Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [03] ``ΗΛΙΟΣ`` - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΑΝΤΑΖΗΣ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε από την Τουρκία ότι ο ΟΗΕ εργάζεται για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας που θα επιτρέψει την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό.

    Ο κ. Ανάν πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τις ενδιαφερόμενες πλευρές στη Γενεύη την προσεχή εβδομάδα.

    Σημείωσε ότι ο εκπρόσωπός του αυτή την περίοδο εργάζεται με τις ενδιαφερόμενες πλευρές προκειμένου να ετοιμάσει μια σειρά από μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για προετοιμασία της επανάληψης των συνομιλιών.

    Ο κ. Ανάν ανέφερε επίσης ότι όλοι γνώριζαν ότι ο ίδιος προσπάθησε να επιλύσει το Κυπριακό προσφέροντας τις καλές υπηρεσίες του.

    Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου στα Ανάκτορα του Τσιραχάν στην Κωνσταντινούπολη, στην παρουσία του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Μπορεί πάρα πολλές χώρες να έχουν επιφυλάξεις για την Τουρκία, σίγουρα όλες χωρίς καμία εξαίρεση θεωρούν υποχρέωση της Τουρκίας να τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ, όμως καμία χώρα δεν θέλει διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ύστερα από γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β για τα ονομαστήριά του.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ ότι αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας ως το Δεκέμβριο, τότε η ΕΕ θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία ``παύση`` των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς η χώρα της εννοεί αυτή την ``παύση``, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως «αυτό θα φανεί στην εξέλιξη».

    [03] ``ΗΛΙΟΣ`` - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΑΝΤΑΖΗΣ

    Στο ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης του Μπόινγκ 737-300, το οποίο δίνει τον ίδιο προειδοποιητικό ήχο για διάφορα προβλήματα, απέδωσε αποκλειστικά το τραγικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου 2005, το στέλεχος της εταιρείας ``Ηλιος`` Δημήτρης Πανταζής.

    Στην κατάθεσή του ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής υπό τον Παναγιώτη Καλλή, ο κ. Πανταζής ανέγνωσε δήλωση, στην οποία αναφέρεται, επίσης, ότι το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Τσολάκη περιέχει ``σοβαρές ανακρίβειες, που επηρεάζουν τα τελικά της συμπεράσματα``.

    Στη διαδικασία υπήρξε έντονη η παρουσία των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Πανταζή όταν ο κ. Καλλής διέκοψε για διάλλειμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 13 November 2006 - 18:29:25 UTC