Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-02-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο - Κεραυνός
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Εκπομπή για ομογένεια
  • [04] (Κ) ΔΗΚΟ - Υποψήφιοι - Παγκύπρια Συγκέντρωση
  • [05] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Ανακήρυξη - Κυπριακό
  • [06] (Κ) ΔΗΚΟ - Τάσσος Παπαδόπουλος - Υποψήφιοι

  • [01] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο - Κεραυνός

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η έναρξη συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τουρκικής αντιπροσωπείας για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ με τα δέκα νέα κράτη - μέλη και η προθεσμία που δίδει η ΕΕ στην Τουρκία για υπογραφή του Πρωτοκόλλου, η συνεχιζόμενη εγκατάσταση Τούρκων εποίκων σε ελληνοκυπριακά χωριά, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα αξιώματα στα διάφορα όργανα του ΔΗΚΟ και η αναμενόμενη σήμερα ανακήρυξη του Προέδρου Παπαδόπουλου ως Προέδρου του ΔΗΚΟ χωρίς ανθυποψήφιο είναι μερικά από τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. Η παρουσία βρετανικού ωκεανογραφικού σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Λεμεσού, οι τιμές των φαρμάκων και η ποιότητα των καυσίμων προβάλλονται επίσης στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

    Η ''Αλήθεια'' γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο ''Πανάκριβα ή ανύπαρκτα φάρμακα'', ότι δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ο νέος τιμοκατάλογος φαρμάκων με μειωμένες τιμές, οι οποίες θα ισχύσουν από 1ης Μαρτίου 2005. Οι Κύπριοι φαρμακοβιομήχανοι δηλώνουν ότι θα εξαφανιστούν κάποια φάρμακα από την κυπριακή αγορά, επειδή δεν θα είναι συμφέρουσα η κατασκευή τους με τις νέες χαμηλές τιμές. Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, όπως γράφει η εφημερίδα, δήλωσε ότι ''θα μας μείνουν μόνον τα ακριβά φάρμακα''. Σε άλλο θέμα γράφει πως την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζουν στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και τουρκικής αντιπροσωπείας για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής συμφωνίας με τα δέκα νέα κράτη - μέλη, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία.

    ''Η Μάχη'', με τον τίτλο ''Σφάζονται με ΔΗΚΟ-πα μαχαίρια'', γράφει στο κύριο θέμα ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΔΗΚΟ, μετά τη χθεσινή υποβολή υποψηφιοτήτων, φαίνεται να οδηγούνται εκτός ελέγχου. Αρχισαν ήδη τα προμηνύματα για κλίμα όξυνσης των σχέσεων μεταξύ στελεχών του κόμματος που διεκδικούν διάφορα αξιώματα, όπως γράφει η εφημερίδα, πλην αυτό του Προέδρου του ΔΗΚΟ για το οποίο υποβλήθηκε μόνον μια υποψηφιότητα, αυτή του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο οποίος σήμερα θα ανακηρυχθεί Πρόεδρος του κόμματος και για την επόμενη τετραετία. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία, επιδιώκοντας την επέκταση του εποικισμού, δίδει κίνητρα για μόνιμη εγκατάσταση Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, ενώ σημειώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών εις βάρος πολιτών, κυρίως στις περιοχές της Καρπασίας όπου ζουν οι Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι.

    Ο ''Πολίτης'', στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο ''Απαντά με καπνογόνα'', γράφει πως ο Υπουργός Γιώργος Λιλλήκας αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που έθεσε χθες η εφημερίδα ''για την προτροπή του'' να επιλεγεί συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για προβολή της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατά πόσον η εταιρεία αυτή και άλλη στην οποία έχει οικονομικά συμφέροντα η σύζυγός του συστεγάζονται ή έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης αναφέρει ότι η συμπεριφορά αυτή του Υπουργού πλήττει τα πολιτικά θέσμια. Ο κ. Πουργουρίδης ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα αυτό από το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι στη συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας υπό τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο καθορίστηκαν ως προτεραιότητές το νέο σύστημα εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η καθιέρωση εθνικού απολυτηρίου και η πάταξη της παραπαιδείας.

    ''Η Σημερινή'', με τον τίτλο ''Λίστα υπόπτων για νοθεία στα καύσιμα'', γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, μετά από ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας, έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο πρατηρίων που θεωρούνται ως ύποπτα για τη διάπραξη του αδικήματος νοθείας στα καύσιμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία Λεμεσού εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ και προέβη σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και Τουρκοκύπριος αστυνομικός των Βρετανικών Βάσεων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ και πιστόλι με σφαίρες.

    ''Ο Φιλελεύθερος'', κάτω από τον τίτλο ''Αγγλοι ψάχνουν για πετρέλαιο'', γράφει στο κύριο θέμα πως υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος του βρετανικού ναυτικού διενεργούσε έρευνες στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής στα ανοικτά του Ακρωτηρίου μέχρι και την περιοχή της Βάσης Επισκοπής σε αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου, όπως συμπεραίνεται από την πορεία που ακολούθησε και τη συμπεριφορά που επέδειξε το σκάφος αυτό. Αλλού αναφέρεται σε "εξέγερση" των κατοίκων Γερίου, Λατσιών και Ιδαλίου στον προγραμματισμό εγκατάστασης αποτεφρωτήρα ζωικών αποβλήτων στην περιοχή τους.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριό της θέμα, υπό τον τίτλο ''Καύσιμα εκτός προδιαγραφών!'', ότι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού εντόπισε καύσιμα εκτός προδιαγραφών, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρξε απόκλιση ως προς τον αριθμό οκτανίων που περιέχονται σε τέσσερα δείγματα αμόλυβδης βενζίνης 98 οκτανίων, ενώ διαπιστώθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις αντικατάσταση του πετρελαίου μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο από πετρέλαιο με υψηλότερη περιεκτικότητα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε την πρόταση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πενταμερή διάσκεψη ως ''ένα φοβερό επικοινωνιακό παιχνίδι, το οποίο στο τέλος θα ξεφτίσει''.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', με τον τίτλο ''Η κρίση οφειλών συνθλίβει την Ελληνική Τράπεζα'', γράφει στο κύριο θέμα της πως αυξάνει η πίεση στη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας για να παραιτηθεί, μετά την ανακοίνωση ζημιών που ξεπερνούν τα 15 εκ. λίρες κατά το 2004. Αλλη είδηση είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες τη μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας εκπλήττοντας τους παρατηρητές και οδηγώντας τους στην υπόθεση ότι ίσως να πρόκειται για μια δοκιμή ενόψει της βαθμιαίας προσέγγισης των αντίστοιχων δεικτών της ζώνης του ευρώ.

    [03] (Κ) Εκπομπή για ομογένεια

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Λουξεμβούργο ------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί αύριο για επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.

    Οπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ τη Δευτέρα και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και άλλα ευρωπαϊκά θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του Συμβουλίου, περιλαμβανομένης και της προόδου στη στρατηγική της Λισσαβόνας.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ και θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Παπαδόπουλος και Γιούνκερ θα δώσουν στη συνέχεια διάσκεψη Τύπου.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λουξεμβούργου Λουσιέν Ουϊλερ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον Μεγάλο Δούκα Χένρι.

    Ακολούθως, είπε ο κ. Χρυσοστομίδης, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε διεθνή διάσκεψη για ομοσπονδιακά συστήματα, που οργανώνει η βελγική κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση αν στην επίσκεψη στο Λουξεμβούργο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει το θέμα της υπογραφής του πρωτοκόλλου από την Τουρκία, ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι στα πλαίσια της συζήτησης για το Κυπριακό «βεβαιότατα θα τεθεί και αυτό το θέμα. Πιέζει η ΕΕ στην ουσία για υπογραφή του πρωτοκόλλου και αναμένεται ότι η υπογραφή θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό».

    Αυτό, σημείωσε, αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας έναντι της ΕΕ ως συνόλου.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη το βράδυ.

    Εξάλλου, ανακοίνωση της λουξεμβουργιανής προεδρίας αναφέρει ότι τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Γιούνκερ.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο θα συνοδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου.

    Πρόεδρος Παπαδοπουλος - Ζοζέ Μπαρόζο - Συνάντηση ---------------------------------------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Κομισιόν για την ερχόμενη βδομάδα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα στις 19:30 τοπική ώρα, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έρθει στις Βρυξέλλες από το Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

    Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΔΗΚΟ ------------------------------ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα ανακηρυχθεί σήμερα Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αφού είναι και ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

    Η ανακήρυξη θα γίνει κατά την Παγκύπρια Συγκέντρωση υποψηφίων και κεντρικών, επαρχιακών και τοπικών στελεχών, ΔΗΚΟ, ΓΟΔΗΚ και ΝΕΔΗΚ ενόψει των εκλογικών συνελεύσεων στις 19 Μαρτίου.

    Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, υποψηφιότητα υπέβαλαν ο νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος Νίκος Κλεάνθους και ο βουλευτής Ανδρέας Αγγελίδης.

    Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ενόψει της Παγκύπριας και των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων του ΔΗΚΟ, που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ σήμερα σε Παγκύπρια Σύσκεψη των υποψηφίων και των κεντρικών, επαρχιακών και τοπικών στελεχών του ΔΗΚΟ, που θα αρχίσει το πρωί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, θα γίνει και η ανακήρυξη ως εκλεγέντα του Προέδρου του κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Για τη θέση του Αντιπροέδρου, υποψηφιότητα υπέβαλαν ο νυν Αντιπρόεδρος Νίκος Πιττοκοπίτης και η βουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

    Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα υποψηφιότητα υπέβαλαν ο νυν Γενικός Γραμματέας Βασίλης Πάλμας και ο Νίκος Παπαδόπουλος.

    Για τη θέση του Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα υποψηφιότητα υπέβαλαν ο νυν Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας Φύτος Κωνσταντίνου και ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

    Για τις 12 από τις 15 αιρετές θέσεις μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου , έχουν υποβληθεί 34 συνολικά υποψηφιότητες.

    Κατ αλφαβητική σειρά υποψηφιότητα για το Εκτελεστικό Γραφείο έχουν θέσει οι ακόλουθοι: Αλευράς Χαράλαμπος, Βέργας Σάββας, Βότσης Άγγελος, Γαβριηλίδης Τάκης, Διάκου Γρηγόρης, Θεμιστοκλέους Θέμης, Ιερωνυμίδης Στέλιος, Καρογιάν Μάριος, Κενεβέζος Κυριάκος, Κλεάνθους Άκης, Κολοκασίδης Γεώργιος, Κόρτας Κώστας, Κουκκουλλαρίδης Γιάννος, Κουρίδης Παναγιώτης, Κύρρης Ρογήρος, Κωνσταντίνου Ανδρέας, Μαυρέλλης Χρίστος, Μέσης Χρίστος, Μιχαηλίδης Αλέξης Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μιχαηλίδης Χρύσης, Μουσιούττας Μαρίνος, Παναγή Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Νικόλας, Ροδιάς Ανδρέας Σιοπαχάς Ανδρέας, Τρύφων Λώρης, Τρυφωνίδης Αλέκος, Τσουλούπας Μάκης, Φωτίου Φώτης, Χαραλαμπίδης Γεώργιος, Χειμωνίδης Ανδρέας, Χειμωνίδης Βασίλης και Χρίστου Λουκάς.

    Τις τρεις από τις 15 θέσεις μέλους Εκτελεστικού Γραφείου διεκδικούν εννέα υποψήφιες γυναίκες, οι ακόλουθες: Αγγελή Χρύσω, Ελευθερίου Ανδρούλα, Ερωτοκρίτου Χριστιάνα, Ιωακείμ Ξενούλα, Κολιού - Κίρκου, Ελένη Κυριακίδου Αθηνά, Παπαδοπούλου Αντιγόνη, Παπαδοπούλου Ελενα Τσολάκη Ευανθία.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του ως υποψηφιότητα χρέους και ευθύνης έναντι του κόσμου του ΔΗΚΟ και του κεντρώου χώρου.

    Σε δηλώσεις μετά την υποβολή της υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι επιθυμεί όπως η υποψηφιότητά του αποβεί υποψηφιότητα ενότητας και περαιτέρω ενίσχυσης του κεντρώου χώρου και του ΔΗΚΟ.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την περαιτέρω πρόοδο του ΔΗΚΟ.

    «Είναι μια προσπάθεια για τη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εκλογικές διαδικασίες με την αλλαγή που έγινε στο Καταστατικό να ψηφίσει ολόκληρο το εκλογικό σώμα του ΔΗΚΟ για να επιλέξει τη νέα του ηγεσία σε όλες τις βαθμίδες», είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    ΗΠΑ - Κυπριακό - Κατεχόμενα - Αρματα ------------------------------------- Μια συνολική λύση του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου Ανάν, θα προνοούσε για λύση του Κυπριακού, περιλαμβανομένων των πτυχών της ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, προσθέτοντας ότι ''ως ζήτημα πολιτικής οι ΗΠΑ αντιτίθενται εδώ και πολύ καιρό στην στρατικοποίηση του νησιού''.

    Σε γραπτή απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Μπάουτσερ, σε ερώτηση για την πρόσφατη μεταφορά αρμάτων από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ο κ. Μπάουτσερ ανέφερε ότι ''δεν έχουμε ανεξάρτητη επιβεβαίωση αυτών των δημοσιευμάτων''.

    ''Μια συνολική διευθέτηση, στη βάση του σχεδίου Ανάν, θα προνοούσε για επίλυση του κυπριακού ζητήματος, περιλαμβανομένων των πτυχών της ασφαλείας'', είπε.

    Εκπρόσωπος - Ευρωκοινοβούλιο - Τροπολογία ------------------------------------------- Σημαντική εξέλιξη, χαρακτήρισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης την απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο τροπολογίας για την επείγουσα έγκριση, ταυτόχρονα, δύο κανονισμών που αφορούν τη χρηματοδότηση των Τουρκοκυπρίων και το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Εναντίον της τροπολογίας που υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής Andrew Duff, της ομάδας των Φιλελευθέρων, τάχθηκαν χθες 254 Ευρωβουλευτές και υπέρ 250.

    Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Εκπρόσωπος είπε πως «το γεγονός ότι έχει απορριφθεί η τροπολογία σημειώνεται ως σημαντική εξέλιξη».

    «Νομίζω ότι ένα παρά πολύ μεγάλο μέρος των μελών του Ευρωκοινοβουλίου έχουν πεισθεί ότι οι δικές μας θέσεις όσον αφορά τον κανονισμό είναι σωστές. Η πλειοψηφία είναι δημοκρατική πλειοψηφία, η οποία ακριβώς σημαίνει ότι δεν έχει περάσει η τροπολογία», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι και έχουμε εγκρίνει από την μια τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής με τις διευρύνσεις, από την άλλη έχουμε δεχθεί το χρηματοδοτικό κανονισμό για τα 259 εκ. ευρώ, τα οποία μπορούν άμεσα να διατεθούν στη βάση του συμφωνηθέντος κανονισμού προς όφελος της τ/κ κοινότητας, όμως έχουμε ενστάσεις για τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο».

    Χριστόφιας - Ερντογάν - Πενταμερής ----------------------------------- Ως ''ένα φοβερό επικοινωνιακό παιγνίδι το οποίο στο τέλος θα ξεφτίσει'' χαρακτήρισε την πρόταση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πενταμερή διάσκεψη στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις του χθες βράδυ ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ''από δικής μας πλευράς υπάρχει σαφέστατη θέση ότι το Κυπριακό από το 1964 είναι ενταγμένο στα Ηνωμένα Εθνη και είναι διεθνές πρόβλημα, το οποίο έχει και την δικοινοτική του πτυχή και θα πρέπει οι όλες προσπάθειες που καταβάλλονται να τίθενται υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ''.

    Ανέφερε πως ''έγιναν πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για πενταμερείς, για τετραμερείς κλπ., οι οποίες δεν καρποφόρησαν''.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''και τώρα δεν θα καρποφορήσουν οι οποιεσδήποτε προσπάθειες που έχουν και επικοινωνιακό χαρακτήρα''.

    ''Δεν νομίζω να προσφέρουν και τίποτα το θετικό'', σημείωσε.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη για συζήτηση του Κυπριακού, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι κάποιοι στο εξωτερικό πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Κύπρο υπάρχει Σύνταγμα και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Είπε πως ''αυτή μπορεί να είναι προσπάθεια της αναβάθμισης του ρόλου του κ. Αναστασιάδη'', σημειώνοντας ότι ''ο καθένας μας έχει κριτήριο και πρέπει οι οποιοιδήποτε στο εξωτερικό να προσέξουν ότι εδώ υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχει εκλελεγμένος Πρόεδρος, υπάρχουν δομές αυτού του κράτους, που είναι το νόμιμο κράτος και όλοι έχουν καθήκον μηδενός εξ΄ ημών εξαιρουμένων να στηρίξουμε πρώτα απ΄ όλα την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι το βασικό εργαλείο του αγώνα μας για να τερματιστεί η κατοχή''.

    Πρόσθεσε πως δεν θέλει να αποδώσει ''τις όποιες κακές προθέσεις στον ίδιο τον κ. Αναστασιάδη''.

    Πρέπει, κατέληξε, να προβληματιστούμε όλοι μη εξαιρουμένου και του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

    Αθήνα - Κουμουτσάκος - Πρόταση Ερντογάν για πενταμερή ------------------------------------------------------ ''Η πρόταση περί πενταμερούς ή τετραμερούς δεν μας βρίσκει σύμφωνους'', απάντησε χθες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

    Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε πως ''η εμπλοκή της Ελλάδας και της Τουρκίας αρχίζει όταν συζητούνται θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, όπως προβλέπεται από τις σχετικές συμφωνίες'' και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πώς πρέπει να γίνονται οι συνομιλίες, οι οποίες αφορούν τις δύο κοινότητες.

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ τόνισε πως ως προς το διαδικαστικό μέρος μιας πιθανής επανάληψης των συνομιλιών υπάρχει από την κυπριακή κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση για την οποία δεν έχει υπάρξει αντίδραση.

    Τουρκία - ΣΕΑ - Κυπριακό ------------------------------- Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες για λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Τουρκίας που συνεδρίασε χθες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, κατά τη συνεδρία αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα των λεγόμενων βουλευτικών εκλογών στα κατεχόμενα.

    ''Χαιρετίσαμε το γεγονός ότι ο τ/κ λαός επιβεβαίωσε σε ολόκληρο τον κόσμο την ύπαρξη ενός έθνους, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις της κοινοβουλευτικής δομής και της δημοκρατίας. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν για άρση της απομόνωσης των Τ/Κ θα πρέπει να τηρηθούν για να υπάρξει μια δίκαιη και διαρκής λύση στο νησί'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Προστίθεται ότι ''η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες για λύση στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν''.

    Τουρκία - ΕΕ - Πρωτόκολλο --------------------------- Συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ακριβή διατύπωση του πρόσθετου πρωτοκόλλου που θα επεκτείνει τη Συμφωνία της Αγκυρας στα νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρχίζει στις 2 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Τις συνομιλίες θα διεξαγάγουν ο Πρέσβης Ντενίζ Μπολούκμπασι και ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Κύπρο, Πρέσβης Ερτεγκρούλ Απακάν .

    Το πρόσθετο πρωτόκολλο, που θα μεταφρασθεί σε 8 γλώσσες, αναμένεται να υπογραφεί απ' όλα τα νέα μέλη της ΕΕ και την Τουρκία σε δυο μήνες από την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

    Τ/Κ ηγέτης - Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό ----------------------------------------------- Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε χθες ότι ορθά ενήργησε η Τουρκία με το να αφήσει ανοικτό το Κυπριακό, αφού και η πορεία ένταξής της προς την ΕΕ έχει αφεθεί ανοικτή.

    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι κανείς δεν είχε το δικαίωμα να πει σε ένα ''ανεξάρτητο κράτος'' ότι δεν αναγνωρίζεται και σημείωσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό ''μόνο εάν διατηρηθεί η ανεξαρτησία'' του ψευδοκράτους.

    Μιλώντας στην Τουρκία, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι εάν η Τουρκία υπογράψει το πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης για να συμπεριλάβει και την Κύπρο, ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει την ''ε/κ διοίκηση'', όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, εκτός και αν επανενωθεί το νησί.

    Αθήνα - Κουμουτσάκος- Εκθεση Επιτροπής Βουλής των Κοινοτήτων ------------------------------------------------------------- Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων για το Κυπριακό, είπε ότι αυτή ''είναι αντικείμενο μελέτης προκειμένου να υπάρξει συνολική αξιολόγηση''.

    Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι ''η έκθεση αυτή δεν είναι η επίσημη κρατική πολιτική''. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ''από μια πρώτη ανάλυση αναπαράγονται σε μεγάλο βαθμό γνωστές βρετανικές θέσεις''.

    ''Εκτιμούμε ότι υπάρχουν ορισμένες θετικές αναφορές, όπως η επανάληψη της βούλησης για επίλυση του Κυπριακού, όπως επίσης η διαπίστωση των Βρετανών ότι η διατήρηση της παρούσας κατάστασης στην Κύπρο και η εμπέδωση της διχοτόμησης είναι ανεπιθύμητη'' είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: ''θεωρώ ότι αυτή η θέση συμπίπτει με τις θέσεις που έχουν εκφραστεί και απο την Αθήνα και Λευκωσία''.

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ''υπάρχουν ακόμη ορισμένα θετικά στοιχεία, όπως οι αναφορές για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, η αποστρατικοποίηση''. Πρόσθεσε ότι έχει κριθεί θετικά και από τη Λευκωσία ''μια σκέψη που υπάρχει στην έκθεση όσον αφορά την απογραφή του πληθυσμού στα κατεχόμενα''.

    Συμβούλιο Παιδείας - Αποφάσεις -------------------------------- Ξεκίνησε χθες ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Το Συμβούλιο Παιδείας, το οποίο συστήθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συνήλθε στην πρώτη του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης είπε πως το Συμβούλιο Παιδείας αποφάσισε χθες να οριστικοποιήσει τις θεματικές ενότητες του διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, και να προσδιορίσει τα θέματα προτεραιότητας, όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας και της Κύπρου με το εθνικό απολυτήριο και την αντιμετώπιση της παραπαιδείας.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι ξεκινά ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με την κοινωνία για τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    ''Γνωρίζετε'', είπε, ''τη σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα θέματα παιδείας, ιδίως στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και επίσης ότι ξεκινά ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την κοινωνία για τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης''.

    Εκπρόσωπος - Υπουργός Εμπορίου - Δημοσίευμα ''Πολίτη'' ---------------------------------------------------- Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα σε σχέση με την επιλογή από τον ΚΟΤ συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας για προβολή της Κύπρου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο Εκπρόσωπος σχολίαζε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας προώθησε πρόσφατα τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας ''Spor Team'', με έγγραφη προτροπή του προς τον ΚΟΤ και χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία προσφορών, όπως γράφει ο ''Π''. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία ανέλαβε την προβολή της Κύπρου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με απόφαση του ΚΟΤ, μετά από επιστολή του Υπουργού Εμπορίου ''να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση της ιδιωτικής εταιρείας Spor Team και να τη στηρίξει''.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο ΚΟΤ τον διαβεβαίωσε «ότι όλες οι σωστές και νομότυπες διαδικασίες είχαν ακολουθηθεί και ότι το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΤ».

    «Ολα πιστεύω είχαν γίνει νομότυπα», πρόσθεσε.

    Σημείωσε ότι ''πολλές ιδιωτικές εταιρείες προβαίνουν σε προτάσεις και επιζητούν, εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι μια πρόταση είναι καλή, τη στήριξή τους για οικονομική εμπλοκή οργανισμών ή ιδιωτικών εταιρειών. Για παράδειγμα τα ένθετα τα οποία μπαίνουν σε εφημερίδες ή τα δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη χώρα μας και τα οποία χρηματοδοτούνται με διαφημίσεις από ιδιωτικές εταιρείες ή ημικρατικούς οργανισμούς».

    CPU - ΚΥΠΕ - Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων Κοινοπολιτείας ---------------------------------------------------------- Η Κοινοπολιτειακή Ενωση Τύπου (CPU) αποδέχθηκε πρόταση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για την ίδρυση συμμαχίας των εθνικών πρακτορείων ειδήσεων των χωρώνμελών της Κοινοπολιτείας.

    Η πρόταση για τη σύσταση της συμμαχίας, που θα τελεί υπό την αιγίδα της CPU, κατατέθηκε από τον Αρχισυντάκτη του ΚΥΠΕ Γιώργο Πενηνταέξ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της CPU στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας με θέμα ''Εθνικά πρακτορεία ειδήσεων - διατήρηση εθνικής ταυτότητας''. Το ΚΥΠΕ είναι πλήρες μέλος της CPU.

    Την αποδοχή της πρότασης του ΚΥΠΕ ανακοίνωσαν στο τέλος του τριήμερου συνεδρίου η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CPU Βίβιαν Χάρμσγουερθ και η εκτελεστική διευθύντρια Λίντσεϊ Ρος.

    Οπως είπαν, θα γίνει προπαρασκευαστική συνάντηση, ενδεχομένως τον ερχόμενο Μάιο, στο Νέο Δελχί, με τη συμμετοχή του πρακτορείου ειδήσεων της Ινδίας PTI, του αυστραλιανού πρακτορείου ειδήσεων ΑΑΡ, του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association και του ΚΥΠΕ.

    Ηδη, τα πρακτορεία ειδήσεων της Αυστραλίας και της Βρετανίας, δια των γενικών διευθυντών τους Κλάιβ Μάρσαλ και Πολ Ποτς, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόταση του ΚΥΠΕ. Θετική αναμένεται ότι θα είναι και η στάση του ινδικού ΡΤΙ.

    Οπως ανέφερε η κ. Ρος, μετά την προπαρασκευαστική συνάντηση και αφού συμφωνηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, θα γίνει η ιδρυτική συνέλευση της συμμαχίας, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο, σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας του ΚΥΠΕ, ενδεχομένως τον Οκτώβριο.

    Κατά την ομιλία του χθες, ο κ. Πενηνταέξ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ΚΥΠΕ, τη λειτουργία του, και το ρόλο του στην ενημέρωση στην Κύπρο και διεθνώς. Επίσης, αναφέρθηκε γενικότερα στην αποστολή των εθνικών πρακτορείων ειδήσεων. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Αρχισυντάκτης του ΑΑΡ Τόνι Γκίλις. Τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνιζε ο γενικός διευθυντής και αρχισυντάκτης του ΡΑ Πολ Ποτς.

    Διοικητής ΚΤ - Επιτόκια - Μείωση ----------------------------------- Τη μείωση των βασικών επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρία της η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής.

    Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Overnight Deposit Facility), μειώνονται κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας δηλαδή στο 5,25% και 3,25%, αντίστοιχα.

    Είπε επίσης πως στη διεξοδική συζήτηση που διεξήχθη η Επιτροπή σημείωσε την πτώση του εγχώριου πληθωρισμού τον Ιανουάριο στο 2,94%, σε σύγκριση με 4,20% τον προηγούμενο μήνα, που ανέτρεψε την ανοδική τάση που παρατηρήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2004.

    Κύπρος - Πληθωρισμός 2,8% --------------------------- Ρυθμός πληθωρισμού 2,8% καταγράφηκε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2005, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρουσίασε ρυθμό αύξησης 2,8% τον Ιανουάριο του 2005, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2004, έναντι αυξήσεως 1,6% που σημειώθηκε κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2004 προς το 2003.

    Εξάλλου, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2004, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε μείωση κατά 2,9 μονάδες ή 2,3% και έφθασε στις 124,8 μονάδες από 127,7.

    Ελληνική Τράπεζα - Οικονομικά αποτελέσματα 2004 ----------------------------------------------- Σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα οργανικά κέρδη του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2004, με το κέρδος του Ομίλου από συνήθεις εργασίες να φθάνει τα 31,4 εκατομμύρια λίρες, σημειώνοντας βελτίωση της τάξης του 26% σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσό του 2003.

    Μιλώντας στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Λοϊζίδης είπε ότι ''είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και τη βελτίωση της κερδοφορίας μας''.

    Ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ενέκρινε σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος 2004 και σημείωσε ότι ''κεντρικός μας στόχος είναι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας, των μετόχων μας και του προσωπικού μας''.

    Χρηματιστήριο - Πτώση ----------------------- Τα κέρδη που κατέγραψε προχθές εξανέμισε στη χθεσινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά την ανοδική πορεία που παρουσίασε στα αρχικά στάδια της διαδικασίας. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε πτώση της τάξης του 1,06%, υποχωρώντας στις 1.185,1 μονάδες. Πτώση σε ποσοστό 0,86% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 85,13 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 1,2 εκατομμύριο λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει σχεδόν το 50% του ημερήσιου τζίρου.

    Σημαντική αύξηση της τάξης του 1,29% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 401,5 μονάδες.

    Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο - Κεραυνός ----------------------------------- Κυπελλούχος Κύπρου στην καλαθόσφαιρα αναδείχθηκε χθες βράδυ ο Κεραυνός, νικώντας στο μεγάλο τελικό του φαϊναλ φορ με 101-92 το ΑΠΟΕΛ.

    [04] (Κ) ΔΗΚΟ - Υποψήφιοι - Παγκύπρια Συγκέντρωση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα ανακηρυχθεί σήμερα Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αφού είναι και ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Ανακήρυξη - Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα ότι όσοι και όσο παραμένουν προσηλωμένοι σε λύση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν ''προσυπογράφουν τη διαιώνιση της κρίσης στο Κυπριακό γιατί το σχέδιο Ανάν όπως έχει δεν πρόκειται να το δεχθούμε και δεν πρόκειται να τεθεί ξανά σε δημοψήφισμα''.

    [06] (Κ) ΔΗΚΟ - Τάσσος Παπαδόπουλος - Υποψήφιοι


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 26 February 2005 - 18:49:07 UTC