Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    H κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για την άψογη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και ιδιαίτερα για τη σωστή συμπεριφορά των πολιτών τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας όσο και κατά τη χθεσινή μέρα των εκλογών.

    «Αντιπαραθέσεις, εντάσεις που διαπιστώναμε στο παρελθόν ανάμεσα στους ψηφοφόρους ιδιαίτερα την ημέρα των εκλογών, δεν έχουν παρουσιαστεί, έχουν παντελώς εκλείψει σε αυτές τις εκλογές και το χαιρετίζουμε», δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας.

    Σημείωσε πως οι Κύπριοι πολίτες έδειξαν ένα πολύ ψηλό επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς και υπευθυνότητας, προσθέτοντας πως οι εκλογές δεν προκαλούν πλέον ρίξη ανάμεσα στους ψηφοφόρους αλλά γίνονται αντικείμενο ενός δημοκρατικού διαλόγου.

    Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση αισθάνεται ενισχυμένη από το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση παρουσιάζεται ενισχυμένη, προσθέτοντας πως τόσο η κυβέρνηση όσο και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να κάνουν τις αξιολογήσεις τους και να λάβουν τα μηνύματα της κάλπης.

    Αναφορικά με τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως το θέμα αυτό είναι αρμοδιότητα μόνο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος «δεν έχει εκφραστεί και δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα», όπως είπε.

    Ο Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Παπαδόπουλου, το οποίο έχει συνταχθεί από κοινού από τα τρία συνεργαζόμενα κόμματα.

    Εξέφρασε την ευχή όπως οι όποιες υπερβολές και αντιπαραθέσεις που προέκυψαν στην προεκλογική περίοδο να αφήσουν τη θέση τους στην συλλογική προσπάθεια για επίτευξη των κοινών στόχων.

    «Ας κτίσουμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό εσωτερικό μέτωπο», κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 May 2006 - 11:29:46 UTC