Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-02-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΕΕ - Γιαννάκης Μάτσης - Κατεχόμενα
  • [02] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο - Τελωνειακή Ενωση
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) ΥΠΕΞ Ινδονησίας - Ιακώβου - Βοήθεια - Ευχαριστίες
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Λέοπολντ Μάουρερ
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Βρυξέλλες - Γραφείο Πανεπιστημίου Κύπρου - Εναρξη εργασιών
  • [09] (Κ) ΓΔ ΥΠΕΞ - Πρωθυπουργός Συρίας - Συνάντηση
  • [10] (Κ) Αρχηγός ΕΦ - Αυστρία - Επίσημη επίσκεψη
  • [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση
  • [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Δίοδος Ζώδιας
  • [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Δολοφονία Τ/Κ - Ιντερπόλ
  • [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Κανονισμοί ΕΕ - Ταλάτ - Μάουρερ
  • [16] (Κ) ΥΠΕΞ - Εκπρόσωπος - Ευρωπαϊκό Σύνταγμα - Εκστρατεία ενημέρωσης
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Μάουρερ - Συνάντηση

  • [01] (Κ) ΕΕ - Γιαννάκης Μάτσης - Κατεχόμενα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει την αναστύλωση εκκλησιών και τεμενών στα κατεχόμενα από τα κονδύλια που προορίζονται για την ανάπτυξη των Τουρκοκυπρίων, μόλις υιοθετηθεί ο σχετικός χρηματοδοτικός κανονισμός από το Συμβούλιο Υπουργών.

    [02] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Πρωτόκολλο - Τελωνειακή Ενωση

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει το πρωτόκολλο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με τα 10 νέα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία, και αναμένει από την κυβέρνηση Ερντογάν να τηρήσει της δεσμεύσεις της και να το υπογράψει.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Τα έγγραφα με τις θέσεις των κομμάτων που κατατέθηκαν στη χθεσινή ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η δήλωση του Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρκίας ΕΕ Πιέρ Μιρέλ ότι είναι έτοιμο το πρωτόκολλο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με τα δέκα νέα κράτη μέλη της ΕΕ, οι επαφές που είχε χθες στα κατεχόμενα ο επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο Λέοπολντ Μάουρερ και οι νέοι θάνατοι χρηστών σκληρών ναρκωτικών είναι μερικά από τα θέματα που κατά κύριο λόγο απασχολούν τα σημερινά φύλλα των κυπριακών εφημερίδων.

    Προβάλλονται επίσης ο υπερπληθυσμός των Κεντρικών Φυλακών, τα ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά, η συζήτηση γύρω από τις προαγωγές των αντιστασιακών αστυνομικών, οι έρευνες που θα ακολουθήσουν για υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας του ΧΑΚ που έχουν προωθηθεί στην Αστυνομία και οι αναμενόμενες αναπροσαρμογές των τελών σταθερής τηλεφωνίας από την ΑΤΗΚ.

    Η ''Αλήθεια'' στην κύρια είδηση με τίτλο ''Η επανάσταση των καταναλωτών'' γράφει ότι ανοικτά και χωρίς αναστολές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών τα έβαλε χθες με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς πρώτα κυκλοφορούν τα προϊόντα στην αγορά και μετά κρίνονται ακατάλληλα. Αλλού γράφει ότι επαφές για διευθέτηση κάποιων τεχνικών θεμάτων που αφορούν τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Πράσινη Γραμμή πραγματοποιεί από χθες στα κατεχόμενα ο επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο Λέοπολντ Μάουρερ, ο οποίος σήμερα θα έχει επαφές στις ελεύθερες περιοχές.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Δεν άντεξαν το ρεζιλίκι'' γράφει ότι "στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια κομματικών παραγόντων της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσουν ημετέρους στην αστυνομία, βαφτίζοντας τους ως δήθεν 'αντιστασιακούς' με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρο Θεοδώρου να ετοιμάσει νέο ενδελεχή κατάλογο με τα ονόματα των προαχθέντων". Αλλού γράφει ότι προετοιμάζονται για νέες παγκύπριες κινητοποιήσεις οι αγρότες μετά την απαράδεκτη όπως χαρακτηρίζουν αδιαφορία της κυβέρνησης να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο ''Πολίτης'' στο βασικό θέμα με τίτλο ''Οκτώ σημεία του ΑΚΕΛ'' γράφει ότι τα χαρτιά του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου άνοιξε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας αναλύοντας τις ''ενδεικτικές αλλαγές'' που το κόμμα προτείνει στο σχέδιο Ανάν. Ο ''Π'' προσθέτει ότι το ΑΚΕΛ ζητεί αλλαγές σε οκτώ βασικά κεφάλαια, διευρύνοντας μερικώς τον κατάλογο εκείνων των προνοιών του σχεδίου που το κόμμα θεωρούσε αρνητικές πριν από το δημοψήφισμα. Αλλού γράφει ότι την εμπλοκή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές σε σχέση με το θέμα της δανειοδότησης τριών εκατομμυρίων λιρών της Hellas Jet από τη Eurocypria "εν αγνοία του ΔΣ του κρατικού αερομεταφορέα".

    ''Η Σημερινή'' στην κύρια είδηση με τίτλο ''Μαλλιά κουβάρια στο Εθνικό Συμβούλιο'' γράφει ότι "με έντονους διαξιφισμούς που έγιναν μάλιστα σε δύο μέρη, πρωί και απόγευμα", οι πολιτικοί ηγέτες παρέθεσαν χθες τις θέσεις τους για το Κυπριακό με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια να διαβάζει υπόμνημα του κόμματΌς του με τις επτά σημαντικές αλλαγές, τις οποίες εισηγείται το ΑΚΕΛ για να γίνει βιώσιμο και λειτουργικό το σχέδιο Ανάν. Αλλού γράφει ότι ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Μικτή Επιτροπή Τουρκίας ΕΕ Πιέρ Μιρέλ δήλωσε ότι είναι έτοιμο το πρωτόκολλο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με τα δέκα νέα κράτη μέλη και αναμένεται πλέον η υπογραφή και η εφαρμογή του από την Αγκυρα.

    ''O Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Θερίζουν ζωές τα ναρκωτικά'' γράφει στο κύριο θέμα ότι μέσα σε ένα μήνα υπήρξαν τέσσερις νεκροί από χρήση ναρκωτικών ενώ τρεις βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση. Προσθέτει ότι χθες έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο χρήστες σκληρών ναρκωτικών, ένας 25χρονος από τη Λάρνακα και ένας 40χρονος από τη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Γενική Εισαγγελία έθεσε ενώπιον της Αστυνομίας 227 υποθέσεις οι οποίες απορρέουν από αγοραπωλησία κινητών αξιών σε κλειστές περιόδους και αφορούν πράξεις εκατομμυρίων λιρών που έγιναν το επτάμηνο Ιουνίου Δεκεμβρίου του 2000 στο Χρηματιστήριο από μεγαλομέτοχους, διευθυντές, διοικητικούς συμβούλους εταιρειών και συγγενικά τους πρόσωπα.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Εμπεριστατωμένο έγγραφο ΑΚΕΛ'' γράφει ότι το ΑΚΕΛ παρουσίασε χθες στο Εθνικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο έγγραφο με θέσεις και προτάσεις, στο οποίο προτείνονται ενδεικτικές αλλαγές για βελτίωση του Σχεδίου Ανάν, μεταξύ των οποίων είναι τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων, εποίκων, ενιαίας οικονομίας, Καρπασίας και άλλα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εν αναμονή της έγκρισης του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων βρίσκεται η ΑΤΗΚ για να προχωρήσει σε αναθεώρηση των τελών σταθερής τηλεφωνίας.

    [04] (Κ) ΥΠΕΞ Ινδονησίας - Ιακώβου - Βοήθεια - Ευχαριστίες

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Χασάν Γουιραγιούντα εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμησή του για τα μηνύματα συμπάθειας και συμπαράστασης προς την κυβέρνηση και τον ινδονησιακό λαό που του απηύθυνε ο Κύπριος ομόλογός του Γιώργος Ιακώβου, αναφορικά με την πρόσφατη τραγική καταστροφή από το τσουνάμι.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία

    Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος μεταξύ 6 - 8 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαφών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φθάνει στην Ουγγαρία μέσω Αυστρίας την ερχόμενη Κυριακή.

    Τη Δευτέρα θα έχει κατιδίαν συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του Φέρεντς Μαντλ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει αργότερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Κάταλιν Σίλι η οποία θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου Παπαδόπουλου.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Φέρεντς Γκιούρτσανι και το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Ματίας Εορσί και τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Γκαπόρ Χαρς.

    Την Τρίτη, μετά την κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Ηρώων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης Γκαπόρ Ντέμζκι ο οποίος θα του δώσει το κλειδί της πόλης.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ολοκληρώνει την επίσκεψή του με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης Σολτ Νέμεθ. Επιστρέφει στην Κύπρο μέσω Αθήνας την Τρίτη λίγο πριν τις εννέα το βράδυ.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο θα συνοδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου ο οποίος θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον Ούγγρο ομόλογό του Φέρεντς Σομότζι και ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λιλλήκας ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Συγκοινωνιών Τζάνος Κόκα.

    Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν επίσης ο Πρεσβευτής της Κύπρου στη Βουδαπέστη Γιώργος Σιακαλλής, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσος Τζιωνής, η Διευθύντρια Εθιμοτυπίας Αθηνά Μαυρονικόλα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ενωσης Μιχάλης Σταυρινός και η λειτουργός του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Αντρεα Πετράνυ.

    [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Λέοπολντ Μάουρερ

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 3/2/2005
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 3/2/2005, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    ------------------------------------
    ΕΥΡΩ                      0,5815               0,5849
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4464               0,4490
    Λίρα Αγγλίας              0,8432               0,8482
    
    --------------------------------------------------------------------
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 3/2/2005, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 3/2/2005, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4294            0,4328
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3460            0,3487
    Δολάριο Καναδά                  0,3599            0,3627
    Κορώνα Δανίας                   0,0780            0,0786
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0704            0,0709
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0641            0,0646
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3734            0,3763
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [08] (Κ) Βρυξέλλες - Γραφείο Πανεπιστημίου Κύπρου - Εναρξη εργασιών

    [09] (Κ) ΓΔ ΥΠΕΞ - Πρωθυπουργός Συρίας - Συνάντηση

    Την εκτίμηση ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποτελεί θετικότατη εξέλιξη, εξέφρασε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Συρίας Μουχάμαντ Νάτζι Ούλτρι, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως γέφυρα της Συρίας με την ΕΕ στα πλαίσια της επιθυμίας της για ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με την ΕΕ.

    [10] (Κ) Αρχηγός ΕΦ - Αυστρία - Επίσημη επίσκεψη

    [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                1.071.602,73
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     84,88     0,18  1.002.072,72
    FTSE/CySE 20                           391,12    -0,11    782.485,74
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.170,05    -0,07    817.335,57
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            1.117,03    -1,27     27.440,75
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ        1.118,93    -0,52     58.506,53
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.167,76    -0,11    844.776,32
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.184,71    -0,14    650.705,65
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                  1.165,71    -0,09      2.081,45
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ          1.053,19     1,10    132.951,01
    FTSE Med (02/02/2005)                7.154,58    -0,24
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση

    Στάση αναμονής κράτησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το νέο Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει ελαφρώς αρνητικά, παρά τα κέρδη που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, όταν ανήλθε στις 1.178 μονάδες. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε οριακή πτώση της τάξης του 0,11%, κλείνοντας στις 1.167,76 μονάδες. Αντίθετα μικρή αύξηση σε ποσοστό 0,18% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 84,88 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο ένα εκατομμύριο λίρες.

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Δίοδος Ζώδιας

    Εντός διμήνου τοποθετείται η διάνοιξη του οδοφράγματος της Ζώδιας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδη, ο οποίος απέδωσε την εξέλιξη στην επιμονή της ε/κ πλευράς.

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Δολοφονία Τ/Κ - Ιντερπόλ

    Δεν μπορεί να υπάρξει ''καμία συνεννόηση με την υποτελή διοίκηση της κατοχικής δύναμης'' για το θέμα της δολοφονίας του Τ/Κ επιχειρηματία Ελμάς Αλί Γκιουζέλγιουρτλου, της συζύγου και της κόρης του και είναι ευθύνη πλέον της Τουρκίας να προχωρήσει με την παράδοση των υπόπτων και την προσαγωγή ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Κανονισμοί ΕΕ - Ταλάτ - Μάουρερ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τιμωρεί τους Τ/Κ με το να μην αποδέχεται την άμεση εφαρμογή του χρηματοδοτικού κανονισμού για τους Τ/Κ, προκειμένου, όπως είπε, να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για άμεση εφαρμογή τόσο του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή όσο και του κανονισμού για χρηματοδότηση της τ/κ πλευράς από την ΕΕ.

    [16] (Κ) ΥΠΕΞ - Εκπρόσωπος - Ευρωπαϊκό Σύνταγμα - Εκστρατεία ενημέρωσης

    Την ανάληψη εκστρατείας από την κυβέρνηση για ενημέρωση του κοινού για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα εξήγγειλαν σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Η εκστρατεία διεξάγεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θα έχει το συντονιστικό ρόλο, και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με αναλύσεις του Συντάγματος από ακαδημαϊκούς από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικές τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, διανομή ειδικού ενημερωτικού βιβλιαρίου, πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία, και μετάφραση επιλεγμένων κεφαλαίων στην τουρκική.

    [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Μάουρερ - Συνάντηση


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 3 February 2005 - 18:49:17 UTC