωση του λαού και της χώρας μας μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη, και αμοιβαία αποδεκτή λύση".

    [02] ΠΟΦΕΝ - ΠΣΕΜ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Μαθητιώσα και φοιτητιώσα νεολαία καταδίκασαν την Τετάρτη την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) πραγματοποίησε μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση στο Στάδιο Ελευθερία αντικατοχική εκδήλωση, η οποία ακολουθήθηκε από συναυλία του γνωστού Ελληνα τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα και έγκριση ψηφίσματος.

    Στο ψήφισμά τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, φοιτητές και μαθητές απαιτούν από τη διεθνή κοινότητα, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ειδικότερα τον ΟΗΕ να δώσουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν μπορεί η Τουρκία να εξακολουθήσει να κατέχει μέρος της Κύπρου, κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του λαού μας για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού ούτως ώστε Ε/Κ και Τ/Κ να ζήσουν μαζί στην κοινή τους πατρίδα", τονίζουν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 November 2006 - 16:29:59 UTC