Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-05-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργατική Πρωτομαγιά - Εκδηλώσεις
  • [02] ΑΚΕΛ - Εργατική Πρωτομαγιά - Διακήρυξη
  • [03] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Εργατική Πρωτομαγιά
  • [04] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Συγκυβέρνηση - Απογραφή - Κυπριακό
  • [05] Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ - ''Απογραφή'' - Λάρνακα - Εκτη έδρα
  • [06] Ομήρου - Απογραφή - Κατεχόμενα
  • [07] ΓΓ Κινήματος Οικολόγων - Κατεχόμενα - ''Απογραφή πληθυσμού''
  • [08] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Επέτειος ένταξης στην ΕΕ - Διακήρυξη
  • [09] Πάφος - Αλυσίδα στηθόδεσμων - Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες
  • [10] Ποδόσφαιρο - 25η αγωνιστική - Βαθμολογία ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 01/05/2006

  • [01] Εργατική Πρωτομαγιά - Εκδηλώσεις

    Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο εορτάζουν με λαμπρότητα σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά.

    Η κεντρική εκδήλωση της ΠΕΟ θα αρχίσει με συγκέντρωση στο οίκημα της Ομοσπονδίας στη Λευκωσία. Ο ΓΓ ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας θα απευθύνει χαιρετισμός στους συγκεντρωθέντες που ακολούθως θα πορευτούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

    Η ΣΕΚ πραγματοποίησε την κύρια Πρωτομαγιάτικη Εκδήλωση της χθες βράδυ στην αίθουσα Ελευθερία στη Λευκωσία. Κύριος ομιλητής ήταν ο ΓΓ της Συνομοσπονδίας Νίκος Μωϋσέως. Οι εκδηλώσεις της ΣΕΚ για την εργατική Πρωτομαγιά θα συνεχισθούν και σήμερα στο οίκημα της Συνομοσπονδίας στη Λευκωσία.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου θα απευθύνει χαιρετισμό σε πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στην Πάφο ενώ ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου θα απευθύνει χαιρετισμό σε πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ιδαλίου.

    [02] ΑΚΕΛ - Εργατική Πρωτομαγιά - Διακήρυξη

    Το ΑΚΕΛ απευθύνει με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς συναγωνιστικό χαιρετισμό στην κυπριακή εργατική τάξη και όλους τους Κύπριους εργαζόμενους, Ε/Κ, Τ/Κ, Μαρωνίτες, Αρμένηδες και Λατίνους.

    Στο πρωτομαγιάτικο του μήνυμα το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τη φωνή όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων του πλανήτη που απαιτούν να τερματιστούν οι επιδρομικοί πόλεμοι του ιμπεριαλισμού ως αποτέλεσμα των οποίων υποφέρουν ολόκληροι λαοί, σπαταλούνται τεράστιοι πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν για την υλική και πνευματική ευημερία της ανθρωπότητας και διακυβεύεται η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. ''Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της κρίσης γύρω από πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν'', προσθέτει.

    Το ΑΚΕΛ αναφέρει πως ο κυπριακός λαός, θύμα ο ίδιος εισβολής και κατοχής, καταδικάζει τα όποια πολεμοχαρή σχέδια γιατί, ''εκτός των άλλων επιπτώσεων, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στη δική μας πάλη για επίλυση του Κυπριακού, δεδομένου του ρόλου που οι ΗΠΑ αναθέτουν στην Τουρκία''.

    Στο μήνυμα του αναφέρει πως ΑΚΕΛ και ΠΕΟ διεκδικούν αύξηση του αφορολόγητου ποσού από 10.000 λίρες που είναι σήμερα στις 12.000 λίρες, επέκταση του επιδόματος μάνας για όλες τις πολύτεκνες μητέρες, εισαγωγή επιδόματος μονογονιού, κάλυψη με φοιτητικό επίδομα και των φοιτητών που βρίσκονται στο προκαταρτικό έτος εκμάθησης γλώσσας, εισαγωγή ουσιαστικών εκπτώσεων στις άδειες κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων, περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού και των δημοσίων βοηθημάτων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, χορήγηση 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους, αποκατάσταση της ΑΤΑ ''στη μορφή που είχε πριν η συναγερμική κυβέρνηση την κουτσουρέψει''.

    Διεκδικούν επίσης αυξήσεις στους μισθούς πέραν του ύψους της παραγωγικότητας, αναβολή ενός χρόνου στην εισαγωγή του ευρώ ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια για υλοποίηση φιλολαϊκών προνοιών του κυβερνητικού προγράμματος και ζητούν, ταυτόχρονα, αύξηση του εταιρικού φόρου για τις μεγάλες κερδοφόρες εταιρείες, φορολόγηση του πλούτου, φορολόγηση της υπεραξίας της γης, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει όφελος από την αλλαγή των ζωνών, και κατάργηση του ανεργιακού επιδόματος για τους αφυπηρετούντες δημόσιους υπαλλήλους.

    Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, το ΑΚΕΛ απευθύνει συναδελφικό χαιρετισμό και στους εργαζόμενους στην Κύπρο αλλοδαπούς από χώρες της ΕΕ και αλλού και τους εύχεται ό,τι καλύτερο.

    Το ΑΚΕΛ στο μήνυμα του αναφέρει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για να αξιοποιηθεί η κινητικότητα που δημιουργήθηκε κατά τη συνάντηση του Παρισιού ώστε οι δύο κοινότητες να συναντηθούν και να συζητήσουν και τα θέματα της καθημερινότητας αλλά και τις διάφορες πτυχές της ουσίας του Κυπριακού.

    Το κόμμα αναφέρει πως στόχος του στις βουλευτικές εκλογές είναι να επαναβεβαιώσει το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις ως τη μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική δύναμη του τόπου με ψηλά ποσοστά.

    [03] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Εργατική Πρωτομαγιά

    Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θεωρεί ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς και τη συνεχή διεκδίκηση, η παρουσία της Κύπρου στην ΕΕ μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά τους Κύπριους εργαζομένους και να αντισταθμίσει τις οικονομικές θυσίες που έχουν υποστεί στο παρελθόν.

    Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Ευρωπαϊκό Κόμμα καλεί επίσης την κυβέρνηση και τους αρμόδιους οικονομικούς φορείς να εργαστούν προς την επιδίωξη της εργατικής ειρήνης μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού προς τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους.

    ''Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και των κοινωνικών αγώνων για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τείνουν να αλλοιώσουν τον κοινωνικό ιστό της Κύπρου'', αναφέρει στο κόμμα.

    [04] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Συγκυβέρνηση - Απογραφή - Κυπριακό

    Αντί να αποδίδει το ένα κόμμα στο άλλο χαρακτηρισμούς, καλύτερα είναι να προτάσσουν τις προτάσεις τους, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως υπάρχει μια ελλειμματική πολιτική της συγκυβέρνησης σε ό,τι αφορά τους τομείς της εσωτερικής διακυβέρνησης.

    ''Αντί να αποδίδει ένας στον άλλο χαρακτηρισμούς, καλύτερα είναι να προτάσσουμε προτάσεις. Εκείνοι θα έπρεπε να προτάσσουν τα έργα που έχουν επιτελέσει αφού είχαν κοινό πρόγραμμα. Θα ήθελα να ακούω εις απάντηση των δικών μας προτάσεων ότι τα έχουν πραγματώσει, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αυτό που πράττει όμως καθημερινά μέσα από προτάσεις του το κάθε κόμμα που συγκυβερνά, δείχνει ότι υπάρχει μια ελλειμματική πολιτική σε όλους τους τομείς που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση'', είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    Πρόσθεσε ότι με τις προτάσεις που παρουσιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, φανερώνεται ότι δεν έχουν πράξει όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά στον λαό.

    ''Η ΕΔΕΚ έχει τις δικές της προτάσεις για την παιδεία, την ανασυγκρότηση του κράτους, τον εκσυγχρονισμό, το ΑΚΕΛ για την οικονομική πολιτική, τον πολιτισμό την παιδεία, κτλ. Τί κάνουν στην κυβέρνηση επιτέλους; Αυτό δεν είναι μομφή κατά της κυβέρνησης και του Προέδρου; Εμείς μηδενίζουμε ή εκείνοι εκμηδενίζουν ή αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν πράξει όσα υποσχέθηκαν στον λαό να πράξουν;'' διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

    Σχετικά με την απογραφή πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε χθες στα κατεχόμενα, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το αποτέλεσμα της απογραφής θα ήταν πιο αξιόπιστο εάν αυτή διενεργείτο από τον ΟΗΕ ή την ΕΕ.

    ''Βεβαίως έχουν προσκαλέσει, όπως ισχυρίζονται, παρατηρητές από το εξωτερικό. Καλό όμως θα ήταν εάν γινόταν από τα Ηνωμένα Εθνη ή την ΕΕ. Τότε θα ήταν πιο αξιόπιστα'', είπε.

    Σχολιάζοντας τις θέσεις πολιτικών παρατηρητών στην Αθήνα ότι η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα υποβάθμισε το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, σημειώνοντας πως το Κυπριακό, όπως και άλλα θέματα, είναι στην ατζέντα της κ. Ράις.

    [05] Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ - ''Απογραφή'' - Λάρνακα - Εκτη έδρα

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους δήλωσε χθες ότι η ''απογραφή πληθυσμού'' που διεξήχθη χθες στα κατεχόμενα είναι μια ''στρατευμένη προσπάθεια'' για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα η οποία ''έχει διαπιστωθεί πλειστάκις με τον πιο επίσημο διεθνώς τρόπο'' και πρόσθεσε πως υπάρχει και σχετική έκθεση για το θέμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σε δηλώσεις στα Λεύκαρα και σχολιάζοντας το θέμα της ''απογραφής'' στα κατεχόμενα, ο κ. Κλεάνθους είπε πως θα μπορούσε να γίνει κάτι ''από πλευράς διεθνών παρατηρητών και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ακριβώς για να εξακριβωθεί κάτι που εύκολα εξακριβώνεται ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός των εποίκων''.

    Κάποτε, συνέχισε, όταν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ήταν στην αντιπολίτευση ''φρόντισε να μας κατατοπίσει για το θέμα και ήταν πολύ διαφωτιστικός'', και σημείωσε: ''Δεν ξέρω πώς μπορεί να αλλάξει αυτό το πράγμα τώρα με την απογραφή''.

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σχολίασε και την έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη δράση του ΠΚΚ στην Τουρκία, στην οποία υποστηρίζεται ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα ενεργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας για την εξάπλωση του ΠΚΚ. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν 1.500 Κούρδοι αντάρτες, που αποτελεί απειλή για τη διεθνή τρομοκρατία.

    ''Θα πρόκειται σίγουρα για αστειότητες και για επαναλαμβανόμενες σκόπιμες αναφορές που δεν έχουν καμμία βάση'', είπε ο κ. Κλεάνθους, προσθέτοντας πως για αυτό ακριβώς ''έρχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα να τα διαψεύσουν και να τοποθετηθούν διαφορετικά''.

    Επίσης, διερωτήθηκε ''γιατί, εάν ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα αποτελεί και εγγύηση για τα θέματα του ΠΚΚ, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις δεν επέτρεψε να πάει 200.000 στρατός στο Βόρειο Ιράκ όπου εκεί έχουν οχυρωθεί ή καταφεύγουν'' οι αντάρτες του ΠΚΚ.

    Ερωτηθείς κατά πόσον η Λάρνακα δικαιούται μιαν έκτη βουλευτική έδρα, ο κ. Κλεάνθους απάντησε πως ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι δεν δικαιούται. ''Με βάση τους αριθμούς και με βάση το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, τη δικαιούται. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε και μας έχει λεχθεί είναι ότι είναι δύσκολο και εντελώς αδύνατο να διορθωθεί αυτό το ζήτημα και να γίνει ανακατανομή των εδρών'', είπε.

    Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό ''παραμένει ένα θέμα τάξης γιατί παραβιάζει ένα βασικό κανόνα της Δημοκρατίας που αφορά τη δημοκρατική γεωγραφική εκπροσώπηση''.

    [06] Ομήρου - Απογραφή - Κατεχόμενα

    Η χθεσινή ''απογραφή πληθυσμού'' στα κατεχόμενα είναι μια καλοστημένη επιχείρηση διαστροφής της πραγματικότητας και συμπερίληψης των εποίκων στον αριθμό των Τ/Κ.

    Αυτό ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι η απογραφή ουσιαστικά ''είναι μια ολοκλήρωση του εγκλήματος του εποικισμού, δηλαδή προσπάθειας της αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης του κυπριακού πληθυσμού''.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι η ενέργεια αυτή του κατοχικού καθεστώτος ''θα πρέπει να καταγγελθεί και σε διεθνή και σε ευρωπαϊκά όργανα'' και ότι θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι ''απογραφή αξιόπιστη και φερέγγυα είναι μόνο μια απογραφή που θα γίνει κάτω από την ευθύνη και την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνων ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    [07] ΓΓ Κινήματος Οικολόγων - Κατεχόμενα - ''Απογραφή πληθυσμού''

    Παράνομη χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης την ''απογραφή πληθυσμού'' που διεξήχθη χθες στα κατεχόμενα .

    Ο κ. Περδίκης είπε ότι η απογραφή δεν μπορεί να νομιμοποιεί την παράνομη παρουσία των εποίκων στα κατεχόμενα.

    ''Ο εποικισμός είναι έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτός'', είπε, προσθέτοντας πως ''ούτε ένας έποικος δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από αυτή την παράνομη πράξη της σημερινής(χθεσινής) απογραφής''.

    [08] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Επέτειος ένταξης στην ΕΕ - Διακήρυξη

    Εχοντας η ε/κ κοινότητα απορρίψει το σχέδιο Ανάν, η Κυπριακή Δημοκρατία συμπλήρωσε αισίως δύο χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παραμένοντας αλώβητη, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο κυπριακός Ελληνισμός μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αφού ως μέλος της ΕΕ, το κράτος ενισχύεται συνεχώς.

    ''Αντίθετα, προκειμένου να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή της πορεία, η Τουρκία θα υποχρεωθεί όχι μόνο σε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά σταδιακά και σε άρση των εμποδίων για μια ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό'', αναφέρει.

    Για οικονομικούς, αλλά και πολιτικούς λόγους, το Ευρωπαϊκό Κόμμα θεωρεί ως υψίστης σημασίας την ένταξη στην ευρωζώνη την 1ην Ιανουαρίου 2008.

    ''Η αντίθετη στάση του ΑΚΕΛ είναι συντηρητική και οπισθοδρομική. Αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το ΑΚΕΛ αντιστρατεύεται την ευρωπαϊκή παρουσία της Κύπρου, τόσο κοινωνικοοικονομικά όσο και πολιτικά'', προσθέτει.

    Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει, τέλος, ότι ''το ΑΚΕΛ είναι απομονωμένο, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα και η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζουν τη σημασία της ενίσχυσης της θέσης της Κύπρου στο ευρωπαϊκό στερέωμα''.

    Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών - Ταλιαδώρος - Αναστασιάδης - Κληρίδης

    Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θέτει πάντα σε θέση ψηλής προτεραιότητας τα θέματα που αφορούν τους ηλικιωμένους, εφαρμόζοντας σχέδια και παρέχοντας υπηρεσίες που βελτιώνουν συνεχώς τη ζωή τους, και τους επιτρέπουν να παραμείνουν στο δικό τους περιβάλλον ως ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χρίστος Ταλιαδώρος.

    Σε χαιρετισμό του στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών στη Λευκωσία, ο κ. Ταλιαδώρος διαβεβαίωσε για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εργασίας ''για το πολύτιμο, πάντοτε δημιουργικό και χρήσιμο συστατικό της κοινωνίας, τους πρεσβύτερους συμπολίτες μας''.

    ''Η αύξηση του προσδόκιμου ηλικίας, λόγω της ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής και της παράλληλης ανόδου του επιπέδου ιατρικής φροντίδας, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, που αναπόφευκτα διαφοροποιούν τις ανάγκες, την εν γένει συμπεριφορά και τον ρόλο των ηλικιωμένων στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, δε, καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία συνθηκών που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην αγορά εργασίας και τους επιτρέπουν να παραμείνουν ενεργοί πολίτες'', πρόσθεσε.

    Το Υπουργείο Εργασίας, συνέχισε, θέτει στη διάθεση των ηλικιωμένων προγράμματα μέσω των οποίων όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους, να βελτιώσουν την απασχολησιμότητα τους και να επαυξήσουν τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

    Ωστόσο, στους δικούς τους χαιρετισμούς στη Συνέλευση, τόσο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, όσο και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Φύτος Ζαχαριάδης, επέκριναν την κυβέρνηση για τις ανεπαρκείς συντάξεις και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

    ''Οι Πρεσβύτεροι αξίζουν μιας καλύτερης ζωής. Οι συντάξεις σήμερα με τις αυξανόμενες τιμές των προϊόντων λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κάνουν τη ζωή των πρεσβυτέρων δύσκολη'', δήλωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Κληρίδης.

    Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των ηλικιωμένων πρέπει να ειδωθούν από την ίδια την πολιτεία και να μην αντιμετωπίζονται από κομματική σκοπιά.

    Ο κ. Αναστασιάδης παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, λέγοντας ότι χρειάζονται πιο αξιοπρεπείς συντάξεις, υψηλότερης ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δράσεις που θα ενσωματώνουν την τρίτη ηλικία στην κοινωνία.

    [09] Πάφος - Αλυσίδα στηθόδεσμων - Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

    Ολοκληρώθηκε χθες η προσπάθεια της ομάδας πρωτοβουλίας γυναικών Pafos Cancer Support Group για τη δημιουργία της μεγαλύτερης αλυσίδας στηθόδεσμων στον κόσμο με στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες που κατέχει η Σιγκαπούρη, αλλά και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κύπρου στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

    [10] Ποδόσφαιρο - 25η αγωνιστική - Βαθμολογία

    Με ισοπαλία 1 1 έληξε χθες ο αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού και Ενωσης Νέων Παραλιμνίου για την 25η και προτελευταία αγωνιστική του ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας.

    Μετά και τη λήξη της 25ης αγωνιστικής, στον βαθμολογικό πίνακα προηγείται ο Απόλλωνας με 61 βαθμούς, ακολουθούμενος από την Ομόνοια με 60 και τον ΑΠΟΕΛ με 59.

    Η βαθμολογία έχει ως εξής:

    Ομάδες Βαθμοί

    1) Απόλλων 61 2) Ομόνοια 60 3) ΑΠΟΕΛ 59 4) Ανόρθωση 53 5) Παραλίμνι 42 6) Σαλαμίνα 38 7) ΑΕΛ 35 8) ΑΕΚ 28 9) Αχνα 27 10) Ολυμπιακός 26 11) Διγενής 25 12) ΑΠΟΠ 17 13) ΑΠΕΠ 8 14) ΘΟΪ 7

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 1 May 2006 - 14:23:11 UTC