Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ανώτατο Συμβούλιο - Υποψηφιότητες
  • [02] (Κ) Πετόσφαιρα - Αγώνες - Αποτελέσματα
  • [03] (Κ) Καλαθόσφαιρα
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Ανωτάτο Συμβούλιο ΔΗΣΥ - Εναρξη
  • [06] (Κ) ΔΗΣΥ - Ανώτατο Συμβούλιο - Τοποθετήσεις (1)
  • [07] (K) Ανώτατο Συμβούλιο ΔΗΣΥ - Απόφαση
  • [08] (Κ) ΔΗΣΥ - Ανώτατο Συμβούλιο - Απόφαση (2)

  • [01] (Κ) Ανώτατο Συμβούλιο - Υποψηφιότητες

    [02] (Κ) Πετόσφαιρα - Αγώνες - Αποτελέσματα

    Τέσσερις αγώνες διεξήχθησαν χθες βράδυ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του παγκύπριου πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών. Σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    [03] (Κ) Καλαθόσφαιρα

    Η ΕΘΑ νίκησε χθες βράδυ στην Παλλουριώτισσα τον Αχιλλέα Καϊμακλίου με 77 72, για την 11η αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας ανδρών.

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η σημερινή συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις προεδρικές εκλογές, οι δηλώσεις του Αλβαρο ντε Σότο για το Κυπριακό στην Αγκυρα, οι χθεσινές δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την Κύπρο, η αντιπαράθεση Παπαπέτρου - Χριστόφια, η έκδοση διαβατηρίων από την Κυπριακή Δημοκρατία σε Τ/Κ και η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2003, είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

    Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Ηθος από το ΔΗΣΥ έναντι των προκλήσεων ΑΚΕΛ'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έδωσε χθες βράδυ στη Βουλή μαθήματα πολιτικού ήθους, όταν μέσα στη φορτισμένη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει η ομιλία του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ν. Κατσουρίδη και η αναφορά του στο σύνθημα ''καλός Τούρκος, ο νεκρός Τούρκος'' τον κάλεσε να σταματήσει τις αναφορές σε ανόητα συνθήματα του παρελθόντος, τα οποία είναι δυνατόν να περνούν και στην άλλη πλευρά. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2003, οι λιμενεργάτες Λεμεσού και Λάρνακας κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους στα περισσότερα ευρωπαϊκά λιμάνια.

    ''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Σε βελτιωμένο κλίμα το Ανώτατο'' γράφει ότι η απόφαση που καλείται να πάρει σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, όπως αναφέρουν πολιτικοί κύκλοι, δεν πρέπει να θεωρείται δεσμευτική για όλους τους βουλευτές. Ημερομηνία ορόσημο θεωρείται η 17η Ιανουαρίου όταν δηλαδή θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές. Αλλού αναφέρει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου κατηγόρησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δμήτρη Χριστόφια ότι με τρόπο ''άτσαλο και απολίτικο'' γνωστοποίησε στην απέναντι τουρκική πλευρά λεπτά και ευαίσθητα θέματα.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Σύγκρουση με μέλλον'' αναφέρεται στο χθεσινό γεύμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, το οποίο δεν κατέφερε τελικά να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο κυβερνών κόμμα, με τη διαφωνία να επεκτείνεται τόσο στο θέμα του υποψηφίου, όσο και στο θέμα της διαδικασίας. Αλλού γράφει ότι δεκάδες Τ/Κ παρουσιάζονται καθημερινώς στην Υπηρεσία Εκδόσεως Διαβατηρίων του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για έκδοση διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ''Η Σημερινή'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''ΔΗΣΥ: Ωρα μηδέν στο Ανώτατο'' γράφει ότι το Ανώτατο, σύμφωνα με το Νίκο Αναστασιάδη, θα κληθεί από τη μια να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του για στήριξη της υποψηφιότητας του Γιαννάκη Ομήρου και από την άλλη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γλαύκου Κληρίδη, ενώ στελέχη του κόμματος επιμένουν ότι πρέπει να τεθεί ενώπιον του Ανωτάτου και η υποψηφιότητα Μαρκίδη, ώστε να αποφανθούν οι σύνεδροι υπέρ της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διασαλεύεται και πάλι η εργατική ειρήνη στην ΑΤΗΚ, όπου οι συντεχνίες ΕΠΟΕΤ - ΣΕΚ και ΠΑΣΕ - ΑΤΗΚ κάλεσαν μέλη τους σε δίωρη στάση εργασίας, μεθαύριο Δευτέρα.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' κάτω από τον τίτλο ''Συνεδριακή θύελλα'' αναφέρει στο κύριο του θέμα ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα αποφύγει τη θύελλα, αφού ο Νίκος Αναστασιάδης έσπευσε χθες να προειδοποιήσει πως όσοι συνεχίζουν να διαφωνούν και μετά τη συνεδρία του Ανώτατου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κόμματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αλβαρο ντε Σότο κατά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ουγούρ Ζιγιάλ ξεκαθάρισε πως για να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο λύσης Ανάν θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Παραδέχεται ο Παπαπέτρου'' γράφει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη δήλωσε ότι ο Μιχάλης Παπαπέτρου παραδέχθηκε, με τις δηλώσεις του, ότι συμβούλευσε τον Πρόεδρο Κληρίδη να υπογράψει το σχέδιο Ανάν ως έχει τόσο στην Κοπεγχάγη, όσο και στην Κύπρο. Ο κ. Χριστόφιας ευχήθηκε η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραμένει ίδια με την αρχική και να μην έχει πεισθεί από τις συμβουλές Παπαπέτρου. Αλλού αναφέρει ότι οι ΝΕΟ δεν γνωρίζουν τι θα πράξουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου, γιατί αυτό θα το ξέρουν μόλις τελειώσει η πρώτη Κυριακή, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός τους Νίκος Κουτσού.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε χθες τα μέλη του κόμματος πως εάν αντιταχθούν σε οποιαδήποτε απόφαση για τις προεδρικές εκλογές που θα λάβει το Ανώτατο Συμβούλιο θα βρεθούν εκτός κόμματος. Αλλού αναφέρει ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη δική τού υποψηφιότητα και ότι η χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη αφορούσε το έργο των τεχνικών επιτροπών για το Κυπριακό.

    [05] (Κ) Ανωτάτο Συμβούλιο ΔΗΣΥ - Εναρξη

    Με ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη άρχισε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη Λευκωσία η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος, που θα ασχοληθεί με το θέμα των προεδρικών εκλογών.

    [06] (Κ) ΔΗΣΥ - Ανώτατο Συμβούλιο - Τοποθετήσεις (1)

    Με τοποθετήσεις μελών του συνεχίζεται στη Λευκωσία η συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, που άρχισε λίγο πριν τις 11 το πρωί.

    Το Συμβούλιο έχει ενώπιόν του προς έγκριση ή απόρριψη την πρόταση του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

    Οι απόψεις διίστανται κάθως κάποιοι εισηγούνται έγκριση της πρότασης του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου ενώ άλλοι υποστηρίζουν στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέκου Μαρκίδη.

    [07] (K) Ανώτατο Συμβούλιο ΔΗΣΥ - Απόφαση

    [08] (Κ) ΔΗΣΥ - Ανώτατο Συμβούλιο - Απόφαση (2)

    To Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το απόγευμα την πρόταση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

    Η απόφαση λήφθηκε με φανερή ψηφοφορία, δια ανατάσεως της χειρός. Στην παρουσία 277 μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου, υπέρ της πρότασης του Πολιτικού Γραφείου ψήφισαν 242 μέλη, εναντίον 21 ενώ υπήρξαν και 14 αποχές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 11 January 2003 - 18:49:07 UTC