Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-11-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μητροπολίτης Πάφου - Αρχιεπισκοπικές εκλογές
  • [02] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Αναχώρηση για Αθήνα
  • [03] Πάφος - Ομήρου - ΕΕ - Εκθεση - Τουρκία
  • [04] Κίνημα Οικολόγων - Προγραμματικό Συνέδριο
  • [05] Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών - Πολιτικό Γραφείο
  • [06] Λονδίνο - Πρόεδρος ΔΣ ΚΟΤ - Επαφές
  • [07] Εκπρόσωπος βρετανικού ΥΠΕΞ - Σογιέρ
  • [08] Μουσταφά Ακιντζί - Βαρώσι Επιστροφή
  • [09] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
  • [10] ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [11] Καλαθόσφαιρα Ανδρών - Νίκη Κεραυνού επί του ΑΠΟΕΛ

  • Εκπομπή για Ομογένεια ΚΥΠΕ - 14/11/2005

    [01] Μητροπολίτης Πάφου - Αρχιεπισκοπικές εκλογές

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε ότι έχει συγκαλέσει για σήμερα εκτάκτως συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για συζήτηση του θέματος της πραγματοποίησης στην Κύπρο της Διευρυμένης Συνόδου, η οποία και αναμένεται να αποφανθεί εάν θα κενωθεί ο αρχιεπισκοπικός θρόνος και θα προκηρυχθούν εκλογές.

    Ο Πάφου Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι δεν έχει καμμία ένδειξη πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμφωνεί με την άποψή του για σύγκληση Μείζονος Συνόδου στην Κύπρο.

    Ανέφερε επίσης ότι η αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου που μετέβη αυτή την εβδομάδα στο Φανάρι για να επιδώσει στον Πατριάρχη την επιστολή της Ιεράς Συνόδου δεν συζήτησε το θέμα αυτό με τον Πατριάρχη.

    Πρόσθεσε ότι αυτό το θέμα ''το είδαμε εκ των υστέρων και δεν θέλουμε να εκθέτουμε τον Πατριάρχη, ο οποίος είναι λίαν αγαπητός και σεβαστός''.

    [02] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Αναχώρηση για Αθήνα

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «τα όσα καταμαρτυρούνται εις βάρος της αντιπολίτευσης φαίνεται να πέφτουν στο κενό» και πρόσθεσε πως η επιβεβαίωση για το γεγονός αυτό δεν προέρχεται μόνο από ένα συγκυβερνών κόμμα αλλά σχεδόν από όλα τα συγκυβερνώντα κόμματα.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει τις χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη εναντίον της κυβέρνησης.

    «Δεν είναι μόνο ο κ. Περδίκης που διαπιστώνει τα όσα διαπίστωσε αλλά και η ΕΔΕΚ, και βουλευτές του ΑΚΕΛ ακόμα και βουλευτές του ΔΗΚΟ», είπε.

    Ερωτηθείς εάν βλέπει να αυξάνονται οι εταίροι του στην αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε ότι «ήδη έχουμε αποκτήσει από πολλού κριτές για το έργο της κυβέρνησης».

    Αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι η ανταλλαγή προβληματισμών και η εισήγηση του κόμματός του «για την ανάγκη επανεξέτασης, με βάση τα νέα δεδομένα της 3ης Οκτωβρίου και μετά, της όλης κατάστασης και εν ανάγκη της χάραξης μιας νέας ελληνικής πολιτικής».

    [03] Πάφος - Ομήρου - ΕΕ - Εκθεση - Τουρκία

    Τα δυο πόδια της Τουρκίας θα μπουν σε ένα παπούτσι, δήλωσε χθες από την Πάφο ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση της ΕΕ αναφορικά με την πρόοδο της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία.

    Η Τουρκία, συνέχισε ο κ. Ομήρου, θα πρέπει να πείσει ότι πράγματι μπορεί να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο.

    Πρόσθεσε ότι εάν εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ''με τη στρεψοδικία που συμπεριφέρεται όλα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με την άρνηση της να συμμορφωθεί προς υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί από πλευράς ΕΕ, δηλαδή άρνηση αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρνηση εφαρμογής της τελωνειακής ένωσης, άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων για τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα και μη συνεργασία για μια σωστή και δημοκρατική λύση του Κυπριακού, ας μην αναμένει η Τουρκία ότι θα έχει έναν εύκολο ευρωπαϊκό δρόμο''.

    Το εισιτήριο, κατέληξε ο κ. Ομήρου, για να έχει ομαλό ευρωπαϊκό δρόμο η Τουρκία, ''το κρατά η Κυπριακή Δημοκρατία''.

    [04] Κίνημα Οικολόγων - Προγραμματικό Συνέδριο

    Το Κυπριακό, η κρίση αξιών στην Κύπρο, η θέση του Κινήματος, το περιβάλλον και η υγεία ήταν στο επίκεντρο του Παγκυπρίου Προγραμματικού Συνεδρίου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που εγκαινίασε επίσημα χθες την έναρξη της προετοιμασίας του Κινήματος για τις βουλευτικές εκλογές του 2006.

    Στο Συνέδριο σημειώθηκε ότι κάθε μέλος του Κινήματος, αν θέλει να συμβάλει στην ενισχυμένη επανεκλογή των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στη νέα Βουλή, πρέπει να βοηθήσει να εγγραφούν οι νέοι στους εκλογικούς καταλόγους, να εκδοθούν εκλογικά βιβλιάρια στους αλλοδαπούς Κύπριους, να δοθεί οικονομική στήριξη και να οργανωθούν συγκεντρώσεις σε διάφορους χώρους.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιώργος Περδίκης κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού διαλόγου και ταυτόχρονα την έναρξη της μεγάλης προσπάθειας για τη νίκη των Οικολόγων στις βουλευτικές εκλογές.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι ''έχουμε πολλές φορές εκφράσει τη δυσαρέσκεια μας για τη διαχείριση του Κυπριακού από την πολιτική ηγεσία'', σημειώνοντας ότι ''δεν υπάρχει όραμα, προετοιμασία, αποφασιστικότητα''.

    ''Δεν γίνεται καλή διαχείριση της απόφασης του κυπριακού λαού, ούτε των πλεονεκτημάτων της ΕΕ, και όσα κερδήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2004 και στις 3 Οκτωβρίου 2005 δεν είναι αρκετά, ιδιαίτερα εάν δεν αξιοποιηθούν με γνώση και αποφασιστικότητα'', πρόσθεσε.

    Ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων υποστηρίζει κυρίως την κυβέρνηση για τη θέση της στο Κυπριακό, αμφισβητεί και ασκεί κριτική για το τι συμβαίνει στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και είναι απογοητευμένο για τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

    [05] Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών - Πολιτικό Γραφείο

    Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών που αναδείχθηκαν είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος Χρίστης Ενωτιάδης, Α' Αντιπρόεδρος ο Σάββας Σάββα, Β' Αντιπρόεδρος ο Βάσος Καϊσής, Γ' Αντιπρόεδρος ο Εύρος Κλαππής, Γενικός Γραμματέας ο Νεόφυτος Νεοφύτου, Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας ο Σάββας Χατζημηνάς, Γραμματέας Οικονομικής Διαχείρισης ο Ακης Σταύρου, Γραμματέας Γραφείου Τύπου και Διαφώτισης ο Χρίστος Τζιαμπάζης, Πρόεδρος Γυναικείας Οργάνωσης η Κρίστια Παναγιώτου και Πρόεδρος Νεολαίας ο Ευέλθων Θεοδοσίου.

    [06] Λονδίνο - Πρόεδρος ΔΣ ΚΟΤ - Επαφές

    Σειρά επαφών με οργανισμούς και παράγοντες που σχετίζονται με την τουριστική κίνηση από τη Βρετανία στην Κύπρο θα έχει ο Πρόεδρος του Κυπριακού, Οργανισμού Τουρισμού Φώτης Φωτίου, στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης γνωστής σαν World Travel Market, που ανοίγει σήμερα στο Λονδίνο και διαρκεί τρεις μέρες.

    Ο κ. Φωτίου, που θα επισκεφθεί την έκθεση σήμερα, αναμένεται να συναντήσει εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων τουριστικών οργανισμών, Tomson, Thomas Cook, First Choice και My Travel, όπως και του Συνδέσμου Ελληνοκυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της τουριστικής κίνησης από τη Βρετανία στην Κύπρο.

    Στη διάρκεια της έκθεσης αναμένεται να γίνει και η βράβευση του ΚΟΤ για την ειδική διάκριση που κέρδισαν τα γραφεία του στο Λονδίνο ως τα καλύτερα στην κατηγορία τους στη βρετανική πρωτεύουσα.

    Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ θα συναντήσει Βρετανούς δημοσιογράφους και θα μιλήσει και στα παροικιακά μέσα ενημέρωσης.

    [07] Εκπρόσωπος βρετανικού ΥΠΕΞ - Σογιέρ

    Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, δήλωσε ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντάγκλας Αλεξάντερ θα συναντήσει τον λεγόμενο πρωθυπουργό των κατεχομένων Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του στη Βουλή.

    Μιλώντας σε συγκέντρωση Τουρκοκυπρίων και Τούρκων φοιτητών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Λονδίνου, το βράδυ της Παρασκευής, είπε ότι η τ/κ πλευρά παραμένει προσηλωμένη στη λύση του Κυπριακού.

    Εξάλλου κατά τη διάρκεια συζήτησης στο London School Of Economics με θέμα ''Η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και η λύση του Κυπριακού'' ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση διαιρεί την Κύπρο.

    [08] Μουσταφά Ακιντζί - Βαρώσι Επιστροφή

    Ο αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί εισηγείται όπως επιστραφεί το Βαρώσι στους νόμιμους ιδιοκτήτες του και αποχωρήσει αριθμός Τούρκων στρατιωτών, γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπος.

    Ο Τ/Κ πολιτικός επανέλαβε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να αξιώσουν τα δικαιώματά τους από την Κυπριακή Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για κάτι τέτοιο.

    Οπως είπε ο κ. Ακιντζί, όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι η πολιτική του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Κόμματος δεν οδηγεί πουθενά και επέκρινε τη λεγόμενη κυβέρνηση διότι έχει εστιαστεί στην άρση της ''απομόνωσης'' με την ελπίδα ότι τότε θα αναγκαστεί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών.

    [09] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία

    Ο Απόλλωνας διατήρησε την πρωτοπορία και στην 10η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α&#900; Κατηγορίας μετά την ευρεία νίκη του με 3 0 επί της ΑΕΚ στη Λεμεσό.

    Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε ο ΑΠΟΕΛ που νίκησε 2 -1 την Ομόνοια, η οποία υποχώρησε στην τρίτη θέση.

    Στους υπόλοιπους αγώνες της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ολυμπιακός Ανόρθωση 1 2, Ενωση Νέων Παραλιμνίου - ΘΟΙ 2-1, Νέα Σαλαμίνα - Εθνικός Αχνας 2-1, ΑΠΕΠ Διγενής Μόρφου 1 2 και ΑΠΟΠ/Κινύρας ΑΕΛ 1 -3.

    [10] ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Απόλλωνας 28 2. ΑΠΟΕΛ 26 3. Ομόνοια 23 4. ΑΕΛ 21 5. Ανόρθωση 21 6. Ε.Ν Παραλιμνίου 15 7. Ν. Σαλαμίνα 13 8. ΑΕΚ 11 9. Διγενής 11 10. Ολυμπιακός 9 11. Εθνικός Αχνας 9 12. ΑΠΟΠ/Κινύρας 4 13. ΘΟΪ Λακατάμειας 3 14. ΑΠΕΠ 2

    [11] Καλαθόσφαιρα Ανδρών - Νίκη Κεραυνού επί του ΑΠΟΕΛ

    Η ομάδα καλαθόσφαιρας ανδρών του Κεραυνού κατάφερε να επικρατήσει τελικώς της αντίστοιχης ομάδας του ΑΠΟΕΛ με 76-69, στο χθεσινό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο «Ελευθερία» της Λευκωσίας.

    Με τη νίκη του αυτή στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος Α&#900; Κατηγορίας, ο Κεραυνός διατήρησε το μέχρι τώρα αήττητό του στο εφετινό πρωτάθλημα και την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

    Τα δεκάλεπτα του εκτός έδρας αγώνα του Κεραυνού είχαν ως εξής: 9-13, 31-23, 44-50, 69-76.

    Σε αγώνα της 3ης αγωνιστικής για την ίδια διοργάνωση, η ΑΕΛ νίκησε αγωνιζόμενη εκτός έδρας το Σάββατο το απόγευμα την Ομόνοια με 64 81 πόντους.

    Στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής, ο Απόλλων κέρδισε με 84 72 στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ, ενώ η 3η αγωνιστική ολοκληρώνεται απόψε με το παιχνίδι ΕΝΑΔ ΕΘΑ, που αρχίζει στις 7:00 το βράδυ στο κοινοτικό γήπεδο Αγίου Δομετίου.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 November 2005 - 15:23:09 UTC