Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
  • [02] ΔΑΛΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
  • [04] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης στα νέα του καθήκοντα και με τις ευχές του για συνέχιση και ολοκλήρωση του αναληφθέντος έργου στο Υπουργείο, ο απερχόμενος Υπουργός Ανδρέας Χρίστου παρέδωσε στον κ. Συλικιώτη την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Ο κ. Συλικιώτης, εκφράζοντας το ``δέος`` του και υποσχόμενος να συνεχίσει το ``έργο ζωής`` του προκατόχου του, παρέλαβε ``το πηδάλιο`` του Υπουργείου από τον κ. Χρίστου, σε ειδική τελετή που έγινε στο υπουργικό γραφείο και στην οποία παρόντες ήσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Λάζαρος Σαββίδης, οι αξιωματούχοι και ανώτερα διοικητικά στελέχη Οργανισμών, Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου και όλων των Επαρχιακών Διοικήσεων.

    ``Πυξίδα και πλαίσιο πολιτικής μας``, είπε ο κ. Συλικιώτης, ``παραμένει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, το οποίο είναι ένα συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε ο Πρόεδρος με τον λαό τον Φεβράρη του 2003``.

    Αποχαιρετώντας τον κ. Χρίστου εκ μέρους όλου του προσωπικού, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στις ``αρετές`` του απερχόμενου Υπουργού, στην αφοσίωσή του στην εξυπηρέτηση της πατρίδας και του πολίτη και στη συνήθειά του να προσέρχεται στο γραφείο από τις 05:30 καθημερινά, επιδιώκοντας πάντοτε την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών.

    Μετά την τελετή, ο κ. Χρίστου κάλεσε τον νέο Υπουργό να παρακαθήσουν σε σύσκεψη με στελέχη του Υπουργείου, για να τον ενημερώσουν σχετικά με συγκεκριμένα ζητήματα και υπό εξέλιξη έργα αρμοδιότητάς του.

    ``Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά που σήμερα, με τη δική μου αποχώρηση, παραδίδουμε το πηδάλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σε έναν εκλεκτό συναγωνιστή, σε ένα συνάδελφο μηχανικό, σε ένα φίλο που κατάγεται από την ωραιότερη πόλη του κόσμου, τη Λεμεσό, στον Νεοκλή τον Συλικιώτη``, δήλωσε ο απερχόμενος Υπουργός, φανερά συγκινημένος και έχοντας δίπλα του τον υιό του Σπύρο, ο οποίος προσήλθε για να παραστεί στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου.

    ``Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα επιτύχει``, είπε ο κ. Χρίστου και, απευθυνόμενος στα στελέχη και άλλους αξιωματούχους, εξέφρασε επίσης την απόλυτη βεβαιότητα ότι η δική τους συμπαράσταση, που ο ίδιος έχει λάβει ``απλόχερα`` -όπως είπε- ``θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του και σταθερός βοηθός του στην καθημερινή διεκπεραίωση των καθηκόντων του``.

    ``Θέλω με αυτή την ευκαιρία``, πρόσθεσε απευθυνόμενος πάντα στους συνεργάτες του, ``να ευχαριστήσω και όλους εσάς για τη δουλειά που τα τριάμισι τούτα χρόνια καταφέραμε να κάνουμε από κοινού``.

    ``Νοιώθω``, δήλωσε ο απερχόμενος Υπουργός, ``ότι κάναμε πολλά, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, που κυρίως χαρακτηρίζονται από γεγονότα μη προδιαγραφόμενα, όταν σχεδιάζαμε εδώ τον Μάρτη του 2003 τις ενέργειές μας ως Υπηρεσίες και ως Υπουργείο Εσωτερικών``.

    ``Ολοι θυμούνται``, συνέχισε, ``τη μεγάλη συμβολή μας στην προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, με τα έγγραφα και με όλη εκείνη τη δουλειά που έκαναν συγκεκριμένες υπηρεσίες, αλλά και μεγάλη μερίδα του υπόλοιπου προσωπικού του Υπουργείου, θυμούνται όλοι τα μέτρα και τις ενέργειες που αναλάβαμε μετά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και όλοι θυμούνται την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε το δημοψήφισμα και τις ευρωεκλογές, πρωτόγνωρα θέματα για την Κύπρο``.

    ``Η απόφασή σου να διεκδικήσεις τη δημαρχία της ιδιαίτερής σου πόλης``, είπε σε ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και απευθυνόμενος στον κ. Χρίστου, ``έφερε αυτήν τη στιγμή του αποχαιρετισμού πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμέναμε``.

    ``Χρειάστηκε χρόνος για να δεχθώ την πραγματικότητα, ότι δηλαδή μας φεύγετε από το Υπουργείο και δεν θα σας έχουμε μαζί μας, όπως τα τελευταία τριάμισι χρόνια``, είπε.

    Εκφράζοντας τη λύπη όλων των λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα όσων τον γνώρισαν από κοντά, ο κ. Σαββίδης είπε ότι ``όλοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Χρίστου είναι ο πολιτικός που έχει τάξει ως σκοπό της ζωής του την προσφορά υπηρεσίας προς την πατρίδα, την κοινωνία και τον πολίτη``.

    ``Εμείς γνωρίζουμε``, συνέχισε, ``ότι ο Ανδρέας Χρίστου είναι ο πολιτικός με την ανθρωποκεντρική πολιτική φιλοσοφία και ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ο κυρίαρχος λαός είναι ο εντολοδόχος και το κράτος, κυβέρνηση και δημόσια υπηρεσία, έχει καθήκον να βρει τους τρόπους και τους πόρους για να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών και να μεγιστοποιήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα``.

    ``Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Εσωτερικών``, είπε ο κ. Συλικιώτης, ``πρέπει να πω ότι αντιμετωπίζω με δέος την προσωπικότητα και την προσφορά του φίλου, του Ανδρέα του Χρίστου``.

    ``Ο Ανδρέας ο Χρίστου``, είπε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, ``έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ και αυτό κάνει το έργο μας πολύ δύσκολο``.

    ``Στα τριάμισι χρόνια έχει παραχθεί ένα αξιόλογο έργο, με τη συνεργασία και τη συλλογικότητα ενός εξαίρετου προσωπικού και λειτουργών στο Υπουργείο``, είπε ο κ. Συλικιώτης, προσθέτοντας πως πρόκειται για ``ένα έργο πνοής που αναβάθμισε την εξυπηρέτηση και την ποιότητα ζωής του πολίτη και έχει ενισχύσει το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους``.

    Ο νέος Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ``αυτή η συλλογική δουλειά, η συνεργασία, που επιτεύχθηκε με τον Ανδρέα Χρίστου στο Υπουργείο Εσωτερικών, να συνεχισθεί και να έχει μια συνέπεια``.

    ``Η πόρτα του Υπουργού``, πρόσθεσε, ``θα συνεχίσει να είναι ανοικτή για όλους τους λειτουργούς, γιατί, μαζί με τη συλλογική δουλειά, οι προσπάθειές μας είναι στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες να ολοκληρώσουμε το έργο που παράχθηκε αυτά τα τριάμισι χρόνια``.

    ``Εύχομαι πρώτα από όλα υγεία και δύναμη σε όλους, ώστε με τη συλλογική μας δουλειά να συνεχίσουμε το έργο, να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες, να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το κράτος μας και να εμφανίσουμε ένα ακόμα περισσότερο κοινωνικό πρόσωπο στον λαό μας και να ενισχύσουμε πάνω από όλα την ευημερία του λαού, τον οποίο υπηρετούμε``, είπε ο κ. Συλικιώτης.

    Ο κ. Σαββίδης, εκ μέρους όλου του προσωπικού του Υπουργείου, δήλωσε ότι θα βρίσκονται συνεχώς κοντά στον νέο Υπουργό Εσωτερικών και θα του συμπαρασταθούν για να ανταποκριθεί στο έργο που αναλαμβάνει ``αυτή την κρίσιμη περίοδο``.

    [02] ΔΑΛΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ

    Σημαντικό το γεγονός ότι η ανάληψη των καθηκόντων του σηματοδοτήθηκε από μια εκδήλωση που καταδεικνύει τη δια των αιώνων συνύπαρξη Ε/Κ και Τ/Κ σε ολόκληρη την Κύπρο χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης την τελετή παράδοσης του αναπαλαιωμένου τ/κ τεμένους Ζγιά Πασιά στο Δάλι.

    Στην τελετή παράδοσης παρέστη και ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου. Μετά την τελετή έφθασε στο ανακαινισμένο τέμενος ο Σεϊχης (Σιέχ) της Λεύκας Ναζίμ Κιπρισί με μεγάλο αριθμό μαθητών του.

    Ο κ. Συλικιώτης στην ομιλία του ανέφερε πως το Υπουργείο Εσωτερικών τα τελευταία τρία χρόνια κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση τ/κ σχολείων, τ/κ νεκροταφείων και τεμενών και έχει δαπανηθεί για το σκοπό αυτό ποσό 860.000 λιρών, σημειώνοντας πως ο κ. Χρίστου ήταν «η ψυχή της προσπάθειας».

    Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θεωρεί τα θρησκευτικά μνημεία της κάθε κοινότητας ως μέρος της κοινής κληρονομιάς που ανήκει σε ολόκληρο το λαό και τονίζει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του τόπου.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοινώνουν ότι μετά από δύο περίπου μήνες, επαναρχίζουν από την Παρασκευή τις δρομολογημένες τους πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού, το οποίο έκλεισε λόγω των γνωστών γεγονότων.

    Σημειώνεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις, μετά από την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, συνδέοντας την γειτονική χώρα με τον έξω κόσμο.

    [04] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ

    Οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, οι κορυφαίοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παραγωγής (P-WRC) της FIA και η εγχώρια ελίτ, θα βρίσκονται μαζί σε έναν αγώνα, στο Ράλι Κύπρος 2006.

    Μέχρι τώρα υπάρχουν 50 δηλώσεις συμμετοχής στο Ράλι Κύπρος, που θα διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Σεπτεμβρίου. Το Ράλι Κύπρος είναι ο 12ος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

    Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ράλι αναφέρει ότι ``ατραξιόν`` του αγώνα θα είναι φυσικά οι οδηγοί των εργοστασιακών ομάδων και ιδιαίτερα οι τρεις εν ενεργεία πρωταθλητές κόσμου, που λαμβάνουν μέρος στον εθνικό μας αγώνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 September 2006 - 15:29:22 UTC