Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΕΥΧΕΣ
  • [02] ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΜΗΝΥΜΑ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΕΥΧΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τηλεφώνησε στο νέο Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου Χρυσόστομο, στον οποίο εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος τηλεφώνησε στο νέο Αρχιεπίσκοπο, ενώ αυτός προέβαινε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στην Αρχιεπισκοπή.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι ``όπως όλος ο λαός, έτσι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλλει τις ευχές του και ευελπιστεί ότι η Εκκλησία θα αποκτήσει το χαμένο κύρος των τελευταίων ετών, μηνών``.

    Πιστεύω και εγώ, είπε ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ότι με μια μικρή προσπάθεια ό,τι σύννεφα υπάρχουν, που δεν υπάρχουν, θα διαλυθούν.

    Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο νέος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ``η συνεργασία μας είναι δεδομένη`` και ότι ``από σήμερα ξεκινά ένα κεφάλαιο νέο μεταξύ Εκκλησίας και Προεδρίας``.

    Ανέφερε ακόμη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ``θα χαιρόμεθα να έχετε επιτυχίες για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας`` και τον ευχαρίστησε για τις ευχές του.

    [02] ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΜΗΝΥΜΑ

    Με θερμές ευχαριστίες προς όλους, ιδιαίτερα το Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και τον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρο και μήνυμα ενότητας ξεκίνησε τη θητεία του ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Κύπρου Χρυσόστομος.

    Στην πρώτη του δήλωση ενώπιον των εκλεκτόρων στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας, ο Πάφου Χρυσόστομος είπε πως εκλέχθηκε με τις ψήφους του Μητροπολίτη Λεμεσού και του Επισκόπου Κύκκου και διαβεβαίωσε πως οι πόρτες του γραφείου του θα είναι πάντοτε ανοικτές, τόσο για κληρικούς όσο και για λαϊκούς.

    ``Ευχαριστώ τους Αγίους αδελφούς και ιδιαίτερα το Μητροπολίτη Λεμεσού και τον Ηγούμενο Κύκκου γιατί αν εξελέγην σήμερα, εξελέγην με τους ψήφους αυτών των δύο αδελφών``, είπε ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος διαβεβαίωσε τους δύο Ιεράρχες ότι η συνεργασία που θα έχει μαζί τους ``θα είναι απόλυτη`` γιατί ο θερισμός, όπως είπε, ``μέσα στην Εκκλησία είναι πολύς και οι εργάτες ολίγοι``.

    Χρειάζομαι, συνέχισε, τη βοήθεια όλων σας και θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθειά σας και η αγάπη σας προς την Εκκλησία δεν σταματά ως εδώ.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι ``όλοι οι Πατέρες που βρίσκονται σήμερα εδώ αλλά και εκείνοι που δεν βρίσκονται να ξέρουν ότι η πόρτα της Αρχιεπισκοπής και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτές και θα είμαι και ο πατέρας όλων και ο αδελφός όλων και ο φίλος όλων``.

    Διαβεβαίωσε όλους, τον κυπριακό λαό, κληρικούς και λαϊκούς, ότι η παρουσία τους στην Αρχιεπισκοπή και ιδιαίτερα στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου ``δεν θα είναι ενόχληση σε εμένα``, όπως είπε, ``αλλά πολλή χαρά``. Θα χαίρομαι, συνέχισε, ιδιαίτερα όταν μπορώ να εξυπηρετώ κάποιον ή κληρικό ή λαϊκό γιατί είναι υπηρεσία προς την Εκκλησία, προς το λαό μας, προς την Κύπρο μας και προς όλο το έθνος.

    Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού εξέφρασε για άλλη μια φορά ευχαριστίες προς όλους, ευχήθηκε ``ό,τι καλό να δώσει ο Θεός``. ``Εκείνο που δεν μπορώ να σας προσφέρω εγώ να σας το προσφέρει ο Θεός πλουσιοπάροχα``, κατέληξε ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου, Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μητροπολίτη Πάφου, ο Πρόεδρος της Βουλής τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε ``με το έργο του να επιτύχει την ενότητα της κυπριακής Εκκλησίας για το καλό της Κύπρου και του λαού της``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 5 November 2006 - 18:29:25 UTC