Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ
  • [02] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ-ΑΦΡΙΚΗΣ

  • [01] ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ

    Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECO-FIN), ύστερα από εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφάσισε την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, που είχε ενεργοποιηθεί για την Κύπρο τον Ιούλιο του 2004. Το Συμβούλιο δέχθηκε την εισήγηση της Κομισιόν ότι η Κύπρος πέτυχε τη δημοσιονομική διόρθωση με διατηρήσιμο τρόπο, επαναφέροντας το έλλειμμα κάτω από το ανώτατο όριο του 3% του ΑΕΠ.

    Στη σημερινή συνεδρία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος έγινε δέκτης εγκωμιαστικών σχολίων από την πλευρά των ομολόγων του, της Φιλανδικής Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ολοι επεσήμαναν τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε η Κύπρος, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσαρμογή της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

    Ιδιαίτερα θερμός ήταν ο αρμόδιος Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος χαρακτήρισε την Κύπρο παράδειγμα προς μίμηση, αφού είναι και η πρώτη χώρα από τα νέα κράτη μέλη που βγαίνει από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος. Ο κ. Αλμούνια χαρακτήρισε την Κύπρο παράδειγμα προς μίμηση, σημειώνοντας πως όταν μια χώρα έχει την πολιτική βούληση τότε μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

    Οπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της απόφασης του Συμβουλίου, που βασίζονται στην εισήγηση της Επιτροπής, το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από 4,1% του ΑΕΠ το 2004 σε 2,4% το 2005. Δηλαδή κάτω από την τιμή αναφοράς του 3% του ΑΕΠ. Τα μέτρα που επέφεραν τη μείωση είναι ως επί το πλείστον μόνιμου χαρακτήρα, αναφέρει η απόφαση.

    [02] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ-ΑΦΡΙΚΗΣ

    Τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμβάλει στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά ταυτόχρονα και στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών προέλευσης των μεταναστών, μετέφερε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ - Αφρικής για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιείται στο Ραμπάτ.

    Κατά την ομιλία του τη Δευτέρα, πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Ιακώβου αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τη μετανάστευση με την οικονομική ευημερία μιας χώρας και σημείωσε ότι ``η πρόκληση που έχουμε απέναντι μας είναι να εργαστούμε από κοινού αφενός για να καταπολεμήσουμε τη λαθρομετανάστευση, και αφετέρου να βοηθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη των χωρών προέλευσης, έτσι ώστε οι νέοι άνθρωποι που ζουν σε αυτές να μην εξαναγκάζονται να αναζητούν καλύτερη ζωή στο εξωτερικό``.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ιακώβου, ο οποίος ηγείται διμελούς αντιπροσωπείας, συμμετέχει στη Σύνοδο ως Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 July 2006 - 15:29:17 UTC