Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-11-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ανάν - Περιοδεία στην Ευρώπη
  • [02] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - ΟΗΕ - Διαβουλεύσεις
  • [03] (Κ) Τουρκία - Ελλάδα - Κύπρος - Ερντογάν
  • [04] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Επιστολές
  • [05] (Κ) ΑΠΟΕΛ - Χέρτα Βερολίνου
  • [06] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος Ολλανδού ΥΠΕΞ - Επιστολή για Κυπριακό
  • [08] (K) Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ελλάδας - Επίσκεψη
  • [09] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Σχέδιο λύσης - Τουρκία
  • [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Θεωρήσεις διαβατηρίων
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Παράνομη ''επίσκεψη'' Ερντογάν
  • [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Βουτιά Γενικού Δείκτη
  • [14] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Επίσκεψη στο Λονδίνο
  • [15] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [16] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - Σχέδιο λύσης

  • [01] (Κ) Ανάν - Περιοδεία στην Ευρώπη

    [02] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - ΟΗΕ - Διαβουλεύσεις

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, συνεχίζοντας τις επαφές του στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ενημέρωσε διάφορους μόνιμους αντιπροσώπους μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, μεταξύ αυτών και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κίνας Wang Yingfan.

    [03] (Κ) Τουρκία - Ελλάδα - Κύπρος - Ερντογάν

    Στα κατεχόμενα της Κύπρου θα κάνει, στις 15 Νοεμβρίου, το πρώτο ταξίδι του ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ρετζέπ

    [04] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Επιστολές

    Σύμφωνα με νέα διευκρίνιση του Γραφείου του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, δεν έχει ληφθεί επιστολή για το Κυπριακό από τη δανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά από την ολλανδική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, την επιστολή υπογράφει ο Υπουργός Εξωτερικών Jaap G. De Hopp Scheffer. Oι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η δανική προεδρία είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έστελνε επιστολή, χωρίς μέχρι στιγμής να το έχει πράξει.

    Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η αποστολή επιστολών προς το Γενικό Γραμματέα, για επίσπευση της κατάθεσης σχεδίου, έγινε με υποκίνηση της Βρετανίας, «ως μέτρο άσκησης πίεσης προς τον Κόφι Ανάν».

    [05] (Κ) ΑΠΟΕΛ - Χέρτα Βερολίνου

    Με στόχο να ανατρέψει την ήττα με 1 0 που γνώρισε στον πρώτο αγώνα στη Λευκωσία, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο τη Χέρτα για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    [06] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και το σχέδιο λύσης του που πιθανολογείται θα υποβάλει σύντομα ο ΓΓ του ΟΗΕ, οι νέες δηλώσεις του νικητή των εκλογών στην Τουρκία και αρχηγού του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ταγίπ Ερντογάν, το θέμα των εποίκων, η εκδήλωση προς τιμήν του Προέδρου Κληρίδη καθώς και η ετοιμότητα της Κύπρου να υιοθετήσει το ευρώ το συντομότερο δυνατό είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Με υπογραφή Μπους, Μπλερ, Πρόντι το σχέδιο'' γράφει ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η ΕΕ θα σφραγίσουν με τον επισημότερο τρόπο το σχέδιο λύσης καθώς όπως πληροφορείται η ''Α'' το σχέδιο θα φέρει την υπογραφή τους. Γράφει ακόμη ότι το σχέδιο θα συνοδεύεται από μια γραπτή κοινή δήλωση με τις υπογραφές Μπους, Μπλερ και Πρόντι, οι οποίοι θα καλούν τα ενδιαφερόμενα μέρη να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης σε μεγαλειώδη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκε από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης, τους Συνδέσμους Αγωνιστών, το Ιδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα και το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του είπε ότι η μοναδική του φιλοδοξία είναι η λύση του Κυπριακού και η ένταξη στην ΕΕ.

    ''Η Μάχη'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Αδειάζουν τον Ερντογάν οι σκληροί'' γράφει ότι οι σκληροί της Αγκυρας γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν, παρενέβησαν για να επαναφέρουν σε "τάξη" τον κ. Ερντογάν όσον αφορά τις δηλώσεις του για το Κυπριακό, κατηγορώντας τον για "γκάφα και άγνοια" περί του θέματος. Ο Ερντογάν αναγκάστηκε με νέες δηλώσεις να πει ότι δεν τίθεται θέμα οπισθοχωρήσεων της Τουρκίας στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ερωτηματικά κατά πόσο η λύση του Κυπριακού θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια του κυπριακού λαού εάν οι έποικοι παραμείνουν στην Κύπρο, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης, καλώντας τον Πρόεδρο Κληρίδη να εξαγγείλει οικονομικά μέτρα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, για επαναπατρισμό των 200.000 εποίκων πίσω στην Τουρκία και επαναπατρισμό των προσφύγων πίσω στα κατεχόμενα.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Ετσι ζουν οι Βέλγοι'' αναφέρεται στην εξέλιξη του βελγικού κράτους από το 1830 και γράφει ότι το βελγικό μοντέλο πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πολιτειακό σύστημα, το οποίο στηρίζεται σε τριεπίπεδη συνταγματική οργάνωση, στο ομοσπονδιακό επίπεδο, το επίπεδο κοινοτήτων και το επίπεδο περιφερειών. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι οι κτηνοτρόφοι και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Κύπρου ανησυχούν για το μέλλον της κτηνοτροφίας, αφού η βρουκέλλωση βρίσκεται σε έξαρση και η ριζική καταπολέμηση της φαντάζει πολύ δύσκολη.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Ανώμαλη προσγείωση'' γράφει ότι ο Ισλαμιστής ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν "προσγείωσε ανώμαλα" την ελληνική κυβέρνηση, αφού σαράντα οκτώ ώρες μετά τη δήλωση του στην Ελληνική Τηλεόραση ότι "δεν υπάρχει μία Κύπρος αλλά δύο", καθώς και ότι η λύση του Κυπριακού θα εξευρεθεί επί τη βάσει του βελγικού μοντέλου, επανήλθε χθες επί του θέματος με δηλώσεις για ''δύο ισότιμα κυρίαρχα κράτη'' στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα διαθέσει 20 εκατομμύρια λίρες κατά το έτος 2003 για την προβολή και τη διαφήμιση της Κύπρου, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Λύση μέσα σε 38 ημέρες'' γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, κάτω από την ασφυκτική πίεση των Αγγλοαμερικάνων αλλά και της ΕΕ, προχωρεί εντός των ημερών στην κατάθεση του σχεδίου λύσης του Κυπριακού, ενώ οι Αμερικανοί και Αγγλοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, σε 38 ημέρες δηλαδή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Διοικητής της ΚΥΠ Νίκος Ιωάννου δήλωσε χθες ότι αθίγγανοι, οι οποίοι περνούν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και οι Αρχές της Δημοκρατίας τους παρέχουν οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν, διενεργούν κατασκοπεία σε βάρος της Κύπρου.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Δεσμεύσεις θέλει ο Ανάν'' γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι δέκτης πολλαπλών πιέσεων να προχωρήσει στη κατάθεση σχεδίου λύσης του Κυπριακού, ενώ την ίδια στιγμή με το δικό του τρόπο ασκεί και ο ίδιος πιέσεις και απαιτεί δεσμεύσεις, ώστε να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για επιτυχία της τελικής του προσπάθειας. Αλλού αναφέρει πως ο Δημήτρης Χριστόφιας απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς το ΓΓ του ΟΗΕ και τον καλεί έστω και την υστάτη, εάν και εφόσον αποφασίσει να καταθέσει σχέδιο λύσης, αυτό να ευθυγραμμίζεται με τα ψηφίσματα των ΗΕ για την Κύπρο, το Διεθνές Δίκαιο, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' με τίτλο ''Περιμένοντας τον Ανάν να αποφασίσει για το σχέδιο'' γράφει ότι, όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ θα υποβάλει σχέδιο λύσης του Κυπριακού τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, ενώ ανέφερε ότι Κύπρος και Ελλάδα άρχισαν εκστρατεία επιρροής των γεγονότων. Σημειώνει επίσης ότι ο κ. Ανάν έλαβε επιστολές υποστήριξης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Βρετανό Πρωθυπουργό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης σε συνάντηση των ομολόγων του από τις υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να υιοθετήσει το ευρώ όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος Ολλανδού ΥΠΕΞ - Επιστολή για Κυπριακό

    Η Ολλανδία εξακολουθεί να υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι, ενώ ταυτόχρονα ελπίζει πως θα υπάρξει συμφωνία για λύση του Κυπριακού πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κοπεγχάγη στα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μπαρτ Γιόχενς, εκπρόσωπος του Ολλανδού Υπουργού Εξωτερικών Jaap G. De Hopp Scheffer, επιβεβαιώνοντας την αποστολή επιστολής του Ολλανδού ΥΠΕΞ στο ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Γιόχενς είπε ότι στην επιστολή προς τον Κόφι Ανάν, που στάληκε την περασμένη Παρασκευή και επιδόθηκε στις 4 Νοεμβρίου, εκφράζεται ''η περαιτέρω υποστήριξη της ολλανδικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που ο ΓΓ καταβάλλει για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό''.

    Οπως επισήμανε, η επιστολή δεν περιέχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη ιδέα της Ολλανδίας σε σχέση με την προώθηση λύσης, ούτε και προτρέπει τον ΓΓ του ΟΗΕ να προχωρήσει ή όχι στην κατάθεση σχεδίου για λύση του Κυπριακού.

    ''Είναι απλώς μια ευρεία έκφραση υποστήριξης στις προσπάθειές του για λύση. Καθώς πλησιάζει η Κοπεγχάγη, επαναλαμβάνουμε ότι θα θέλαμε να υπάρξει λύση πριν από αυτή'', συνέχισε.

    Ο εκπρόσωπος του Ολλανδού ΥΠΕΞ, αφού υπέμνησε την πρόσφατη συζήτηση του Κυπριακού στο ολλανδικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ με την ένταξη δέκα νέων μελών ''περιλαμβανομένης της Κύπρου'', είπε ότι η κυβέρνησή του εξακολουθεί να ελπίζει πως θα υπάρξει λύση του Κυπριακού πριν από την Κοπεγχάγη.

    [08] (K) Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ελλάδας - Επίσκεψη

    [09] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Σχέδιο λύσης - Τουρκία

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε σήμερα ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κοφι Ανάν θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα κατά πόσο θα υποβάλει ή όχι σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

    ''Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι αυτή την εβδομάδα ο κ. Ανάν θα αποφασίσει αν θα καταθέσει οιονδήποτε σχέδιο'', είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης στους δημοσιογράφους.

    Ερωτηθείς κατά πόσον το σχέδιο λύσης θα το παραδώσει στον Πρόεδρο Κληρίδη ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για κάτι τέτοιο.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον έχει αποδώσει η προληπτική εκστρατεία από κυβερνητικής πλευράς για διαφοροποίηση ορισμένων ενδεχομένων στοιχείων του σχεδίου λύσης, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε: ''Δεν έχω να πω τίποτε πάνω σε αυτό το θέμα''.

    Κληθείς να δώσει μια πρώτη εκτίμηση για τις δηλώσεις του νικητή των τουρκικών εκλογών Ταγίπ Ερντογάν καθώς και για το ότι το πρώτο του ταξίδι θα είναι στα κατεχόμενα για να "γιορτάσει" την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση στο παρόν στάδιο.

    [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 7/11/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7448          1,7552
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7468          1,7572
    Λίρα Αγγλίας                     1,1164          1,1230
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     212,5434        214,2437
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,0922          3,1169
    Δολάριο Καναδά                     2,7081          2,7297
    Κορώνα Δανίας                     12,9439         13,0474
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,8179         12,9204
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9205         16,0478
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5510          2,5714
    

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Θεωρήσεις διαβατηρίων

    Τη σύσταση ενός συντονιστικού σώματος με στόχο την επίλυση στην πράξη του θέματος που προέκυψε σχετικά με τις θεωρήσεις διαβατηρίων από τη Ρωσία, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία.

    Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου η επίλυση του προβλήματος θα έχει προθεσμία τεσσάρων μηνών από σήμερα.

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Παράνομη ''επίσκεψη'' Ερντογάν

    ''Δεν έπρεπε να σπεύσουμε να αντλήσουμε συμπεράσματα από τις πρώτες δηλώσεις του νικητή των εκλογών στην Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν, για το Κυπριακό'', δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η πρώτη ''επίσκεψη'' του κ. Ερντογάν θα είναι στα κατεχόμενα για τους ''εορτασμούς'' της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

    ''Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν είναι παράνομη, αντίθετη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της διεθνούς νομιμότητας και είναι κρίμα ένας πολιτικός ηγέτης, που απαγγέλλεται την αλλαγή και πρόοδο από τη χώρα του, να ξεκινά τις διεθνείς του δραστηριότητες με μια κραυγαλέα παρανομία'', υπογράμμισε ο κ. Παπαπέτρου μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

    [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Βουτιά Γενικού Δείκτη

    Σε αποκόμιση των σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών επιδόθηκαν οι επενδυτές στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, ασκώντας έντονες πιέσεις στο σύνολο των εισηγμένων τίτλων. Αποτέλεσμα ήταν ο Γενικός Δείκτης να πραγματοποιήσει μεγάλη βουτιά της τάξης του 4,64%, υποχωρώντας στις 105,82 μονάδες. Μειωμένη κατά 1,7 εκατομμύρια λίρες σε σχέση με χθες ήταν η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 4,9 εκατομμύρια λίρες, με τους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνουν σχεδόν το 50% του σημερινού αγοραστικού ενδιαφέροντος.

    [14] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Επίσκεψη στο Λονδίνο

    Αύριο Παρασκευή επισκέπτεται το Λονδίνο ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου για να συναντήσει στις 3.45 το απόγευμα (ώρα Κύπρου) το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο.

    [15] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           105,82  (-4,64)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  4.918.561
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £  2.407.141    416,29  (-4,31)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.674.733    117,40  (-4,34)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    145.396     93,97  (-2,94)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     45.850     24,53  (-9,78)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     66.797     68,80  (-3,52)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     36.423    125,52  (-5,14)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     95.565     22,31  (-4,41)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £    110.977     69,12  (-5,72)
    Ετ. Πληροφορικής              £    132.784      4,07  (-8,33)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    364.557     25,60  (-6,71)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        6,75    16,89  (-4,63)
    Ξενοδοχεία                    £    177.634     53,88  (-5,42)
    Αλλες Εταιρείες               £    669.546    101,65  (-4,39)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [16] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Κυπριακό - Σχέδιο λύσης

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, δεν έχει αποφασίσει εάν θα θέσει ενώπιον των δύο πλευρών σχέδιο λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη ο Εκπρόσωπός του, Φρεντ Εκχαρντ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 7 November 2002 - 18:49:14 UTC