Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-06-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΥΠΕΞ - Λουξεμβούργο
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Κύπρος - ΕΕ - Συνέντευξη
  • [04] (Κ) Κόφι Ανάν - Αλβαρο ντε Σότο
  • [05] (Κ) Συμβούλιο Ασφαλείας - ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [06] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Συνδιάσκεψη Εργασίας - Γενεύη
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [08] (K) 7η Διάσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ - Στην Κύπρο
  • [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [10] (Κ) Υπουργός Αμυνας - "Θαλασσόλυκος"
  • [11] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κυπριακό
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες
  • [13] (Κ) Υπουργός Αμυνας - "Ανοικτοί Ουρανοί"
  • [14] (Κ) Δημήτρης Τσιμπανούλης - ΧΑΚ
  • [15] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Σύνοδος Δημοκρατικής Ενωσης - Κυπριακό
  • [16] (K) Γ. Βασιλείου - Βερολίνο - Επαφές
  • [17] (Κ) Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ - Διεύρυνση - Γεωργία
  • [18] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Διακυβερνητική - Ομιλία

  • [01] (Κ) ΥΠΕΞ - Λουξεμβούργο

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης λαμβάνει μέρος σήμερα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, κατά την οποία η Κύπρος θα κλείσει το 28ο κεφάλαιο του κοινοτικού κεκτημένου, αυτό του ανταγωνισμού.

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι πιέσεις που ασκούνται από ξένους διαμεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η άφιξη χθες στην Κύπρο του Βρετανού απεσταλμένου για το Κυπριακό Ντέιβιντ Χάνεϊ, οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του 2003, η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και τα προβλήματα διαχείρισης της Αρχιεπισκοπής, οι τηλεπικοινωνιακές κεραίες των Βρετανών στο Ακρωτήρι, οι αυξήσεις επιδομάτων και συντάξεων αξιωματούχων του κράτους και δικαστικών και η συνέχιση των συζητήσεων σχετικά με την έρευνα της Βουλής για το ΧΑΚ είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Παρών δηλώνει ο Κασουλίδης", ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με χθεσινές του δηλώσεις θέτει το κριτήριο της εκλεξιμότητας ως βασικό για την υπόδειξη κάποιου ως υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να κατέλθει ως υποψήφιος, εάν τον επιλέξει ο ΔΗΣΥ, αλλά ταυτοχρόνως αναφέρει πως θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αλέκου Μαρκίδη, αν έτσι αποφασίσει το κόμμα του. Αλλού γράφει πως παρατείνεται για άγνωστο ακόμα χρόνο η παραμονή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" της Αθήνας και ότι μεθαύριο συνέρχονται σε σύσκεψη οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, προκειμένου να αποφασίσουν εάν τίθεται θέμα τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής.

    "Το Θάρρος" με τον τίτλο "Κριτήριο η εκλεξιμότητα", γράφει στο κύριο θέμα πως ο κ. Κασουλίδης θεωρεί ότι κύριο κριτήριο για την επιλογή του υποψηφίου, που θα υποστηρίξει ο ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές του 2003, πρέπει να είναι η δυνατότητα εκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με δηλώσεις του χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κασουλίδης κάλεσε τη γενιά των πολιτικών του 1960 να παραδώσει τα ηνία στους νεότερους πολιτικούς. Αλλη είδηση είναι η πρόθεση των πατατοκαλλιεργητών να ζητήσουν επιχορήγηση των πατατών της εαρινής εσοδείας κατά 20 σεντ το κιλό.

    Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα πως "από το 1996, που άλλαξε η σχετική διαδικασία, ο 'θεσμός' της διατησίας όπου αναγκαστικα παραπέμπονται οι διαφορές μεταξύ κράτους και εργολάβων, που κατασκευάζουν δημόσια έργα, έχει επιδικάσει αποζημειώσεις εκατομμυρίων λιρών στους εγρολάβους". Σε άλλο θέμα γράφει πως αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών επί των νομοσχεδίων για αυξήσεις στα επιδόματα παραστάσεως και στις συντάξεις των Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής, Υπουργών και Δικαστικών.

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Επίθεση κατά της Βουλής", γράφει ότι "δριμεία επίθεση" κατά του συνόλου των βουλευτών με αφορμή το πολύκροτο πόρισμα για το ΧΑΚ, εξαπέλυσε εκ νέου, χθες, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου κάνοντας λόγο "για συνδιαλλαγές που ενδεχομένως να έγιναν μεταξύ της Βουλής και των πραγματικών ενόχων του σκανδάλου στο κυπριακό χρηματιστήριο". Αλλού γράφει ότι το πρώτο "καυτό" Σαββατοκύριακο του φετινού καιρού πέρασε η Λευκωσία με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41 βαθμούς Κελσίου, κάτι το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Η πιο αποφασιστική παρέμβαση των ΗΠΑ" γράφει ότι με στόχο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για συμφωνία στο Κυπριακό, έστω και επί των βασικών αρχών μέχρι το τέλος του χρόνου, Αμερικανοί και Βρετανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους τόσο στο παρασκήνιο όσο και στο προσκήνιο. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναχώρησε χθες για το Λουξεμβούργο όπου θα πάρει μέρος στη Διάσκεψη Προσχώρησης στην ΕΕ, δήλωσε πως σήμερα κατά τις εργασίες της διάσκεψης, η Κύπρος θα κλείσει και το 28ο κεφάλαιο της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο επικυρώνοντας το τέλος των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μήνυμα στην Πινδάρου" γράφει ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κσουλίδης "άνοιξε χθες τα χαρτιά του καθιστώντας σαφές προς την Πινδάρου (όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΔΗΣΥ), το έντονο ενδιαφέρον του για το χρίσμα του υποψηφίου στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, προειδοποιώντας ταυτόχρονα το Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη ότι η "εκλεξιμότητα" υπερτερεί της όποιας ανεξαρτησίας επιχειρεί να προσδώσει στη δική του υποψηφιότητα. Αλλού προβάλλει δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια από τη Μαδρίτη, ότι όλοι οι Πρόεδροι των κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ΕΕ τάσσονται υπέρ της ένταξης της Κύπρου και υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ.

    [03] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Κύπρος - ΕΕ - Συνέντευξη

    Κοινή είναι η διαπίστωση, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου, ότι η Κύπρος παραμένει επικεφαλής των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

    [04] (Κ) Κόφι Ανάν - Αλβαρο ντε Σότο

    Σύντομη συνάντηση 15-20 λεπτών είχε χθες το βράδυ στη Ρώμη ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Ειδικό του Σύμβουλο για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [05] (Κ) Συμβούλιο Ασφαλείας - ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

    [06] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Συνδιάσκεψη Εργασίας - Γενεύη

    Στη Γενεύη επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας, βρίσκεται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, για τις εργασίες της 90ης Συνόδου της Γενικής Συνδιάσκεψης Εργασίας.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 10/06/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7167          1,7270
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,6225          1,6322
    Λίρα Αγγλίας                     1,1125          1,1191
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     201,8900        203,5051
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8379          2,8606
    Δολάριο Καναδά                     2,4894          2,5093
    Κορώνα Δανίας                     12,7490         12,8509
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7292         12,8310
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8142         15,9407
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5232          2,5433
    

    [08] (K) 7η Διάσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ - Στην Κύπρο

    Η Κύπρος έχει επιλεγεί ως η χώρα που θα αναλάβει τη διοργάνωση της 7ης Διάσκεψης Ευρωπαίων Υπουργών Παιδείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υπό ένταξη χωρών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στα τέλη Ιουνίου του 2003, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα ασχοληθεί κυρίως με τη μεσογειακή διάσταση της ευρωπαϊκής παιδείας.

    [09] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            99,37 (-0,44)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    364.430
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   182.359    418,80 (-0,44)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    124.430    118,00 (-0,19)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      7.085     87,22 (-0,31)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      2.059     30,63 (-1,03)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     54.365     61,51 (-1,06)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     28.005     79,99 ( 1,61)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     27.171     22,56 (-0,88)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     13.517     53,86 ( 0,02)
    Ετ. Πληροφορικής              £      5.104      4,19 (-1,64)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     37.656     15,24 (-1,17)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        483     16,62 ( 2,78)
    Ξενοδοχεία                    £     13.685     57,82 (-1,42)
    Αλλες Εταιρείες               £     38.115     98,42 (-0,14)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [10] (Κ) Υπουργός Αμυνας - "Θαλασσόλυκος"

    Την εκτίμηση ότι η Τουρκία με την αεροναυτική άσκηση των ενόπλων της δυνάμεων "Θαλασσόλυκος", επιθυμεί να στείλει μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ύπαρξη κλίματος έντασης στην Κύπρο, σε μια προσπάθεια επηρεασμού της να μην αποδεχθεί την Κύπρο ως κράτος μέλος της, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    [11] (Κ) Πρωθυπουργός Τουρκίας - Κυπριακό

    "Δεν θα δεχτούμε μια λύση του Κυπριακού που θα δυσχεραίνει τα δικαιώματα των Τ/Κ", είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ανάμεσα στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού για το Κυπριακό.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες

    Ελαφρές απώλειες της τάξης του 0,44% κατέγραψε στην πρώτη συνάντηση της εβδομάδας η χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 99,37 μονάδες. Η απουσία και πάλι αγοραστικού ενδιαφέροντος κράτησε τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών στα χαμηλά επίπεδα των 364 χιλιάδων λιρών, ποσό που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

    [13] (Κ) Υπουργός Αμυνας - "Ανοικτοί Ουρανοί"

    Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο πρόγραμμα του ΟΑΣΕ "Ανοικτοί Ουρανοί", τάχθηκαν όλα τα υπάρχοντα μέλη του, πλην της Τουρκίας που διαφώνησε και των ΗΠΑ, της Ολλανδίας και του Βελγίου που δεν τοποθετήθηκαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος σήμερα στη Βιέννη.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και πρόσθεσε ότι η τελική απόφαση για το αν θα γίνει ή όχι αποδεκτή η αίτηση της Κύπρου για συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα παρθεί μεταξύ των ημερομηνιών 15 και 22 Ιουλίου.

    [14] (Κ) Δημήτρης Τσιμπανούλης - ΧΑΚ

    Προσέγγιση στα θέματα που αφορούν τόσο τη νέα μορφή που θα έχει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με τη μετατροπή του σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου όσο και το διαχωρισμό των εξουσιών μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Συμβουλίου του ΧΑΚ, σημειώθηκε μεταξύ των δύο οργάνων του Χρηματιστηρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ελλαδίτης εμπειρογνώμονας Δημήτρης Τσιμπανούλης.

    Ο κ. Τσιμπανούλης εξέφρασε σιγουριά ότι μέχρι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη φάση του έργου, το οποίο του ανατέθηκε στο τέλος του περασμένου Απριλίου από την κυβέρνηση, αναφορικά με την υλοποίηση τμήματος της μελέτης που εκπόνησε για την αναμόρφωση της κυπριακής κεφαλαιαγοράς.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσιμπανούλης είπε ότι σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με μέλη των δύο σωμάτων του ΧΑΚ στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε "απόλυτη σύμπνοια και συμφωνία σε όσα θέματα" συζητήθηκαν και τα οποία περιέχονται στην 17σέλιδη μελέτη Blue Print που συνέταξε ο ίδιος σε σχέση με "την ιδιωτικοποίηση του κυπριακού Χρηματιστηρίου και μετατροπής του σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου".

    Ο κ. Τσιμπανούλης είπε ότι στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και "υπήρξε προσέγγιση σε όλα τα θέματα" που συζητήθηκαν και αφορούσαν "τη μορφή που θα έχει το Χρηματιστήριο στο νέο σχήμα της υπό αναμόρφωσης κυπριακής κεφαλαιαγοράς και την κατανομή εξουσιών για ρυθμιστικά θέματα του ΧΑΚ".

    [15] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Σύνοδος Δημοκρατικής Ενωσης - Κυπριακό

    Την έντονη επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, αλλά και της ε/κ πλευράς, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο "προσκρούει στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς", υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβασή του στις εργασίες της συνόδου των αρχηγών των κομμάτων της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, στην Ουάσιγκτον.

    Οπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε παράλληλα τα αδελφικά κόμματα και ιδιαίτερα όσα βρίσκονται στην κυβέρνηση, να συνεχίσουν να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της Κύπρου.

    [16] (K) Γ. Βασιλείου - Βερολίνο - Επαφές

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την Ενταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου συναντήθηκε σήμερα στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με το Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Ευρώπης Reinhard Schweppe.

    Τον κ. Βασιλείου συνόδευε ο Πρεσβευτής της Κύπρου στο Βερολίνο Χρήστος Ψιλογένης. Σήμερα το βράδυ, ο κ. Ψιλογένης παραθέτει δείπνο προς τιμήν του κ. και της κ. Βασιλείου, στο οποίο προσκλήθηκαν Γερμανοί βουλευτές, αξιωματούχοι του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβεις και άλλα μέλη του διπλωματικού σώματος.

    [17] (Κ) Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ - Διεύρυνση - Γεωργία

    Σημαντικές διαφωνίες στον καθορισμό της κοινής κοινοτικής θέσης στο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Γεωργία, προέκυψαν κατά την εξέταση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

    [18] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Διακυβερνητική - Ομιλία

    Το παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού, που υπάρχει σήμερα, αποτελεί την καλύτερη δυνατότητα που υπήρξε ποτέ για διευθέτηση του προβλήματος, εκτιμά ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος τονίζει πως η ε/κ πλευρά θα συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης μέχρι το φθινόπωρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 10 June 2002 - 17:49:15 UTC