Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Υγεία - Παράταση παραμονής
  • [02] (Κ) Ράλλυ Τρόοδος - Σαββατοκύριακο
  • [03] (Κ) Εξωτερικό εμπόριο - Ιανουάριος-Ιούνιος 2002
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Βουλή Γερόντων
  • [05] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Πτήση Αγάπης - Χανιά
  • [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Σχέδιο λύσης
  • [07] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Μητροπολίτης Κιτίου - Κυπριακό - Αρχιεπισκοπή
  • [09] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Σεμινάριο
  • [10] (Κ) Βουλή των Γερόντων - Δ' Σύνοδος

  • [01] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Υγεία - Παράταση παραμονής

    Για ακόμη δέκα τουλάχιστον ημέρες παρατείνεται η παραμονή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη, μετά τις εξετάσεις που είχε χθες στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο Νέας Υόρκης.

    Οι γιατροί του διαπίστωσαν ότι παραμένει υγρό στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ακόμη να απομακρύνουν τα δύο σωληνάκια που τοποθετήθηκαν με μικροεπέμβαση προ ημερών, για αποστράγγιση του υγρού.

    [02] (Κ) Ράλλυ Τρόοδος - Σαββατοκύριακο

    Σήμερα και αύριο οι λάτρεις του αγωνιστικού αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Ράλλυ Τρόοδος στα πλαίσια του έκτου γύρου του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος που οργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου.

    [03] (Κ) Εξωτερικό εμπόριο - Ιανουάριος-Ιούνιος 2002

    Μειωμένες υπήρξαν οι συνολικές εισαγωγές αγαθών στην Κύπρο και οι εξαγωγές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2001, με αποτέλεσμα την αύξηση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο έφτασε στα 987.800.000 λίρες σε σύγκριση με 937.700.000 λίρες την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις κυριότερες εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2002, στο 1.261.000 λίρες κατήλθαν οι συνολικές εισαγωγές αγαθών (εισαγωγές για επιτόπια κατανάλωση και εισαγωγές που προορίζονταν για τις αποθήκες αποταμιεύσεως), σε σύγκριση με 1.266.600 λίρες το πρώτο εξάμηνο του 2001.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Βουλή Γερόντων

    Τη διαβεβαίωση ότι στις εισηγητικές εκθέσεις που θα καταθέσουν στην Ολομέλεια της Βουλής των Γερόντων η Επιτροπή Υγείας και η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, θα διαφανούν τα βήματα προόδου που γίνονται σχετικά με την ποιότητα ζωής και το βαθμό συμμετοχής της τρίτης ηλικίας στην κυπριακή κοινωνία, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Δ' Συνόδου της Βουλής των Γερόντων, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε, επίσης, ότι η κατάθεση των εισηγητικών εκθέσεων θα καταδείξει ''για ακόμα μια φορά τη σοβαρότητα και το βάθος της δουλειάς που επιτελείται στις επιτροπές της Βουλής των Γερόντων''.

    [05] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - Πτήση Αγάπης - Χανιά

    Εφτασε στις 10.30 το πρωί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Δασκαλογιάννης των Χανίων, η πτήση 1634 των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), οι οποίες διέθεσαν δωρεάν το Airbus 310 για την Πτήση Αγάπης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Στο αεροσκάφος πέραν των διακοσίων επιβατών που διάλεξαν αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αγάπη τους στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, επέβαιναν ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ Χάρης Λοϊζίδης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Λαϊκής Κίκης Λαζαρίδης.

    [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - Σχέδιο λύσης

    Ως ''τελεσίγραφο'' προς την ε/κ πλευρά χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας τυχόν κατάθεση σχεδίου λύσης του Κυπριακού πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Κοπεγχάγης που θα γίνει στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2002, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι ''και άδικο και απαράδεκτο''.

    Κληθείς σήμερα στη Βουλή να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ότι είναι όλα έτοιμα για την υποβολή ενός σχεδίου λύσης στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε πως δεν συνηθίζει να σχολιάζει τοποθετήσεις άλλων, αλλά πρόσθεσε ότι ''μας οδηγούν σε χρόνο μηδέν, εάν και εφ' όσον θα καταθέσουν τα οποιαδήποτε σχέδια''.

    [07] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Κυπριακό

    Η Τουρκία αρνείται να δεχθεί οποιεσδήποτε εισηγήσεις ή προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού, επεσήμανε από τα Χανιά ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου.

    [08] (Κ) Μητροπολίτης Κιτίου - Κυπριακό - Αρχιεπισκοπή

    Ανεξαρτήτως της μορφής που θα έχει η λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να οπωσδήποτε, προκειμένου να γίνει αποδεκτή, να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων του νησιού, δήλωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. ''Οι στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας'', είπε, ''είναι οι κρισιμότερες στιγμές στη μακρόχρονη ιστορία της''.

    [09] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Σεμινάριο

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και η ε/κ πλευρά προσεγγίζουν την κρίσιμη περίοδο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου με την πεποίθηση ότι Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν μέσα στα πλαίσια της ΕΕ για το καλό όλων, είπε χθες βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου στο Λονδίνο.

    Ο κ. Παπαπέτρου μιλούσε σε σεμινάριο για το Κυπριακό που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κυπριακών, Ελληνικών και Τουρκικών Υποθέσεων και στο οποίο παρευρέθησαν δεκάδες Ε/Κ, Τ/Κ και Βρετανοί.

    Στην ομιλία του, ο κ. Παπαπέτρου αναφέρθηκε στις πληροφορίες για υποβολή εγγράφου από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν μετά τις τουρκικές εκλογές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ως αποτέλεσμα των εκλογών θα ενισχυθούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που κατανοούν ότι ''οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους''.

    [10] (Κ) Βουλή των Γερόντων - Δ' Σύνοδος

    Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, αντίστοιχων οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Βρετανία καθώς και εκπροσώπων άλλων οργανώσεων και κοινωνικών φορέων του τόπου, διεξήχθησαν σήμερα οι εργασίες της Δ' Συνόδου της Βουλής των Γερόντων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια, στην αρχή, και του Βουλευτή του ΔΗΚΟ Αριστου Χρυσοστόμου στη συνέχεια.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Χριστόφιας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ευημερίας και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων Σταύρος Ολύμπιος, ο Αντιπρόεδρος του βρετανικού Εθνικού Συμβουλίου για τη Γήρανση Τομ Χόιες και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Παναγιώτης Βαβουγιός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 2 November 2002 - 18:49:10 UTC