Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επαφές - Ουάσινγκτον
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γιώργος Βασιλείου
  • [03] (Κ) Γερμανός Αναπληρωτής ΥΠΕΞ - Κύπρος - ΕΕ
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
  • [06] (K) Θεοφίλου - ΜΚΕ ΕΕ-Κύπρου
  • [07] (Κ) ΥΦΕΞ Ελλάδας - Κυπριακός πολιτισμός - Προβολή
  • [08] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιτροπή του ΟΗΕ - Παλαιστίνιοι
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Απευθείας συνομιλίες
  • [10] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [11] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Βέλγιο
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
  • [13] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [15] (Κ) Οργανώσεις Νεολαίας - Συναυλία αλληλεγγύης
  • [16] (K) Μέση Ανατολή - Διεθνής συνάντηση
  • [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση
  • [18] (K) Ράλλι Κύπρος - Πυρετώδεις προετοιμασίες
  • [19] (K) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις - Επιστροφή από Λονδίνο
  • [20] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πολιτιστική Ανάπτυξη

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επαφές - Ουάσινγκτον

    Συναντήσεις με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Κοντολίζα Ράις, τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Στιβ Χάντλεϊ τον Ειδικό Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου είχε κατά την πρώτη ημέρα της επισκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    Αργά χθες το απόγευμα κατά την εξοδό του από τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του το ΚΥΠΕ σχολίασε τις συναντήσεις τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και ενωρίτερα χθες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον κ. Γουέστον.

    Στο Λευκό Οίκο ο κ. Χριστόφιας είχε εκτενή συζήτηση με τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Στιβ Χάντλεϊ στην οποία προσήλθε και η Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γιώργος Βασιλείου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συναντήθηκε το πρωί με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργο Βασιλείου. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα των κεφαλαίων του κοινοτικού κεκτημένου που πρόκειται να κλείσουν για την Κύπρο την ερχόμενη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

    [03] (Κ) Γερμανός Αναπληρωτής ΥΠΕΞ - Κύπρος - ΕΕ

    Στα δέκα νέα κράτη που θα ενταχθούν στην ΕΕ κατά την επόμενη διεύρυνση πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κρίστοφ Τσέπελ, σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες που είχε στο Βερολίνο με τον Ελληνα Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη.

    "Επιθυμούμε βέβαια να υπάρξει πρώτα επίλυση των αντιθέσεων μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων στο νησί", ανέφερε ο Γερμανός Αναπληρωτής ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως "για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλες οι πλευρές να είναι πρόθυμες για συμβιβασμούς".

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιονομική σταθερότητα στις υπό ένταξη χώρες, οι προειδοποιήσεις προς την τ/κ κοινότητα του Κοινοτικού Επιτρόπου, αρμόδιου για την διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, η συνάντηση του ΓΓ του Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ να μην συζητήσουν το Κυπριακό στις συνομιλίες ΗΠΑ - ΕΕ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Σήμα κινδύνου από ΕΕ για τον τουρισμό" γράφει ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιονομική σταθερότητα στις υπό ένταξη χώρες προειδοποιεί ότι "η μειωμένη τουριστική κίνηση στην Κύπρο μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και διεύρυνσης του εμπορικού ελλείμματος". Αλλού γράφει ότι ο Κοινοτικός Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν προειδοποίησε την τ/κ κοινότητα ότι η ένταξη της Κύπρου χωρίς επίλυση του προβλήματος θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση και ίσως και την ενίσχυση της πολιτικής και οικονομικής απομόνωσής τους.

    "Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Στα όρια της απόγνωσης" γράφει ότι "μακραίνει ο κατάλογος με τα ονόματα των επενδυτών οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία λόγω της μεγάλης λεηλασίας στο ΧΑΚ, κατά τις χρονιές 2000 -2001. Το πρόσφατο περιστατικό του αυτόχειρα οικογενειάρχη στη Λεμεσό, ανεβάζει τον αριθμό στους 46". Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας, κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, εισηγήθηκε αύξηση των κατώτατων μισθών κατά 4,2%. Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Η Τουρκία στη μέγγενη της ΕΕ" γράφει ότι στη χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, οι "15" κάλεσαν την Αγκυρα να συμβάλει προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού, ενώ υπενθυμίζοντας την απόσταση που χωρίζει τη χώρα από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης άφησαν μετέωρο τα αίτημά της για καθορισμό χρονοδιαγράμματος έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Βουλή δεν προτίθεται να αποδεσμεύσει το κονδύλι για την αγορά ισραηλινών μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροπλάνων, ούτε και το κονδύλι για την αγορά παράκτιων ραντάρ από την ίδια χώρα.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Νοσοκομείο ντροπής" γράφει ότι η προψεσινή συμφόρηση στις Πρώτες Βοήθειες στο Νοσοκομείο Λεμεσού και η άμεση ανάγκη μεταφοράς τριών καρδιοπαθών σε πολυκλινική της πόλης για να μπορέσουν να σωθούν εξόργισε το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Μιχάλη Μηνά και ανάγκασε τον Υπουργό Υγείας να επισκεφτεί τα μεσάνυχτα το Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών. "Το περιστατικό αυτό ήλθε να επιβεβαιώσει περιστατικό της περασμένης εβδομάδας όταν από σοβαρή αμέλεια έχασε τη ζωή του ο Οικονόμος Στυλιανός Παπαστυλιανού". Αλλού αναφέρει ότι τέσσερις ειδικές θερμικές κάμερες θα τοποθετήσει σύντομα το Τμήμα Δασών στον Ακάμα για εντοπισμό πυρκαγιών.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "ΕΕ - ΗΠΑ αφήνουν εκτός το Κυπριακό" γράφει ότι το Κυπριακό δεν θα διαλαμβάνεται τελικά στις συνομιλίες κορυφής Ηνωμένων Πολιτειών - Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαΐου στην Ουάσινγκτον. Διπλωματικές πηγές σημείωναν πως η απόφαση αυτή υιοθετήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον, η οποία και πρότεινε τον περιορισμό των θεμάτων που θα συζητηθούν. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρεται στη διήμερη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό που άρχισε χθες στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή πέραν των 150 αντιπροσώπων από περίπου 100 χώρες και οργανισμούς.

    Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Εντονότερη παρέμβαση" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν εντονότερη παρέμβαση και άσκηση επιρροής ώστε τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να κινηθούν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας για να υπάρξει αλλαγή στη στάση Αγκυρας και Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες γυναίκες σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό συγκεντρώθηκαν ψες έξω από την ισραηλινή Πρεσβεία αξιώνοντας τον τερματισμό της ισραηλινής εισβολής στην Παλαιστίνη.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" στο βασικό θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης ανέφερε πως, ύστερα από τα τρία κρούσματα της ασθένειας των Λεγεωναρίων, που σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο της Πάφου, τα ξενοδοχεία θα περνούν από νέο έλεγχο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Αλλού γράφει ότι οι οδηγοί των φορτηγών συνέχισαν το μπλοκάρισμα των δρόμων του λιμανιού της Λεμεσού, αφού δεν βρέθηκε λύση στο αίτημά τους για πλήρη είσοδο στους δρόμους κλειδιά από και προς τη βιομηχανική περιοχή του Υψωνα.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στις 14.000 ανέρχονται οι ενεργές υπεράκτιες" γράφει ότι τις 54.000 μπορεί να έφθασαν οι άδειες που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα σε εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων από το 1975 μέχρι σήμερα, αλλά ο αριθμός των ενεργών εταιρειών φθάνει μόλις τις 14.000. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Ανδρέας Καννάουρος δήλωσε πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανέγερση της Δημοσιογραφικής Εστίας στη Λευκωσία, το κόστος της οποίας ανέρχεται περίπου στο ενάμισι εκατομμύριο λίρες.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

    "Πρώτη εθνική μας υπόθεση σήμερα είναι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με ταυτόχρονη αποφυγή της οριστικής διχοτόμησης του νησιού με την εκβιαστικά απειλούμενη από την Τουρκία ενσωμάτωση των κατεχομένων στην τουρκική επικράτεια".

    [06] (K) Θεοφίλου - ΜΚΕ ΕΕ-Κύπρου

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Πρέσβης Θεόφιλος Θεοφίλου, εκπροσώπησε την Κύπρο σε προπαρασκευαστική συνάντηση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή (MKE) Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

    [07] (Κ) ΥΦΕΞ Ελλάδας - Κυπριακός πολιτισμός - Προβολή

    Εκστρατεία παγκόσμιας προβολής του κυπριακού πολιτισμού θα αναληφθεί ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Μαγκριώτης.

    [08] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιτροπή του ΟΗΕ - Παλαιστίνιοι

    Η κυπριακή κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για το Παλαιστινιακό και την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τις κατεχόμενες περιοχές και τη σύσταση διεθνούς ερευνητικής επιτροπής για τις ωμότητες που διαπράττονται εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Απευθείας συνομιλίες

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας για την τρίτη συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [10] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό - ΕΕ

    Την ελπίδα ότι η διαδικασία για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα προχωρήσει κανονικά με την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξέφρασε στο Λονδίνο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

    [11] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Βέλγιο

    Απόλυτα σωστή χαρακτήρισε τη θέση του Επιτρόπου της ΕΕ, υπεύθυνου για τη διεύρυνση, Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, αναχωρώντας το πρωί για το Βέλγιο.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση

    Ολοκληρώθηκε στις 11.30 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η τρίτη του τρίτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [13] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 17/04/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7318          1,7421
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5379          1,5471
    Λίρα Αγγλίας                     1,0649          1,0712
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     200,6831        202,2885
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8644          2,8873
    Δολάριο Καναδά                     2,4272          2,4466
    Κορώνα Δανίας                     12,8665         12,9694
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,2158         13,3215
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8173         15,9438
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5453          2,5656
    

    [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           105,25 (-0,56)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.330.715
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   636.550    439,31 (-1,24)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    324.989    121,41 (-0,91)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     89.399     92,44 ( 0,47)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     51.509     33,87 (-1,22)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     36.034     59,85 ( 0,64)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     23.081     71,35 (-1,26)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     30.871     25,26 ( 0,16)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £    124.015     52,70 (-0,70)
    Ετ. Πληροφορικής              £     25.120      5,26 (-5,73)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    109.306     19,15 (-1,69)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        155     18,29 ( 3,80)
    Ξενοδοχεία                    £    104.267     67,02 (-0,40)
    Αλλες Εταιρείες               £    303.906    105,11 ( 0,31)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [15] (Κ) Οργανώσεις Νεολαίας - Συναυλία αλληλεγγύης

    Παλλαϊκό χαρακτήρα θα έχει η συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, στις 8 το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Γιώργος Λουκαϊδης.

    [16] (K) Μέση Ανατολή - Διεθνής συνάντηση

    Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ενεργήσουν νωρίτερα και πιο αποτελεσματικά στο Μεσανατολικό, εξέφρασαν ακαδημαϊκοί και πολιτικοί αναλυτές στη σημερινή τρίτη συνεδρία στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, που άρχισε χθες στη Λευκωσία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    [17] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή πτώση

    Οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές ανέστρεψαν την αρχικά ανοδική πορεία που παρουσίασε η αγορά στη σημερινή συνάντηση, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με οριακή πτώση της τάξης του 0,56%, υποχωρώντας στις 105,25 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα χαμηλά επίπεδα των 1,3 εκατομμυρίων λιρών.

    [18] (K) Ράλλι Κύπρος - Πυρετώδεις προετοιμασίες

    Οι πυρετώδεις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Ράλλι Κύπρος 2002, στη Λεμεσό, που για τρίτη συνεχή χρονιά εντάσσεται στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, συνεχίζονται λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της μεγάλης αυτής εορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Με συνολικά 66 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμάτων των έξι εργοστασιακών ομάδων, οι οδηγοί θα δώσουν τη μάχη από τις 18 21 Απριλίου στην πρόκληση που προβάλλουν οι ειδικές διαδρομές στην Κύπρο.

    [19] (K) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις - Επιστροφή από Λονδίνο

    Ξεκάθαρη παρουσιάζεται η τοποθέτηση της Ευρώπης στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος σε ό,τι αφορά τις απευθείας συνομιλίες, εκτιμά ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θεωρεί πως και οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να ασκούν πιέσεις στην Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση.

    [20] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πολιτιστική Ανάπτυξη

    Οκτώ και πλέον εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν φέτος, μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για πολιτιστική ανάπτυξη σε σύγκριση με τεσσεράμισι περίπου εκατομμύρια που δαπανήθηκαν το 1999, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κατά την τελετή απονομής των ετήσιων Τιμητικών Χορηγημάτων σε 29 εργάτες του πνεύματος, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 17 April 2002 - 17:49:18 UTC