Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Eπισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο
  • [03] (Κ) Εκπρόσωπος - Αθήνα - Επαφές
  • [04] (Κ) ΥΠΕΞ Κύπρου και Γερμανίας - Ανακοίνωση Βερολίνου
  • [05] (K) Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Επαφές
  • [06] (Κ) Πανεπιστήμιο Κύπρου - Εκδόσεις Μεσόγειος
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Χειμερινή σύνοδος ΟΑΣΕ
  • [09] (Κ) Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματίες - Συνάντηση - ΕΕ
  • [10] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κυπριακό
  • [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες
  • [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη
  • [14] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Φινλανδία
  • [15] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Γιόσκα Φίσερ - Συνάντηση
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ραούφ Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης
  • [17] (Κ) Euro 2004 - Α' Ομιλος - Πρόγραμμα αγώνων - Κύπρος
  • [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Επαφές
  • [19] (K) Αμερικανική πρεσβεία - Κυπριακό

  • [01] (K) Eπισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η χθεσινή εκλογή του Ηγουμένου Κύκκου Νικηφόρου σε Επίσκοπο και οι αντιδράσεις που υπήρξαν, οι απευθείας συνομιλίες και οι αξιώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο για τις συνομιλίες, οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στη Γερμανία και το πόρισμα του Συνταγματάρχη Μαραγκού αναφορικά με καταγγελίες του ΑΚΕΛ για αναφώνηση συνθημάτων στο ΚΕΝ Λάρνακας, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Συνυπέγραψαν εκλογή και εκεχειρία" γράφει ότι τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συνυπογράφοντας το μήνυμα εκλογής του Ηγουμένου Κύκκου Νικηφόρου σε Επίσκοπο συνυπέγραψαν "επί του παρόντος" και μια εκεχειρία, αφού οι διαφωνίες μεταξύ υποστηρικτών και μη παραμένουν και θα επιστρέψουν εν καιρώ, όταν πλέον το θέμα θα αφορά την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το πόρισμα του συνταγματάρχη Μαραγκού σχετικά με την καταγγελία του ΑΚΕΛ ότι νεοσύλλεκτοι εθνοφρουροί έλαβαν διαταγή να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του Γρίβα, αναμένεται να τεθεί και να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη εκτάκτως ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας.

    "Η Μάχη" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Παν-άξιος και Νικηφόρος" γράφει πως η ανακήρυξη του Ηγουμένου Νικηφόρου σε Επίσκοπο έγινε, όπως αναφέρεται στο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, "εις επιβράβευσιν των προς την Μονήν αυτού και την Εκκλησίαν της Κύπρου γενικότερων υπηρεσιών τούτου". Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου ότι "η φιλοσοφία των δύο κρατών και του ενός κράτους δεν μπορεί να παντρευτούν" και ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μέσης απόστασης ανάμεσα "σε δύο ανόμοια πράγματα".

    Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Είδαμε μόνο την πρώτη πράξη" γράφει ότι "αγεφύρωτο" παραμένει το χάσμα στους κόλπους της Εκκλησίας σε σχέση με την εκλογή του Ηγουμένου Κύκκου Νικηφόρου σε Επίσκοπο και εκτιμά ότι επικρατεί ασάφεια για τον τίτλο του νέου Επισκόπου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος έλαβε την 22η θέση ανάμεσα σε 191 χώρες όσον αφορά την αποδοτικότητα του συστήματος υγείας, σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τη μελέτη την πρώτη θέση έλαβε το Ομάν, η Ελλάδα την 11η ενώ οι ΗΠΑ την 72η.

    "Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Κούρσα διαδοχής" γράφει ότι η χθεσινή εκλογή του Κύκκου Νικηφόρου σε Επίσκοπο πυροδότησε τις διεργασίες για το νέο Αρχιεπίσκοπο, ενώ αναφέρει πως οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Μόρφου και Κερύνειας αν και υπέγραψαν το μήνυμα εκλογής, παρά ταύτα συνεχίζουν να έχουν την άποψη ότι η αναβάθμιση του Ηγουμένου είναι αντίθετη προς τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως σύμφωνα με το Σύνδεσμο Καταναλωτών, και τα στοιχεία που παραθέτει, επιβεβαιώνεται πως τα φάρμακα στην Κύπρο είναι μέχρι και 450% ακριβότερα από ότι στην Ελλάδα.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Δεν δέχεται κάτω από 30%" γράφει ότι κατά τις συζητήσεις που έγιναν για το εδαφικό προκύπτει ότι ο κ. Ντενκτάς ζητά όπως η έκταση της περιοχής που θα είναι υπό τουρκική διοίκηση κυμανθεί σε ποσοστά όχι κάτω του 30%, θέση την οποία έχει διατυπώσει και στο παρελθόν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με στόχο την ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου βρίσκεται στη Γερμανία ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με το Γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ, ενώ χθες συναντήθηκε με το Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών Κρίστοφ Τσόπελ.

    Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Προς έκτακτο συνέδριο" γράφει πως οι "θυελλώδεις" αντιδράσεις για τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νεοεισερχομένων στη Δημόσια Υπηρεσία τόσο από μαζικούς φορείς όσο και από πολλούς κλάδους της ΠΑΣΥΔΥ, οδηγεί την οργάνωση σε νέες περιπέτειες και πιθανόν στη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου. Αλλού γράφει πως τα ε/κ και τ/κ κόμματα που συμμετέχουν στις δικοινοτικές επαφές, εξέφρασαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση υποστήριξη προς τις δικοινοτικές εκδηλώσεις καθώς και τις απευθείας συνομιλίες.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Καταστροφή: καθυστερημένες εργασίες στους δρόμους θέτουν σε κίνδυνο την τουριστική περίοδο αιχμής στην Πάφο" γράφει ότι οι ξενοδόχοι της Πάφου προειδοποίησαν για "καταστροφή" στο θέρετρο αυτό το καλοκαίρι αφού εργολάβοι παραδέχθηκαν ότι το πρόγραμμα εργασιών σε κύριους δρόμους θα καθυστερήσει. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα επαναρχίσουν την αναζήτηση για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού με αίσθημα για την επείγουσα ανάγκη για εξεύρεση λύσης και με ανανεωμένο πνεύμα κατανόησης και συμβιβασμού. (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΡ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Εθνικό Συμβούλιο

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα για "αξιολόγηση των μέχρι τώρα εξελίξεων στις απευθείας συνομιλίες" μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [03] (Κ) Εκπρόσωπος - Αθήνα - Επαφές

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου αναχωρεί αύριο για την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Ελληνα ομόλογό του Χρήστο Πρωτόπαπα.

    [04] (Κ) ΥΠΕΞ Κύπρου και Γερμανίας - Ανακοίνωση Βερολίνου

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης συναντάται σήμερα στο Βερολίνο στις 13:00 ώρα Κύπρου με το Γερμανό ομόλογό του, Γιόσκα Φίσερ.

    [05] (K) Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Επαφές

    Την υποστήριξη της Σλοβακίας για επανένωση της Κύπρου, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, σε συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακία.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας Jozef Migas επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του για την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου.

    [06] (Κ) Πανεπιστήμιο Κύπρου - Εκδόσεις Μεσόγειος

    Τον πρώτο μεγάλο εκδοτικό οίκο αποκτά σύντομα η Κύπρος, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ελληνικού εκδοτικού οίκου "Ελληνικά Γράμματα", ανακοινώθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη από αρμόδιους φορείς του Πανεπιστημίου.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 19/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7295          1,7398
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5014          1,5104
    Λίρα Αγγλίας                     1,0542          1,0605
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     200,8934        202,5005
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9053          2,9285
    Δολάριο Καναδά                     2,3850          2,4040
    Κορώνα Δανίας                     12,8305         12,9331
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3778         13,4848
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8784         16,0054
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5540          2,5744
    

    [08] (Κ) Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Χειμερινή σύνοδος ΟΑΣΕ

    Στη Βιέννη μεταβαίνει αύριο κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για να συμμετάσχει στη χειμερινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων την αντιπροσωπία απαρτίζουν οι βουλευτές Γιώργος Λιλλήκας, Ελένη Θεοχάρους και Αριστος Χρυσοστόμου, τακτικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Συνέλευση.

    [09] (Κ) Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματίες - Συνάντηση - ΕΕ

    Επιχειρηματίες από την ε/κ και την τ/κ κοινότητα συναντήθηκαν σήμερα στο Λήδρα Πάλας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων πάνω σε προτάσεις που προτίθενται να υποβάλουν σχετικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στόχο έχει να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τις δύο κοινότητες.

    [10] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κυπριακό

    Πέραν της προβολής της ειλικρινούς πολιτικής βούλησης της ε/κ πλευράς να υπάρξει λύση του Κυπριακού θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά μεθοδεύσεις, προτάσεις, βολιδοσκοπήσεις που θα οδηγούν σε συνομοσπονδία, ξεχωριστές κυριαρχίες, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και φαλκίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας χθες βράδυ σε περιφερειακή συγκέντρωση μελών του Κινήματος στη Μαραθάσα .

    [11] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           116,96 ( 1,05)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.704.269
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   830.754    481,48 ( 1,10)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    478.610    132,21 ( 1,30)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     29.946    107,17 ( 1,29)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     26.636     42,67 (-0,79)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     49.445     54,41 (-0,06)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     91.407     85,27 ( 1,07)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    124.067     30,03 ( 0,60)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     31.319     55,46 ( 2,19)
    Ετ. Πληροφορικής              £     76.304      7,14 ( 0,71)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    101.358     24,88 ( 0,93)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        245     23,39 (-0,43)
    Ξενοδοχεία                    £     85.953     71,37 ( 0,82)
    Αλλες Εταιρείες               £    368.115    120,50 ( 1,03)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και οι σύμβουλοί του, που τον συνοδεύουν στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, πέρασαν πέντε λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα, στον ελεγχόμενο από τα Ηνωμένα Εθνη χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας, για την τελευταία συνάντηση του πρώτου γύρου των απευθείας συνομιλιών που άρχισαν στις 16 Ιανουαρίου, 2002, μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Στις συναντήσεις αυτές παρίσταται και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο μαζί με τους συμβούλους του. Ο κ. ντε Σότο πρόκειται να αναχωρήσει αύριο από το νησί για να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να δώσει αναφορά στο ΓΓ του ΟΗΕ και να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη

    Με τις τραπεζικές μετοχές να ωθούν τη χρηματαγορά στη σημερινή συνάντηση σε ανοδική τροχιά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,05%, κλείνοντας στην υψηλότερη τιμή της ημέρας, στις 116,96 μονάδες. Σχεδόν διπλάσια, σε σχέση με χθες, ήταν η αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 1,7 εκατομμύρια λίρες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στους τίτλους που συμπεριλαμβάνονται στον κλάδο των Τραπεζών και των Αλλων Εταιρειών.

    [14] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Φινλανδία

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου αναχωρεί αύριο για το Ελσίνκι της Φινλανδίας όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της χώρας Tarja Halonen, τον Υπουργό Εξωτερικών Erkki Tuomioja και τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, αρμόδιο για θέματα ΕΕ, Jari Vilen.

    [15] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Γιόσκα Φίσερ - Συνάντηση

    "Εχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα βρεθεί μια λύση (στο Κυπριακό) προς το συμφέρον της Κύπρου και των κοινοτήτων της", δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΓΠΕ), ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη μιας λύσης.

    [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ραούφ Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης

    Ολοκληρώθηκε γύρω στις 6.30 το απόγευμα η τελευταία συνάντηση του πρώτου γύρου των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, που άρχισαν στις 16 Ιανουαρίου, 2002, μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Στη συνάντηση που διήρκησε ενάμισι ώρα, τον Πρόεδρο Κληρίδη συνόδευαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    [17] (Κ) Euro 2004 - Α' Ομιλος - Πρόγραμμα αγώνων - Κύπρος

    
    
    Από τα δύσκολα ξεκινά η εθνική μας τις υποχρεώσεις της για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου για το 2004 (Euro 2004), αφού στον πρώτο μόλις αγώνα στις 7 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζει στην Κύπρο την πρωταθλήτρια κόσμου και κάτοχο του ευρωπαϊκού τίτλου, Γαλλία.
    
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, το ημερολογιακό πρόγραμμα του Α' Ομίλου καταρτίστηκε σήμερα στην Κύπρο, στην παρουσία εκπροσώπων από τις χώρες που κληρώθηκαν στο Α' Ομιλο, στον οποίο συμμετέχει και η Κύπρος για την προκριματική φάση του  Euro 2004. Το πρόγραμμα αρχίζει το Σεπτέμβριο του 2002 και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2003.
    
    Οι διαβουλεύσεις ξεκίνησαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι "μέσα σε ένα κλίμα κατανόησης".
    
    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι από τις ομοσπονδίες των χωρών που συμμετέχουν στο Α' Ομιλο, καθώς και οι ομοσπονδιακοί προπονητές της Γαλλίας, Ισραήλ, Μάλτας και της Κύπρου.
    
    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
    
    07/09/2002: Σλοβενία - Μάλτα, Κύπρος - Γαλλία
    12/10/2002: Γαλλία - Σλοβενία, Μάλτα Ισραήλ
    16/10/2002: Ισραήλ - Κύπρος, Μάλτα - Γαλλία
    20/11/2002: Κύπρος - Μάλτα
    29/03/2003: Κύπρος - Ισραήλ, Γαλλία - Μάλτα
    02/04/2003: Σλοβενία - Κύπρος, Ισραήλ - Γαλλία
    30/04/2003: Μάλτα - Σλοβενία
    07/06/2003: Ισραήλ - Σλοβενία, Μάλτα - Κύπρος
    06/09/2003: Γαλλία - Κύπρος, Σλοβενία - Ισραήλ
    10/09-2003: Ισραήλ - Μάλτα, Σλοβενία - Γαλλία
    

    [18] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Σλοβακία - Επαφές

    Την ανάγκη αλλαγής της αδιάλλακτης στάσης που ακολουθεί η Τουρκία και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, έτσι ώστε να υπάρξει ικανοποιητική πρόοδος και λύση του Κυπριακού, υπέδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας, τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τις Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

    [19] (K) Αμερικανική πρεσβεία - Κυπριακό


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 19 February 2002 - 18:49:20 UTC