Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-04-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΡΑΙΣ - ΓΚΙΟΥΛ
  • [02] ΒΟΥΛΗ - ΕΚΤΑΚΤΟΙ
  • [03] ΑΚΡΩΤΗΡΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΡΑΙΣ - ΓΚΙΟΥΛ

    Σύντομη συνομιλία με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις και ακολούθως με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, είχε χθες στη Σόφια, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ενωσης ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Βουλγαρία.

    Στη συνάντηση ΕΕ ΝΑΤΟ συζητήθηκαν διάφορα διεθνή θέματα, όπως το Ιράν, το Ιράκ το Μεσανατολικό, η κατάσταση στο Νταρφούρ και το Κόσοβο.

    Σήμερα, ο κ. Ιακώβου θα συναντηθεί με την Υπουργό, αρμόδια για θέματα Ευρώπης της Βουλγαρίας, Μεγκλένα Κούνεβα, για συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο αργά απόψε το βράδυ.

    [02] ΒΟΥΛΗ - ΕΚΤΑΚΤΟΙ

    Σε σύνοδο της νέας Βουλής που θα προκύψει μετά τις βουλευτικές εκλογές, παραπέμπεται η συζήτηση της αναπομπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρτατίας Τάσσο Παπαδόπουλο του νομοσχεδίου για τους έκτακτους υπαλλήλους.

    Αυτό αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι με βάση το άρθρο 68 του Συντάγματος, η Βουλή μετά την αυτοδιάλυσή της, συνέρχεται μόνο σε περιπτώσεις εξαιρετικών περιστάσεων.

    Οπως ανέφερε στη σύσκεψη, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις και πρόσθεσε ότι με την αυτοδιάλυση της Βουλής αναστέλλονται και τα χρονικά περιθώρια που ισχύουν και που προβλέπουν συζήτηση αναπεμφθέντος νόμου εντός περιόδου 15 ημερών. Το χρονικό αυτό περιθώριο θα ισχύσει μετά τη σύνοδο της νέας Βουλής που είναι η 1η Ιουνίου.

    Ο ΔΗΣΥ ήταν το μόνο κόμμα που εξέφρασε την αντίθεσή του. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρίστο Πουργουρίδη, η θέση του κόμματος είναι ότι επιβάλλεται να συγκληθεί η Βουλή για συζήτηση του θέματος, γιατί, όπως είπε, αλλιώς παραβιάζεται το Σύνταγμα.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έκτακτοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

    [03] ΑΚΡΩΤΗΡΙ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, πραγματοποιούν από το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής, ως ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης στην απόφαση των Βρετανών να παραχωρήσουν σε ιδιωτικές εταιρείες την διαχείριση υπηρεσιών εντός των Βάσεων.

    Οι κάτοικοι Ακρωτηρίου, οι οποίοι βλέπουν να χάνουν σταδιακά τις θέσεις εργασίας τους, απέκοψαν την κύρια είσοδο των Βρετανικών Βάσεων και απαγόρευσαν οποιαδήποτε διακίνηση.

    Σε κάποια στιγμή προκλήθηκαν μικροεπεισόδεια όταν έγινε αντιληπτό ότι οι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν την δεύτερη είσοδο που βρίσκεται κοντά στο Λέιντις Μάιλ, ενώ έγιναν και συλλήψεις ατόμων, που ωστόσο αφέθηκαν μετά από λίγο ελεύθερα.

    Στην περιοχή βρίσκεται και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με επικεφαλής το ΓΓ του Κινήματος Γιώργο Περδίκη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 28 April 2006 - 11:29:16 UTC