Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-01-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Συνομιλίες
  • [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Κλήρωση
  • [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Απειλές Τούρκου Στρατηγού
  • [05] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [06] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη
  • [07] (Κ) Υπ. Γεωργίας- Περιβαλλοντικό κεκτημένο
  • [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] (Κ) Χάσικος - Επιτροπή Αμυνας - Δηλώσεις
  • [10] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Εβδομη συνάντηση
  • [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ισπανός Πρέσβης
  • [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης
  • [13] (Κ) Διοικητής Τράπεζας Αγγλίας - Επίσκεψη
  • [14] (Κ) ΠΣΟ - Μήνυμα καταδίκης - Ντενκτάς
  • [15] (Κ) Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό - Πολιτικοί αναλυτές
  • [16] (K) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ρωσία - Επαφές
  • [17] (Κ) Μπεγλίτης - Κύπρος - Οζκιάκ
  • [18] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Τυνησίας - Διαπιστευτήρια
  • [19] (K) Ολομέλεια - Ταξί - Αδειες - Χρώμα
  • [20] (Κ) Βρετανός Υφυπουργός - Κύπρος - ΕΕ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Συνομιλίες

    Την έβδομη συνάντησή τους θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για την επίλυση του Κυπριακού, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και των συμβούλων τους.

    [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και τα θέματα που συζητούνται στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, καθώς και οι τουρκικές απειλές για κρίση σε περίπτωση μη επίλυσης του προβλήματος πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα επαναπροσεγγιστικά σεμινάρια, η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών στα κατεχόμενα, το νέο κρατικό μισθολόγιο και η ανακοίνωση νέων ονομάτων των οποίων οι μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος βρέθηκαν παραβιασμένοι είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα" γράφει ότι το "πολυσυζητημένο" θέμα του κρατικού μισθολογίου οδεύει προς τη λύση του μια και η υπουργική επιτροπή που συνήλθε χθες ενέκρινε την πρόταση - πακέτο προς τους δημοσίους υπαλλήλους η οποία επιδόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη στην ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ. Αλλού γράφει ότι "νέο κρούσμα" σύγκρουσης στους κόλπους της τριμερούς συνεργασίας παρουσιάστηκε αυτή τη φορά στο Δήμο Εγκωμης και το όλο ζήτημα τέθηκε χθες στο Πολιτικό Γραφείο του ΚΙΣΟΣ "με στόχο να μεταφερθεί η έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος προς το ΑΚΕΛ".

    "Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στο ρόλο του δούρειου ίππου" γράφει ότι η συμμετοχή πολιτικών και άλλων προσώπων στα λεγόμενα επαναπροσεγγιστικά σεμινάρια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στα όσα ξένη πρεσβεία στην Κύπρο εδώ και χρόνια εξυφαίνει γύρω από την κυπριακή κοινωνία "χρησιμοποιώντας ως εργαλεία προσωπικότητες του δημόσιου βίου οι οποίες ως προπομποί μεταφέρουν τους σχεδιασμούς της ξένης δύναμης στην κοινή γνώμη". Αλλού γράφει ότι η ΠΟΕΔ κάλεσε τους δασκάλους να μην συμπληρώσουν το έντυπο για την επιμόρφωσή τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προτού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ο Θεός να τους φωτίσει" γράφει ότι δεκαεννέα ακόμα μετρητές μπήκαν στη λίστα της Αστυνομίας και της ΑΗΚ με την υποψία ότι έγινε σε αυτούς επέμβαση για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ στη νέα λίστα που δημοσιοποίησε χθες η Αστυνομία περιλαμβάνεται και μετρητής που αφαιρέθηκε από την εκκλησία της Παναγίας της Μακεδονίτισσας. Αλλού γράφει ότι, πέρα από την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, το καθεστώς Ντενκτάς επιχειρεί με τη συνδρομή ισλαμικών οργανώσεων του εξωτερικού να ανεγείρει τζαμιά στη θέση εκκλησιών.

    "Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Η λίστα των εξτρεμιστών", ότι στις δύο συναντήσεις των επαναπροσεγγιστών στο Οσλο, τον Ιούλιο και Δεκέμβριο του 1998, είχε καταρτιστεί κατάλογος "Ελληνοκυπρίων εξτρεμιστών", όπως αποκαλούσαν τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και άλλα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, "τους οποίους είχαν προτείνει Τ/Κ επαναπροσεγγιστές και Τούρκοι έποικοι" που είχαν προσκαλέσει στα σεμινάρια αυτά οι Αμερικανοί διοργανωτές και για τα πρόσωπα αυτά είχαν εισηγηθεί διάφορα μέτρα "εξοστρακισμού". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης απάντησε χθες στη Βουλή με τεκμηριωμένα στοιχεία και αναφορές στα πρακτικά των εποπτικών Αρχών του χρηματιστηρίου στα όσα του έχουν κατά καιρούς καταλογίσει για ευθύνες στο υπό διερεύνηση "σκάνδαλο του ΧΑΚ".

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Επανέρχονται σ εκβιασμούς", γράφει πως, την επομένη της συνεδρίας του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, έφθασε στα κατεχόμενα ως απεσταλμένος της Αγκυρας ο Τούρκος στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, ο οποίος, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και διαβάζοντας γραπτές δηλώσεις του, εξαπέλυσε σοβαρές απειλές κατά της Κύπρου, μιλώντας για κρίση σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού. Αλλη είδηση είναι ότι η Επιτροπή Ελέγχου Τιμών θα μελετήσει στην πρώτη της συνεδρία, που θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου, τρόπους μείωσης των τιμών των φαρμάκων, έτσι ώστε αυτές να εξομοιωθούν με τις τιμές που ισχύουν στις χώρες μέλη της ΕΕ.

    Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Ολα στο τραπέζι", γράφει στο κύριο θέμα ότι στις απευθείας συνομιλίες Κληρίδη Ντενκτάς συζητούνται το πολίτευμα, οι δομές και οι εξουσίες στο νέο κράτος που θα δημιουργηθεί σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού και ότι "στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκεται και το επίμαχο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, παρά τη σαφή θέση του Εθνικού Συμβουλίου ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συζητεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο". Σε άλλο θέμα γράφει ότι την προσεχή Κυριακή πραγματοποιείται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Λευκωσίας Παγκύπριο Συνέδριο προς τιμή των 75χρονων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ) ΑΚΕΛ.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Οι Τούρκοι στρατηγοί υποστηρίζουν τις συνομιλίες", γράφει ότι ο Τούρκος στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, ο οποίος από χθες επισκέπτεται παράνομα το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, διαβεβαίωσε ότι η Αγκυρα υποστηρίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς για επίλυση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι πέντε παραμελημένα παιδιά, ηλικίας από τεσσάρων μηνών μέχρις έξι ετών, μεταφέρθηκαν χθες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου κρατήθηκαν για περίθαλψη και φροντίδα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Κλήρωση

    Ανόρθωση - ΑΕΛ και Ομόνοια - Απόλλωνας είναι τα δύο δυνατά ζευγάρια που κληρώθηκαν για την προημιτελική φάση του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Κύπρου.

    Η κλήρωση, που έγινε το μεσημέρι στο ΓΣΠ, έφερε την Ενωση Νέων Παραλιμνίου αντιμέτωπη με τον Εθνικό Ασσιας και τον Εθνικό Αχνας με τη Νέα Σαλαμίνα.

    Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 6 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

    [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Απειλές Τούρκου Στρατηγού

    Η επίσκεψη του Αρχηγού των Τουρκικού Στρατού Ξηράς, Στρατηγού Χιλμί Οζκιόκ, αυτήν την περίοδο στα κατεχόμενα δεν είναι κάτι θετικό ή υποβοηθητικό, για τη διαδικασία των συνομιλιών και για το καλό κλίμα, το οποίο πρέπει να υπάρχει σε αυτήν την περίοδο.

    Αυτό απάντησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις στα κατεχόμενα του Τούρκου Στρατηγού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απείλησε χθες με κρίση στην Κύπρο σε "ενδεχόμενη μονομερή ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    [05] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 31/01/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7295          1,7398
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,4932          1,5021
    Λίρα Αγγλίας                     1,0580          1,0643
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     198,3377        199,9244
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9350          2,9585
    Δολάριο Καναδά                     2,3666          2,3855
    Κορώνα Δανίας                     12,8384         12,9411
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,5286         13,6368
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8509         15,9777
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5502          2,5706
    

    [06] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντικά κέρδη

    Το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον και η έντονη ανοδική αντίδραση των τραπεζικών τίτλων βοήθησε την αγορά στη σημερινή συνάντηση να αναστρέψει την πτωτική πορεία, την οποία παρουσίασε στις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 2,86%, κλείνοντας στις 124,35 μονάδες. Η επαναδραστηριοποίηση μερίδας επενδυτών αύξησε την αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 3,4 εκατομμύρια λίρες.

    [07] (Κ) Υπ. Γεωργίας- Περιβαλλοντικό κεκτημένο

    Δυο σημαντικά νομοσχέδια, που αφορούν την εναρμόνιση με το δεσμευτικό περιβαλλοντικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο και θα τεθούν σε εφαρμογή μόλις εγκριθούν από τη Βουλή και δημοσιευτούν στην εφημερίδα της Δημοκρατίας.

    [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           124,35 ( 2,86)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.437.550
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.654.254    509,53 ( 2,88)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    523.537    140,85 ( 2,71)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    115.848    117,63 ( 3,67)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     31.283     45,73 ( 1,98)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    126.062     54,20 ( 2,79)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    260.990     89,21 ( 2,95)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     95.588     29,99 ( 2,39)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     42.611     53,46 ( 0,06)
    Ετ. Πληροφορικής              £     62.801      8,20 ( 2,89)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    720.927     27,25 ( 2,87)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £         13     24,37 ( 1,97)
    Ξενοδοχεία                    £    389.849     75,50 ( 3,97)
    Αλλες Εταιρείες               £    586.930    133,05 ( 3,37)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [09] (Κ) Χάσικος - Επιτροπή Αμυνας - Δηλώσεις

    Πλήρως ικανοποιημένη για τους χειρισμούς του Υπουργείου Αμυνας τόσο για το θέμα της κλοπής όπλων από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς όσο και για το θέμα των οπλικών συστημάτων, δηλώνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, η οποία έτυχε σχετικής ενημέρωσης σήμερα από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη.

    [10] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Εβδομη συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης πέρασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή, για την έβδομη συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ως γνωστό η σημερινή συνάντηση είναι επιπρόσθετη των τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

    [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ισπανός Πρέσβης

    Η Ισπανική Προεδρία της ΕΕ θα πράξει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δώσει μια αποφασιστική ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Ισπανίας στην Κύπρο, ο πρώτος με έδρα τη Λευκωσία, Ignacio Garcia Valdecasas, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Εξέφρασε παράλληλα το διακαή πόθο της ισπανικής κυβέρνησης όπως επιτύχει η διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας αισιοδοξία "ότι οι τωρινές συνομιλίες θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία".

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και οι σύμβουλοί του εξήλθαν στις 5.35 το απόγευμα από την υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών ουδέτερη ζώνη, στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε στον ειδικά διαμοφωμένο χώρο, παρά το αεροδρόμιο Λευκωσίας, η έβδομη κατά σειρά συνάντησή του με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [13] (Κ) Διοικητής Τράπεζας Αγγλίας - Επίσκεψη

    Μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Εντουαρντ Τζωρτζ θα επισκεφθεί την Κύπρο μεταξύ 21 και 25 Φεβρουαρίου.

    [14] (Κ) ΠΣΟ - Μήνυμα καταδίκης - Ντενκτάς

    Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) σε μήνυμα της προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς καταδικάζει την απαγόρευση από το κατοχικό καθεστώς στους Τ/Κ συνδικαλιστές να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συνάντηση της Μόνιμης Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΣΟ, παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ και ματαιώνοντας τη σοβαρή προσπάθεια όλων των κυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων για επαναπροσέγγιση και συνεργασία.

    [15] (Κ) Τουρκία - ΕΕ - Κυπριακό - Πολιτικοί αναλυτές

    Η επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο και η συνέχιση τους, μείωσαν προς το παρόν τις τριβές μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ στο θέμα του Κυπριακού, αλλά στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και του εκδημοκρατισμού, οι ολιγωρίες της Αγκυρας και η έλλειψη χρόνου, πέραν των εντάσεων που προκαλούν στην τουρκική πολιτική, δημιουργούν ένα κλίμα αμηχανίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία.

    [16] (K) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Ρωσία - Επαφές

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, απασχόλησαν χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας Ντιμίτρι Ρογκόζιν, στη Μόσχα.

    [17] (Κ) Μπεγλίτης - Κύπρος - Οζκιάκ

    O εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Παναγιώτης Μπεγλίτης επέκρινε την τοποθέτηση του Τούρκου στρατηγού Χιλμί Οζκιάκ, ο οποίος διατύπωσε την απειλή ότι εάν δεν επιτευχθεί λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις τουρκικές απόψεις "οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ισχύ και την αποφασιστικότητα να φέρουν σε πέρας όποιο καθήκον τους ανατεθεί."

    [18] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Τυνησίας - Διαπιστευτήρια

    Η ε/κ πλευρά εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις με τους Τ/Κ για το Κυπριακό με καλή πίστη, πιστεύοντας σταθερά ότι αν επιδειχθεί η απαραίτητη βούληση από την άλλη πλευρά, τότε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση δεν θα βρίσκεται τόσο μακριά, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    [19] (K) Ολομέλεια - Ταξί - Αδειες - Χρώμα

    Εγκρίθηκαν σήμερα το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μακρά συζήτηση, οι κανονισμοί για ρύθμιση της τροχαίας μεταφοράς, σύμφωνα με τους οποίους οι άδειες ταξί μετατρέπονται από πραγματοπαγείς σε πρωσοποπαγείς και καθίσταται υποχρεωτική η βαφή των οχημάτων για τα οποία θα παραχωρούνται νέες άδειες αστικού ταξί με άσπρο ή μαύρο χρώμα, ενώ για τα υπεραστικά ταξί το χρώμα θα είναι βαθύ ουρανί.

    [20] (Κ) Βρετανός Υφυπουργός - Κύπρος - ΕΕ

    Ο Βρετανός Υφυπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Πίτερ Χέιν, επανέλαβε σήμερα ότι όσο σημαντική και αν είναι η ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκη Ενωση, η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 31 January 2002 - 18:49:19 UTC