Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-07-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΗΠΑ - Γκρόσμαν - Κύπρος - ΕΕ
  • [02] (Κ) Απευθείας συνομιλίες - Νέα συνάντηση
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) Τζιουλιάνο Αμάτο - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [05] (Κ) Κληρίδης - Ντενκτάς - Συνομιλίες - Αγνοούμενοι (1)
  • [06] (Κ) ΥΠΕΞ - Συνομιλίες - ΕΕ
  • [07] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Φυσικό αέριο
  • [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [10] (Κ) "Αρχαίο μνημείο" η εντός των τειχών Λευκωσία
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Πέμπτη στη σειρά πτώση
  • [12] (K) Ελληνες Ομογενείς - Κύπρος - ΕΕ - Γερουσία
  • [13] (Κ) Εισαγωγές - Εξαγωγές - Στατιστικές
  • [14] (Κ) ΥΠΕΞ - LGR - Συνέντευξη
  • [15] (Κ) Δήμαρχοι Μόρφου και Λευκονοίκου - Επιστολή
  • [16] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Επίσκεψη στο ΚΥΠΕ
  • [17] (Κ) Δανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Κύπρος - Ενταξη

  • [01] (Κ) ΗΠΑ - Γκρόσμαν - Κύπρος - ΕΕ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πιστεύουν ότι η ενταξιακή πορεία μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για μια συνομιλή λύση του Κυπριακού.

    [02] (Κ) Απευθείας συνομιλίες - Νέα συνάντηση

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Ο στόχος της αποστολής του ΥΦΕΞ των ΗΠΑ σε Αγκυρα και Βρυξέλλες, οι εσωκομματικές διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το θέμα της ανάρτησης της ελληνικής σημαίες σε δημόσια κτίρια και οι διαβεβαιώσεις αξιωματούχων της ΕΕ ότι θα ισχύσουν οι αποφάσεις του Ελσίνκι για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι από τα κύρια θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες της Κύπρου. Αλλα θέματα είναι η αποστολή στην Τανάγρα τμημάτων του μοιραίου Μπελ της Εθνικής Φρουράς που σκότωσε πέντε αξιωματικούς της, και η εισήγηση προς τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη για αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων, που παράγει η Κύπρος, σε ηλεκτρική ενέργεια.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ο Τάσος, η αχίλλειος πτέρνα της τριμερούς" γράφει ότι "η αποτυχία σύμπηξης συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ δεν οφείλεται σε τίποτε άλλο παρά στην εμμονή των ηγεσιών των δύο πρώτων να επιβάλουν την υποψηφιότητα Τάσου Παπαδόπουλου." Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι απαντώντας σε ερώτηση μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι η πολιτική κρίση στην Τουρκία δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ διότι η ένταξη της Κύπρου καθορίζεται αποκλειστικά από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

    "Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Λαϊκή κατακραυγή για τη σημαία" γράφει ότι "τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού διακατέχεται από αισθήματα οργής και αγανάκτησης από τη στάση των αρμοδίων στο θέμα της ελληνικής σημαίας", ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει όσους αντιτίθενται στην υποστολή της ελληνικής σημαίας σαν "ψευδοπατριώτες". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σ΄ένα πρωτοποριακό επενδυτικό σχέδιο που έθεσαν ενώπιον του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη, ο Πρόεδρος της εταιρείας BND Energy Corporation Pierre Philippe Barkarts και ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας ευρωβουλευτής Michael Rocard προβλέπεται παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 20 MW από τις 300 χιλιάδες τόνους στερεών αποβλήτων, από τις 400 χιλιάδες τόνους που συνολικά παράγει η Κύπρος ετησίως.

    Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Δεμένα τα χέρια του Εισαγγελέα" γράφει ότι η Βουλή μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες στο Γενικό Εισαγγελέα για την καθυστέρηση στην παραπομπή υποθέσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, ιδιαίτερα στην υπόθεση του ΧΑΚ, ωστόσο δεν διευκολύνει τη Νομική Υπηρεσία στο έργο της καθυστερώντας την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον εκσυγχρονισμό του δικαίου της απόδειξης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι "σε μεγάλο βαθμό, αν όχι ανεπανόρθωτα," φαίνεται να έπληξε τις σχέσεις των ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με το ΚΙΣΟΣ, η απόφαση της Κ.Ε. του Κινήματος με την οποία προτάσσεται η υποψηφιότητα Ομήρου ως προϋπόθεση για την επίτευξη συνεργασίας ανάμεσα στα τρία κόμματα.

    "Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Συναλλαγές...πολέμου" γράφει ότι η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ ανταλλάγματα επί του Κυπριακού και της ενταξιακής της πορείας στην ΕΕ για παροχή διευκολύνσεων και για την ενεργητική της συμμετοχή σε ενδεχόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος του Ιράκ που δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν περί το τέλος του έτους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου ΑΞιών Κύπρου. Εκλεισε στις 86,06 μονάδες με απώλειες της τάξης του 2,84%. Το ιδιαίτερο άσχημο κλίμα δημιούργησαν οι μαζικές πωλήσεις σε τραπεζικούς τίτλους.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Φόρμουλα ΗΠΑ για την κυριαρχία" γράφει ότι η αποστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Γκρόσμαν στην Αγκυρα και τις Βρυξέλλες είχε ως στόχο να μεταφέρει αμερικανική φόρμουλα για το θέμα της κυριαρχίας και προσθέτει ότι επιδίωξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα ώστε να διευκολυνθούν οι απευθείας συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι η άτρακτος, ο κινητήρας και διάφορα άλλα όργανα του μοιραίου Μπελ της Εθνικής Φρουράς, θα μεταφερθούν από την Πάφο στην Τανάγρα, όπου βρίσκεται η έδρα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, για περαιτέρω εξετάσεις για τα αίτια της συντριβής του.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τίποτα δεν έχει αλλάξει" γράφει ότι ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ εκφράζουν με δηλώσεις τους τη βεβαιότητα ότι και δυνάμεις που βρίσκονται εκτός των δύο αυτών κομμάτων, θα στηρίξουν την υπόθεση της αλλαγής γιατί εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που επιζητεί τερματισμό της σημερινής διακυβέρνησης. Αλλού γράφει ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η δανέζικη προεδρία, ο ΥΠΕΞ της χώρας Περ Στιγκ Μόλερ επανέλαβε μετά από συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στην Κοπεγχάγη, ότι τα συμπεράσματα του Ελσίνκι παραμένουν το κύριο σημείο αναφοράς για την Κύπρο.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης εισηγήθηκε αλλαγές στη νομοθεσία περί του δικαίου της απόδειξης που εάν εγκριθούν θα επιτρέπουν σε τεκμήρια που προηγουμένως δεν γίνονταν αποδεκτά, να υποβάλλονται στο δικαστήριο, ενώ θα εισηγηθεί και την εισαγωγή της εξ ακοής μαρτυρίας ως εργαλείο για προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλού προβάλλει δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Αμυνας θα είναι τα μόνα δημόσια κτίρια στα οποία θα κυματίζει και η ελληνική σημαία.

    (KYΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Τζιουλιάνο Αμάτο - Κύπρος - Επίσκεψη

    Ολιγόωρη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο στις 31 Ιουλίου ο Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουλιάνο Αμάτο, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΒΕ για "Το Μέλλον της Ευρώπης".

    [05] (Κ) Κληρίδης - Ντενκτάς - Συνομιλίες - Αγνοούμενοι (1)

    Η ε/κ πλευρά επέδωσε σήμερα τη γραπτή της απάντηση επί των θέσεων Ντενκτάς για το θέμα αγνοουμένων.

    Η απάντηση επιδόθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η οποία πραγματοποιηθήκε αμέσως μετά τη συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζπίγκνιεφ Βλόσοβιτς, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος και ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους Ρουστέμ Τατάρ.

    Το θέμα των αγνοουμένων θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση για το θέμα που οι δύο ηγέτες θα έχουν την ερχόμενη Παρασκευή.

    (ΣΣ: Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση)

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [06] (Κ) ΥΠΕΞ - Συνομιλίες - ΕΕ

    Οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό "θα συνεχισθούν διότι θέλουμε να αποδειχθεί ότι εμείς κάναμε το καθήκον μας και το αδιέξοδο οφείλεται στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς", δήλωσε από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    [07] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Φυσικό αέριο

    Χωριστές συναντήσεις θα έχει αύριο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης με δύο ομάδες ειδικών για το θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου από την Αίγυπτο.

    [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            85,25 (-0,94)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.228.887
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   826.453    359,03 (-0,89)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    651.041    100,22 (-1,18)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     61.360     80,28 ( 1,36)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      5.244     22,40 (-3,74)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     29.301     58,80 (-0,37)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     27.615     80,53 (-0,09)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     29.282     18,06 (-0,06)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     11.774     50,82 (-0,90)
    Ετ. Πληροφορικής              £     11.309      3,07 (-0,97)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    113.696     13,03 (-2,40)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        347     15,18 ( 0,13)
    Ξενοδοχεία                    £     64.827     47,26 ( 0,25)
    Αλλες Εταιρείες               £    103.393     78,61 (-1,80)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [09] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 23/07/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7341          1,7445
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7188          1,7291
    Λίρα Αγγλίας                     1,0979          1,1044
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     201,5623        203,1747
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1666          3,1919
    Δολάριο Καναδά                     2,7071          2,7287
    Κορώνα Δανίας                     12,8755         12,9785
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,0926         13,1973
    Κορώνα Σουηδίας                   16,3570         16,4878
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5191          2,5392
    

    [10] (Κ) "Αρχαίο μνημείο" η εντός των τειχών Λευκωσία

    Το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα κηρύξει την εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας σε αρχαίο μνημείο, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός και αποτελεσματικός έλεγχος στις εκσκαφές που διενεργούνται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Σοφοκλής Χατζησάββας.

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Πέμπτη στη σειρά πτώση

    Την πέμπτη κατά σειρά πτώση, η οποία συνοδεύτηκε από νέο αρνητικό ρεκόρ, κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας να προβληματίζει κατά πόσο θα μπορέσει να ξεφύγει από τη δίνη των συνεχών υποχωρήσεων στην οποία έχει περιπέσει. Ο Γενικός Δείκτης, υπό το βάρος της νέας διολίσθησης των πλείστων "βαριών χαρτιών" του Χρηματιστηρίου, υποχώρησε στις 85,25 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,94%. Αντίθετα, η αξία των συναλλαγών παρουσίασε σημαντική αύξηση, καθώς ανήλθε στο 1,2 εκ. λίρες με τους τραπεζικούς τίτλους να συγκεντρώνουν το μισό του ημερήσιου όγκου συναλλαγών.

    [12] (K) Ελληνες Ομογενείς - Κύπρος - ΕΕ - Γερουσία

    Αρχηγοί της ομογενειακής οργάνωσης στις ΗΠΑ "Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων" κάλεσαν σήμερα τους Ελληνες της Αμερικής και άλλες ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στις ΗΠΑ να συμβάλουν ώστε να σταματήσουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από μέλη της αμερικανικής Γερουσίας που σκοπό έχουν να εξασθενίσουν την άμεση ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    "Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου προσπαθούν να πείσουν την αμερικανική Γερουσία να υιοθετήσει μια γλώσσα που θα απομακρύνεται από τις θέσεις των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και της ΕΕ, οι οποίες υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς προϋπόθεση τη λύση του Κυπριακού", δήλωσαν οι αρχηγοί της Οργάνωσης Αντριου Αθενς, Φίλιπ Κρίστοφερ και Αντι Μανάτος.

    [13] (Κ) Εισαγωγές - Εξαγωγές - Στατιστικές

    Αυξημένες παρουσιάζονται οι συνολικές εισαγωγές αγαθών, οι οποίες ανήλθαν στα 588,4 εκατομμύρια λίρες, σε σύγκριση με 582,7 εκ. το 2001, κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2002. Μειωμένες, ωστόσο, παρουσιάζονται οι συνολικές εξαγωγές, οι οποίες ήταν 124,4 εκ. λίρες την υπό ανασκόπηση περίοδο φέτος, σε σύγκριση με 143,9 εκ. το 2001.

    [14] (Κ) ΥΠΕΞ - LGR - Συνέντευξη

    Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, αυτό θα περιπλέξει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως πολλά θα εξαρτηθούν από το χρονοδιάγραμμα των εκλογών αυτών.

    "Μέχρι την περίοδο των εκλογών στην Τουρκία, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα χρησιμοποιεί αυτή την προεκλογική περίοδο για να πει ότι δεν είναι η ώρα να προβεί σε υποχωρήσεις", είπε ο κ. Κασουλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοσταθμό Λονδίνου "LGR".

    Επεσήμανε, επίσης, ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και τα σχέδια των ΗΠΑ για επιχειρήσεις στο Ιράκ θα περιπλέξουν τα πράγματα στο βαθμό που να μειώνεται η δυνατότητα εκ μέρους του ΟΗΕ, των ΗΠΑ, της ΕΕ καθώς και της Μεγάλης Βρετανίας να ασκήσουν την επιρροή που θα μπορούσαν να ασκήσουν, ούτως ώστε να μην κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας που παρουσιάζεται για λύση του Κυπριακού.

    Οσον αφορά τις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, εξήγησε ότι μέχρι τις πέντε Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τέσσερεις με πέντε συναντήσεις, ενώ μετά τις 23 Αυγούστου θα επαναρχίσουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ενημερωθεί ξανά.

    [15] (Κ) Δήμαρχοι Μόρφου και Λευκονοίκου - Επιστολή

    Οι Δήμαρχοι Μόρφου και Λευκονοίκου, Χαράλαμπος Πίττας και Μιχάλης Πήλικος αντίστοιχα, επέδωσαν σήμερα επιστολή στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο προς τον Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, με την οποία ζητούν εκ μέρους όλων των κατεχομένων Δήμων τη συμβολή της Βρετανίας για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [16] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Επίσκεψη στο ΚΥΠΕ

    Αμέριστη υποστήριξη στο έργο που επιτελεί το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τα γραφεία του ΚΥΠΕ στη Λευκωσία και είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και το Διευθυντή του Πρακτορείου.

    Ο κ. Παναγιώτου ενημερώθηκε λεπτομερώς για το έργο του ΚΥΠΕ, τις νέες υπηρεσίες που έχει εισαγάγει, περιλαμβανομένων των ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα, καθώς και για την ανάγκη αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης του ΚΥΠΕ, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται επαρκέστερα στην αποστολή του μέσα στις διαγραφόμενες νέες συνθήκες.

    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χαρίλαος Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για το ενδιαφέρον του για το έργο που επιτελεί το ΚΥΠΕ, σημείωσε ότι οι εξελίξεις και συγκυρίες υπαγορεύουν τόσο την αναδιοργάνωση του Πρακτορείου, όσο και την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει.

    Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο ΚΥΠΕ να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να διαδραματίσει στον τομέα της ενημέρωσης έναν ακόμα πιο ευρύ ρόλο.

    [17] (Κ) Δανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων - Κύπρος - Ενταξη

    "Για την Κύπρο δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο και είμαι ευτυχής να παρατηρήσω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα", δήλωσε ο Δανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Bertel Haarder, ενημερώνοντας σήμερα την Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τις χθεσινές εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 23 July 2002 - 17:49:12 UTC