Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-06-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΚΣΣΕ - ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΡΤΙ

  • [01] ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

    Η επάρκεια και το ήθος αποτελούν το βασικό κριτήριο του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην επιλογή των προσώπων του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος θα ασκεί καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

    Ανακοινώνοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι η επίσημη τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι «και ευθύς αμέσως οι νεοδιορισθέντες Υπουργοί θα μεταβούν στα υπουργεία τους δια να αναλάβουν καθήκοντα».

    Ερωτηθείς εάν η πρώτη και επίσημη ενημέρωση των Υπουργών που αποχωρούν από την κυβέρνηση έγινε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Πασιαρδής απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «και οι απερχόμενοι Υπουργοί αλλά και οι παραμένοντες Υπουργοί είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

    Σε ερώτηση πώς έγινε η επιλογή των προσώπων του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πασιαρδής σημείωσε ότι «το βασικό κριτήριο που ισχύει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η επάρκεια και το ήθος που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για προώθηση και επίτευξη του κυβερνητικού έργου».

    Ερωτηθείς για το πώς θα γίνει η παραλαβή του Υπουργείου Εξωτερικών αφού ο αποχωρών Υπουργός, Γιώργος Ιακώβου, θα μετέχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, είπε ότι «αυτό δεν αποκλείει βέβαια ο κ. Ιακώβου να είναι στη Λευκωσία (στις 13 Ιουνίου) ή και αν δεν μπορέσει να είναι στη Λευκωσία, θα παραδώσει την Τετάρτη».

    Απαντώντας σε ερώτηση με ποια κριτήρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε το διορισμό στο Υπουργείο Αμυνας, ενός πρώην στρατιωτικού, του Φοίβου Κλόκκαρη, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι «με το ίδιο κριτήριο που είπα προηγουμένως που ίσχυσε για την επιλογή των άλλων Υπουργών».

    Ερωτηθείς εάν είναι κοινής αποδοχής ο κ. Κλόκκαρης και πώς τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι «απλώς τον χαρακτηρίζω σαν ένα νέο Υπουργό που έχει τις προϋποθέσεις να αποδώσει έργο».

    Σε ερώτηση για το πώς ερμηνεύει το γεγονός ότι ένας ιατρός (Αντώνης Βασιλείου) βρίσκεται στο Υπουργείο Εργασίας και ένας οικονομολόγος (Χάρης Χαραλάμπους) στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι «κατά κανόνα αποδίδουν περισσότερο όχι στον κλάδο της ειδικότητάς τους».

    Πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή είναι ιατρός δεν μπορεί να αποδώσει ως Υπουργός Εργασίας ούτε και απαραίτητα ένας ιατρός είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει ως Υπουργός Υγείας».

    Σε ερώτηση για το διορισμό του ιδίου στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κατά πόσον αυτή είναι μόνιμη διευθέτηση, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι «μέχρι νεοτέρας ανακοινώσεως, αν και εφόσον υπάρξει νεοτέρα ανακοίνωση, θα ασκώ ταυτόχρονα και παράλληλα τα καθήκοντα και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».

    [02] ΥΠΕΞ - ΚΣΣΕ - ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΡΤΙ

    Ουδέποτε η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε την κυπριακή για τη μεταφορά ή κράτηση υπόπτων τρομοκρατίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, σε σχέση με την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για τις μυστικές πτήσεις της CIA και τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία.

    Στην έκθεση του Εισηγητή της ΚΣΣΕ Ντικ Μάρτι αναφέρεται πως η Κύπρος μαζί με τη Γερμανία, την Τουρκία και την Ισπανία ήταν «διαμετακομιστικός σταθμός» για πτήσεις που αφορούσαν την παράνομη μεταφορά κρατουμένων.

    Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σημειώνεται πως η κυπριακή κυβέρνηση πληροφόρησε έγκαιρα τον κ. Μάρτι ότι δεν διαμετακομίστηκαν μέσω Κύπρου ύποπτοι τρομοκρατίας και ούτε ασφαλώς υπήρξαν περιπτώσεις μυστικής κράτησης προσώπων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 June 2006 - 17:29:18 UTC