Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-02-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες
  • [02] (Κ) Κόφι Ανάν - Ισμαϊλ Τζεμ - Συνάντηση
  • [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία
  • [06] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία (ορθή επανάληψη)
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αντιπροσωπεία Εσθονίας
  • [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΔΗΣΥ
  • [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Πτωτικές τάσεις
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΔΗΚΟ
  • [13] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Κυπριακό
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες
  • [15] (Κ) Εκθεση Fitch - Κυπριακή οικονομία
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση
  • [17] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Εσθονοί βουλευτές
  • [18] (Κ) Νίκος Κωνσταντόπουλος - Κύπρος - Επίσκεψη
  • [19] (Κ) Εσθονοί βουλευτές - Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
  • [20] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Τούρκος ΥΠΕΞ - Κυπριακό

  • [01] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες

    Στη δεύτερη εβδομάδα εισέρχονται σήμερα οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για το Κυπριακό, που πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας σε περιοχή ελεγχόμενη από τα ΗΕ.

    Η συνάντηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και των συμβούλων τους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Κόφι Ανάν - Ισμαϊλ Τζεμ - Συνάντηση

    Στις 6:30 μ.μ. (ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ. Πέραν της κατάστασης στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία

    Νίκη με ευρύ σκορ πέτυχαν οι γηπεδούχοι στους δύο χθεσινούς αγώνες, με τους οποίους ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας ανδρών στο ποδόσφαιρο.

    Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στο ΓΣΠ νίκησε με 4-1 τον Ερμή Αραδίππου και η Ανόρθωση στο στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος" τον Εθνικό Ασσιας με 5-0.

    Εξάλλου, στα παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο για την ίδια αγωνιστική σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 2 - 1 ΑΕΛ - Ενωση 3 - 0 ΑΕΚ - Πάφος 0 - 1 Αχνα - Αλκή 0 - 0 Δόξα - Απόλλων 2 - 2

    Με την ολοκλήρωση των αγώνων της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, η ΑΕΛ, ύστερα από την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια, ξέφυγε στη βαθμολογία με πέντε βαθμούς διαφορά από τις ομάδες του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, οι οποίες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

    Η ΑΕΛ έχει 37 βαθμούς, ενώ Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ από 32 βαθμούς. Ακολουθούν η Ομόνοια με 29 βαθμούς, η ΑΕΚ με 26, το Παραλίμνι με 25, η Αλκή με 23, ο Εθνικός Αχνας με 21, ο Απόλλωνας και ο Ολυμπιακός με 20 και η Πάφος με 18 βαθμούς.

    Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Δόξα Κατωκοπιάς με 8 βαθμούς, ο Εθνικός Ασσιας με 7 και ο Ερμής Αραδίππου χωρίς βαθμούς.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και πληροφορίες για τα θέματα που συζητούνται στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, το Συνέδριο του ΑΚΕΛ για τα 75χρονα του κόμματος, θέμα "παρατυπιών" σε οικιστικές ζώνες και στους συντελεστές δόμησης, η επιλογή νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας και οι πληροφορίες για νέο κύμα λαθρομεταναστών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Ο Χριστόφιας φρενάρει τους ακελικούς", ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, από του βήματος του χθεσινού συνεδρίου του κόμματος και από τις στήλες της εφημερίδας "Χαραυγή", ανέλαβε εκστρατεία "φρεναρίσματος" των μελών του κόμματός του που επιζητούν ακελική υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2003, ή απορρίπτουν άλλους κομματικούς υποψηφίους. Αλλη είδηση είναι ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει το Κυπριακό σε ανεπίσημες διαβουλεύσεις στις 26 αυτού του μήνα.

    "Το Θάρρος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Εισβολή λαθρομεταναστών" γράφει ότι ύστερα από πληροφορίες της Ιντερπολ, οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας βρίσκονται από χθες σε "πλήρη συναγερμό" για να αποτρέψουν είσοδο λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Υπουργού Εσωτερικών, το νέο κύμα λαθρομεταναστών ξεκίνησε από γειτονικές χώρες και την Ασία. Αλλού γράφει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα τοποθετηθούν στους κυπριακούς δρόμους οι κάμερες που θα καταγράφουν τις παρανομίες των οδηγών, ενώ ήδη άρχισε η επιλογή των κατάλληλων σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάμερες.

    Ο "Πολίτης" με τον τίτλο "Αλλαξαν ζώνες σε μια νύκτα" γράφει στο κύριο θέμα ότι έχει αλλάξει το σκηνικό με τις "παράτυπες αλλαγές" οικιστικών ζωνών και συντελεστών δόμησης σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού και της Πάφου και ότι για το θέμα αυτό υπάρχει "σωρεία καταγγελιών" στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία άρχισε ήδη τη διερεύνησή τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κ. Ντενκτάς, στη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών, έφερε προσκόμματα σε παραινέσεις του Προέδρου Κληρίδη να παράσχει διευκολύνσεις στην πραγματοποίηση του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ και ότι, με την εισήγησή του να αφαιρεθεί το συνθετικό "παν" από τη λέξη "Πανσυνδικαλιστικό", ο κ. Ντενκτάς επιδιώκει να μετατρέψει τις δικοινοτικές αυτές επαφές σε συναντήσεις αντιπροσωπειών "δύο ξεχωριστών κρατών".

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα κάτω από τον τίτλο "Χοντρό πολιτικό παιχνίδι" γράφει ότι "χοντρό πολιτικό παιχνίδι παίζεται στα παρασκήνια για την επιλογή του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, που, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι μετά από μήνυμα των ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα, διεξάγει "μυστικές έρευνες για τον εντοπισμό λογαριασμών τρομοκρατικών οργανώσεων σε τραπεζικά κυπριακά ιδρύματα".

    "Ο Φιλελεύθερος" γράφει στην κύρια είδηση υπό τον τίτλο "Κλειδί Πάρε -Δώσε το Εδαφικό" ότι το εδαφικό παραμένει "θέμα κλειδί για το πάρε - δώσε στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών και θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις παραπέρα συζητήσεις". Το θέμα αυτό, καθώς και το θέμα των περιουσιών, "θα αγγίξει" αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες αιτήσεις από όλες τις πόλεις, υποβλήθηκαν στην Αρχή Αδειών για νέα αστικά ταξί. Στην Πάφο υποβλήθηκαν 313 αιτήσεις, 247 στην Αμμόχωστο, 149 στη Λεμεσό, 138 στη Λευκωσία, 88 στη Λάρνακα και 65 στην Πόλη Χρυσοχούς.

    Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Στόχος η αλλαγή" γράφει πως ο κ. Χριστόφιας, στην ομιλία του χθες κατά τη διάρκεια του Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματός του προς τιμή των 75χρονων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ) ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε στην πολιτική των συμμαχιών, τονίζοντας ότι ο στόχος της δημοκρατικής αλλαγής θα επιτευχθεί με τη συνεργασία των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Αλλού γράφει ότι η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, από τον Οκτώβριο 2001 μέχρι τον Ιανουάριο 2002, ασχολήθηκε με 18 περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 28.700 λιρών.

    [05] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία

    Σε χθεσινοβραδινό αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του Παγκυπρίου Καλαθοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας η ΑΕΛ νίκησε εκτός έδρας την Ομόνοια με 85 68.

    Εξάλλου, σε αγώνες που διεξήχθησαν το Σάββατο για την ίδια αγωνιστική είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

    Κεραυνός ΕΘΑ 70 - 41 ΕΝΑΔ Αχιλλέας 70 - 63 ΑΕΚ ΠΑΟ 110 - 50

    Σε αγώνα που διεξήχθη την Παρασκευή ο Απόλλωνας, εντός έδρας, νίκησε το ΑΠΟΕΛ με 88 - 70.

    Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 18ης αγωνιστικής η βαθμολογία έχει ως εξής:

    ΑΠΟΕΛ 31, ΑΕΛ 29, Κεραυνός 28, Απόλλωνας 28, ΑΕΚ 28, ΕΝΑΔ 24, Αχιλλέας 24, ΕΘΑ 22, Ομόνοια 19, Αχιλλέας Αγρού 19 και ΠΑΟ 14.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα - Βαθμολογία (ορθή επανάληψη)

    Σε χθεσινοβραδινό αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του Παγκυπρίου Καλαθοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, η ΑΕΛ νίκησε εκτός έδρας την Ομόνοια με 8568.

    Εξάλλου, σε αγώνες που διεξήχθησαν το Σάββατο για την ίδια αγωνιστική σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Κεραυνός ΕΘΑ 70-41 ΕΝΑΔ Αχιλλέας 70-63 ΑΕΚ ΠΑΟ 110-50

    Σε αγώνα που διεξήχθη την Παρασκευή, ο Απόλλωνας νίκησε στη Λεμεσό το ΑΠΟΕΛ με 88-70.

    Μετά την ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής, η βαθμολογία έχει ως εξής:

    ΑΠΟΕΛ 31 (17 αγώνες), ΑΕΛ 29 (16 αγώνες), Κεραυνός 28 (16 αγώνες), Απόλλωνας 28 (16 αγώνες), ΑΕΚ 28 (17 αγώνες), ΕΝΑΔ 24 (16 αγώνες), Αχιλλέας 24 (17 αγώνες), ΕΘΑ 22 (16 αγώνες), Ομόνοια 19 (16 αγώνες), Αχιλλέας Αγρού 19 (16 αγώνες) και ΠΑΟ 14 (15 αγώνες και ένα μηδενισμό).

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι το θέμα των περιουσιών και το εδαφικό αποτελούν δύο χωριστά κεφάλαια, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε ότι αυτό διευκρινίστηκε από το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν όταν καθορίστηκαν τα κεντρικά σημεία όταν άρχισαν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, το Δεκέμβριο του 1999.

    [08] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αντιπροσωπεία Εσθονίας

    Η Εσθονία υποστηρίζει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Εσθονίας Andres Tarand, ύστερα από επίσκεψη στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΔΗΣΥ

    Στη διάρκεια του δεύτερου κύκλου των συνομιλιών, όταν θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Κυπριακό και όταν πια θα κρίνεται η αλήθεια θα διαφανούν πιθανότατα και οι πραγματικές προθέσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    [10] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           123,45 (-0,93)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.031.698
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.389.098    510,54 (-0,61)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    682.239    141,75 (-0,08)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     88.911    115,07 (-1,29)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     20.305     46,29 ( 1,11)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     42.657     54,05 (-1,24)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    185.980     84,12 (-3,22)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     96.718     30,02 (-0,33)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     13.060     53,60 (-0,52)
    Ετ. Πληροφορικής              £     38.486      7,84 (-2,37)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    319.389     26,84 (-2,01)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          0     24,42 ( 4,31)
    Ξενοδοχεία                    £    120.356     73,37 (-2,45)
    Αλλες Εταιρείες               £    269.201    130,84 (-1,25)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Χρηματιστήριο - Πτωτικές τάσεις

    Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί, δεχόμενος πιέσεις από την πλειονότητα των μετοχών της περιφέρειας, σε ποσοστό 0,93%, κλείνοντας στις 123,45 μονάδες. Η αγοραστική άπνοια που επικράτησε σήμερα καθήλωσε την αξία των συναλλαγών στα δύο εκατομμύρια λίρες με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τραπεζικό τομέα.

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΔΗΚΟ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα ότι είναι αδύνατον να προβεί κάποιος σε εκτιμήσεις για το πού οδεύει η διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, αφενός γιατί κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν οι διαπραγματευτικές θέσεις της τουρκικής πλευράς θα αλλάξουν και αφετέρου διότι κανένας δεν μπορεί να σχηματίσει γενική εικόνα του οράματος που έχει η τουρκική πλευρά για την τελική λύση.

    [13] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Κυπριακό

    Η λύση στο Κυπριακό "θα σερβιριστεί σε ένα από τα επόμενα γεύματα", δήλωσε ο Νίκος Κληρίδης, μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο οποίος εκπροσωπεί το Κίνημα και στο Εθνικό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι η λύση αναμένεται εντός των επομένων μηνών και "για αυτό το λόγο και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ως πολιτική ηγεσία και ως λαός να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις".

    [14] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνομιλίες

    Αρχίζει σε λίγο σε χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας η ένατη κατά συνέχεια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [15] (Κ) Εκθεση Fitch - Κυπριακή οικονομία

    Η Κύπρος υπερτερεί έναντι όλων των υποψήφιων για ένταξη στην ΕΕ χωρών, σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οίκου Fitch, ο οποίος αξιολογεί με Α+ την κυπριακή οικονομία.

    [16] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνάντηση

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας η ένατη κατά συνέχεια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [17] (Κ) Γιώργος Βασιλείου - Εσθονοί βουλευτές

    Την ελπίδα ότι η Κύπρος και η Εσθονία θα ενταχθούν μαζί στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Εσθονίας Αντρες Ταράντ, που ηγείται αντιπροσωπείας της επιτροπής.

    [18] (Κ) Νίκος Κωνσταντόπουλος - Κύπρος - Επίσκεψη

    Φθάνει αύριο στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [19] (Κ) Εσθονοί βουλευτές - Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

    Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Εσθονίας υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για λύση του κυπριακού προβλήματος, έστειλε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Εσθονίας Αντρές Ταράντ.

    [20] (Κ) ΓΓ ΟΗΕ - Τούρκος ΥΠΕΞ - Κυπριακό

    Το Κυπριακό, το μεσανατολικό, το Αφγανιστάν και το Ιράκ ήταν τα θέματα που συζήτησαν στην ημίωρη συνομιλία τους, στην έδρα του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 4 February 2002 - 18:50:56 UTC