Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

    Την ελπίδα όλα να κυλήσουν ομαλά στη σημερινή διαδικασία για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κύπρου και να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος με την ευρύτερη υποστήριξη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Κληθείς, ύστερα από την εκδήλωση για τα 50χρονα της ΕΤΥΚ, να αναφέρει ποια είναι η ευχή του για το νέο Αρχιεπίσκοπο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε: ``Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και να έχουμε Αρχιεπίσκοπο με την ευρύτερη υποστήριξη, πράγμα που θα βοηθήσει και τον ίδιο αλλά και όλη τη Σύνοδο να οδηγήσει την Εκκλησία στη θέση που της αξίζει και να ανακτήσουν το κύρος που μερικοί Συνοδικοί έχουν χάσει``.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατ` επέκταση έναντι της Κύπρου ήταν και παραμένει βασικός στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό δεν πρέπει να συνδέεται με άλλες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις ύστερα από την εκδήλωση για τα 50χρονα της ΕΤΥΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η προσπάθεια της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ γίνεται μόνο για να βοηθηθεί η Τουρκία να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της έναντι της Ενωσης. Σε ερώτηση για τις πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το ναυάγιο των προσπαθειών της φινλανδικής προεδρίας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα θέσει την υποχρέωση της Τουρκίας όπως εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, προς την ΕΕ και κατ επέκταση προς την Κύπρο, ως βασικό στόχο της πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    «Η προσπάθεια της φινλανδικής προεδρίας γίνεται μόνο και μόνο για να βοηθηθεί η Τουρκία να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ. Εμείς θα θέσουμε την υποχρέωση της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ και κατ` επέκταση προς την Κύπρο, ως βασικό στόχο της πολιτικής μας», είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Είπε ακόμα ότι η γενική τοποθέτηση των διαφόρων χωρών είναι ότι «οι υποχρεώσεις της Τουρκίας είναι προς την Ευρώπη, είναι αυτόνομες και δεν πρέπει να συνδέονται με άλλες εξελίξεις στο Κυπριακό». Ανέφερε, εξάλλου, ότι πολλές από τις χώρες αυτές αναμένουν την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα δημοσιοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου. «Αυτό που ζητεί στην Ευρώπη δεν είναι η λύση του Κυπριακού, ούτε θέλει η Ευρώπη να ασχοληθεί με αυτό το θέμα σε υποκατάσταση των Ηνωμένων Εθνών. Η Ευρώπη ασχολείται με τη διεύρυνση που περιλαμβάνει και την ένταξη της Τουρκίας», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 4 November 2006 - 12:29:25 UTC