Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τραγωδίες - Ενός λεπτού σιγή
  • [02] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Καρατζαφέρης - Τουρκία - Κύπρος
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (K) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [05] (K) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τατάρ - Αγνοούμενοι
  • [06] (Κ) Εκπρόσωπος -Τουρκοκυπριακό σχολείο - Δηλώσεις Σογιέρ
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Αρμενομονάστηρο - Βατικανό
  • [08] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - ΚΟΡΕΠΕΡ - Αντιδήλωση ΕΕ - Βρετανία
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Αεροπορικό δυστύχημα - Διερευνητική Επιτροπή
  • [12] (Κ) Σιράκ - Τουρκία - Τελωνειακή Ενωση
  • [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος
  • [14] (Κ) Φίνι - Μολυβιάτης - Τουρκία - Κυπριακό
  • [15] (Κ) Βρετανός Υπατος Αρμοστής - ΕΕ - Τουρκία - Κύπρος
  • [16] (Κ) Εθνική Ποδοσφαίρου Ελπίδων - Εθνική Ελβετίας - Ηττα

  • [01] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τραγωδίες - Ενός λεπτού σιγή

    Ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων των τραγωδιών που σημειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι τήρησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Στη σύντομη δήλωσή του, που προηγήθηκε της τήρησης του ενός λεπτού σιγής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιουσέπ Μπορέλ αναφέρθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν το Λονδίνο και το Ιράκ, τα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ελλάδα (πτώση του αεροσκάφους της ''Ηλιος''), την Ινδονησία, τη Βενεζουέλα, το Περού και τη Βαλτική Θάλασσα, τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη και τις πυρκαγιές στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε τέλος αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Ορλεάνη μετά το πέρασμα του τυφώνα «Κατρίνα» από το νότο των ΗΠΑ. ''Οι ΗΠΑ ζουν ένα δράμα τεραστίων διαστάσεων'', είπε.

    [02] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Καρατζαφέρης - Τουρκία - Κύπρος

    Οι Ευρωβουλευτές θα πρέπει να δώσουν στην Τουρκία ''να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι ο ταραξίας της Ευρώπης πριν καν μπει στην Ευρώπη'', δήλωσε ο Ελληνας Ευρωβουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνέρχεται στο Στρασβούργο.

    Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κύπρο, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί κατά την άποψή του ''μια προσβολή κατευθείαν σ' εμάς εδώ, σε όλους εμάς που αναγνωρίζουμε την Κύπρο και έχουμε ομότιμη σχέση με τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές της Κύπρου''.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η συνέχιση των ερευνών για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κακή διαχείριση στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και οι δημοτικές εκλογές στην Πέγεια δεσπόζουν του σημερινού κυπριακού Τύπου.

    Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Η κατάρρευση της ευρωπαϊκής λύσης'', γράφει πως ''την κατάρρευση της δήθεν πολιτικής της ευρωπαϊκής λύσης σήμανε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου''. Γράφει πως η ΕΕ δεν έχει διάθεση να αναμιχθεί στο Κυπριακό και παραπέμπει στον ΓΓ του ΟΗΕ. Ακόμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση το Κυπριακό να δεθεί στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ούτε μπορεί η Κύπρος στο πλαίσιο αυτό να θέσει καν θέμα εποίκων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι διατεθειμένη είναι η Hellas Sat να φύγει από τη Σια και να εγκαταστήσει τον επίγειο δορυφορικό της σταθμό σε άλλη περιοχή.

    ''Η Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Ντροπή μας'', γράφει ότι την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας αγωνίζονται απεγνωσμένα να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και αιτιατά και να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους που οδήγησαν τους δικούς τους ανθρώπους στο θάνατο, η πολιτεία κωλυσιεργεί με αποτέλεσμα να τους εξαναγκάζει σε δυναμικές κινήσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μετά την Τετάρτη αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Γαβριηλίδη.

    Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Νέα χρονιά με λίφτιγκ'', γράφει ότι σάρκα και οστά παίρνει πλέον η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την επέκταση του Ολοήμερου σχολείου, μια εξέταση στην Γ΄ Λυκείου, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη από 30 σε 25, αναβάθμιση της ποιότητας των εκπαιδευτικών λειτουργών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι επιφυλάξεις διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής για ''πολυπλοκότητα'' του συστήματος οριζόντιας ψηφοφορίας ενώ ζητήθηκε όπως τοποθετηθούν τα κόμματα.

    ''Η Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Κατρίνα Vs Κύπρος, σενάριο-εφιάλτης'' γράφει ότι μια φυσική καταστροφή στην Κύπρο, παρόμοια με αυτήν που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, θα δημιουργούσε και στο νησί μας το χάος. Το ζητούμενο στο σενάριο-εφιάλτης είναι πώς θα αντιδρούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι όσοι συμπληρώνουν τρεις συνεχείς θητείες στο Κοινοβούλιο δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν επανεκλογή, αν τελικά υιοθετηθεί σχετική πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ. Καθοριστική αναμένεται να είναι η θέση που θα τηρήσει το ΑΚΕΛ.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Είχαν ξηλώσει το Μπόϊνγκ'', γράφει πως σημαντικά τεχνικά προβλήματα αντιμετώπιζε το μοιραίο αεροσκάφος της ''Helios'', τρεις ημέρες πριν από το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα της 14ης Αυγούστου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Λονδίνο επιδίδεται σε μια έντονη διπλωματική προσπάθεια αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις τουρκικές απειλές και υποδεικνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αναφορές που θα περιληφθούν στην απάντηση των 25 έναντι στην τουρκική μονομερή δήλωση της 29ης Ιουλίου, δεν πρέπει να είναι ''υπερβολικές''.

    Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Φέσι 20 εκατομμυρίων λιρών'', γράφει ότι είκοσι εκατομμύρια λίρες περισσότερα από όσα θα έπρεπε φαίνεται να έχει καταβάλει το κράτος και συνεπώς ο Κύπριος φορολογούμενος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνεπεία της κακής διαχείρισης που επικρατούσε στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες. Αλλού γράφει ότι μετά τη θετική για την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) γνωμάτευση ότι η μη συμμόρφωσή της στην ενδιάμεση απόφαση δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, η ΑΤΗΚ περνά στην αντεπίθεση προσβάλλοντας το προσωρινό διάταγμα της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) ως παράνομο.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Εκλογές Πέγειας: πολύ αργά για ψήφο της ΕΕ'', γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου είπε χθες ότι δεν υπήρχε χρόνος για την εγγραφή ψηφοφόρων της ΕΕ για τις δημοτικές εκλογές στην Πέγεια. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ετοιμάζει κατάλογο υποψηφίων για τη θέση του ειδικού του αντιπροσώπου για το Κυπριακό.

    [04] (K) Εκπομπή για Ομογένεια

    Πρόεδρος Βουλής - Τουρκία - ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι η Κύπρος αναμένει από τη Σύνοδο της ΚΟΡΕΠΕΡ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, μια «ισχυρή αντιδήλωση» στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας για μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία, όπως είπε, «να εκφράζει και τη δική μας βούληση και τα δικά μας συμφέροντα».

    Είπε επίσης ότι οι συγκυρίες είναι τέτοιες που είναι δυνατό να υπάρξει μια ισχυρή αντιδήλωση.

    Ο κ. Χριστόφιας μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα παραστεί στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων, η οποία θα ασχοληθεί με τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και το ρόλο των Κοινοβουλίων.

    ''Δίνουμε τη μάχη της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου από την Τουρκία που σημαίνει να δέχεται κυπριακά πλοία και αεροπλάνα στα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, με τις προεκτάσεις που έχει αυτό σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές του Πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι αν υπάρξουν διαφορετικοί όροι για την ένταξη, η Αγκυρα θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες ένταξης και θα ακολουθήσει το δρόμο της, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «οι απειλές αυτές δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι νωπές ακόμα οι απειλές της Τουρκίας πριν τις 17 Δεκεμβρίου, οι οποίες τότε όντως έπιασαν τόπο γιατί ήθελαν κάποιοι να απαλύνουν όσο γίνεται την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι στη Διάσκεψη στη Νέα Υόρκη θα εξεταστεί ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην ενδυνάμωση του ΟΗΕ και θα συζητηθούν ζητήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα, μεταξύ των οποίων η πείνα και το περιβάλλον. Η Διάσκεψη θα εγκρίνει τελική διακήρυξη για τα θέματα που θα συζητηθούν.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, κατά την παραμονή του στην έδρα του ΟΗΕ, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει επαφές με προέδρους κοινοβουλίων διαφόρων χωρών.

    Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - ΚΟΡΕΠΕΡ - Τουρκία - ΕΕ

    Η Λευκωσία, στην αυριανή Σύνοδο της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών - μελών στην Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΚΟΡΕΠΕΡ), αναμένει περαιτέρω βελτίωση του κειμένου της αντιδήλωσης σε σχέση με τη μονομερή δήλωση της Τουρκίας κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου για προσαρμογή της Συνθήκης της Αγκυρας, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την άποψη πως ''μπορούμε να πετύχουμε ένα μεγάλο μέρος των όσων επιδιώκουμε''.

    Εκείνο που έχει σημασία, τόνισε, είναι ότι σχεδόν ομόφωνα η ΕΕ συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει κατάληξη σε μια αντιδήλωση, η οποία να θέτει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας.

    Ερωτηθείς αν θα επιδιώξουμε χρονοδιάγραμμα για εφαρμογή του πρωτοκόλλου, ο κ. Χρυσοστομίδης απάντησε θετικά.

    ''Μεταξύ άλλων, ναι, πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη οδός, μια συγκεκριμένη χρονική εξέλιξη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου'', είπε.

    Πρόσθεσε πως ''δεν είναι δυνατόν να υπογράφεται μια διεθνής συμφωνία και μάλιστα υπό τη μορφή διμερούς αλλά ταυτόχρονα και πολυμερούς συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, η οποία να μην εφαρμόζεται''.

    ''Η υπογραφή της'', συνέχισε, ''σημαίνει ταυτόχρονα και ανάληψη υποχρέωσης για εφαρμογή της''.

    Ερωτηθείς αν αυτό το χρονοδιάγραμμα θα σταματά στις 3 Οκτωβρίου, απάντησε: ''Αυτό δεν το γνωρίζω. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην επόμενη συνεδρία της ΚΟΡΕΠΕΡ''.

    Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Τουρκίας από τις διαδικασίες έναρξης των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως είναι θέμα το οποίο πρέπει να εκτιμηθεί συλλογικά από όλη την ΕΕ και από τα 25 μέλη της ΕΕ.

    Εξέφρασε τη θέση ότι και πάλι η Τουρκία συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν είναι καθόλου ευρωπαϊκός, προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να εκβιάσει απόφαση ευμενή για την ίδια, εκ μέρους της ΕΕ.

    ''Αυτή όμως η προκλητικότητα, είμαι βέβαιος'', σημείωσε ο κ. Χρυσοστομίδης, ''ότι καταγράφεται από την ΕΕ και πως κατά την περαιτέρω συζήτηση του θέματος θα ληφθεί υπόψη από τα κράτη-μέλη της ΕΕ''.

    Βρετανός Πρεσβευτής στην Αγκυρα - Τουρκία - ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένει από την Τουρκία ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα εφαρμόσει πλήρως το Πρωτόκολλο που υπέγραψε ήδη για επέκταση της Τελωνειακής της Ενωσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Βρετανός Πρεσβευτής στην Αγκυρα Πίτερ Γουέστμασκοτ, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ.

    ''Υπάρχουν αρκετά δύσκολα σημεία για την Τουρκία. Ακούμε με προσοχή την Τουρκία και περιμένουμε να λάβει υπόψη της τις πολιτικές συζητήσεις εντός της ΕΕ. Περιμένουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αγκυρα θα εφαρμόσει πλήρως το επιπρόσθετο Πρωτόκολλο'', είπε ο Βρετανός διπλωμάτης.

    Λονδίνο - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Αναχώρηση για ΗΠΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχώρησε χθες από το Λονδίνο, όπου μετέβη προχθές βράδυ, για τις ΗΠΑ όπου θα παραστεί και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 60η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2005.

    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τραγωδίες - Ενός λεπτού σιγή

    Ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων των τραγωδιών που σημειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι τήρησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Στη σύντομη δήλωσή του, που προηγήθηκε της τήρησης της μονόλεπτης σιγής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιουσέπ Μπορέλ αναφέρθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν το Λονδίνο και το Ιράκ, τα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ελλάδα (πτώση του αεροσκάφους της ''Ηλιος''), την Ινδονησία, τη Βενεζουέλα, το Περού και τη Βαλτική Θάλασσα, τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη και τις πυρκαγιές στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε τέλος αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Ορλεάνη μετά το πέρασμα του τυφώνα «Κατρίνα» από το νότο των ΗΠΑ. ''Οι ΗΠΑ ζουν ένα δράμα τεραστίων διαστάσεων'', είπε.

    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Καρατζαφέρης - Τουρκία - Κύπρος

    Οι Ευρωβουλευτές θα πρέπει να δώσουν στην Τουρκία ''να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι ο ταραξίας της Ευρώπης πριν καν μπει στην Ευρώπη'', δήλωσε ο Ελληνας Ευρωβουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνέρχεται στο Στρασβούργο.

    Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κύπρο, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί κατά την άποψή του ''μια προσβολή κατευθείαν σ' εμάς εδώ, σε όλους εμάς που αναγνωρίζουμε την Κύπρο και έχουμε ομότιμη σχέση με τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές της Κύπρου''.

    Υπουργικό Συμβούλιο - Τυφώνας Κατρίνα - Βοήθεια προς πληγέντες

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει το συμβολικό ποσό των 50.000 δολαρίων ως βοήθεια προς τους πληγέντες από τον τυφώνα Κατρίνα, στη Νέα Ορλεάνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

    Ανακοινώνοντας την απόφαση μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης είπε πως ''ανταποκρινόμαστε θετικά προς την έκκληση του Γενικού Γραμματέα για την παροχή βοήθειας''.

    Πρόσθεσε ότι βοήθεια θα δοθεί και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποίαν η συμμετοχή της Κύπρου θα είναι και εκεί ανάλογη.

    Υπουργός Υγείας - Τοξικολογικές εξετάσεις - Οστά - Γραμματικό

    Μετά την Τετάρτη αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό, δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Ερωτηθείς γιατί υπήρξε καθυστέρηση, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι πιθανόν να προέκυψαν θέματα που χρειάζονταν περισσότερη ανάλυση και δεν θα έπρεπε να τεθεί σε αμφισβήτηση το τελικό αποτέλεσμα.

    ''Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές αναλύσεις, εκείνο που έχουμε ως επίσημη ενημέρωση από την Παρασκευή είναι ότι αυτές αναμένεται ότι θα είναι μετά την Τετάρτη αυτής της εβδομάδας'', είπε ο κ. Γαβριηλίδης.

    Πρόσθεσε ότι ''το ίδιο συμβαίνει και με την αξιολόγηση των οστών που έχουν ανεβρεθεί στον χώρο της συντριβής του αεροπλάνου''.

    Σε αυτή την περίπτωση, πρόσθεσε, οι αναλύσεις για την ταυτοποίηση θα γίνουν στο μέσο της εβδομάδας.

    Υπουργός Εμπορίου - Επίσκεψη στην Αίγυπτο

    Καθοριστικής σημασίας για την Κύπρο αναμένεται να είναι η συμφωνία για συνεργασία στα θέματα συνεκμετάλλευσης πετρελαίων, που θα υπογράψει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας με τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου.

    Σε δηλώσεις χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν αναχωρήσει για το Κάιρο, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η συνεργασία αυτή θα ξεκινήσει εντός των επόμενων δύο τριών - μηνών.

    Είπε ακόμα πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αίγυπτο θα υπογράψει με τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα έρευνας μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και τεχνολογίας.

    Υπουργός Εμπορίου - Κύπρος - Εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο

    Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αναμένεται σε δύο μήνες να είναι σε θέση να εξαγγείλουν τη νέα πολιτική τους όσο αφορά τη μετατροπή της Κύπρου σε εκπαιδευτικό κέντρο, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας.

    Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη στο ΚΕΒΕ με θέμα την προώθηση της Κύπρου ως εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως κατά τη συνάντηση ενημέρωσε όλους τους ενδιαφερόμενους για την πολιτική που διαμορφώνει η κυβέρνηση στο τομέα της έρευνας και στο τομέα της εκπαίδευσης.

    Κύπρος - Μάλτα - Ενωση Τοπικών Αρχών - Μνημόνιο συνεργασίας

    Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν χθες στη Λευκωσία η Ενωση Δήμων Κύπρου και η Ενωση Τοπικών Αρχών Μάλτας.

    Το Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Δημήτρης Κοντίδης και ο Πρόεδρος της αντίστοιχης μαλτέζικης Ενωσης Ιαν Μικάλεφ στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Ανδρέα Χρίστου, στοχεύει στη συνεργασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πολεοδομίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές και άλλες κοινωνικές ανάγκες, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών και την ανεργία και κατάρτιση.

    Υπουργός Εσωτερικών - Πέγεια - Εκλογές - Ευρωπαίοι πολίτες

    Συμπάθεια προς τους Ευρωπαίους πολίτες της Πέγειας που δεν ενημερώθηκαν για να εγγραφούν έγκαιρα στον εκλογικό κατάλογο, προκειμένου να ψήφιζαν στις προχθεσινές αναπληρωματικές εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου στην Πέγεια, εξέφρασε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου.

    Τόνισε ωστόσο ότι ούτε η νομοθεσία και ούτε η μέχρι τώρα πολιτική πρακτική δεν προβλέπει προσωπική ειδοποίηση σε οποιονδήποτε πολίτη της Δημοκρατίας.

    Κληθείς να σχολιάσει παράπονα που διατύπωσαν Ευρωπαίοι κάτοικοι της Πέγειας, ο κ. Χρίστου υπέδειξε ότι σε 15 μήνες θα πραγματοποιηθούν Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές και κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

    ''Κύπρια 2005'' - Ουζερί Τσιστάνης

    Ενα σεργιάνι στην Ελλάδα της κατοχής και του εμφυλίου, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης την κατέγραψε με το μπουζούκι του, λίγο ούζο και πολλή θλίψη, διάχυτη στα περισσότερα τραγούδια εκείνης της εποχής, με ενδεικτικό τη ''Συννεφιασμένη Κυριακή'', παρουσιάζει σήμερα στη Λάρνακα και αύριο στη Λευκωσία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνοντας πρεμιέρα στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ ''Κύπρια 2005''.

    Η παράσταση ''Ουζερί Τσιτσάνης Παύλου Μελά 22'' αποτελεί θεατρική μεταφορά, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, του βιβλίου ''Ουζερί Τσιτσάνης'' του Γιώργου Σκαμπαρδώνη το οποίο ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 2001.

    Σε σημείωμά του ο συγγραφέας αναφέρει ότι ''προσπάθησε με μυθιστορηματικούς όρους, όχι να απαντήσει, αλλά να θέσει νέα ερωτήματα σχετικά με την οδύνη και τις μεθόδους δημιουργίας του μεγαλύτερου Ελληνα λαϊκού συνθέτη στην κατοχή''.

    Χρηματιστήριο - Νέα σημαντικά κέρδη

    Τα νέα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε χθες το σύνολο των τραπεζικών μετοχών οδήγησαν το Δείκτη της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς στο υψηλότερο του επίπεδο, μετά από ένα χρόνο λειτουργίας. Ο Δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξης του 0,89% και έκλεισε στις 1.332,66 μονάδες. Σημαντική αύξηση σε ποσοστό 1,94% κατέγραψε και ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 91,63 μονάδες, που αποτελεί την υψηλότερη του τιμή από τις 16 Φεβρουαρίου 2004. Το σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, σε πρώτο λόγο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου και σε δεύτερο για τη Libra Holidays Group, είχε ως αποτέλεσμα η αξία των συναλλαγών να ανέλθει στο 1,5 εκατομμύριο λίρες.

    Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 2% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 449,45 μονάδες.

    [05] (K) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τατάρ - Αγνοούμενοι

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε σήμερα πως σε ό,τι αφορά το θέμα των αγνοουμένων εκείνο το οποίο επείγει για τη δική μας πλευρά είναι η εγκατάσταση και λειτουργία του ανθρωπολογικού κέντρου για την ταξινόμηση των λειψάνων και η διαδικασία της ταυτοποίησης.

    Σε δηλώσεις με αφορμή σχόλια του Τ/Κ μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους Ρουστέμ Τατάρ για το θέμα των αγνοουμένων που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες για να επιταχυνθεί η διαδικασία της δημιουργίας του ανθρωπολογικού κέντρου και ευρύτερα της ταυτοποίησης.

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος -Τουρκοκυπριακό σχολείο - Δηλώσεις Σογιέρ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ουδείς μπορεί να έχει παράπονο για τη λειτουργία του σχολείου για τουρκόφωνους στη Λεμεσό και ότι δεν είναι δυνατόν να μπουν όροι όσον αφορά τη λειτουργία του σχολείου αυτού.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις του λεγόμενου πρωθυπουργού Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ πως το σχολείο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί με τα ίδια κριτήρια λειτουργίας του ελληνικού σχολείου στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε πως η λειτουργία του σχολείου γίνεται στη βάση του σεβασμού του δικαιώματος στην παιδεία, του σεβασμού της ελευθερίας στην παιδεία, της συντήρησης των πολιτιστικών παραδόσεων και εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Αρμενομονάστηρο - Βατικανό

    Εντονη αντίδραση του Βατικανού προκάλεσε η απόφαση των κατοχικών αρχών να δώσουν ''άδεια λειτουργίας'' κέντρου αναψυχής στο αρμενικό μοναστήρι του Σουρπ Μακάρ (Αγίου Μακαρίου), στην περιοχή Χαλεύκας, βορείως της κατεχόμενης Κυθρέας.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση συμφωνεί απολύτως με την αντίδραση του Βατικανού, σημειώνοντας πως είναι με ενέργειες της κυβέρνησης που περιήλθε αυτή η βεβήλωση της Μονής στη γνώση του Βατικανού.

    [08] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 06/9/2005
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 6/9/2005, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CyP12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    --------------------------------------
    ΕΥΡΩ                      0,5712               0,5746
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4584               0,4611
    Λίρα Αγγλίας              0,8441               0,8491
    
    --------------------------------------------------------------------
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 6/9/2005, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 6/9/2005, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4174            0,4207
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3509            0,3537
    Δολάριο Καναδά                  0,3837            0,3867
    Κορώνα Δανίας                   0,0765            0,0771
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0729            0,0734
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0613            0,0617
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3697            0,3726
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    --------------------------------------------------------------------
    
    

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - ΚΟΡΕΠΕΡ - Αντιδήλωση ΕΕ - Βρετανία

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις που έχουν στόχο την προώθηση πολιτικών της Βρετανίας, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, αναφερόμενος στην αυριανή σύνοδο της ΚΟΡΕΠΕΡ, που θα συζητήσει το θέμα της αντιδήλωσης των Βρυξελλών στη δήλωση της Αγκυρας περί μη αναγνώρισης της Κύπρου.

    Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει βελτίωση του τελευταίου προσχεδίου της αντιδήλωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπε ότι είναι σαφές πως το νέο κείμενο το οποίο θα ετοιμαστεί θα αντανακλά τη θέση των κρατών μελών, τη γενική τους δυσφορία για τη δήλωση της Τουρκίας και μια σειρά άλλων θεμάτων τα οποία κατά τη γνώμη μας είναι αναγκαία να συμπεριληφθούν στην αντιδήλωση.

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                1.792.101,30
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     91,98     0,38  1.683.186,07
    FTSE/CySE 20                           453,57     0,92  1.450.591,75
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.356,01     0,90  1.432.048,22
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            1.052,31     0,98     76.014,78
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ        1.068,73     3,74    122.707,48
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.344,66     0,90  1.508.063,00
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.412,91     1,02  1.182.378,14
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                  1.135,73    -1,54     22.151,00
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            983,62     0,56    107.177,90
    FTSE Med (05/9/2005)                 8.208,36     0,60
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    
    

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Αεροπορικό δυστύχημα - Διερευνητική Επιτροπή

    Εάν από την έκθεση που θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης διαφαίνεται η κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να κινηθεί η διερευνητική επιτροπή για τις ευθύνες για το αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου τότε θα διοριστεί άμεσα η επιτροπή αυτή, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [12] (Κ) Σιράκ - Τουρκία - Τελωνειακή Ενωση

    Την πλήρη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της συμφωνίας της Αγκυρας για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης στα 10 νέα κράτη μέλη, περιλαμβανομένης της Κύπρου, πρέπει να ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση από την Τουρκία, επανέλαβε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος σε 45λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Σρέντερ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της προεδρίας, Ζερόμ Μποναφόν, ο κ. Σιράκ επανέλαβε ότι «χρειαζόμαστε μια δήλωση (των «25»), η οποία θα επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις της, που απορρέουν από την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας».

    [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος

    Την ανοδική πορεία που παρουσίασε στις δύο προηγούμενες συναντήσεις συνέχισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως αποτέλεσμα των νέων σημαντικών κερδών της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου και της αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς ανήλθε σε νέο υψηλότερο επίπεδο, ακριβώς ένα χρόνο μετά που τέθηκε σε λειτουργία στις 6 Σεπτεμβρίου 2004. Ο Δείκτης, παρά τα κέρδη γύρω στο 2,47% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,9% και στις 1.344,66 μονάδες. Σε νέα υψηλότερη τιμή από τις 27 Αυγούστου 2003 ανήλθε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 91,98 μονάδες και με κέρδη της τάξης του 0,38%.

    Περαιτέρω αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις παρουσίασε το αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ανήλθε σχεδόν στο 1,8 εκατομμύριο λίρες. Κέρδη σε ποσοστό 0,92% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 453,57 μονάδες.

    [14] (Κ) Φίνι - Μολυβιάτης - Τουρκία - Κυπριακό

    Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Τζιανφράνκο Φίνι δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να θέσει νέους όρους στην Τουρκία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παρά την άρνησή της να αναγνωρίσει ένα κράτος μέλος.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη, ο κ. Φίνι είπε ότι θα ήταν λάθος να τεθούν νέοι όροι στην Αγκυρα γιατί στο περασμένο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι ηγέτες των κρατών μελών συμφώνησαν ότι η Τουρκία πληρούσε όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί.

    [15] (Κ) Βρετανός Υπατος Αρμοστής - ΕΕ - Τουρκία - Κύπρος

    Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Πίτερ Μίλετ εξέφρασε αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, θα υπάρξει ομοφωνία για την αντιδήλωση που θα εκδοθεί εις απάντηση της δήλωσης της Τουρκίας τον περασμένο μήνα ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    «Λογικά, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία. πάνω στην αντιδήλωση. Η δουλειά μας τώρα είναι να γεφυρώσουμε τα χάσματα μεταξύ των διαφόρων απόψεων πάνω στην αντιδήλωση, και να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ θα εμμένει στις δεσμεύσεις της και θα φθάσουμε στο στόχο που είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων στις 3 Οκτωβρίου», είπε.

    [16] (Κ) Εθνική Ποδοσφαίρου Ελπίδων - Εθνική Ελβετίας - Ηττα

    Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων ηττήθηκε το απόγευμα με 5-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας.

    Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε στο Τσίρειο, εντάσσεται στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Ελπίδων 2006.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 6 September 2005 - 17:49:17 UTC