Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 04-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Κατεχόμενα - Διεργασίες - Σ. Ντενκτάς
  • [02] (Κ) Ντενκτάς - Κωνσταντινούπολη - Δήλωση
  • [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αγώνες
  • [04] (Κ) Χάντμπολ - Εθνική Κύπρου - Τουρκίας
  • [05] (Κ) Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Επίσκεψη στην Κούβα
  • [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια
  • [08] (Κ) Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Σύνοδος Κεντρικής Επιτροπής
  • [09] (Κ) Κεντρική Επιτροπή Κ.Σ ΕΔΕΚ - Γιαννάκης Ομήρου
  • [10] (Κ) Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης - Επίσκεψη - Δηλώσεις
  • [11] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Δηλώσεις
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Διάσκεψη Κοινοπολιτείας - Κυπριακό
  • [13] (Κ) Γερμανία - Συνέντευξη Ερντογάν - Κυπριακό
  • [14] (Κ) Κατεχόμενα - Σχηματισμός λεγόμενης κυβερνητικής συμμαχίας (1)
  • [15] (Κ) Κατεχόμενα - Σχηματισμός λεγόμενης κυβέρνητικής συμμαχίας - Δηλώσεις (2)

  • [01] (Κ) Κατεχόμενα - Διεργασίες - Σ. Ντενκτάς

    Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρία της κοινής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Κόμματος στα κατεχόμενα αφού δεν μπόρεσαν χθες να ξεπεράσουν τις διαφορές σε αριθμό θεμάτων που προέκυψαν για το σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης μετά την καταρχήν συμφωνία πάνω στις γενικές αρχές για δημιουργία συνασπισμού.

    [02] (Κ) Ντενκτάς - Κωνσταντινούπολη - Δήλωση

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς μετέβη στην Κωνσταντινούπολη χθες βράδυ όπου θα συναντηθεί σήμερα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αγώνες

    Την ευκαιρία να παραμείνει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ, ύστερα από τις χθεσινές ήττες των δύο συγκάτοικων του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, Απόλλωνα και Ομόνοιας. Η λευκωσιάτικη ομάδα αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στις 6 το απόγευμα στο ΓΣΠ για την 15η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.

    [04] (Κ) Χάντμπολ - Εθνική Κύπρου - Τουρκίας

    [05] (Κ) Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Επίσκεψη στην Κούβα

    Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί από την Κύπρο αύριο Δευτέρα για την Κούβα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Κουβανικού Κοινοβουλίου.

    [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η ανεύρεση των εγγράφων στον σκουπιδότοπο της Τερσεφάνου, η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα και οι επικείμενες εξελίξεις στο Κυπριακό που θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα και οι εξελίξεις στα κατεχόμενα είναι τα θέματα που κατά κύριο λόγο κυριαρχούν στα σημερινά θέματα των εφημερίδων.

    Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι διεργασίες που γίνονται στα κόμματα για τις ευρωεκλογές, οι επικείμενες ανανεώσεις των συλλογικών συμβάσεων, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές και η πορεία εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Μήνας Εξελίξεων ο Ιανουάριος'' γράφει ότι αυτό το μήνα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο Κυπριακό με απώτερο στόχο την επίτευξη λύσης και τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων μέχρι και την πρώτη Μαΐου. Προσθέτει ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αθήνα στις 18 και 19 Ιανουαρίου για ανασκόπηση των τις τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυτή την εβδομάδα τίθεται ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών μελέτη που ετοίμασε αμερικανικός οίκος τόσο για τις ΚΑ όσο και για την Hellas Jet, την ίδια ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις για τη ζημιογόνο λειτουργία της Hellas Jet.

    ''Η Μάχη'' κάτω από τον τίτλο ''Στον λαϊκισμό στρέφεται το ΡΙΚ'' γράφει ότι «το ΡΙΚ μετατρέπεται σε υποκατάστημα του ελλαδικού τηλεοπτικού ''ΑΛΦΑ'', γεγονός που απομακρύνει το κρατικό κανάλι από την αποστολή που του ανέθεσε η πολιτεία». Αναφέρει «ότι το ΡΙΚ θα αναμεταδίδει 7 ώρες προγραμμάτων του ελλαδικού καναλιού το 24ωρο» και σημειώνει ότι τα προγράμματα του ''ΑΛΦΑ'' διακρίνονται από έντονο λαϊκιστικό στοιχείο που δεν συνάδει με την αποστολή του ΡΙΚ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αυτοβιογραφία του Βάσου Λυσσαρίδη που θα κυκλοφορήσει σύντομα θα ταρακουνήσει τα θεμέλια της πολιτικής ζωής του τόπου και αναφέρει ότι στο βιβλίο θα κατονομάζονται οι δολοφόνοι Δώρου Λοϊζου.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο ''Ημερομηνία χωρίς λύση'' γράφει ότι «όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως ''βαίνουμε προς λύση'', γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Προσθέτει ότι θα ανταποκρινόταν μόνο όταν στην Αγκυρα καταγράφονταν τέτοιες εξελίξεις που θα συνιστούσαν μιαν πραγματική ωρίμανση των συνθηκών για λύση του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αύριο λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όλα τα υπουργεία που έχουν εκκρεμότητες στην εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου να απαντήσουν στο Συντονιστή Εναρμόνισης για το που βρίσκονται για να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να συζητηθούν σε συνάντηση της κυπριακής αντιπροσωπείας με τον Λέοπολντ Μάουρερ στις 28 του μήνα.

    ''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι'' γράφει ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων ζητούν αυξήσεις 3% κάθε χρόνο στους μισθούς των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία και στη βιομηχανία μωσαϊκών, αύξηση1,10 λίρες σε όλους τους εργαζόμενους στη βιομηχανία επίπλου, αυξήσεις 1 λίρα το χρόνο στη βιομηχανία υπόδησης και αύξηση1 λίρας εβδομαδιαίως στη βαλιτσοποιία. Προσθέτει ότι τα αιτήματα των συντεχνιών έχουν υποβληθεί στα πλαίσια της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στο κυπριακό λαμβανομένων υπόψη των όσων συμβαίνουν στην Αθήνα και στα κατεχόμενα, όπου η οικογένεια Ντενκτάς θα συγκατοικήσει στην εξουσία του ψευδοκράτους με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Εκνευρίστηκε ο Πρόεδρος'' γράφει ότι μετά από σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό η κυβέρνηση ανέλαβε επιχείρηση κλεισίματος της υπόθεσης για τα ανευρεθέντα έγγραφα του Υπουργείου Αμυνας στο σκουπιδότοπο της Τερσεφάνου. Προσθέτει ότι ανοιχτό θέμα για την κυβέρνηση παραμένει η διαδικασία με την οποία κατέληξαν τα έγγραφα στο σκουπιδότοπο και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι ενώ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι «έξω φρενών» επειδή δεν ενημερώθηκε μόλις έγινε γνωστή η ανεύρεση των εγγράφων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα ε/κ κόμματα δεν πρόκειται να αρχίσουν επαφές με τα τ/κ για τις ευρωεκλογές εάν δεν ξεκαθαρίσει τελείως στο σκηνικό στα κατεχόμενα και προσθέτει ότι τα ονόματα και οι δημοσκοπήσεις ''πάνε και έρχονται'' στα κομματικά επιτελεία.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Ανθρακες τα 'απόρρητα''' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε διαβεβαιώσεις ότι το κράτος δεν υπέστη καμιά ζημιά από την ανεύρεση των εγγράφων σε σκουπιδότοπο της Τερσεφάνου, όπως και ότι με την ολοκλήρωση της έρευνας θα διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο χειρισμός των εγγράφων που βρίσκονταν εγκαταλειμμένα σε αποθήκη των επαρχιακών γραφείων των Δημοσίων Εργων στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυτή την εβδομάδα αρχίζει η αποστολή των επιδομάτων τέκνου προς τις οικογένειες που έχουν δύο και ένα παιδιά. Αναφέρει ότι η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων δηλώνει έτοιμη να αποστείλει το επίδομα για το 2003 στις δικαιούχες οικογένειες.

    [07] (Κ) Εκπομπή για Ομογένεια

    Επίσκεψη Προέδρου Παπαδόπουλου στην Αθήνα ----------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, στην Αθήνα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου για εξέταση της παρούσας φάσης του Κυπριακού και ανασκόπηση και συζήτηση των προοπτικών προώθησης λύσης εν όψει των τελευταίων εξελίξεων.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Μπους - Απαντητική επιστολή - Κληρίδης --------------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να πάει την Δευτέρα η απαντητική επιστολή του στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ύστερα από την τελετή αποχαιρετισμού του Προέδρου της Εσθονίας Arnold Ruutel, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε: ''Ελπίζω να πάει την Δευτέρα''.

    ''Ελευθεροτυπία'' - Παπανδρέου - Κυπριακό

    ---------- Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, όπως γράφει η αθηναϊκή εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'', θα μεταβεί στο Λονδίνο στις 21 Ιανουαρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του Τζακ Στρο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το Κυπριακό.

    Επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου στις 23 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Νταβός της Ελβετίας, που θα πραγματοποιηθεί οικονομικό φόρουμ και ενδέχεται σε συνάντηση του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να υπάρξει ανακοίνωση ενός πλαισίου συμφωνίας για τις διαδικασίες λύσης που θα υιοθετηθούν στο Κυπριακό, αλλά και για τα εκκρεμή ελληνοτουρκικά προβλήματα με επίκεντρο την υφαλοκρηπίδα.

    Υπουργός Εξωτερικών - Τουρκία - Κυπριακό - Εγγραφα ----------------------- Τη απογοήτευση και την έκπληξή του εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, για την ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας στην οποία γίνεται λόγος για πραγματικότητες στην Κύπρο και δεν γίνεται καμία αναφορά στο σχέδιο Ανάν, εξηγώντας πως σε αυτή την «πενιχρή» δήλωση, όπως την χαρακτήρισε, τα πράγματα που λέγονται, αλλά και εκείνα που δεν λέγονται, είναι ανησυχητικά.

    Σε δηλώσεις του χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά την αναχώρηση του Προέδρου της Εσθονίας, ο κ. Ιακώβου είπε πως και ο ίδιος αλλά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έχουν ήδη εκφράσει απογοήτευση και έκπληξη για αυτό το γεγονός, αφού η δήλωση της τουρκικής Προεδρίας «είναι πολύ πενιχρή και τα πράγματα που λέει αλλά και εκείνα που δεν λέει είναι ανησυχητικά».

    Το γεγονός ότι από την μια λένε «ότι θα βρεθεί λύση με βάση τις πραγματικότητες, που είναι μια ορολογία για αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής» και από την άλλη «δεν αναφέρονται καθόλου στο σχέδιο Ανάν», σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Ιακώβου ότι «κάτι άλλο σκέπτεται η Αγκυρα και συνεπώς δεν πρόκειται να έχουμε σύντομα ένα σαφή καθορισμό της τουρκικής πολιτικής».

    Κληθείς να πει πότε αναμένεται να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, είπε πως αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα».

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Εσθονίας - Τελετή αποχαιρετισμού --------------- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και η σύζυγος του Φωτεινή Παπαδοπούλου αποχαιρέτισαν χθες κατά τη διάρκεια επίσημης ολιγόλεπτης τελετής στο Προεδρικό τον Πρόεδρο της Εσθονίας Arnold Ruutel, τη σύζυγο του Ingrid Ruutel και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού άνδρες της φιλαρμονικής της Αστυνομίας και λόχος καταδρομέων επέδωσαν τις νενομισμένες τιμές στον κ. Ruutel.

    Σε δηλώσεις ύστερα από την τελετή, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αφού χαρακτήρισε ''πετυχημένη'' την επίσκεψη του κ. Ruutel, εξέφρασε την άποψη ότι οι σχέσεις Κύπρου και Εσθονίας ''θα ενισχυθούν περαιτέρω'' και ιδιαίτερα οι εμπορικές και σημείωσε ότι ''αναμένουμε και τουριστικό ρεύμα από την Εσθονία''.

    Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Εσθονίας τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση του να επισκεφθεί την Κύπρο και ότι τον προσκάλεσε μαζί με αντιπροσωπεία από την Κύπρο να επισκεφθεί την Εσθονία σε χρόνο που θα διευθετηθεί αργότερα.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η Εσθονία είναι μια από τις άλλες εννέα χώρες που θα ενταχθούν μαζί με την Κύπρο στην ΕΕ και με την οποία η Κύπρος ''είχε τακτικές επαφές στα πλαίσια της Διακυβερνητικής Διάσκεψης''.

    Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ανεύρεση εγγράφων ------------ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος είπε ότι έλαβε διαβεβαίωση από όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα των εγγράφων που βρέθηκαν χθες σε σκουπιδότοπο ότι ''δεν έχει υποστεί καμιά ζημιά το κράτος, ούτε έχει τεθεί σε κίνδυνο είτε η ασφάλεια του είτε μυστικές πληροφορίες'', προσθέτοντας ότι διέταξε έρευνα για το θέμα που θα ολοκληρωθεί ''πολύ σύντομα'' και θα εκδοθεί πλήρης ανακοίνωση.

    Ερωτηθείς εάν έχει ενημερωθεί για το θέμα των εγγράφων που βρέθηκαν χθες, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, αφού σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί ''μερικώς'', είπε ότι η έρευνα θα γίνει '' για να διαπιστωθεί ποια ήταν η πηγή των εγγράφων και άρα ποιος τα έδωσε σε ποιον, ποιος είχε την ευθύνη για τη φύλαξη τους, ποιος πήρε την απόφαση για να καταστραφούν ή να πεταχτούν και εάν τηρήθηκαν οι κανονισμοί που έχουμε εκδώσει για το χειρισμό εμπιστευτικών και άλλων εγγράφων''.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ''φαίνεται ότι αυτά είναι αρχιτεκτονικά σχέδια για διάφορες κατασκευές, περιλαμβανομένων πολυβολείων και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεως, πάνω σε σχέδια που δεν είναι ακόμα βέβαιο εάν καταρτίστηκαν από το ΓΕΕΦ ή σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Εργων'', προσθέτοντας ότι ''αυτό είναι ένα από τα θέματα, τα οποία θα διερευνηθούν''.

    Πρόσθεσε ότι τα σχέδια ''αφορούν κατασκευαστικά έργα που έγιναν στην περίοδο 1992 με 1996, δεν έχουν πάνω σήμανση ότι πρόκειται για απόρρητα και δεν είναι απόρρητα, παρόλο που τίποτα που αφορά την Εθνική Φρουρά δεν πρέπει να διαρρέει''.

    Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Επίσκεψη στην Κούβα --------------------- Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί από την Κύπρο αύριο Δευτέρα για την Κούβα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Κουβανικού Κοινοβουλίου.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα τεθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, που θα μεταβεί στην Κούβα από τον Καναδά μετά το πέρας της εκεί Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

    Κατά την επίσκεψή τους στην Κούβα, ο Πρόεδρος και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Βουλής θα έχουν συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της χώρας και θα επισκεφτούν διάφορα ιδρύματα στην πρωτεύουσα Αβάνα.

    Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Αγώνες ------------------- Την ευκαιρία να παραμείνει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ, ύστερα από τις χθεσινές ήττες των δύο συγκάτοικων του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, Απόλλωνα και Ομόνοιας. Η λευκωσιάτικη ομάδα αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στις 6 το απόγευμα στο ΓΣΠ για την 15η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.

    Στον άλλο σημερινό αγώνα που θα αρχίσει στις 14.30 η Δόξα φιλοξενεί στο Μακάρειο την Ενωση Νέων Παραλιμνίου.

    Εξάλλου, στους χθεσινούς αγώνες στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής η ΑΕΛ νίκησε στο Τσίρειο στάδιο την Ομόνοια με 2 1, ο Εθνικός Αχνας επικράτησε στο Δασάκι με 1 0 του Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στη λευκή ισοπαλία στο ΓΣΠ με τον Διγενή, η ΑΕΚ νίκησε στο ΓΣΖ την Πάφο με 4 1 και η Αναγέννηση εξήλθε ισόπαλη με τον Ονήσιλο 2 2 στη Δερύνεια.

    Χάντμπολ - Εθνική Κύπρου - Τουρκίας -------------------- Η Εθνική Ανδρών Χάντμπολ της Κύπρου αντιμετωπίζει απόψε στις 7 στο κλειστό γήπεδο ''Ελευθερία'' την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης (Β' Ομιλος) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ 2005.

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Σύνοδος Κεντρικής Επιτροπής

    [09] (Κ) Κεντρική Επιτροπή Κ.Σ ΕΔΕΚ - Γιαννάκης Ομήρου

    Με σύνθημα «Ισχυρή Σοσιαλιστική παρουσία της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο» το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κατέρχεται αυτόνομα και προετοιμάζεται για την μάχη των Ευρωεκλογών.

    [10] (Κ) Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης - Επίσκεψη - Δηλώσεις

    Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Χάρης Καστανίδης χαρακτήρισε το έτος 2004 ως την χρονιά της Κύπρου, αφού από την 1η Μαΐου «θα είναι μία από τις χώρες που εντάσσονται πλήρως στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης».

    Ο κ. Καστανίδης, ο οποίος μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος τον υποδέχθηκε.

    [11] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ντενκτάς - Δηλώσεις

    Δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε συγκεκριμένη αλλαγή για τη στάση της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο σχήμα που θα εκπροσωπεί την τ/κ κοινότητα στις συνομιλίες δημιουργεί αμφιβολίες.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Διάσκεψη Κοινοπολιτείας - Κυπριακό

    Η ε/κ πλευρά αγωνίζεται κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματός μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία του στην 17η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας με θέμα: ''Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην προώθηση της συνοχής της χώρας''.

    [13] (Κ) Γερμανία - Συνέντευξη Ερντογάν - Κυπριακό

    Το σχέδιο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, "μπορεί να συζητηθεί ως βάση για την επίλυση" του Κυπριακού δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε Ζόνταγκστσάιτουνγκ" (FAS), με την προσθήκη ότι "χρειάζεται ωστόσο

    [14] (Κ) Κατεχόμενα - Σχηματισμός λεγόμενης κυβερνητικής συμμαχίας (1)

    [15] (Κ) Κατεχόμενα - Σχηματισμός λεγόμενης κυβέρνητικής συμμαχίας - Δηλώσεις (2)

    Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) στα κατεχόμενα συμφώνησαν στη δημιουργία λεγόμενης κυβερνητικής συμμαχίας.

    Σε διάσκεψη Τύπου, ο νέος «πρωθυπουργός» και αρχηγός του ΡΤΚ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε ότι το κόμμα του ανέλαβε έξι λεγόμενα υπουργεία και το ΔΚ τέσσερα.

    «Υπουργεία» ΡΤΚ:

    παιδείας και πολιτισμού εσωτερικών δημοσίων έργων και συγκοινωνιών υγείας και κοινωνικής στήριξης νεολαίας και αθλητισμού οικονομικών.

    «Υπουργεία» ΔΚ: εξωτερικών (Γραφείο Αντιπροέδρου) με «υπουργό εξωτερικών» τον Σερντάρ Ντενκτάς γεωργίας και δασών εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων οικονομίας και τουρισμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 11 January 2004 - 18:49:16 UTC