Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-04-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) 2ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΗ
  • [02] (Κ) 2ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Νεολαίας
  • [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - 24η αγωνιστική - Αποτελέσματα
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Νέα Υόρκη - Πανομογενειακή εκδήλωση
  • [05] (Κ) Συνέδριο ΕΔΗ - Εναρξη
  • [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Μνημόσυνο πεσόντων ηρώων Εμπας
  • [08] (Κ) ΕΔΗ - Συνέδριο - Μεσανατολικό - Ψήφισμα
  • [09] (Κ) ΕΔΗ - 2ο Παγκύπριο Συνέδριο - Γιώργος Βασιλείου
  • [10] (K) Συνέδριο ΕΔΗ - Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας
  • [11] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Σύνδεσμος Τεθωρακισμένων - Συνέλευση

  • [01] (Κ) 2ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΔΗ

    Πραγματοποιείται σήμερα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών, από το οποίο θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία του κινήματος.

    [02] (Κ) 2ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Νεολαίας

    Εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι κάθε ηλικίας συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο του Λήδρα Πάλας, όπου πραγματοποιήθηκε το 2ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που συνδιοργάνωσαν η ΕΔΟΝ και η νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ).

    Κατά την εκδήλωση, με το σύνθημα "Κάτω από τον ίδιο ουρανό", τονίστηκε η ανάγκη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και στάληκε το μήνυμα ότι "η νέα γενιά και θέλει και μπορεί να οικοδομήσει το κοινό της μέλλον, μέσα σε συνθήκες ειρήνης ασφάλειας, δημοκρατίας και ελευθερίας, όπου Ε/Κ και Τ/Κ θα είναι αφεντάδες στον τόπο τους".

    Ο Πρόεδρος του τμήματος νεολαίας του ΡΤΚ Χαλίλ Ουνσουλάι, ανέφερε στο χαιρετισμό ότι το ΡΤΚ θεωρεί ότι "η πραγματική λύση στο Κυπριακό πρέπει να βασίζεται στη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία και στην πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων". "Η διαδικασία", είπε, "που ξεκίνησε με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 77 και 79 πρέπει να είναι δεσμευτική για την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά".

    Αναφερόμενος στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Ουνσουλάι είπε ότι η ένταξη συμβάλλει "τόσο στη διεθνή ολοκλήρωση της Κύπρου, όσο και στην ευημερία των κοινοτήτων στην Κύπρο".

    Στον χαιρετισμό του, ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Γιώργος Λουκαϊδης είπε ότι μέσα και από αυτό το φεστιβάλ διαδηλώνουμε την απαίτησή μας, όπως εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο, στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και θα προνοεί τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια".

    Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκ μέρους του ΑΚΕΛ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιαννάκης Κολοκασίδης και ο ΓΓ του ΡΤΚ

    [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - 24η αγωνιστική - Αποτελέσματα

    Ο ΑΠΟΕΛ, που εξήλθε ισόπαλος 1 - 1 κατά το χθεσινό αγώνα του με την Αθλητική Ενωση "Πάφος", που διεξήχθη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανδρών πρώτης κατηγορίας, εξακολουθεί να προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα με 55 βαθμούς.

    Στη δεύτερη θέση, με 52 βαθμούς, βρίσκεται η Ανόρθωση η οποία επιβλήθηκε με 4 1 της Αλκής, στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". Η ΑΕΛ κέρδισε τον Απόλλωνα στο Τσίρειο στάδιο της Λεμεσού με 1 0 και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια, που πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 11-3 επί της Δόξας Κατωκοπιάς, στο ουδέτερο ΓΣΖ, βρίσκεται στη τέταρτη θέση με 47 βαθμούς.

    Στους άλλους αγώνες που διεξήχθησαν χθες, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3 2 τον Εθνικό Αχνας, στο ΓΣΠ Λευκωσίας, και η Ενωση Νέων Παραλιμνίου κέρδισε τον Εθνικό Ασσιας, στο Παραλίμνι, με 4 1.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Νέα Υόρκη - Πανομογενειακή εκδήλωση

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε την ομογένεια στις ΗΠΑ να συνεχίσει τον αγώνα της και να ασκήσει ακόμα περισσότερη επιρροή πάνω στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε αυτή να προωθήσει τις βασικές αρχές και αξίες που πρέπει να γίνουν σεβαστές για την Κύπρο.

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος ήταν κύριος ομιλητής σε πανομογενειακή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία διοργάνωσε στην Αστόρια, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης υπογράμμισε ότι χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ, που είναι σύμμαχος της Τουρκίας, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, να γίνουν σεβαστές βασικές αρχές και αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού. Χωρίς την επίδραση και την πίεση, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να αποχωρήσει από την Κύπρο, ανέφερε.

    [05] (Κ) Συνέδριο ΕΔΗ - Εναρξη

    Χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος παραμένει κλινήρης λόγω γρίπης, άρχισε το πρωί στη Λευκωσία το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών.

    Σε μήνυμα, που απέστειλε στον Πρόεδρο των ΕΔΗ Γιώργο Βασιλείου και το οποίο ανέγνωσε κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Αναπληρωτής Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης εύχεται "κάθε επιτυχία" στις εργασίες του συνεδρίου.

    Ο κ. Παπαπέτρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, καλωσόρισε εν μέσω χειροκροτημάτων τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο Σαμίρ Αμπου Γκαζάλε, τον οποίο παρακάλεσε να μεταφέρει από το συνέδριο των ΕΔΗ και από την Κύπρο γενικότερα στην ηγεσία και στο λαό της Παλαιστίνης μήνυμα "συμπαράστασης και αλληλεγγύης και καταδίκης της αδιάκριτης επίθεσης και σφαγής αμάχων από τον ισραηλινό στρατό".

    [06] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι απειλές Τζεμ για κρίση στην Κύπρο σε περίπτωση ένταξης της χώρας στην ΕΕ πριν τη λύση του Κυπριακού, η χθεσινή δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα της αντικατάστασης Υπουργών και τη στάση του Προεδρικού έναντι αυτού, η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια στο "σημείο μηδέν" της Νέας Υόρκης, το χθεσινό Δικοινοτικό Φεστιβάλ Νεολαίας και το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα με τίτλο "Αναστασιάδης: Παύσατε πυρ", γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, με χθεσινή μακροσκελή γραπτή του δήλωση, κήρυξε κατάπαυση του πυρός στο θέμα της σύγκρουσής του με το Προεδρικό αναφορικά με την ανάγκη αντικατάστασης κάποιων Υπουργών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας, παρά την αποτροπή μετάβασης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) στα κατεχόμενα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει των συνόδων της ΟΙΔ εντός Μαΐου και Ιουνίου.

    "Η Μάχη" γράφει στο κύριο θέμα, με τίτλο "Μοναδικό αγκάθι ο Κόσης", ότι κύκλοι του ΔΗΣΥ φέρονται να συνδέουν τις δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση με την προώθηση της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρεται στο σημερινό 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ) σημειώνοντας ότι προκάλεσε έκπληξη η υποψηφιότητα του στελέχους των ΕΔΗ Χρίστου Χαραλαμπίδη για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, την οποία διεκδικεί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο "Πολίτης", κάτω από τον τίτλο "Πυρετός ΑΚΕΛ Φαγούρα ΔΗΣΥ", γράφει πως τα κόμματα έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2003, χωρίς να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάιος θα είναι κρίσιμος μήνας για το ΑΚΕΛ εξαιτίας του εσωτερικού διαλόγου και των ζυμώσεων μεταξύ ηγεσίας και βάσης του κόμματος, ενώ και στο ΔΗΣΥ υποβόσκει κρίση, εξαιτίας της αντιπαράθεσης με το Προεδρικό. Αλλη είδηση είναι η απόδοση τιμής από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια στα θύματα των τρομοκρατικών κτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στο "Σημείο Μηδέν", στη Νέα Υόρκη και οι επαφές του κ. Χριστόφια στις ΗΠΑ.

    "Η Σημερινή", στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ευθύνες στον Κληρίδη", γράφει ότι ο κ. Αναστασιάδης, με χθεσινή του δήλωση, επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο Κληρίδη, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεν το δικαίωμα να διορίζει και να παύει τους Υπουργούς, αλλά βαρύνεται και με την ευθύνη για τις πράξεις, ή παραλείψεις, ή ανεπάρκειά τους. Αλλη είδηση είναι οι απειλές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Ισμαΐλ Τζεμ, όπως δημοσιεύθηκαν στην αθηναϊκή εφημερίδα "Επενδυτής", για κρίση στην περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), πριν τη λύση του Κυπριακού.

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα, με τίτλο "Ο ΔΗΣΥ τεντώνει το σχοινί", ότι η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα στην αντιπαράθεση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη ενώ τερματίζει τις προτροπές για την αναδόμηση Υπουργών. Αλλού γράφει ότι χαρτί χωρίς αντίκρισμα είναι οι πολλοί τίτλοι που απονέμονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με βάση τη διερεύνηση που πραγματοποίησε το Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών για μερικές δεκάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Θέλουν υποχείρια" αναφέρεται σε "μετωπική σύγκρουση" του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία, όπως γράφει, εξελίσσεται σε "μπούμερανγκ" για τον Νίκο Αναστασιάδη και τη συναγερμική παράταξη. Αλλού γράφει ότι μήνυμα επαναπροσέγγισης, φιλίας και κοινού αγώνα, έστειλαν οι δεκάδες νέοι από τις δύο κοινότητες Κύπρου στο χθεσινό δικοινοτικό φεστιβάλ νεολαίας που διοργανώθηκε από την ΕΔΟΝ και το Τμήμα Νεολαίας του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    [07] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Μνημόσυνο πεσόντων ηρώων Εμπας

    Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή καλή θέληση για ειρηνική επίλυση του εθνικού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μιλώντας στο εθνικό και θρησκευτικό μνημόσυνο των έντεκα πεσόντων ηρώων της κοινότητας Εμπας, που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα της κοινότητας.

    Σημειώνοντας ότι η Κύπρος εξακολουθεί "να προσκρούει στην αδιαλλαξία και την αρνητική συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης και του Ντενκτάς", ο κ. Χριστοδούλου επεσήμανε ότι "μπροστά σε αυτή την κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να μεριμνούμε για τη διασφάλιση των ελεύθερων εδαφών και της φυσικής επιβίωσης του λαού μας".

    [08] (Κ) ΕΔΗ - Συνέδριο - Μεσανατολικό - Ψήφισμα

    Την "άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις παλαιστινιακές περιοχές και την άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε βάρος του εκλεγμένου ηγέτη των Παλαιστινίων, Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ", απαιτεί με ψήφισμα του, το 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών. Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συνέδρους, καταδικάζει "τις ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής και των αμάχων Παλαιστινίων".

    Με το ψήφισμα, καλούνται τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι διεθνείς μεσολαβητές "να συμβάλουν στην άμεση επίτευξη εκεχειρίας" ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται "η αποστολή διεθνών παρατηρητών για την επιτήρηση της εκεχειρίας".

    Υποστηρίζεται επίσης "η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, της συμφωνίας του Οσλο και όσων ακολούθησαν" και καταδικάζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας των Παλαιστινίων σε βάρος άμαχου πληθυσμού.

    "Σταθερή ειρήνη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, μπορεί να εξευρεθεί μόνο με την ύπαρξη και αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, παράλληλα με το κράτος του Ισραήλ", αναφέρεται στο ψήφισμα των ΕΔΗ.

    [09] (Κ) ΕΔΗ - 2ο Παγκύπριο Συνέδριο - Γιώργος Βασιλείου

    Ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου εξέφρασε σήμερα απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία και κατάληξη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα πως "το 2002 είναι ο χρόνος, κατά τον οποίο θα πρέπει να γίνει η μέγιστη προσπάθεια για επανένωση της πατρίδας μας και ένταξη της ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ)".

    Μιλώντας στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των ΕΔΗ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι ενόψει της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, οι ΕΔΗ θα συνεχίσουν με συνέπεια και θα εντείνουν τις προσπάθειες για επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην ΕΕ.

    Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε επίσης σε τακτική της τουρκικής πλευράς που αποσκοπεί, όπως είπε, "να εμποδίσει την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ χωρίς λύση" και τόνισε ότι παρά την προσπάθεια αυτή από μέρους της Τουρκίας η ένταξη στης Κύπρου στην ΕΕ θα επιτευχθεί.

    [10] (K) Συνέδριο ΕΔΗ - Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας

    Την εκτίμηση ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα υποβοηθήσει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε ο Τ/Κ πολιτικός Αλπάι Ντουρτουράν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στις ελεύθερες περιοχές, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του τ/κ Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας, που συμμετείχε στο 2ο Παγκύπριο Συνέδριο των ΕΔΗ.

    Σε σύντομο χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο κ. Ντουρτουράν σημείωσε ότι "δυστυχώς λόγω της αδιαλλαξίας της δικής μας πλευράς", οι Τουρκοκύπριοι "πρέπει να παραμείνουν ακόμη στη στάση" και δεν βρίσκονται στο ίδιο τρένο που οδηγεί τους Ε/Κ στην ΕΕ.

    [11] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Σύνδεσμος Τεθωρακισμένων - Συνέλευση

    Διασφαλίζοντας μια ισχυρή άμυνα διασφαλίζουμε την ειρήνη και ενισχύουμε την αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας, στην προσπάθεια που καταβάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Τεθωρακισμένων.

    Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χάσικος ανέφερε ακόμη ότι οι έφεδροι, αξιωματικοί και οπλίτες, αποτελούν "τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής Φρουράς" και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Αμυνας τους θεωρεί ως ένα από "τους βασικότερους συντελεστές της αμυντικής ισχύος της χώρας".

    Επιδίωξή της ε/κ πλευράς, σημείωσε ο κ. Χάσικος, "είναι να καταστήσουμε την Εθνική Φρουρά, μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη ικανή να διασφαλίσει την ειρήνη και σταθερότητα στο νησί, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για την ομαλή ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 14 April 2002 - 17:49:13 UTC