Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Αθλητισμός - Πρωτόκολλο συνεργασίας
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόντι - Συνάντηση
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [05] (Κ) Υπουργείο Συγκοινωνιών - Μάτσης - Eurocontrol - Γραφείο
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόντι - Κυπριακό - Επίτροπος
  • [07] (Κ) Γλαύκος Κληρίδης - Επαφές - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόντι
  • [09] (Κ) ΕΕ - Επίτροποι προσχωρουσών - Διαδικασία - Χρονοδιάγραμμα
  • [10] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Νόμος - Ευρωεκλογές
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό
  • [13] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [14] (Κ) Πανεπιστήμιο Κύπρου - Γραφείο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας - Βρυξέλλες
  • [15] (Κ) Ανάν - Πάουελ - Κυπριακό
  • [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος
  • [17] (Κ) ΥΠΕΞ - Ανακοίνωση - Βία - Μέση Ανατολή
  • [18] (Κ) Χατζηδημητρίου - Europe Direct
  • [19] (K) ΕΣΚ - Λυσσαρίδης - Κυπριακό
  • [20] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
  • [21] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

  • [01] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Αθλητισμός - Πρωτόκολλο συνεργασίας

    Πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου υπεγράφη χθες το βράδυ από τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργο Λιάνη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Τίτο Χριστοφίδη σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Αθήνα.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόντι - Συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντάται στις 11.00 ώρα Κύπρου σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις Βρυξέλλες με επίκεντρο συζήτησης το Κυπριακό, η επιδίωξη των Αμερικανών να δεσμεύσουν γραπτώς όλα τα εμπλεκόμενα στο Κυπριακό μέρη, οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για το θέμα, καθώς και η ψήφιση του νόμου για τις Ευρωεκλογές, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

    Αλλα θέματα είναι οι νέες αναμενόμενες αυξήσεις στα καύσιμα, η σύλληψη του γαμπρού του Δημάρχου Παραλιμνίου, η ίδρυση Εθνικής Επιτροπής για την υγεία του παιδιού, καθώς και η ροή νερού στα φράγματα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου.

    Η ''Αλήθεια'' με τίτλο ''Παρεμβάσεων και πιέσεων συνέχεια'' γράφει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους προτίθεται το επόμενο διήμερο να αποστείλει νέες επιστολές προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, στην προσπάθεια άσκησης πιέσεων για συμφωνία μέχρι το τέλος Μαρτίου και δημοψηφίσματα πριν την 1η Μαϊου. Αλλού γράφει ότι τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραπονέθηκαν χθες ότι οι Αμερικανοί αδίκως θέτουν την ε/κ πλευρά στην ίδια μοίρα με την τουρκική, ζητώντας από αυτήν να επιδείξει ανάλογο θετικό βήμα στο Κυπριακό, όπως η Τουρκία.

    ''Η Μάχη'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Προβληματίζεται ο Κόφι Ανάν'' γράφει ότι παρά τις πιέσεις, κυρίως από Αμερικανούς, ο ΓΓ του ΟΗΕ προβληματίζεται να καλέσει σε συνομιλίες, γιατί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Τουρκία αποφεύγει να δεσμευθεί. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ σε δηλώσεις του χθες στις Βρυξέλλες, εξανέμισε τις ελπίδες του Τούρκου Πρωθυπουργού για αντικατάσταση του Ειδικού Συμβούλου του στο Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ως διαμεσολαβητή στο Κυπριακό, από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ.

    Ο ''Πολίτης'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Γραπτή δέσμευση απαιτεί ο Μπους'' ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους επιδιώκει να δεσμεύσει πλέον γραπτώς όλα τα εμπλεκόμενα στο Κυπριακό μέρη, στους όρους που θέτει ο Κόφι Ανάν για την επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Αμερικανός Πρόεδρος αποστέλλει στα επόμενα εικοσιτετράωρα νέες επιστολές σε Ερντογάν και Παπαδόπουλο. Αλλού αναφέρει πως η Κύπρος είναι η μόνη χώρα από τα νέα κράτη-μέλη , η οποία δεν ζήτησε και δεν πήρε από την Κομισιόν μεταβατική περίοδο για να μην αυξήσει τους φόρους κατανάλωσης των καυσίμων στα κατώτερα επίπεδα που ισχύουν στην ΕΕ. Αποτέλεσμα: Μετά το Μάιο επιβάλλονται κι άλλες αυξήσεις στο φόρο κατανάλωσης.

    ''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο ''Μετέωρες οι συνομιλίες'' γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ανέφερε χθες στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, ότι δεν αποφάσισε ακόμη εάν θα συγκαλέσει συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Οπως πληροφορείται η ''Σ'' ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επισήμανε στον κ. Ανάν ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να αρχίσουν για να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Αλλού αναφέρει ότι χειροπέδες στο γαμπρό του Δημάρχου Παραλιμνίου Νίκου Βλίττη, Ανδρέα Κακουλλή, 37 χρόνων, φόρεσαν χθες οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου. Η σύλληψη φαίνεται να έχει άμεση σχέση με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες για ατασθαλίες στο Δήμο Παραλιμνίου.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Δεν κάνει πίσω ο Κόφι Ανάν'' ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν επιμένει στους όρους που έθεσε για να συγκαλέσει συνομιλίες για το Κυπριακό, προτάσσοντας στις πλευρές την ανάγκη να δεσμευθούν για δημοψηφίσματα και να του αναγνωρίσουν την εξουσία για επιδιαιτησία. Αλλού γράφει ότι η Βουλή ενέκρινε χθες τη νέα νομοθεσία για εκλογή έξι Κυπρίων βουλευτών στις Ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου 2004. Γράφει ότι για πρώτη φορά θα βρίσκονται σε ενιαίο κατάλογο οι Ε/Κ και οι Τ/Κ.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Καλέστε συνομιλίες'' γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, λίγο μετά τη 40λεπτη συνάντηση που είχε το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, δήλωσε εκ νέου έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες με την τ/κ πλευρά για την επίλυση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν. Σε άλλη είδηση γράφει ότι την ίδρυση Εθνικής Επιτροπής για το περιβάλλον και την υγεία του παιδιού, ανακοίνωσε στη διάρκεια χθεσινής διάσκεψης Τύπου, η Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνα Ακκελίδου μετά τη λήψη της απόφασης προχθές από το Υπουργικό Συμβούλίο.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' με τίτλο ''Η συμφωνία είναι κοντά, λέει ο Πάουελ'' γράφει ότι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ, είπε ότι είναι καιρός να επιλυθεί το Κυπριακό και ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς το σκοπό αυτό και στις δύο πλευρές. Σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρει ότι το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, του Ασπρόκρεμμου, υπερχείλισε χθες για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    [05] (Κ) Υπουργείο Συγκοινωνιών - Μάτσης - Eurocontrol - Γραφείο

    [06] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόντι - Κυπριακό - Επίτροπος

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δήλωσε ότι υπάρχει ''ένα μικρό αλλά καλό παράθυρο ευκαιρίας'' στο Κυπριακό ενόψει και της ένταξης της Κύπρου την 1η Μαϊου 2004 και εξέφρασε την ετοιμότητα της Κομισιόν να παράσχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ύστερα από συνάντησή του σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, είπε ακόμη ότι συζητήθηκε το θέμα του Επιτρόπου της Κύπρου σημειώνοντας πως ''σε πολύ λίγες μέρες θα λάβουμε μια κοινή απόφαση''.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι συμφωνεί πως υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας.

    [07] (Κ) Γλαύκος Κληρίδης - Επαφές - Κυπριακό

    Απόψεις και προβληματισμούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις πληροφορίες που εισρέουν για πρόθεση της Τουρκίας να παρακαθήσει σε συνομιλίες για την επίλυσή του αντάλλαξε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης με στενούς του συνεργάτες.

    Ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε πρώτα με τον Πρόεδρο και Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, τον τέως Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον τέως Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη.

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόντι

    Την ετοιμότητα της ΕΕ να συμβάλει στην προώθηση και επιτυχία των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στη σημερινή συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

    Οπως δήλωσε στη Λευκωσία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τη συμπλήρωση όλων των διαδικασιών καθώς και το Κυπριακό.

    [09] (Κ) ΕΕ - Επίτροποι προσχωρουσών - Διαδικασία - Χρονοδιάγραμμα

    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γνωστοποιηθεί το όνομα του επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες.

    [10] (K) Tιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 30/01/2004
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7013            1,7115
    Δολάριο ΗΠΑ                      2,1072            2,1198
    Λίρα Αγγλίας                     1,1647            1,1716
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    --------------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     222,5876        224,3683
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,7755          2,7977
    Δολάριο Καναδά                     2,7996          2,8219
    Κορώνα Δανίας                     12,6557         12,7569
    Κορώνα Νορβηγίας                  14,8841         15,0031
    Κορώνα Σουηδίας                   15,6405         15,7656
    Φράγκο Ελβετίας                    2,6550          2,6762
    
    

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Νόμος - Ευρωεκλογές

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Παπαδόπουλος - ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αναμένεται να ανακοινώσει στα εμπλεκόμενα μέρη τις αποφάσεις του, αφού προηγουμένως συμπληρώσει τις επαφές που άρχισε για το Κυπριακό, και με την τ/κ πλευρά και την Ελλάδα.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος επανέλαβε ότι η ε/κ πλευρά επιθυμεί σύντομη έναρξη των διαπραγματεύσεων και έχει όλη την καλή διάθεση να παραστεί στις διαπραγματεύσεις δημιουργικά και θετικά εντός του πλαισίου του σχεδίου Ανάν, χωρίς οποιανδήποτε τροποποίηση της γνωστής θέσης που εξέφραζε πάντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος από τη Χάγη και μετά.

    [13] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            84,39  ( 2,28)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.897.872
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £  1.634.666    358,01  ( 3,63)
    FTSE Med 100 **                             6.232,09  (-0,11)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.537.873    102,95  ( 3,43)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     48.872     73,11  ( 0,73)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     12.227     15,19  (-1,36)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     32.771     56,95  ( 0,58)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     11.923     57,39  ( 1,50)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     28.665     21,17  ( 0,95)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     17.161     68,41  ( 0,84)
    Ετ. Πληροφορικής              £     10.713      3,34  ( 1,21)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     28.632     11,00  ( 2,04)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      1.216     11,94  (-0,91)
    Ξενοδοχεία                    £      9.473     36,82  ( 1,49)
    Αλλες Εταιρείες               £     80.671     72,40  ( 2,16)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [14] (Κ) Πανεπιστήμιο Κύπρου - Γραφείο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας - Βρυξέλλες

    Γραφείο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας δημιουργεί στις Βρυξέλλες το Πανεπιστήμιο Κύπρου με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τις πολιτικές της ΕΕ που ενδιαφέρουν το Πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την έρευνα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

    [15] (Κ) Ανάν - Πάουελ - Κυπριακό

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε σήμερα πως θα έρθει πρώτα σε επαφή με δύο από τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Κυπριακό και στη συνέχεια θα είναι, όπως είπε, σε καλύτερη θέση να δει και να πει αν πληρούνται οι όροι για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς και για το πότε και πού θα μπορούσαν να ξεκινήσουν.

    Ο κ. Ανάν είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Με κινητήριο μοχλό ανόδου τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου που σημείωσε σήμερα σημαντική αύξηση σε ποσοστό 4,32%, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη στη σειρά συνάντηση. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,3%, κλείνοντας στις 84,39 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στο 1,8 εκατομμύριο λίρες, λόγω του σημαντικού αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία συγκέντρωσε το 63% του ημερήσιου τζίρου.

    [17] (Κ) ΥΠΕΞ - Ανακοίνωση - Βία - Μέση Ανατολή

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εκφράζει την απογοήτευσή του για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή και καλεί τις δύο πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του Οδικού Χάρτη.

    [18] (Κ) Χατζηδημητρίου - Europe Direct

    Ο Συντονιστής Εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της επίσημης λειτουργίας στις 2 Φεβρουαρίου της υπηρεσίας ''Η Ευρώπη σε απευθείας σύνδεση'' (Europe Direct) που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Κύπρο και στην οποία ο Κύπριος πολίτης θα μπορεί να θέσει ερωτήματα μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ό,τι αφορά την ΕΕ και να πάρει απαντήσεις στην ελληνική γλώσσα, προσθέτοντας ότι η Κύπρος εγκαινιάζει το πρόγραμμα αυτό πρώτη από όλα τα νέα κράτη μέλη της ΕΕ.

    [19] (K) ΕΣΚ - Λυσσαρίδης - Κυπριακό

    Η επίλυση του Κυπριακού πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της τουρκικής υποψηφιότητας ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε στη Συνεδρία του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στις Βρυξέλλες, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

    [20] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

    Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκης Κεραυνός συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες σε Υπουργική Διάσκεψη με θέμα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, τον ρόλο και τις προοπτικές του, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [21] (Κ) Δελτίο Δραστηριότητας Αποδήμων

    RECOGNITION OF THE PATRIARCH OF JERUSALEM, IRINEOS, AND THOSE WHO HELPED IT HAPPEN

    Following Israels recent recognition of the election of the Patriarch of Jerusalem, Irineos, he presented Andrew A. Athens, the World President of the World Council of Hellenes Abroad (SAE), with the highest award given by this most ancient Patriarchate in Christianity. He presented the award at the tomb of the Holy Sepulchre (the Tomb of Christ).

    In addition to mobilizing Hellenes around the world for the issue of Israels recognition of the Patriarch, Athens worked with Andrew E. Manatos, President of the Washington, D.C.-based National Coordinated Effort of Hellenes (CEH), who coordinated most of Washingtons intense interest in this issue.

    Athens said, It is very rare for more than one-third of the 435 members of the U.S. House of Representatives to express themselves publicly, as they did on the question of Israels recognition of the Patriarchs election. It is an indication of the significance of Patriarch Irineos and the importance of the things he can do, among which is a health clinic we are planning to help him open.

    Athens added, All in Washington, D.C. and around the world who have been involved in this recognition issue are pleased that Patriarch Irineos can now fully function. This development will please, as well, the leader of 300 million Orthodox Christians -- Ecumenical Patriarch Bartholomew. President George W. Bush referred to Ecumenical Patriarch Bartholomew in the White House as a leading proponent of ecumenical understanding among the faithful of Christianity, Islam and Judaism. It will also please the Ecumenical Patriarchs representative in the United States, Archbishop Demetrios, a religious leader held in high esteem by President Bush.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 30 January 2004 - 18:49:18 UTC