Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Επιτροπές - Μπακογιάννη
  • [02] Πρόεδρος Σλοβενίας - Επίσημη επίσκεψη - Πρόγραμμα
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών -Σουδάν- Σύνοδος Αραβικών Κρατών
  • [04] Πάφος -Εκπρόσωπος - Συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ
  • [05] Υπουργός Συγκοινωνιών - Τουρκικές παρεμβολές - FIR Λευκωσίας
  • [06] Τουρκία - Ερντογάν - Κυπριακό - Ελλάδα
  • [07] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό
  • [08] ΓΓ ΑΚΕΛ - Σύλλογος ''Καβάζογλου-Μισιαούλη'' - Οίκημα - Εγκαίνια
  • [09] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Συνέδριο ΝΕΔΗΣΥ
  • [10] ΔΗΣΥ - Νεοφύτου - FIR - Τουρκία - Παρεμβολές
  • [11] Πρόεδρος ΕΔΗ - Τεχνικές επιτροπές
  • [12] Ποδόσφαιρο - 22η αγωνιστική - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [13] Τένις - Μαϊάμι - Παγδατής - Ηττα
  • [14] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [15] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Αμμόχωστος - Υποψήφιοι βουλευτές ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 27/03/2006

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ταλάτ - Επιτροπές - Μπακογιάννη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε χθες την προθυμία του να συναντήσει τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για να συζητήσει μαζί του ανθρωπιστικά θέματα και κυρίως αυτό των αγνοουμένων.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του μνημόσυνου του Χαράλαμπου Κουκουλαρίδη στη Γαλάτα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως ελπίζει ότι η συνάντηση θα γίνει, αν και όταν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρία για το θέμα των αγνοουμένων μαζί με εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού και θα αφορά ειδικά το θέμα αυτό.

    Σε ερώτηση για την απαντητική επιστολή του βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι προς τον κ. Ταλάτ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι τον αφήνουν ικανοποιημένο τα όσα αναφέρονται στην επιστολή. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι σωστά τα όσα αναφέρονται στους τίτλους των εφημερίδων.

    [02] Πρόεδρος Σλοβενίας - Επίσημη επίσκεψη - Πρόγραμμα

    Φθάνει σήμερα στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Δρ. Janez Drnovsek.

    O Σλοβένος Πρόεδρος φθάνει στις 12:30 στο Aεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα τον υποδεχθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου. Στις 15:00 ο Πρόεδρος της Σλοβενίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πριν από τις συνομιλίες θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

    Σε εκδήλωση που θα γίνει μετά τις συνομιλίες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα παρασημοφορήσει τον Σλοβένο Πρόεδρο με το περιδέραιο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ ενώ στη συνέχεια ο Σλοβένος Πρόεδρος θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο με το παράσημο διακεκριμένων υπηρεσιών. Οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 16:00.

    Στις 17:00, ο Πρόεδρος της Σλοβενίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια. Στις 18:10, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας θα παραδώσει στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας το κλειδί της πόλης στον Πρόεδρο της Σλοβενίας και ακολούθως θα επισκεφθεί την παλιά Λευκωσία και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

    Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:15.

    Την Τρίτη στις 15:30, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με τον επίσημο φιλοξενούμενο του θα έχουν σύντομη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Σλοβένος Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο, τις αρχαιότητες στο Κούριο και τη Λεμεσό.

    Αναχωρεί από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:00.

    [03] Υπουργός Εξωτερικών -Σουδάν- Σύνοδος Αραβικών Κρατών

    Τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι, στις 28 Φεβρουαρίου 2006, θα δώσουν ώθηση σε νέες καλά προετοιμασμένες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη του στόχου της επανένωσης της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου.

    Προσφωνώντας την προπαρασκευαστική Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του Αραβικού Συνδέσμου στο Χαρτούμ του Σουδάν, ο κ. Ιακώβου, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ευχαρίστησε τους Αραβες για τη διαχρονική υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

    Ο κ. Ιακώβου διαβεβαίωσε τους Αραβες ομολόγους του πως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όχι μόνον δεν την απομακρύνει από τους Αραβες φίλους της, άλλα τη φέρνει ακόμα πιο κοντά, καθιστάμενη γέφυρα επικοινωνίας της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή.

    Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των αραβικών κρατών, ο κ. Ιακώβου είχε χθες κατ ιδίαν συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Λιβάνου, του Κουβέιτ, του Ιράκ και του Σουλτανάτου του Ομάν.

    [04] Πάφος -Εκπρόσωπος - Συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ

    Η κυβέρνηση επίσημα δεν έχει ενημερωθεί από τα ΗΕ για το εάν θα υπάρξουν συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πριν από το καλοκαίρι δήλωσε χθες από την Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας.

    Εκείνο όμως το οποίο είχε συμφωνηθεί και συζητηθεί στην συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι, είπε ο κ. Λιλλήκας είναι ότι οι δύο ηγέτες μέσω αντιπροσώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, δηλαδή την συζήτηση θεμάτων που άπτονται της λύσης του Κυπριακού με στόχο την γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

    Η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πολιτική συνάντηση υψηλού επιπέδου η οποία θα «έβαζε και την σφραγίδα της για την πρόοδο γιαυτό είπε, «αναμένουμε από τους εκπροσώπους του ΓΓ να μας καλέσουν να θέσουμε σε εφαρμογή τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο Παρίσι και την έναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων».

    [05] Υπουργός Συγκοινωνιών - Τουρκικές παρεμβολές - FIR Λευκωσίας

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου πιστεύει ότι εάν η Τουρκία συνεργαστεί στο θέμα των παρεμβάσεων και των παρεμβολών που η ίδια προβάλλει στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Λευκωσίας, τότε το πρόβλημα «μπορεί να λυθεί με τεχνοκρατικά κριτήρια πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες».

    Ο κ. Θράσου είπε ότι η κυβέρνηση αυτούς τους μήνες δούλευε αθόρυβα και είχε στενή συνεργασία τόσο με το Eurocontrol όσο και με άλλους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να λυθεί το θέμα των παρεμβάσεων και των παρεμβολών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Λευκωσίας από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων και να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών.

    «Εχουμε ανακοινώσει την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε και εάν και η άλλη πλευρά που είναι η Τουρκία συνεργαστεί, πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί με τεχνοκρατικά κριτήρια πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε.

    [06] Τουρκία - Ερντογάν - Κυπριακό - Ελλάδα

    Η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει καμία άλλη πρωτοβουλία σχετικά με το Κυπριακό αν δεν αρθούν οι περιορισμοί εναντίον του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Δεύτερο Τακτικό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

    «Η Τουρκία έκανε ό,τι έπρεπε σχετικά με την Κύπρο. Το Σχέδιο Ανάν αντιπροσωπεύει το μέγιστο σημείο που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Το να πάμε πέρα από τον σχέδιο Ανάν είναι εκτός συζήτησης για μας», πρόσθεσε.

    [07] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν μίλησε για συμφωνημένη λύση που δεν απαιτεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ήταν η απάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφια κληθείς να παρατηρήσει ότι τα ΗΕ ευνοούν τήρηση χρονοδιαγραμμάτων με φόντο το καλοκαίρι για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εγκαινίων του Οικήματος του Συλλόγου ''Καβάζογλου-Μισιαούλη'', ο κ. Χριστόφιας είπε πως ''στην κουβέντα του Προέδρου (Παπαδόπουλου) με τον ΓΓ του ΟΗΕ, έχει διαμειφθεί-συμφωνηθεί ότι αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να πάρει πολύ χρόνο''.

    ''Εάν θυμάστε στις δηλώσεις του, ο ΓΓ μίλησε για δύο μήνες ώστε να γίνουν οι διαβουλεύσεις να στείλει τον ( Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ) κ. Γκαμπάρι στην Κύπρο και να προωθηθεί αυτή η πρωτοβουλία'', πρόσθεσε.

    [08] ΓΓ ΑΚΕΛ - Σύλλογος ''Καβάζογλου-Μισιαούλη'' - Οίκημα - Εγκαίνια

    Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, ιδιαίτερα η σημερινή, καλούνται να ανταποκριθούν στις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και να συνεργαστούν για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, δήλωσε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε ομιλία στα εγκαίνια του οικήματος του συλλόγου ''Καβάζογλου-Μισιαούλη'' στη Λευκωσία, ο κ. Χριστόφιας είπε πως ''η λύση του Κυπριακού δεν εξαρτάται μόνο, ή κύρια, από εμάς, τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους''.

    Αν ήταν μόνο στο δικό μας χέρι, συνέχισε, θα επανενώναμε την πατρίδα μας εδώ και καιρό. ''Εξαρτάται πρώτα απ όλα από την Τουρκία, στα χέρια της οποίας βρίσκεται το κλειδί της λύσης. Από ό,τι αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η Τουρκία δεν έχει τη διάθεση να το χρησιμοποιήσει για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση. Η πρόσφατη επαναβεβαίωση του δόγματος της Τουρκίας για την Κύπρο, που προβλέπει τη διαιώνιση της παρουσίας της στο νησί, ομολογεί τις προθέσεις της'', πρόσθεσε.

    [09] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Συνέδριο ΝΕΔΗΣΥ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε χθες ότι μέσα από την επιστολή Γκαμπάρι αποκαλύπτεται τι πραγματικά έγινε στο Παρίσι, καλώντας σε εγκατάλειψη των επικοινωνιακών τεχνασμάτων και σε ενότητα για διαχείριση των όσων πραγματικά συνέβησαν στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο του έκτακτου παγκυπρίου προγραμματικού συνεδρίου της ΝΕΔΗΣΥ ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τις συναντήσεις του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τον Αμερικανό Πρεσβευτή Ρόναλτ Σλίκερ και τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάικλ Μόλερ «θα γίνουν δεκτά και δικά μας αιτήματα που προβλήθηκαν στη συνάντηση των Παρισιών και βεβαίως πως δεν θα οδηγηθούμε σε ένα διάλογο που όπως διαφαίνεται είναι όλα στο τραπέζι, δηλαδή και η πρωτοβουλία της Αγκυρας και οι δικές μας αντιπροτάσεις».

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι στο πλαίσιο των εξελίξεων πρέπει να βρίσκονται «οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ευρώπης τις οποίες με κανένα τρόπο και κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει και να δώσει άφεση αμαρτιών όπως πράξαμε στις 17 ή στις 3 του Οκτώβρη».

    [10] ΔΗΣΥ - Νεοφύτου - FIR - Τουρκία - Παρεμβολές

    «Τώρα και χρόνια, απαράδεκτα, παράνομα και προκλητικά οι Τούρκοι παρεμβαίνουν και παρεμβάλλονται στο έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Λευκωσίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων και να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια εκατομμυρίων επιβατών» δήλωσε χθες ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΕΔΗΣΥ και σχολιάζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από διεθνείς οργανισμούς για επίλυση του προβλήματος, είπε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε νε επιλύσει το πρόβλημα βοηθώντας και το Eurοcontrol εάν έκανε χρήση του βέτο στην παραχώρηση νέων αεροδιαδρόμων στην Τουρκία για τη διενέργεια υπερπτήσεων.

    Ανέφερε ότι πάνω από το FIR Λευκωσίας υπάρχει πολύ πυκνή κίνηση και ιδιαίτερα υπερπτήσεων, αφού με βάση τα στοιχεία του Eurοcontrol η κίνηση στην περιοχή έχει περίπου την ίδια αεροπορική κίνηση που υπάρχει μεταξύ Ευρώπης και Ατλαντικού, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας τα επίπεδα ασφάλειας.

    [11] Πρόεδρος ΕΔΗ - Τεχνικές επιτροπές

    O Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε χθες την υποστήριξη του κόμματος του στη σύσταση και λειτουργία των τεχνικών επιτροπών που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    Σε δηλώσεις ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι ''όπως καταδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο, οι επιτροπές αυτές θα ασχοληθούν με θέματα χαμηλής πολιτικής, με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος, αντίθετα με ότι προσπάθησε η συγκυβέρνηση να πείσει μετά τη συνάντηση των Παρισίων ότι τα θέματα δεν αφορούν την ουσία του Κυπριακού και καμία σχέση έχουν με την προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών επί θεμάτων ουσίας''.

    Ο κ. Παπαπέτρου εξέφρασε λύπη γιατί, όπως ανέφερε, ''το Κυπριακό τυγχάνει ενός καθαρά προεκλογικού χειρισμού από την συγκυβέρνηση και όπως έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει αυτό αποβαίνει σε βάρος της ουσίας και των προσπαθειών για επίλυση του''.

    [12] Ποδόσφαιρο - 22η αγωνιστική - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στην κορυφή μετά και το πέρας της 22ης αγωνιστικής, αφού οι τρεις πρωτοπόροι, άλλοι εύκολα και άλλοι δύσκολα, προχώρησαν με νίκες επί των αντιπάλων τους.

    Στους χθεσινούς αγώνες, η Ομόνοια κέρδισε με ένα γκολ στις καθυστερήσεις τον ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑ στο Παφιακό με 2-1 και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.

    Η Ανόρθωση συνέτριψε εκτός έδρας το ΘΟΪ Λακατάμειας με 6-0 και στη Λευκωσία, ο Ολυμπιακός κατέβαλε την ΑΕΛ με 3-2.

    Δύσκολη νίκη πέτυχε το Σάββατο και ο Απόλλωνας, ο οποίος κατέβαλε στο Τσίρειο τον Εθνικό Αχνας με 2-1, ενώ ο ΑΠΟΕΛ επεβλήθη της ΑΕΚ στο ΓΣΠ με 3-0 και διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας. Στους άλλους αγώνες του Σαββάτου, η Νέα Σαλαμίνα κατέβαλε το Διγενή με 4-1 και η Ενωση Νέων Παραλιμνίου την ΑΠΕΠ με 6-1.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. ΑΠΟΕΛ 55

    2. Απόλλωνας 54

    3. Ομόνοια 53

    4. Ανόρθωση 48

    5. Ε.Ν Παραλιμνίου 37

    6. Ν. Σαλαμίνα 32

    7. ΑΕΛ 32

    8. ΑΕΚ 28

    9. Ολυμπιακός 24

    10. Διγενής 23

    11. Εθνικός 21

    12. ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ 14

    13. ΑΠΕΠ 7

    14. ΘΟΪ 4

    [13] Τένις - Μαϊάμι - Παγδατής - Ηττα

    Ο Μάρκος Παγδατής έχασε από τον Ρώσο Νικολάι Νταβιτένκο, νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με 2-1 σετ για τον τρίτο γύρο του τουρνουά τένις Νάσνταγκ 100 Οπεν, που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι. Τα σετ ήταν 2-6, 6-2 και 7-5.

    [14] ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    [15] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Αμμόχωστος - Υποψήφιοι βουλευτές

    Τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το Μάιο μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην επαρχία Αμμοχώστου, παρουσίασε σε συγκέντρωση στο Παραλίμνι το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

    Οι υποψήφιοι είναι: Ηλίας Βασιλείου, Μιχάλης Γιωργαλλάς, Φάνος Ιακώβου, Νίκος Κουτσού, Μιχάλης Λουκά, Στράτος Παναγιώτου, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μηνάς Περδίος, Κάτια Πιερούδη, Ανδρέας Σιάμαρου και Μιχάλης Σταματάρης.

    Σε δηλώσεις ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο είναι «ένα δυνατό και δυναμικό ψηφοδέλτιο που συνθέτει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του κόμματος και των υποψηφίων να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 27 March 2006 - 15:23:05 UTC