Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [02] ΕΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΙΜΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από την κατάληψη της Μόρφου και ο Δήμος και τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κωμόπολης πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων.

    Αντιπροσωπεία, υπό το Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, θα επιδώσει ψηφίσματα διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την πρεσβεία της Φινλανδίας, καθώς η χώρα αυτή ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η αντιπροσωπεία θα επιδώσει το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Το βράδυ, στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου θα παρουσιασθεί η έκθεση: «Μόρφου: κραυγή αγωνίας» και στη συνέχεια θα τελεσθεί μνημόσυνο πεσόντων στην εκκλησία Φανερωμένης στη Λευκωσία, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.

    Θα ακολουθήσει αντικατοχική εκδήλωση στο πλακόστρωτο του Γυμνασίου Φανερωμένης με ομιλητές το Μητροπολίτη Μόρφου, το Δήμαρχο Μόρφου και τον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου.

    Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους έφεδρους καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς που έπεσαν στο πεδίο της μάχης κατά την τουρκική εισβολή.

    Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, το «Διγενή Ακρίτα», «ΑΕΜ», Σχολική Εφορία Μόρφου, ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ Μόρφου, «Ομιλο Γυναικών Μόρφου», «Πολιτιστικό Ομιλο Μόρφου» και «Ομιλο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Μόρφου».

    [02] ΕΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Λουί Μισέλ και η Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Ανάπτυξης της Φινλανδίας Πάολα Λεχτομάκι, η χώρα της οποίας προεδρεύει της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, αναμένεται να φθάσουν το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας από τη Βηρυτό.

    Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που μετέβησαν στο Λίβανο τη Δευτέρα μέσω Κύπρου, αναμένεται αργότερα απόψε να αναχωρήσουν για το Ισραήλ.

    Τους ξένους διπλωμάτες θα υποδεχθούν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Θέμης Θεμιστοκλέους. Μισέλ και Λεχτομάκι στάθμευσαν στη Λάρνακα, όπου επιβιβάστηκαν σε γαλλικό στρατιωτικό ελικόπτερο που τους μετέφερε στο Λίβανο.

    [03] ΙΜΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου αναχωρεί την Πέμπτη για την Ελλάδα, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Συνάντηση που συγκάλεσε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, για συντονισμό των επιχειρήσεων για αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής απειλής από τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εξαπλώνεται στην ανατολική Μεσόγειο.

    Στόχος της συνάντησης είναι να συμφωνηθεί μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, να αναγνωριστούν δράσεις προετοιμασίας για την αντιμετώπιση της πιθανότητας της επέκτασης της απειλής της πετρελαιοκηλίδας στη θάλασσα γειτονικών χωρών και να εξεταστεί πιθανή οικονομική και άλλη υποστήριξη για την εφαρμογή της στρατηγικής που θα συμφωνηθεί και που θα ξεκινήσει αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στην περιοχή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στον Πειραιά, ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    Τη διεθνή συνάντηση συγκαλούν ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο διευθυντής του προγράμματος για το Περιβάλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP) Achim Stainer, και θα συμμετάσχουν ο Ελληνας Επίτροπος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας, εκπρόσωποι της Κύπρου, της Ελλάδας, του Λιβάνου, της Συρίας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA), του REMPEC, του IMO και του UNEP.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 August 2006 - 9:29:15 UTC