Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ

  • [01] ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ

    Νέος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος εξελέγη ο Μάριος Καρογιάν με ποσοστό 62,6% έναντι 37,4% του ανθυποψηφίου του Νίκου Κλεάνθους.

    Σε πανηγυρική συγκέντρωση για την ανακήρυξη του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Νίκος Πιττοκοπίτης, που ήταν και ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο του ΔΗΚΟ ήταν 14.321 από τους οποίους ψήφισαν 7.635.

    Υπήρξαν 7.599 έγκυρα ψηφοδέλτια και 36 άκυρα.

    Ο κ. Καρογιάν είναι ο τρίτος κατά σειρά Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

    Ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ότι ``η σημερινή ψήφος του Δηκοϊκού κόσμου είναι μια ισχυρή εντολή και προς εμένα και προς όλους μας στην ηγεσία του κόμματος``.

    Η εντολή, πρόσθεσε, είναι σαφής, να προχωρήσουμε συλλογικά, ανοίγοντας νέους δρόμους στο ΔΗΚΟ, στην Κύπρο και το λαό μας.

    ``Εκφράζω θερμότατες ευχαριστίες για την ψήφο εμπιστοσύνης των μελών του ΔΗΚΟ προς την πρότασή μας να προχωρήσουμε μαζί στη νέα εποχή, με όραμα, ένα ακόμη πιο ισχυρό δημοκρατικό κόμμα``, είπε ο κ. Καρογιάν.

    ``Σήμερα κέρδισε η δημοκρατία. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ολοι σήμερα ψήφισαν ΔΗΚΟ. Από αύριο μαζί με το συναγωνιστή Νίκο Κλεάνθους και τους υπόλοιπους συναγωνιστές στην ηγεσία του κόμματος, στα κεντρικά, τα επαρχιακά συλλογικά όργανα του κόμματος. Με ενωμένες όλες τις δυνάμεις του κόμματος, ξεκινάμε τη νέα εποχή``, συμπλήρωσε.

    Είπε πως ``όλοι μαζί έχουμε ένα βαρύτατο χρέος και μια βαριά πολιτική κληρονομιά``, προσθέτοντας ότι ``αυτό το χρέος δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε να το αφήσουμε ανεξόφλητο``.

    ``Χρωστάμε πολλά στο τιμημένο κόμμα μας, χρωστάμε πολλά στον αείμνηστο ιδρυτή του κόμματος Σπύρο Κυπριανού, χρωστάμε πολλά στον Τάσσο Παπαδόπουλο, χρωστάμε πολλά στην πατρίδα, σε όσους πέρασαν σε αυτόν τον τόπο και σε όσους θα έρθουν μετά από εμάς``.

    Διαβεβαίωσε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει και θα ενδυναμώσει τη στήριξή του στον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και στην κυβέρνησή του και ως βασικός πυλώνας της σημερινής κυβερνητικής συνεργασίας θα δώσει νέα ώθηση στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

    Θα συνεχίσουμε, συνέχισε, τη στήριξη και ενίσχυση της συνεργασίας αυτής, με αλληλοσεβασμό, αλληλοεκτίμηση μεταξύ των συνεργαζομένων κομμάτων. ``Απόψε όλοι μαζί συμφωνούμε και δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες της νέας εποχής. Θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, δημιουργικά. Θα ανταποκριθούμε στις επιταγές της σημερινής εποχής και της ιστορίας αλλά επίσης και τις ανάγκες του σημερινού κόσμου``, είπε.

    ``Ολοι μαζί συμφωνούμε να φανούμε αντάξιοι του τιμημένου κόμματος μας. Μαζί μπορούμε, μαζί θα το πετύχουμε``, είπε.

    Ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε και συνεχάρη την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τους συνεργάτες τους, όλα τα μέλη και στελέχη του ΔΗΚΟ που επάνδρωσαν τα εκλογικά επιτελεία σε όλες τις επαρχίες.

    ``Πραγματικά έχουν κάνει εξαίρετη δουλειά ήταν άψογη η όλη διαδικασία και μόνο έπαινοι μπορούν να δοθούν σε αυτούς τους ανθρώπους. Πραγματικά έδωσαν δείγματα γραφής επαγγελματισμού αλλά πάνω απ΄ όλα υψηλού αισθήματος ευθύνης. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε``, κατέληξε ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 22 October 2006 - 19:29:21 UTC