Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - 16 αγωνιστική
  • [02] (K) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κωνσταντινούπολη
  • [04] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Κοινή σύνοδος ΕΕ/ΟΙΔ
  • [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κων/πολη - Πατριάρχης
  • [06] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο
  • [07] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο (Ορθή επανάληψη)
  • [08] (Κ) Ελληνας Αναπληρωτής ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Επιστολή Τζεμ
  • [09] (Κ) ΑΧΕΠΑ - Κυπριακό - Συγκρατημένη αισιοδοξία
  • [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις για εξοπλισμούς
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Σλοβακία
  • [12] (Κ) Λάρνακα - Ερευνα Διάσωση - Δηλώσεις
  • [13] (Κ) Κλωνοποίηση - Ιερά Σύνοδος - Μητροπολίτης Πάφου
  • [14] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [15] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΔΗΣΥ
  • [16] (Κ) Εκπρόσωπος - Ξένοι μεσολαβητές
  • [17] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [18] (K) Χρηματιστήριο - Σημαντικές απώλειες
  • [19] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Σλοβακία (Ορθή επανάληψη)
  • [20] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - ΑΗΚ - Προϋπολογισμός
  • [21] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Ερευνα και Διάσωση - Ασκηση
  • [22] (Κ) Παπαδόπουλος - Rack - ΕΕ
  • [23] (Κ) ΕΕ - ΙΔ - Κοινή διάσκεψη - ΥΠΕΞ Κύπρου
  • [24] (Κ) ΥΠΕΞ Κύπρου - Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  • [01] (Κ) Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - 16 αγωνιστική

    
    
    Τέσσερις ομάδες ρίχνονται στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή ποδοσφαίρου Κύπρου 2001-2002, μετά τα αποτελέσματα και της 16ης αγωνιστικής, αφού η εκτός έδρας απώλεια βαθμών από την πρωτοπόρο ΑΕΛ και την Ανόρθωση, και οι νίκες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας, δίδουν και στις τέσσερις ομάδες σοβαρές ελπίδες για τον τίτλο.
    
    Στους αγώνες του Σαββάτου, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΑΕΛ ηττήθηκε στην Πάφο από την τοπική Αθλητική Ενωση με 2-1, μένοντας έτσι στους 37 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωση "σκόνταψε" στο Παραλίμνι, αφού εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την τοπική ομάδα. Κερδισμένη βγήκε η Ομόνοια, η οποία νίκησε με 2-0 τον Εθνικό Ασσιας, βελτιώνοντας έτσι την βαθμολογική της θέση. Ο Απόλλωνας από την πλευρά του, νίκησε με δέκα ποδοσφαιριστές την Αλκή με 2-1 στη Λεμεσό, ενώ τον πρώτο του βαθμό πήρε ο ουραγός Ερμής, αφού εξήλθε ισόπαλος με 2-2 με την Δόξα Κατωκοπιάς.
    
    Την Κυριακή ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-0, ενώ η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Εθνικό Αχνας με 1-2 στο ουδέτερο γήπεδο του Παραλιμνίου.
    
    Η βαθμολογία μετά και τη 16η αγωνιστική έχει ως ακολούθως:
    
    1.	ΑΕΛ 37
    2.	ΑΠΟΕΛ 35
    3.	Ανόρθωση 33
    4.	Ομόνοια 32
    5.	ΑΕΚ 26
    6.	Παραλίμνι 26
    7.	Αχνα 24
    8.	Απόλλων 23
    9.	Αλκή 23
    10.	Πάφος 21
    11.	Ολυμπιακός 20
    12.	Δόξα 9
    13.	Εθνικός Ασσιας 7
    

    [02] (K) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

    Η απάντηση του Προέδρου Κληρίδη στις προκλητικές δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες στην Κύπρο, οι εκτιμήσεις Αμερικανών για την πορεία του απευθείας διαλόγου καθώς και οι πληροφορίες για βρετανικές πιέσεις με στόχο τη ματαίωση επίσκεψης του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Κύπρο είναι μερικά από τα κύρια θέμα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με την έναρξη σήμερα της έρευνας στο ΚΕΝ Λάρνακας αλλά και την ευρεία σύσκεψη οργανώσεων που ενδέχεται να καταλήξει στη λήψη δυναμικών μέτρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση εφαρμογής νέου κρατικού μισθολογίου.

    Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα της με τίτλο "Μήνυμα συνέπειας από Κληρίδη", γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, στην πρώτη του απευθείας συνάντηση με δημοσιογράφους από την ημερομηνία έναρξης των απευθείας συνομιλιών στις 16 Ιανουαρίου, έδωσε απαντήσεις στα αρνητικά μηνύματα του Ραούφ Ντενκτάς, στέλλοντας μήνυμα συνέχειας και συνέπειας στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών. Αλλού γράφει πως, από σήμερα το πρωί, ο Συνταγματάρχης της Εθνικής Φρουράς Αβραάμ Μαραγκού θα βρίσκεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στη Λάρνακα για τη διερεύνηση των καταγγελιών από βουλευτές του ΑΚΕΛ ότι αξιωματικοί υποχρέωσαν εθνοφρουρούς να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του αποθανόντος αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

    "Το Θάρρος", με τον τίτλο "Προς μαζικές απεργίες", γράφει στο κύριο θέμα πως οργανώσεις νεολαίας των πολιτικών κομμάτων, φοιτητές, αστυνομικοί, δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν σήμερα ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί η λήψη δυναμικών μέτρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση εφαρμογής νέου κρατικού μισθολογίου. Αλλη είδηση αναφέρει πως ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Αντης Τρυφωνίδης είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).

    Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Παγίδες στη δημόσια υγεία", ότι έχουν διαπιστωθεί από τους ελέγχους που διενεργούν υγειονομικοί επιθεωρητές πολλές περιπτώσεις διάθεσης στην αγορά ακατάλληλων τροφίμων και πόσιμου νερού και ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 14 χιλιάδων λιρών για τις παραβάσεις αυτές σε 28 επιχειρήσεις, σε διάστημα τριών μηνών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναμένεται να υπάρξει συνέχεια στις διαβουλεύσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας ("Eurocontrol") με την τουρκική κυβέρνηση, στο περιθώριο των συνομιλιών για το Κυπριακό και με στόχο την άρση της τουρκικής αδιαλλαξίας και το άνοιγμα της γραμμής επικοινωνίας των Κέντρων Ελέγχου Λευκωσίας και Αγκυρας.

    "Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "'Σκλαβοπάζαρο' εργατών" επικαλείται πληροφορίες της σύμφωνα με τις οποίες διάφοροι επιτήδειοι εξασφαλίζοντας τις σχετικές άδειες φέρνουν στην Κύπρο μεγαλύτερο αριθμό εργατών από αυτούς που χρειάζονται και στη συνέχεια τους "πωλούν". Γράφει ακόμη ότι οι απόψεις κτηματολογίου και κτηματομεσιτών στο ενδεχόμενο αύξησης των τιμών ακινήτων διίστανται ενώ όπως υποστηρίζουν οι εκτιμητές οι νόμοι της αγοράς είναι αυτοί που τελικά θα καθορίσουν την άνοδο των τιμών.

    "Ο Φιλελεύθερος" έχει κύριο τίτλο "Βρετανική Τορπίλη για ΕΕ" και γράφει ότι το Λονδίνο παρενέβη προς τη Μαδρίτη για να αποτρέψει επίσκεψη του Ισπανού Πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα η Aγκυρα ασκεί πιέσεις για να προσκληθεί ο κατοχικός ηγέτης ή τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία στη Μαδρίτη από την Ισπανική Προεδρία της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι σε νέα διαμαρτυρία θα προβούν οι καταστηματάρχες της τουριστικής περιοχής Λεμεσού, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα σταθούν μπροστά από τις μπουλντόζες για να σταματήσουν τα οδικά έργα.

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κωνσταντινούπολη

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη από την Αθήνα, όπου μετέβη χθες βράδυ, για να παραστεί στην κοινή διήμερη διάσκεψη της ΕΕ και της Ισλαμικής Διάσκεψης, που αρχίζει αύριο στην Τουρκία.

    [04] (Κ) Κωνσταντινούπολη - Κοινή σύνοδος ΕΕ/ΟΙΔ

    Εβδομήντα μία χώρες και σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί θα συμμετάσχουν στην κοινή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) με θέμα "Πολιτισμός και αρμονία: Η πολιτική διάσταση", που αρχίζει αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

    Την Κύπρο, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα, θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος μετέβη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, από την Αθήνα.

    [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Κων/πολη - Πατριάρχης

    [06] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο

    Το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων, η ΕΘΑ Εγκωμης και η ΑΕΛ είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν το φάιναλ φορ του κυπέλλου καλαθόσφαιρας ανδρών.

    Στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Παρασκευή την Ομόνοια με 76 - 79.

    [07] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο (Ορθή επανάληψη)

    Το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων, η ΕΘΑ Εγκωμης και η ΑΕΛ είναι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φάιναλ φορ του κυπέλλου καλαθόσφαιρας ανδρών, που θα διεξαχθεί στην κλειστή αίθουσα Κίτιον στη Λάρνακα μεταξύ 1-3 Μαρτίου.

    Στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, το ΑΠΟΕΛ νίκησε την Παρασκευή εκτός έδρας την Ομόνοια με 79 - 76.

    Στους δύο αγώνες του Σαββάτου, ο Απόλλων στην έδρα του συνέτριψε το Διγενή Μόρφου με 102 - 61, ενώ η ΕΘΑ Εγκωμης νίκησε εκτός έδρας τον Αστέρα Λεμεσού με 61 - 56.

    [08] (Κ) Ελληνας Αναπληρωτής ΥΠΕΞ - Κυπριακό - Επιστολή Τζεμ

    Καμία ανταπόκριση δεν βρήκε επιστολή για το Κυπριακό που απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ προς τους 15 ομολόγους του της ΕΕ, κατά το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Caceres της Ισπανίας, δήλωσε ο Ελληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

    [09] (Κ) ΑΧΕΠΑ - Κυπριακό - Συγκρατημένη αισιοδοξία

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη δυνατότητα λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει η ελληνοαμερικάνικη οργάνωση ΑΧΕΠΑ, η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει πως παρακολουθεί "με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον" τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις για εξοπλισμούς

    Στο τραπέζι των συνομιλιών αποδεικνύεται ποιοι επιθυμούν πραγματικά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει το νέο ισχυρισμό του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι η ε/κ πλευρά δημιουργεί δήθεν κρίση με την αγορά επιθετικών ελικοπτέρων.

    [11] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Σλοβακία

    Προκειμένου να λάβει μέρος στην Γ΄ Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει μεθαύριο βράδυ στην Αθήνα, από όπου την προσεχή Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσει για τη Σλοβακία για επίσημη επίσκεψη.

    [12] (Κ) Λάρνακα - Ερευνα Διάσωση - Δηλώσεις

    Ενόψει της ανάληψης από την 1η Μαρτίου 2002 της ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λάρνακα ασκήσεις έρευνας και διάσωσης σε αεροπορικό και ναυτικό ατύχημα, τις οποίες παρακολούθησαν ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης.

    [13] (Κ) Κλωνοποίηση - Ιερά Σύνοδος - Μητροπολίτης Πάφου

    "Προκαταρτικές" χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος τις απόψεις που ο ίδιος διατύπωσε χθες, σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου, στο θέμα της κλωνοποίησης.

    "Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να αναλύσω τις απόψεις μου και η αναφορά ότι θα μπορούσε να συζητηθεί από την Ιερά Σύνοδο θετική στάση στην κλωνοποίηση εάν πρόκειται για άτεκνα ζευγάρια, παρερμηνεύτηκε από δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής Ενημέρωσης", είπε ο Μητροπολίτης Πάφου.

    [14] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 11/02/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7314          1,7417
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5193          1,5284
    Λίρα Αγγλίας                     1,0675          1,0739
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     203,7577        205,3877
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9555          2,9791
    Δολάριο Καναδά                     2,4188          2,4381
    Κορώνα Δανίας                     12,8512         12,9540
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,5578         13,6662
    Κορώνα Σουηδίας                   15,9992         16,1271
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5539          2,5743
    

    [15] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΔΗΣΥ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε και απαισιόδοξος από την εως τώρα πορεία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [16] (Κ) Εκπρόσωπος - Ξένοι μεσολαβητές

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει ούτε ίχνος στοιχείου που να επιβεβαιώνει σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ασκούνται πιέσεις για ματαίωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοζέ Μαρία Αθνάρ στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας πως αντίθετα υπάρχει ενημέρωση ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί.

    [17] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           116,41 (-1,48)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  1.981.475
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.124.815    477,59 (-1,43)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    805.747    130,95 (-1,66)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    137.885    106,33 (-2,40)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     16.861     44,22 (-1,21)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     12.559     53,58 ( 0,54)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     57.434     81,87 (-0,51)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     55.099     28,58 (-1,11)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      2.562     54,09 (-1,01)
    Ετ. Πληροφορικής              £     14.879      7,49 (-1,32)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    179.591     25,40 (-2,01)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        478     24,04 (-0,37)
    Ξενοδοχεία                    £    118.987     70,86 (-2,33)
    Αλλες Εταιρείες               £    333.037    122,15 (-1,00)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [18] (K) Χρηματιστήριο - Σημαντικές απώλειες

    Αρνητικά ξεκίνησε την εβδομάδα η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς στη σημερινή συνάντηση ο Γενικός Δείκτης, δέχθηκε πιέσεις, στην απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος, από το σύνολο των εισηγμένων τίτλων, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 1,48%, υποχωρώντας στις 116,41 μονάδες. Το ιδιαίτερα περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον διατήρησε την αξία των συναλλαγών στα χαμηλά επίπεδα των 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

    [19] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αθήνα - Σλοβακία (Ορθή επανάληψη)

    Προκειμένου να λάβει μέρος στην Γ' Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης στην Αθήνα, από όπου την προσεχή Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσει για τη Σλοβακία για επίσημη επίσκεψη.

    [20] (Κ) Επιτροπή Οικονομικών - ΑΗΚ - Προϋπολογισμός

    Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στους τομείς μεταφοράς δεδομένων, στις τηλεπικοινωνίες και στην καλωδιακή τηλεόραση και, όπως δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, "υπάρχει ένα ανοικτό πεδίο διαφόρων επιλογών" και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης πέντε εταιρειών, από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της ΑΗΚ και έχουν εκδηλώσει κατ' αρχήν ενδιαφέρον να συνεργασθούν μαζί της ως στρατηγικός συνεταίρος στους τομείς αυτούς.

    [21] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Ερευνα και Διάσωση - Ασκηση

    Την ικανοποίησή του για τη στέψη με πλήρη επιτυχία της άσκησης έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή του χωριού Μενεού στη Λάρνακα, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, τονίζοντας ότι η ανάληψη από την 1η Μαρτίου 2002 από την Κυπριακή Δημοκρατία και τυπικά, των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας αποτελεί μεγάλη στιγμή για την Κύπρο.

    [22] (Κ) Παπαδόπουλος - Rack - ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα θεσμικά θέματα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αυστριακό Ευρωβουλευτή Reinhard Rack.

    [23] (Κ) ΕΕ - ΙΔ - Κοινή διάσκεψη - ΥΠΕΞ Κύπρου

    Αρχίζει αύριο το πρωί στην Κωνσταντινούπολη η διήμερη κοινή διάσκεψη που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ισλαμική Διάσκεψη, κατά την οποία, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην υπάρχουσα αρμονία ανάμεσα στους πολιτισμούς παρά στις διαφορές.

    [24] (Κ) ΥΠΕΞ Κύπρου - Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Το συνεχές ενδιαφέρον του για την ειρηνευτική διαδικασία στο Κυπριακό επανέλαβε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή η νέα φάση του διαλόγου να οδηγήσει σε οριστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος και τονίζοντας ότι το Πατριαρχείο ενθαρρύνει ηθικά κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην ειρήνη και την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων και των λαών με διαφορετικό πολιτισμό και θρησκεία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 11 February 2002 - 18:50:15 UTC