Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΚΙΟΥΛ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΓΤΠ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΚΙΟΥΛ

    ``Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε πιέσεις σε βάρος των δικών μας συμφερόντων, δικαίων και δικαιωμάτων``, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Γαλλία που φέρεται να μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους της χώρας λόγω της μη τήρησης υποσχέσεων στο ανώτατο επίπεδο, ο κ. Πασιαρδής είπε πως ``εάν ο κ. Γκιουλ δεν αισθάνεται άνετα από την άρνηση της χώρας του να εκπληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, ασφαλώς έχει το χρόνο να το πράξει``.

    Οπως ανέφερε, η τουρκική πλευρά έχει αναλάβει ρητή δέσμευση να εκπληρώσει χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις όλες τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη θέση της ότι δεν θα ανεχθεί άνοιγμα άλλων κεφαλαίων, ο Εκπρόσωπος είπε πως είναι σαφής και συγκεκριμένη αυτή η θέση.

    [02] ΥΠΕΣ - ΓΤΠ

    Επισκέψεις στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και στη Γενική Διοίκηση της Πολιτικής Αμυνας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Λάζαρο Σαββίδη.

    Κατά την επίσκεψη του στο ΓΤΠ, ο Υπουργός έγινε δεκτός από το Διευθυντή του Γραφείου Γιαννάκη Σολωμού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τον ενημέρωσε εν τάχει για το σημαντικό έργο που επιτελείται στα θέματα δημοσιότητας και διαφώτισης της κοινής γνώμης στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως και για τον αναβαθμισμένο ρόλο που διαδραματίζει το ΓΤΠ στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Συλικιώτης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου που επιτελεί το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ειδικότερα στον ``ευαίσθητο``, όπως είπε τομέα της πληροφόρησης.

    ``Θεωρώ σημαντική``, πρόσθεσε, ``την αποστολή του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, γιατί ουσιαστικά έχει τον πιο βασικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη διαφώτιση γύρω από το κυπριακό πρόβλημα``.

    ``Πρέπει επίσης να σημειώσω``, πρόσθεσε, ``ότι σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Γραφείου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην εν λόγω υπηρεσία``.

    Ο κ. Συλικιώτης επισκέφθηκε επίσης τη Γενική Διοίκηση της Πολιτικής Αμυνας στη Λευκωσία και παρακάθησε σε σύσκεψη με το Διοικητή της Υπηρεσίας Χρίστο Κυριακίδη, τους επικεφαλής των τμημάτων Πολιτικής Αμυνας των άλλων επαρχιών και άλλα στελέχη της Πολιτικής Αμυνας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 15 September 2006 - 13:29:21 UTC