Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Πίτερ Χέιν
  • [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κίνημα Αδεσμεύτων
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας
  • [05] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [06] (Κ) Κύπρος - Συμβούλιο Ευρώπης - Σύνοδος ΥΠΕΞ
  • [07] (Κ) Πολιτική Αμυνα - Τιμητική Διάκριση
  • [08] (K) Υπουργός Υγείας - Κατάσταση Υγείας Αρχιεπισκόπου
  • [09] (Κ) Αυξέντης Αυξεντίου - Αφυπηρέτηση
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ξενάγηση στα Φράγματα με Ελικόπτερο
  • [13] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Ιατρικό ανακοινωθέν
  • [14] (Κ) Πίτερ Χέιν - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό
  • [15] (Κ) Αμβούργο - Κυπριακές Αερογραμμές - "ΝΙΚΟΚΛΗΣ"
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ποδοσφαιριστής
  • [18] (Κ) ΣτΕ - Κύπρος - Επικύρωση πρωτοκόλλου
  • [19] (Κ) Τ/Κ ποδοσφαιριστής - Προπόνηση ΑΕΚ
  • [20] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό
  • [21] (Κ) Βρετανία - Κυπριακό

  • [01] (Κ) Αλβαρο ντε Σότο - Πίτερ Χέιν

    [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το έγγραφο που επέδωσε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για λύση του Κυπριακού στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη είναι το κύριο θέμα στις περισσότερες κυπριακές εφημερίδες. Αλλά θέματα που προβάλλονται είναι η αναμενόμενη ανακοίνωση σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του ονόματος του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ύστερα από τον τραυματισμό του από πτώση, η παρατεταμένη υποχώρηση του Χρηματιστηρίου και οι προσπάθειες για διευθέτηση των επενδυτικών χρεών.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανθρακας το περιβόητο έγγραφο λύσης" γράφει ότι το περιβόητο σχέδιο λύσης που κατάθεσε χθες ο Ραούφ Ντενκτάς με την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου των συνομιλιών αποδείχθηκε τελικά άνθρακας αφού αποτελεί μια συρραφή των όσων παρουσίασε εγγράφως ή προφορικώς σε όλη τη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών από τις 16 Ιανουαρίου 2002. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία συνέλαβε χθες και δεύτερο πρόσωπο σχετικά με τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ ΑΠΟΕΛ και τον τραυματισμό του 25χρονου Ακη Σοφοκλέους, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    "Η Μάχη" με τίτλο "Νίπτουν τας χείρας τους" γράφει στο βασικό θέμα ότι όχι μόνο οι καταχρεωμένοι επενδυτές αλλά και το ίδιο το Χρηματιστήριο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, γεγονός που αποτυπώνεται στην πορεία του Γενικού Δείκτη, ο οποίος χθες έχασε άλλα 2,3% και έπεσε στις 96,6 μονάδες. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Αντης Τρυφωνίδης είπε ότι το Υπουργείο θα εξετάσει οποιαδήποτε σχέδια υποβάλουν τα κόμματα για διευθέτηση των επενδυτικών χρεών. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής θα θέσει τέρμα στη χρόνια ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών διαμερισμάτων που υποφέρουν από τις παρανομίες ή παρατυπίες των γειτόνων τους.

    Ο "Πολίτης" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Οραμα Ντενκτάς σε έγγραφο εφιάλτη" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε, μετά την κατάθεση χθες στο τραπέζι των συνομιλιών εγγράφου το οποίο αποτελεί απλή επανάληψη της τουρκικής θέσης για λύση δύο χωριστών κρατών, ότι "ελαστικός θα είμαι μόνο σε λεπτομέρειες και όχι επί ζωτικών θεμάτων". Το έγγραφο προκάλεσε τη δυσφορία του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος θεωρεί ότι ο ελιγμός Ντενκτάς αποτελεί προσπάθεια να προκαταλάβει και να αποτρέψει την κατάθεση εγγράφων από τα ΗΕ. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Πάφου εισηγείται την αναπλήρωση του Αρχιεπισκόπου Χρυστοστόμου μέχρι την επάνοδο στα καθήκοντά του, ύστερα από τον τραυματισμό του, από τους χωρεπισκόπους Τριμυθούντος Βασίλειο ή Σαλαμίνος Βαρνάβα.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Σχέδιο τερατούργημα, ότι ο Ραούφ Ντενκτάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τον Πρόεδρο Κληρίδη, επέδωσε στους Κληρίδη και ντε Σότο "σχέδιο τερατούργημα για τη λύση του Κυπριακού, στη λογική των δύο κρατών και της συνομοσπονδίας". Αλλη είδηση είναι ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομικών Τάκη Κληρίδη και Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου προτού αποφασίσει για το διορισμό του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, που θα διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο Αυξέντη Αυξεντίου, η θητεία του οποίου λήγει σήμερα.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ελιγμός Ντενκτάς με νέο έγγραφο", γράφει ότι χθες έκλεισε ένας ακόμα γύρος διαπραγματεύσεων στις απευθείας συνομιλίες Κληρίδη Ντενκτάς, με τον τελευταίο να καταθέτει έγγραφο, το οποίο "δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Αλλού γράφει ότι με φοβερούς πόνους και πολύ χιούμορ συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με κατάγματα στο κρανίο και στη σπονδυλική στήλη, μετά από πτώση του στα σκαλοπάτια της Αρχιεπισκοπής.

    Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Κραυγή αγωνίας", γράφει στο κύριο θέμα πως οι τουριστικοί πράκτορες και ο κόσμος γενικά της περιοχής Αγίας Νάπας Πρωταρά ενημέρωσαν χθες κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ που τους επισκέφθηκε, έχοντας επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Ανδρέα Χρίστου, για την άσχημη κατάσταση του τουρισμού και την "πρωτοφανή καθίζηση των κρατήσεων για το καλοκαίρι που φθάνει μέχρι και το 30%". Σε άλλο θέμα γράφει ότι, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, "έχουν χάσει σημαντικό έδαφος" οι υποψηφιότητες του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη και του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει πως συνελήφθη ιερέας από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, πατέρας εφτά παιδιών, ως ύποπτος για παράνομη είσοδο στο ιατρείο της παιδιάτρου Χρυστάλλας Νικολάου στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία και οπλοφορία. Η παιδίατρος κατάγγειλε στην Αστυνομία ότι εισερχόμενη χθες το πρωί στο ιατρείο της, βρήκε ένα κουκουλοφόρο άνδρα να κάθεται στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, κρατώντας ένα αυτόματο στρατιωτικό όπλο στα χέρια του. Αλλού γράφει ότι και βουλευτές τάσσονται υπέρ των διαμαρτυρόμενων κατοίκων και περιοίκων της περιοχής Κόρνου, όπου σχεδιάζεται η λειτουργία κέντρου αποτοξίνωσης και επανένταξης χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

    (ΚΥΠΕ/NMA/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κίνημα Αδεσμεύτων

    Κοινό ανακοινωθέν που υιοθέτησε το Συντονιστικό Γραφείο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, που συνήλθε στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, θεωρεί ην τουρκική αδιαλλαξία υπεύθυνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού και τάσσεται υπέρ της λύσης του προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας

    [05] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 30/04/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7235          1,7338
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5516          1,5609
    Λίρα Αγγλίας                     1,0653          1,0716
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,1536        200,7468
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8801          2,9031
    Δολάριο Καναδά                     2,4320          2,4514
    Κορώνα Δανίας                     12,7917         12,8940
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,0448         13,1491
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9355         16,0629
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5185          2,5386
    

    [06] (Κ) Κύπρος - Συμβούλιο Ευρώπης - Σύνοδος ΥΠΕΞ

    Η Κύπρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαϊου στη Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

    [07] (Κ) Πολιτική Αμυνα - Τιμητική Διάκριση

    Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αμυνας, που εδρεύει στη Γενεύη, απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο του 2002 στην Πολιτική Αμυνα της Κύπρου. Η τελετή της απονομής θα γίνει κατά τη διάρκεια των εργασιών της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου του 2002, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Γενεύης.

    [08] (K) Υπουργός Υγείας - Κατάσταση Υγείας Αρχιεπισκόπου

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι πολύ καλύτερα και "φαίνεται ότι όλα εξελίσσονται ομαλά", δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, αφού ενημερώθηκε το πρωί από τους θεράποντες ιατρούς του Μακαριότατου.

    [09] (Κ) Αυξέντης Αυξεντίου - Αφυπηρέτηση

    Μετά από θητεία είκοσι χρόνων, ο Αυξέντης Αυξεντίου αφυπηρετεί σήμερα από τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            98,53 ( 1,78)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.735.749
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   968.763    419,27 ( 1,63)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    564.295    117,46 ( 1,29)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     65.238     87,70 ( 2,36)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     13.382     31,77 (-1,70)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     85.645     52,78 ( 1,72)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     52.132     71,77 ( 5,59)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     83.671     22,81 ( 2,75)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     32.576     51,52 ( 2,14)
    Ετ. Πληροφορικής              £     15.053      4,57 (-0,22)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    196.056     17,64 ( 2,26)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        598     17,12 ( 4,71)
    Ξενοδοχεία                    £    214.410     56,48 ( 1,64)
    Αλλες Εταιρείες               £    323.321     99,01 ( 2,03)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Ανοδο, ύστερα από πέντε ημέρες πτώσης, σημείωσε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,78%, κλείνοντας στις 98,53 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στο 1,7 εκατομμύρια λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να συγκεντρώνει πέραν του 1/5 του ημερήσιου όγκου συναλλαγών.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ξενάγηση στα Φράγματα με Ελικόπτερο

    "Ενδιαφέρουσα" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τη σημερινή περιήγησή του με ρωσικό ελικόπτερο τύπου M26, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να εποπτεύσει από αέρος φράγματα της ελεύθερης Κύπρου.

    [13] (Κ) Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Ιατρικό ανακοινωθέν

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι πολύ καλύτερα σήμερα και οι θεράποντες ιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

    Αυτό αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη στις 2 το απόγευμα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη το περασμένο Σάββατο με κατάγματα στο κρανίο και στη σπονδυλική στήλη, ύστερα από πτώση στα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής.

    [14] (Κ) Πίτερ Χέιν - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό

    Ο Βρετανός Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη Πίτερ Χέιν επανέλαβε, στο πλαίσιο σημερινής συνάντησής του στο Λονδίνο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, την υποστήριξη της χώρας του στο ρόλο του ΟΗΕ στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

    [15] (Κ) Αμβούργο - Κυπριακές Αερογραμμές - "ΝΙΚΟΚΛΗΣ"

    ΕΜΠΑΡΓΚΟ μέχρι τις 17.00

    Ο "Νικοκλής" ένα από τα δύο airbus που αγόρασε η εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών παραδόθηκε επίσημα σήμερα στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Χάρη Λοϊζίδη από τον Αντιπρόεδρο του τμήματος πωλήσεων Ευρώπης της Αirbus Thierry Schutte, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης των Α319, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

    Σε ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές θεωρούν τη σημερινή μέρα "ιστορικής σημασίας μιας και κάθε μικρή εταιρεία όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές ανανεώνουν το στόλο τους κάθε 15 χρόνια".

    [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα αρχίσει αύριο την επεξεργασία του άτυπου εγγράφου που υπέβαλε χθες, στο τραπέζι των απευθείας συνομιλιών, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο περιοδείας του σε φράγματα της ελεύθερης Κύπρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε πως το έγγραφο που αποτελείται "από 19 σελίδες, το οποίο πήραμε λίγη ώρα πριν πούμε στη συνεδρίαση και κατά ανάγκη επιφυλάξαμε τα δικαιώματα μας να απαντήσουμε".

    "Την Τετάρτη θα εργάζομαι πάνω στην απάντηση", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [17] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ποδοσφαιριστής

    Μεθαύριο Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα του Τ/Κ ποδοσφαιριστή Σαμπρί Σελντέν, ο οποίος αφού πέρασε από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, υπέβαλε αίτηση για απόκτηση κυπριακής ιθαγένειας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο περιοδείας στα φράγματα της ελεύθερης Κύπρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι το θέμα του Σαμπρί "είναι θέμα για το οποίο θα γνωματεύσει ο Γενικός Εισαγγελέας και μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει".

    Ερωτηθείς αν θα δοθεί το πράσινο φως στο εν λόγω ποδοσφαιριστή για να παίξει στα κυπριακά γήπεδα, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρουμε".

    "Δεν θα συζητήσω δημόσια το ποιά θα πρέπει να είναι η απόφαση", είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    [18] (Κ) ΣτΕ - Κύπρος - Επικύρωση πρωτοκόλλου

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Πρέσβης Χριστόφορος Γιάγκου, κατέθεσε σήμερα το Εγγραφο Επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Αρ. 12 στη Σύμβαση για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμμερ.

    [19] (Κ) Τ/Κ ποδοσφαιριστής - Προπόνηση ΑΕΚ

    Για πρώτη φορά, μετά το σάλο που ξέσπασε γύρω από το όνομά του, ο Τουρκοκύπριος ποδοσφαιριστής Σαπρί Σελτέν, ο οποίος έχει υποβάλει αίτηση για απόκτηση κυπριακής ιθαγένειας, εμφανίστηκε σήμερα σε προπόνηση της ΑΕΚ Λάρνακας.

    [20] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσος Παπαδόπουλος, κάλεσε τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, να μεταφέρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας "πραγματική εικόνα" για την αρνητική στάση που επιδεικνύει η τουρκική πλευρά στο Κυπριακό.

    [21] (Κ) Βρετανία - Κυπριακό

    Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς "οι οποίες προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία επίτευξης μιας δίκαιης, διαρκούς και συνολικής λύσης του Κυπριακού".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 30 April 2002 - 17:50:14 UTC