Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΧΟΥΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - GREGORIO I
  • [04] ΗΛΙΟΣ - ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΧΟΥΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την ελπίδα η τ/κ πλευρά να δείξει εποικοδομητική διάθεση ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες των τεχνικών επιτροπών για τα θέματα καθημερινότητας και ουσίας του Κυπριακού, εξέφρασε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι η τ/κ πλευρά δεν μπορεί να μείνει εγκλωβισμένη στην τακτική της αδιαλλαξίας.

    Επίσης, είπε ότι η ελληνική θέση για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι κρυστάλλινη και γνωστή και έχει να κάνει με τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία έναντι της ΕΕ.

    Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέφρι Χουν, είπε ότι "ήταν μια εξαιρετική συζήτηση μεταξύ δύο παραδοσιακά καλών φίλων".

    Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι επανέλαβε στον κ. Χουν "τις βασικές θέσεις και τα θεμελιώδη στοιχεία της πολιτική μας" και εξέφρασε την ελπίδα "η τ/κ πλευρά να δείξει εποικοδομητική διάθεση ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες των τεχνικών επιτροπών για τα θέματα καθημερινότητας αλλά και ουσίας, τα οποία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται δυστυχώς να προχωρούν".

    "Η τ/κ πλευρά δεν μπορεί να μείνει εγκλωβισμένη στην τακτική της αδιαλλαξίας", επεσήμανε η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Χουν χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που είχε με την κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι αφορούσε διμερή θέματα, καθώς η Ελλάδα και η Μεγάλη Βρετανία συνεργάζονται στενά ως εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ.

    Επίσης, χαρακτήρισε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ σημαντικό θέμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι έφτασε στην Αθήνα από την Αγκυρα, όπου είχε "ενδιαφέρουσες συζητήσεις".

    Υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει θέσει υποχρεώσεις στην Τουρκία και επεσήμανε ότι από την πείρα του ως δικηγόρος γνωρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να ανταποκριθεί η Τουρκία σε αυτές τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ.

    [02] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

    Η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα τροπολογία του Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Παναγιώτη Δημητρίου, για τη χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2007, μελέτης αναφορικά με την κατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα.

    Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου στα πλαίσια του κεφαλαίου του προϋπολογισμού για τον πολιτισμό και ειδικότερα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Culture 2007. Η μελέτη, εκτός από την καταγραφή και περιγραφή της κατάστασης των εκκλησιών, θα επεκτείνεται και στον υπολογισμό του κόστους επιδιόρθωσης των επηρεαζόμενων εκκλησιών. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει στις περιπτώσεις κινδύνου άμεσης κατάρρευσης κάποιων εκκλησιών.

    Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, απώτερος σκοπός είναι όπως, με την ολοκλήρωση της πιο πάνω μελέτης, ζητηθούν κονδύλια για αναστήλωση των εκκλησιών και επιδιόρθωση των ζημιών.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - GREGORIO I

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται «με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα» το θέμα που προέκυψε με το φορτίο του υπό παναμαϊκή σημαία πλοίου GREGORIO I.

    Ερωτηθείς εάν έχει εκδοθεί κάποια σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Πασιαρδής τόνισε ότι δεν πρόκειται για πολιτικό θέμα, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα που προέκυψε αντιμετωπίζεται με την πιστή τήρηση και εφαρμογή της σχετικής κυπριακής νομοθεσίας».

    Οπως διευκρίνισε, το θέμα δεν αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο «θα κρίνει και θα αποφασίσει για το θέμα αυτό στη βάση της έκθεσης που θα υποβάλει η προβλεπόμενη από το νόμο συμβουλευτική επιτροπή».

    [04] ΗΛΙΟΣ - ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

    Για ``εκφοβισμό`` υπαλλήλων της εταιρείας Ηλιος και για διαστρεβλωμένη μεταφορά από τα ΜΜΕ των όσων λέγονται ενώπιον της Επιτροπής, μίλησε ο δικηγόρος της ``Ηλιος`` Δημήτρης Αραούζος.

    Στην έναρξη την Τρίτη της ακροαματικής διαδικασίας της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, υπό τον Παναγιώτη Καλλή, ο κ. Αραούζος υπέβαλε αίτημα ενώπιον της Επιτροπής όπως αυτή εξετάσει το ενδεχόμενο μαρτυρίας, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, ατόμων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Το αίτημα του κ. Αραούζου απορρίφθηκε από τον κ. Καλλή.

    Στη συνέχεια, ο κ. Καλλής επανήλθε σε μερικά από τα ζητήματα που εθίγησαν στη χθεσινή πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Σύμβουλου Επιθεωρητή Αεροπλοϊμότητας του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) Μάριου Παντελή και επικεντρώθηκε στο θέμα της στελέχωσης των ζωτικών υπηρεσιών του ΤΠΑ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 12 September 2006 - 17:29:17 UTC