Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-05-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Εαρινή Σύνοδος - ΚΣΣΕ - Εκθεση
  • [03] (Κ) Κύπρος - ΣτΕ - Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [04] (Κ) ΧΑΚ - Ευρωπαϊκά Χρηματιστηρία - Ετήσια Γενική Συνέλευση
  • [05] (K) Εκπρόσωπος - Ισχυρισμοί Ντενκτάς
  • [06] (Κ) Βασιλείου - Ψευδοκράτος - "Χωρικά ύδατα" - "Σισμίκ"
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Διαβήματα - Ψευδοκράτος - "Χωρικά ύδατα"
  • [08] (Κ) ΑΤΗΚ - ΕΣΑ - Τηλεπικοινωνίες - Νέοι αριθμοί
  • [09] (Κ) Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ - Ενταξη Κύπρου
  • [10] (Κ) Βασιλείου - Βελγίδα Αν. ΥΠΕΞ - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γενικός Διευθυντής FAO
  • [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Δήμαρχος Μόσχας
  • [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [15] (Κ) Δημήτρης Χριστόφιας - Liu Yang - Συνάντηση
  • [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Πέμπτη κατά σειρά άνοδος
  • [17] (Κ) Δήμος Λευκωσίας - Δήμος Μόσχας - Πρωτόκολλο Συνεργασίας
  • [18] (Κ) Ρίτσαρντ Μπάουτσερ - Κυπριακό
  • [19] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - ΕΕ - Ευρωπαϊκή Συνοριακή Αστυνομία
  • [20] (Κ) Εγκριση νομοσχεδίου για τιμή των τσιγάρων
  • [21] (Κ) Χάσικος - Αποστολάκης - Δηλώσεις

  • [01] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες στο Κυπριακό και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, η σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, η αμυντική κάλυψη της Κύπρου από ελληνικές δυνάμεις, το καθεστώς των "ειδικών αστυφυλάκων" και οι άδειες οπλοφορίας, οι διαβουλεύσεις εντός και μεταξύ των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι παράνομες εισπράξεις αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις περιουσιών και η απόφαση των Κυπριακών Αερογραμμών για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Σε σταυροδρόμι η Αγκυρα", ότι συνέρχεται σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας με βασικό αντικείμενο συζήτησης το Κυπριακό σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της ίδιας της Τουρκίας. Το Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας και τις σχέσεις της τόσο με την Ελλάδα όσο και με τους δυτικούς της συμμάχους. Αλλη είδηση είναι η πραγματοποίηση σήμερα επαρχιακών συνελεύσεων των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης που είναι οργανωμένοι στην ΟΕΛΜΕΚ. Οι καθηγητές θα εκλέξουν γενικούς αντιπροσώπους οι οποίοι με τη σειρά τους θα ψηφίσουν τις επιτροπές των Επαρχιακών Γραφείων.

    "Η Μάχη" με τον τίτλο "Με καλάσνικωφ ο ακελικός στρατός" γράφει στο κύριο θέμα πως το ΑΚΕΛ διέθετε, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στρατό από ένοπλους ειδικούς αστυνομικούς, οι οποίοι ξεπερνούσαν τους εκατόν και ότι, σε περιπτώσεις διοργάνωσης συνεδρίων ή άλλων κομματικών εκδηλώσεων, εξασφάλιζε όπλα για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό οπαδών του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα κόμματα ζητούν την κατάργηση της Παγκύπριας Ενωσης Προσφύγων (ΠΕΠ) και την αντικατάστασή της με σωματείο, επειδή οι εξουσίες της είναι κατανεμημένες σε διάφορα Υπουργεία και κατά τόπους κυβερνητικά τμήματα και γραφεία, με τέτοιο τρόπο ώστε η ΠΕΠ να μην έχει καμμία ουσιαστική εξουσία.

    Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Οπλοφορεί στο όνομα του πατρός" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης φέρεται εξοργισμένος με την ευκολία με την οποία η Αστυνομία παραχωρούσε τις άδειες οπλοφορίας. Μεταξύ αυτών που έχουν χαρακτηρισθεί ως "ειδικοί αστυφύλακες" με άδεια οπλοφορίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνεται και ο Μιχάλης Αγγελίδης, υιός του Αρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη. Αλλού γράφει για "νέα κομπίνα στο Κτηματολόγιο", κατά την οποία "κάποιοι αετονύχηδες" κατάφερναν να διπλοπληρώνονται οι αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών και να εισπράττουν για δικό τους λογαριασμό το ποσόν της μιας αποζημίωσης.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα, με τον τίτλο "Τεντώνουν το σχοινί", ότι οι Τούρκοι εντείνουν τις προκλητικές τους ενέργειες με την απόφασή τους να επεκτείνουν τα λεγόμενα "χωρικά ύδατα" και τον "εναέριο χώρο" του ψευδοκράτους στα δώδεκα ναυτικά μίλια. Αλλη είδηση είναι η ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών για νέα αεροπορική εταιρεία που θα δημιουργήσει στην Ελλάδα, με το όνομα "Ελλάς Τζετ". Η εταιρεία αυτή, που θα έχει έδρα το διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα, θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2003 με ευρωπαϊκούς προορισμούς.

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Παρεμβάσεις για πρόληψη κρίσεως" γράφει ότι ασκήσεις επί χάρτου γα το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Κύπρο ή την Ελλάδα κάνουν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι μέσω Πενταγώνου διατηρούν κανάλι επικοινωνίας με Τούρκους στρατηγούς. Επίσης Ελλάδα και Κύπρος παρεμβαίνουν και προς την ΕΕ, αφού θεωρούν ότι και αυτή μπορεί να αποτρέψει αντίδραση της Τουρκίας. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει δήλωση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου πως, σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στην Κύπρο από την Τουρκία, η Κρήτη θα δώσει ουσιαστική αμυντική κάλυψη.

    Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Κλειστό κόμμα" γράφει ότι η προχθεσινή συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ "έμοιαζε με πεδίο εχθροπραξιών, αφού υπήρξε αντίδραση στελεχών ως προς το θέμα των εξουσιών του Προέδρου του κόμματος να τοποθετεί εξωκομματικούς στα ψηφοδέλτια". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κατά τη χθεσινή του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για όλα τα σενάρια που αφορούν το Κυπριακό που συζητήθηκαν στην Αθήνα. Μετά τη συνεδρία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως ο ρόλος του Αλβαρο ντε Σότο στις συνομιλίες είναι πιο ενεργητικός.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Επώνυμοι στη λίστα για τις άδειες οπλοφορίας" γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε χθες πως ανάμεσα στη λίστα των εκατό περίπου ατόμων που διορίστηκαν ως ειδικοί αστυφύλακες και οπλοφορούν βρίσκονται και ορισμένοι επώνυμοι. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την αύξηση στις τιμές των καυσίμων μετά την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου. (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Εαρινή Σύνοδος - ΚΣΣΕ - Εκθεση

    Την "έντονη απαρέσκειά" της σχετικά με τις πληροφορίες για παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές που διεξάγονται στα κατεχόμενα εξέφρασε χθες η Γενική Εισηγήτρια για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών και Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Vlasta Stepova.

    [03] (Κ) Κύπρος - ΣτΕ - Τοπική Αυτοδιοίκηση

    [04] (Κ) ΧΑΚ - Ευρωπαϊκά Χρηματιστηρία - Ετήσια Γενική Συνέλευση

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) συμμετέχει με την ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλους στη διήμερη ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (Federation of European Stock Exchange - FESE), που λήγει σήμερα στις Βρυξέλλες.

    [05] (K) Εκπρόσωπος - Ισχυρισμοί Ντενκτάς

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου με σημερινές του δηλώσεις απαντά στους ανυπόστατους ισχυρισμούς-χαρακτηρισμούς του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι δήθεν ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης "είναι αδαής και διακατέχεται από σύμπλεγμα κατωτερότητας".

    Ο Εκπρόσωσος είπε ότι για τον ίδιο είναι "μεγάλη τιμή" να ασχολείται προσωπικά μαζί του ο "εντιμότατος και εξοχότατος κ. Ντενκτάς", όπως είπε. "Εάν είμαι αδαής γιατί ισχυρίζομαι ότι η Κύπρος είναι ευρωπαϊκή χώρα, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους," δήλωσε ο κ. Παπαπέτρου.

    [06] (Κ) Βασιλείου - Ψευδοκράτος - "Χωρικά ύδατα" - "Σισμίκ"

    Η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου είναι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί και όχι η χθεσινή απόφαση του λεγόμενου "υπουργικού συμβουλίου" στα κατεχόμενα για επέκταση των "χωρικών υδάτων" του ψευδοκράτους από τρία στα 12 ναυτικά μίλια, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου.

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Διαβήματα - Ψευδοκράτος - "Χωρικά ύδατα"

    Η Κύπρος προβαίνει σε διαβήματα προς το ΓΓ των ΗΕ, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και σε διεθνείς οργανισμούς αναφορικά με την απόφαση του λεγόμενου "υπουργικού συμβουλίου" στα κατεχόμενα να αυξήσει τα ούτω καλούμενα "χωρικά ύδατα" του ψευδοκράτους από τρία σε 12 ναυτικά μίλια, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [08] (Κ) ΑΤΗΚ - ΕΣΑ - Τηλεπικοινωνίες - Νέοι αριθμοί

    Από την 1η Ιουνίου θα ισχύουν οι νέοι αριθμοί στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, που εισάγονται με το Εθνικό Σχέδιο Αριθμοδότησης (ΕΣΑ).

    [09] (Κ) Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ - Ενταξη Κύπρου

    Η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι εκείνη που διατυπώθηκε κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ελσίνκι και δεν έχει αλλάξει.

    [10] (Κ) Βασιλείου - Βελγίδα Αν. ΥΠΕΞ - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ

    Οι πιθανότητες για καθυστέρηση της διεύρυνσης της ΕΕ είναι πολύ μικρές, εκτίμησε σήμερα ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, υπογραμμίζοντας πως στην περίπτωση που τελικά υπάρξει καθυστέρηση αυτό θα ισχύει για όλες τις χώρες μαζί.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση μιας ώρας με τη Βελγίδα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και Υπουργό Γεωργίας Ανεμί Νέιτς, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την άποψη ότι το χρονοδιάγραμμα ένταξης θα τηρηθεί, ενώ η κ. Νέιτς είπε ότι σύμφωνα με τη δέσμευση της ΕΕ οι διαπραγματεύσεις για ολοκλήρωση της ένταξης θα αρχίσουν το 2003 κάτι που θα επιβεβαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κοπεγχάγη τέλος του τρέχοντος έτους.

    [11] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γενικός Διευθυντής FAO

    [12] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 30/05/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7231          1,7334
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,6137          1,6233
    Λίρα Αγγλίας                     1,1020          1,1086
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,6779        201,2753
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8576          2,8804
    Δολάριο Καναδά                     2,4758          2,4956
    Κορώνα Δανίας                     12,8000         12,9024
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,7792         12,8814
    Κορώνα Σουηδίας                   15,6881         15,8136
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5259          2,5461
    

    [13] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Δήμαρχος Μόσχας

    Ο Δήμαρχος Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           100,88 ( 0,81)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.333.228
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 2.394.694    424,61 ( 0,76)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.247.271    119,93 ( 1,16)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    318.543     87,12 ( 0,03)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     13.959     30,82 ( 0,42)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     56.577     59,78 ( 1,22)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     42.861     80,00 ( 1,16)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     24.385     22,96 ( 0,97)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     15.889     55,15 ( 0,13)
    Ετ. Πληροφορικής              £      9.998      4,38 ( 0,69)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    127.095     15,79 (-0,63)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £    211.460     15,96 (-1,72)
    Ξενοδοχεία                    £     89.070     59,68 ( 0,64)
    Αλλες Εταιρείες               £    112.043    100,87 ( 0,83)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [15] (Κ) Δημήτρης Χριστόφιας - Liu Yang - Συνάντηση

    Η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Κύπρου πρέπει να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω σε όλους τους τομείς ανέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια η Κινέζα Υφυπουργός Δικαιοσύνης Liu Yang, σημειώνοντας ότι οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών χαρακτηρίζονται από σύμπτωση θέσεων και στόχων.

    [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Πέμπτη κατά σειρά άνοδος

    Την πέμπτη κατά σειρά άνοδο κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στη σημερινή συνάντηση, ως αποτέλεσμα της ενδοσυνεδριακής ανάκαμψης των τραπεζικών τίτλων, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να ανέρχεται σε υψηλά επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,81%, κλείνοντας στις 100,88 μονάδες και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 άνοδο σε ποσοστό 0,76%, κλείνοντας στις 424,61 μονάδες.

    [17] (Κ) Δήμος Λευκωσίας - Δήμος Μόσχας - Πρωτόκολλο Συνεργασίας

    Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και του Δήμου Μόσχας, υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων Μιχαλάκης Ζαμπέλας και Γιούρι Λουσκόφ.

    Μετά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου, ο κ. Ζαμπέλας δήλωσε πως αυτό αποσκοπεί στην ενδυνάμωση ακόμα περισσότερο της συμφωνίας για συνεργασία και φιλία που είχε υπογραφεί πέρσι μεταξύ των δύο πόλεων και έχει διάρκεια 5 χρόνων.

    [18] (Κ) Ρίτσαρντ Μπάουτσερ - Κυπριακό

    H Ουάσινγκτον τόνισε την ανάγκη για περισσότερη αίσθηση του επείγοντος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι την ημερομηνία - στόχο του Ιουνίου.

    [19] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - ΕΕ - Ευρωπαϊκή Συνοριακή Αστυνομία

    Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως αυριανού μέλους της ΕΕ να συμβάλει στην προαγωγή κοινών πολιτικών στα θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης σε παρέμβασή του κατά την Υπουργική Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στη Ρώμη, με θέμα τη Συνεργασία για την Οργάνωση Ευρωπαϊκής Συνοριακής Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο περιθώριο της διάσκεψης ο κ. Κόσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες της ιταλικής κυβέρνησης για τη συμβολή της Kύπρου στις προσπάθειες για καταπολέμηση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

    [20] (Κ) Εγκριση νομοσχεδίου για τιμή των τσιγάρων

    Εγκρίθηκε ομόφωνα το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 20 σεντ το πακέτο.

    [21] (Κ) Χάσικος - Αποστολάκης - Δηλώσεις

    Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απομακρυνθούμε από τον κυρίαρχο εθνικό μας στόχο που είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα στη Λευκωσία ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Λουκάς Αποστολίδης, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, είπε ότι "τα όποια είδους παράσιτα μπαίνουν στο δρόμο δεν πρέπει να τα ακούμε".

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) με τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο, στην παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, ο κ. Αποστολίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι "έχουμε πλέον περάσει στην τελική ευθεία για να υπάρξει ουσιαστική λύση" στο Κυπριακό.

    Ο κ. Χάσικος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ψευδοκράτους να επεκτείνει τα λεγόμενα "χωρικά ύδατά" του από τα τρία στα δώδεκα μίλια, είπε ότι "πρόκειται περί μιας παράνομης πράξης ενός παράνομου καθεστώτος, μιας πράξης των κατοχικών δυνάμεων".

    "Αρα λοιπόν δεν μπορούμε να συζητούμε το ότι ο Ντενκτάς απεφάσισε να αυξήσει από τρία σε δώδεκα τα ναυτικά του μίλια", είπε ο κ. Χάσικος, διερωτώμενος "ποια ναυτικά του μίλια απεφάσισε να αυξήσει ο κ. Ντενκτάς".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 30 May 2002 - 17:49:40 UTC